کادر درمان، تراز کیفیت پزشکان
از بحثبرانگیزترین مباحث حوزهی ارایه خدمات درمانی میتوان به انتخاب هوشمندانه و شایستهی کادر درمان به ویژه منشیها اشاره کرد.
انتخابی که باید علاوه بر ملاک های ارزیابی فردی اعم از تواناییهای جسمی، روانی، روابط عمومی و سایر قابلیت ها دربرگیرندهی اخلاق حرفهای و تعاملات مثبت و رعایت شآن و حرمت انسانی مراجعین شود.
امروزه بیماران و مراجعین مطبها و مراکز درمانی توجه ویژهای به کیفیت رفتار کادر درمان میکنند و باتوجه به آن نسبت به ارزیابی و قضاوت دربارهی پزشک اقدام میکنند.
به طور کلی سه هدف در مراکز درمان دنبال میشود:
۱.رضایتمندی بیمار
عموما رضایت بیماران در قالب مجموعهای از عناوین مطرح میشود، آیا پذیرش از جانب پزشک همراه با صمیمیت بوده است؟ آیا روند درمانی قابل پذیرش بوده است؟ هزینههای درمانی تا چه اندازه به صرفه است؟ میزان پاسخگویی کارامد کادر درمان تا چه اندازه بوده است؟
۲.مدیریت بهینه مطب و کلینیک
در حوزهی درمان، جدا از بحث تخصص و مهارت پزشکی و روند درمانی قابل قبول مباحث مدیریتی اهمیت ویژه ای در نظم بخشیدن و توسعهی مراکز درمانی دارد. مدیریتهای مالی با استفاده از متخصصان این امر کمک شایانی به تفکیک وظایف در مراکز شلوغ و فعال خواهد کرد.
۳.افزایش راندمان کاری
نظم، دقت و مدیریت اجرایی نقش بسیار مهمی در تسریع روند پاسخگویی به نیازهای مراجعان دارد که با تداوم این امر منجر به افزایش رضایتمندی بیمار و پزشک و در نهایت بالا بردن راندمان کاری دارد.
برای دستیابی به اهداف ذکر شده مهارتها و تواناییهایی ضروریست که به آنها میپردازیم
۱.مهارتهای ارتباطی کادر درمان
ارتباط موثر و مثبت کادر پزشکی و منشی با مراجع یا بیمار یکی از عوامل مهم رضایتمندی آنها است.
توانمندیهای کلامی برای ایجاد تعامل امن و رضایت خاطر مشتری، توانایی برنامهریزی و مدیریت زمان برای ارتقا زمان مفید بیماران و پزشکان، تلاش در جهت ایجاد همدلی و آرامش ذهنی بیمار از مهم ترین فاکتورهای ارتباطی کادر درمان میباشد.
۲.مهارتهای روانشناختی
با توجه به لزوم و اهمیت مباحث روانشناسی در حوزهی درمان و ارتباط ویژهای که بین سلامت جسم و روان وجود دارد کادر درمان باید با روحیهی بالا، اخلاق حرفهای و همدلی با بیماران در جهت روحیهی مثبت بیماران را بکوشد.
۳.ارتباط فعال با پزشک و روند درمان
به دلیل وجود تعامل همیشگی بین بیماران و منشی/کادر درمان و میتوان از این طریق به بیماران و پزشکان در افزایش رضایت و صرفهجویی در زمان کمک کرد آگاهی این افراد از روند درمان میتواند به بیماران و مراجعان این اطمینان خاطر را بدهد که رابط میان آنها و پزشک با زمان محدود اطلاعات موردنیاز برای پاسخگویی به سوالات جانبی آنها را دارد.