پولیپ روده | علائم و درمان خانگی و دارویی آن
علائم پولیپ روده چیست ، درمان گیاهی برای آن وجود دارد ، پولیپ روده منجر به سرطان روده میشود؟، برای پاسخ به این سوالات مقاله پذیرش 24 را تا انتها مطالعه بفرمایید.
فهرست مطالب
پولیپ روده
پولیپ روده از بیماری های شایع دستگاه گوارش انسان به شمار میرود. پولیپ روده انواع مختلفی دارد. برخی از پولیپ های روده میتوانند باعث ایجاد بیماری سرطان روده در فرد گردند. اما برخی از پولیپهای روده سرطانی نیستند. در ادامه به بررسی هر یک از نوع پولیپ روده میپردازیم.
مانند دیگر بیماریها، پولیپ روده نیز علائم مختلفی را در بدن فرد ایجاد می کند که شما می توانید با مطالعه این مقاله، با هر یک از علائم این بیماری آشنا شوید. برای درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری پولیپ روده مصرف برخی از مواد غذایی میتواند به افراد کمک نماید. از جمله این مواد غذایی میتوان به سیر و زردچوبه اشاره نمود. برای دریافت اطلاعات بیشتر بخش پولیپ روده را در سایت پذیرش ۲۴ مطالعه نمایید. می توانید با فوق تخصص معده و گوارش صحبت کنید .
بیماری پولیپ روده چیست؟
پولیپ روده دستهای کوچک از سلول است که به صورت غده یا یک زائده روی لایهی داخلی رودهی بزرگ تشکیل میگردد. بسیاری از پولیپهایی که در رودهی بزرگ تشکیل میشوند بیخطر هستند. اما گاهی ممکن است برخی از پولیپها به سرطان رودهی بزرگ تبدیل گردند. در اغلب موارد در صورتی که اقدام به درمان سرطان نشود، ممکن است این بیماری منجر به مرگ فرد گردد. در صورت ابتلا به سرطان روده، میتوانید به متخصص سرطان روده مراجعه کرده و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
انواع بیماری پولیپ روده
پولیپهای روده عمدتا به دو دستهی :
- نئوپلاستیک
- و غیر نئوپلاستیک تقسیم میشوند.
پولیپهای غیر نئوپلاستیک معمولا فرد را به بیماری سرطان مبتلا نمیکنند اما میتوانند به عنوان پیشساز ایجاد سرطان از آنها یاد کرد. پولیپ های قطر بیش از یک سانتی متر با خطر بیشتر سرطان همراه هستند. اگر پولیپها برداشته نشوند ، به رشد خود ادامه داده و می توانند سرطانی شوند و خطر مرگ را افزایش دهند. در ادامه به بررسی هر یک از انواع آن میپردازیم.
پولیپ غیر نئوپلاستیک: این دسته از پولیپها، پولیپهای التهابی، لنفوئیدی و هامارتوماتوز هستند که شامل هایپر پلاستیک پولیپ جوانی هامارتوما میباشند. این دسته از پولیپها معمولا سرطانی نمیشوند، به همین علت در دسته پولیپهای غیر سرطانی طبقه بندی میگردند. گروه پولیپ غیر نئوپلاستیک معمولا در قسمت راست رودهی بزرگ پدید میگردند.
بیماری پولیپ آدنوماتوز روده چیست؟
بیشتر پولیپهای خوش خیم به عنوان یکی از دو نوع آدنوماتوز (آدنوم) و هایپر پلاستیک طبقه بندی می شوند. پولیپهای آدنوماتوز (آدنوم) روده بزرگ و راست روده رشد خوش خیم (غیر سرطانی) هستند، اما ممکن است ضایعات پیش ساز سرطان روده بزرگ باشد.
آدنوم معمولاً علائم اندکی ایجاد می کند. با این حال ، خونریزی بدون درد از رکتوم شایع ترین علامت است. هیچ راهی برای جلوگیری از پولیپ وجود ندارد، اما آنها به راحتی با کولونوسکوپی از بین می روند، که در بیشتر موارد خطر سرطان را از بین می برد.
آسیب شناس جراحی تشخیص آدنوم را با بررسی میکروسکوپی نمونه بیوپسی تعیین می کند و همچنین تعیین می کند که بافت حاوی سرطان است یا بیماری دیگر. این اطلاعات برای تعیین نیاز به درمان بیشتر ضروری است.
گزینه های تشخیص پولیپ آدنوم:
کولونوسکوپی: کولونوسکوپی ممکن است در یک مرکز جراحی سرپایی انجام شود. با استفاده از کولونوسکوپ ، یک پزشک می تواند پوشش روده بزرگ را مشاهده کند و از طریق بیوپسی، پولیپ های جداگانه را خارج کند و این یک روش اساساً بدون درد است. برخی از پولیپ های بزرگ ممکن است به برداشتن جراحی نیاز داشته باشند.
بیماری پولیپ هایپرپلاستیک (پلاستیک) چیست؟
پولیپ های پلاستیک شایع تر و خوش خیم میباشند و در بیشتر موارد، به عنوان نوعی پولیپ بدخیم در نظر گرفته نمی شوند. تمایز قطعی بین این دو نوع یعنی پولیپ آدنوماتوز و هایپرپلاستیک نیازمند برداشت قسمتی از پولیپ و معاینه میکروسکوپی توسط یک آسیب شناس جراحی دارد.
آسیب شناس جراحی با بررسی میکروسکوپی نمونه بیوپسی، تشخیص پولیپ آدنوماتوز در مقابل هیپرپلاستیک را تعیین می کند.
بیماری پولیپ روده بزرگ، بسیار شایع است. تقریباً ۵۰ درصد از افراد ۶۰ سال یا بالاتر، دارای یک یا چند پولیپ آدنوماتوز میباشند. با این حال ، تنها شش درصد از این افراد به سرطان روده بزرگ مبتلا می شوند. بیماران ممکن است بیش از یک پولیپ داشته باشند. با افزایش سن خطر ابتلا به پولیپ روده افزایش می یابد.
لازم به ذکر است که احتمال ابتلا به پولیپ روده در بیماران با سابقه خانوادگی پولیپ روده بزرگ یا سرطان روده بزرگ، از جمله اختلالات ارثی مانند سندرم گاردنر و پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی نیز افزایش مییابد. استعمال سیگار و اضافه وزن از دیگر عواملی هستند که خطر ابتلا به سرطان پولیپ روده را افزایش میدهند.
بیماری پولیپ سیگموئید چیست؟
رودهی بزرگ از چهار قسمت مختلف تشکیل شدهاند.
- کولون صعودی
- کولون عرضی
- کولون نزولی
- و کولون سیگموئید بخشهای مختلف رودهی بزرگ هستند.
کولون سیگموئید بعد از بخش نزولی روده و قبل از راست روده قرار گرفته است. بخش سیگموئیدی رودهی بزرگ دارای شکلی S مانند میباشد. بخش سیگموئیدی به بخش لگنی نیز معروف میباشد.
بخش سیگموئیدی وظیفهی هضم و جذب آب، نگهداری از مواد هضم شده و مواد مغذی را بر عهده دارد. بیماری پولیپ روده از بیماریهای شایعی است که این بخش از روده را درگیر میکند. البته بیماری دیورکیتول نیز میتواند باعث ایجاد بیماری در این بخش گردد.
چگونه از ابتلا به بیماری پولیپ روده پیشگیری کنیم؟
به منظور پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به پولیپ روده، وزن خود را کنترل نمایید. در صورتی که اضافه وزن دارید با داشتن برنامه و رژیم غذایی مناسب اقدام به کاهش وزن فرمایید. در صورتی که در معرض دود سیگار قرار دارید یا خودتان سیگار استعمال کنید، به مرور زمان اقدام به ترک سیگار نمایید.
الکل مادههای مخرب برای بدن به شمار میرود و باید از مصرف آن جلوگیری شود. الکل علاوه بر عملکرد مخربی که روی مغز میگذارد، میتواند در ایجاد پولیپ روده نیز نقش بسیار مهمی را ایفا نماید. از دیگر راههایی که برای پیشگیری از ابتلا به پولیپ روده به افراد پیشنهاد میشود، مصرف هرچه بیشتر سبزیجات و انواع مختلف میوه میباشد.
یک رژیم غذایی با فیبر بالا و کم چربی و کالری داشته باشید. برای اطلاعات مناسب در مورد رژیم غذایی و تغذیه با پزشک خود مشورت کنید.
در صورتی که از هر یک از داروهای زیر استفاده میکنید، توصیههای لازمه را از پزشک خود جویا شوید. از مصرف خودسرانهی داروهای زیر بدون نظر پزشک خودداری فرمایید و احتمال ابتلا به پولیپ روده را در بدن خود کاهش دهید.
- داروهای غیر استروئیدی
- داروهای ضد التهابی
- مکملهای غذایی
- قرصهای کلسیم
علائم ابتلا به بیماری پولیپ روده
مانند دیگر بیماریها، ابتلا به پولیپ روده باعث به وجود آمدن علائم متعددی در بدن افراد میشود. در ادامهی مطالب به بررسی هر یک از این علائم میپردازیم.
خونریزی مقعدی: مهمترین علامتی که میتواند هشدار دهندهی ابتلا به پولیپ روده یا سرطان روده باشد، خونریزی مقعدی است. در صورتی که خونریزی مقعدی شدید و حاد باشد میتواند منجر به پارگی پوست مقعد گردد.
تغییر در عادات رودهای: برای همهی انسان پیش میآید که برای مدتی دچار اسهال یا یبوست گردند. هرچه مدت زمان ابتلا به یبوست و اسهال در فرد بیشتر باشد، میتواند نشانههای مبنی بر ابتلا به پولیپ روده باشد. از آنجا که بروز اسهال و یبوست میتواند دلایل متعدد و متفاوتی داشته باشد، شما میتوانید با پزشک متخصص گوارش در سایت پذیرش ۲۴ صحبت کنید.
تغییر رنگ مدفوع: مدفوع مشکی و مدفوع دارای رگههای خونی از دیگر نشانههای ابتلا به بیماری پولیپ روده میباشند. در صورت مشاهدهی این علامت سریعا به پزشک مراجعه فرمایید.
درد در ناحیهی شکم: از آنجا که پولیپهای بزرگ میتوانند قسمتی از روده را مسدود نمایند، در ناحیهی شکم، فرد بیمار درد بسیار شدیدی را احساس مینماید.
کم خونی : پولیپ روده میتواند در طی زمان بدون ایجاد و بروز علائم خاصی مانند وجود خون در مدفوع، خونریزی کند. طی خونریزی میزان آهن موجود در بدن افراد کاهش مییابد. از آنجا که ساخت سلولهای خونی قرمز به وجود آهن و فولیک اسید وابسته است، کمبود این عنصر باعث ایجاد کم خونی در بدن فرد میگردد. کم خونی باعث میشود اکسیژن به میزان کافی به اندامها نرسد. در نتیجه افرادی که به کم خونی مبتلا هستند دچار خستگی و تنگی نفس میشوند.
در صورت مشاهده هرکدام از این علائم بهتر است هرچه سریع تر به دکتر پولیپ روده یا دکتر گوارش و کبد بالغین مراجعه کنید.
تشخیص بیماری پولیپ روده
کولونوسکوپی
رایجترین راه تشخیص بیماری پولیپ روده، کولونوسکوپی میباشد. این آزمایش عموما برای تشخیص انواع مختلف پولیپ و سرطان روی بدن افراد انجام میشود. برای انجام این آزمایش نیاز است که از قرصهای مسهل کننده استفاده نمایید. قرص مسهل کننده باعث میشود که روده خالی گردد.
در آزمایش کولونوسکوپی لولههای به نام کولونوسکوپ از طریق مقعد وارد رودهی فرد میشود. از آنجا در سر این لوله یک دوربین قرار گرفته، پزشک قادر به دیدن پولیپ روده خواهد بود. همانطور که در پاراگرافهای بالا اشاره شد، برخی از لولههای کولونوسکوپ قادر به نمونه برداری (بیوپسی) هستند. در این روش برخی از ضایعات به وسیلهی لوله، از طریق مقعد خارج میگردد.
سی تی کولونوگرافی
از دیگر روشهای تشخیص بیماری پولیپ روده یا سرطانها روش سی تی کولونوگرافی میباشد. این آزمایش عموما برای افرادی به کار میرود که توانایی تحمل روشهایی مانند کولونوسکوپی را ندارند. سی تی کولونوگرافی یک آزمایش راحت و بیخطر به شمار میرود. برای انجام آزمایش سی تی کولونوگرافی نیز باد از داروی مسهل کننده استفاده نمایید.
طی این روش یک لوله با قطر بسیار کم، از طریق مقعد وارد رکتوم (راست روده) فرد میشود. از طریق این لوله، گاز دی اکسید کربن به داخل روده تزریق گشته و روده متسع (گشاد) میشود. طی انجام آزمایش سی تی کولونوگرافی از شما خواسته میشود به پشت دراز بکشید و نفس خود را نگه دارید. لازم به ذکر است که طی تمام مراحل انجام این آزمایش، سی تی اسکن بدن انجام میگردد.
تست مدفوع
قبل از اینکه آزمایش کولونوسکوپی یا کولونوگرافی روی بدن فرد انجام شود، از بیمار تقاضا میشود که آزمایش مدفوع (تست مدفوع) انجام دهد. پس از انجام آزمایش مدفوع، در صورتی که خون در مدفوع موجود باشد، لازم است فرد کولونوسکوپی انجام دهد. نظر دکتر متخصص مدفوع در این باره میتواند مفید باشد.
سیگموئیدوسکوپی
سیگموئیدوسکوپی آزمایشی است که برای بررسی بخش سیگموئیدی رودهی بزرگ انجام میگردد.
برای انجام آزمایش سیگموئیدوسکوپی ممکن است که پزشک از داروهای آرامبخش یا بی حسی موضعی استفاده کند اما در حین انجام این آزمایش بیمار بیهوش نمیشود، زیرا ممکن است پزشک طی انجام آزمایشی سیگموئیدوسکوپی به مکالمه با بیمار نیاز داشته باشد.
برای این آزمایش لازم است بیمار به سمت چپ بدن خود دراز بکشد. سپس پزشک لوله سیگموئیدوسکوپ را وارد مقعد میکند تا بتواند قسمتهای انتهایی روده را بررسی کند. طی انجام این آزمایش از طریق لوله مقداری گاز کربن دی اکسید وارد کولون میشود متصل گردد.
پزشک با استفاده از دوربینی که در سر لوله تعبیه شده است پولیپ یا بافت غیرطبیعی را مشاهده میکند. در صورتی که نیاز باشد، پزشک میتواند پزشک می تواند با استفاده از دستگاه مخصوصی قسمتی از پولیپ را بردارد.
درمان خانگی و پیشگیری از ابتلا به بیماریپولیپ روده
مصرف برخی مواد غذایی می تواند احتمال ابتلا به پولیپ روده را کاهش دهد اما لازم به ذکر است که این مواد از به وجود آمدن پولیپ روده جلوگیری نمیکنند در ادامه بررسی هر یک از این مواد غذایی میپردازیم.
کلم بروکلی
در صورتی که قصد دارید احتمال ابتلا به پولیپ روده را در بدن خود کاهش دهید می توانید از کلم بروکلی استفاده نمایید. از آنجا که کلم بروکلی یک منبع طبیعی سولفورافن به شمار میرود میتواند از به وجود آمدن پولیپ داخل روده جلوگیری نماید.
سولفورافن مادهای است که میتواند رشد پولیپ روده را کند نماید علاوه بر آن سولفورافن خود تخریبی سلولهای پولیپ را نیز تحریک می نماید. توصیه میشود کلم بروکلی به صورت خام یا کمی پخته استفاده شود زیرا در صورت خام بودن کلم خاصیت ضد پولیپ بودن آن افزایش پیدا میکند.
فلفل قرمز
فلفل قرمز حاوی مقدار زیادی فولاد است. فلفلهایی که به صورت ارگانیک رشد میکنند، عاری از هر گونه آفت کش و مواد شیمیایی مضر که باعث ایجاد بیماری سرطان مانند سرطان روده می شوند هستند.
پیاز
پیاز یکی دیگر از مواد غذایی است که میتواند باعث کاهش ابتلا به بیماری پولیپ روده شود و انسان را از خطر ابتلا به بیماری دور نماید. از آنجا که حاوی پیاز مقدار زیادی بیوفلاونوئید است، می تواند در کنترل شکلگیری پولیپ روده بسیار موثر واقع شود.
اسفناج
اسفناج همواره به عنوان یک ماده مغذی سالم برای افراد شمار می رود. در رژیم غذایی خود حتماً از اسفناج استفاده کنید، چرا که این ماده باعث میشود دستگاه گوارش پاکسازی و بازسازی شود. منیزیم از ترکیبات موثری است که در اسفناج یافت میشود و میتواند از ابتلا به بیماری پولیپ روده جلوگیری کند.
از آنجا که در غذاهای فرآوری شده میزان منیزیم موجود در غذاها به شدت کاهش مییابد، استفاده از اسفناج توصیه می گردد.
زردچوبه
زردچوبه از ادویههایی به شمار می رود که طی سالیان سال به عنوان یک داروی گیاهی در طب سنتی آسیایی برای درمان بسیاری از بیماریها نظیر پولیپ روده مورد استفاده قرار میگرفت. طی تحقیقاتی که روی زردچوبه انجام شد دانشمندان دریافتند که مصرف زردچوبه می تواند تعداد پولیپ های بیمار را تا ۶۰ درصد کاهش دهد و اندازهی پولیپ روده را نصف کند.
سیر
گیاه پرخاصیت دیگری که در ادامه میخواهیم به شما معرفی کنیم سیر است. سیر علاوه بر اینکه در بهبود وضعیت قلب و عروق بسیار موثر و کارآمد به شمار می رود، میتواند احتمال ابتلا به سرطان روده و پولیپ روده را در افراد کاهش دهد.
در صورتی که قصد دارید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پولیپ روده از سیر استفاده نمایید، قبل از خوردن یا پختن سیر آن را خرد کرده و به مدت ۱۰ دقیقه به آن دست نزنید. سیر در این مدت می تواند زمان کافی برای تشکیل آلیسین را داشته باشد.
بیماری پولیپ روده به چه دلیلی ایجاد میشود؟
در بدن انسان روزانه سلولهای جدید بسیاری تولید میشوند تا جایگزین سلول های قدیمی و آسیبدیده گردند. گاهی ممکن است این سلولهای جدید بدون آنکه به آنها نیاز باشد تولید شوند و رشد کنند. رشد غیر عادی و بیش از حد این سلولها می تواند باعث ایجاد بیماری پولیپ روده گردد. این پولیپها میتوانند هر منطقه از رودهی بزرگ را درگیر نمایند.
درمان بیماری پولیپ روده
پولیپکتومی
پولیپکتومی برداشتن پولیپ از طریق جراحی است. برای درمان بیماری پولیپ روده از روشهای متفاوتی استفاده میشود که میتوان از آنها به برداشتن پولیپ با استفاده از یک حلقه سیم (پولیپکتوم) اشاره نمود.
در صورتی که پولیپ روده قطر بیشتر از یک سانتی متر داشته باشد، مایع در زیر پولیپ تزریق گشته و باعث میشود که پولیپ از بافت داخل روده بزرگ جدا گردد. در این صورت پزشک میتواند به راحتی پولیپ را از روده بزرگ خارج نماید.
عمل لیزری پولیپ روده
در صورتی که فرد بیمار به سرطان روده مبتلا شده باشد پزشک میتواند از روش درمان پولیپ روده با لیزر استفاده نماید. از آنجا که نور لیزر بسیار متمرکز است، نور لیزر پولیپ سرطانی را با سطح بالایی از دقت برش می دهد.
بهترین روش درمان برای بیماری پولیپ روده چیست؟
همانطور که گفته شد که انجام آزمایش کولونوسکوپی پزشک قادر است پولیپ روده را به وسیله لوله از طریق مقعد خارج نماید. به همین دلیل کولونوسکوپی میتواند بهترین روش درمان پولیپهای روده تلقی شود.
چه کارهایی را باید بعد از درمان بیماری پولیپ روده انجام دهیم؟
بهتر است هر چند ماه یک بار آزمایش مدفوع انجام دهید. در صورتی که احتمال ابتلای مجدد به بیماری پولیپ روده در شما دیده شود، شما باید آزمایش کولونوسکوپی انجام دهید. توصیه میشود افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری سرطان روده یا سرطان راست روده را داشتهاند حتماً هر چند سال یکبار اقدام به انجام آزمایش کولونوسکوپی نمایند تا در صورت رشد مجدد پولیپ از احتمال سرطانی شدن آن جلوگیری کنند است.
آیا پولیپ روده خطرناک است؟
اغلب سلولهای روده بیخطر و غیر سرطانی هستند اما ممکن است با گذشت زمان سرطانی شود.
در صورتی که تشخیص داده شود شما به پولیپ روده از نوع خوش خیم مبتلا هستید می توانید با انجام آزمایشهای متفاوت و راه های درمان مختلف از سرطانی شدن پولیپ جلوگیری نمایید. در صورتی که به مشورت پزشک درباره سرطان روده احتیاج دارید، میتوانید از ویزیت آنلاین سرطان روده استفاده کنید.
وجود خون در مدفوع کودکان
همان طور که گفته شد وجود خون در مدفوع یکی از علائم ابتلا به بیماری پولیپ روده می باشد ممکن است برخی از کودکان و نوزادان نوزادان مسئول خونی دیده شود وجود خون در مدفوع ممکن است به دلیل ابتلای کودک به بیماریهای دیگری باشد که در ادامه به بررسی هر یک از این بیماری ها می پردازیم.
فیشر مقعد
فیشر مقعد یک زخم کوچک است که در لایه روی مقعد به وجود می آید. نوزادان و کودکان نوپا زمانی که دچار یبوست شدید میشوند به سختی مدفوع را دفع میکنند. فیشر مقعدی بیشتر در کودکان دیده میشود اما ممکن است بزرگسالان نیز به فیشر مقعدی مبتلا شوند.
از علائم ابتلا به فیشر مقعد درد شدید هنگام دفع مدفوع است هنگامی که خون از شکاف مقعد بیرون می چکد رنگ قرمز خون در مدفوع دیده میشود. راههای درمان فیشر مقعد عموماً با درمان یبوست یکسان است.
عدم تحمل پروتئین شیر یا سویا
بیماری کولیت یک بیماری شایع در بین کودکان و نوزادان است. بیماری کولیت یا همان عدم تحمل پروتئین شیر یا سویا میباشد که اساساً بر اثر آلرژی به شیر گاو ایجاد میشود. همچنین ممکن است زمانی که کودک از شیر خشک معمولی استفاده می کند به این بیماری مبتلا شود. این بیماری معمولاً با رشد کودک در یک سالگی خود به خود درمان میشود.
از علائم رایج بیماری کولیت استفراغ، اسهال و مدفوع خونی است. برای کودکانی که توانایی تحمل پروتئین شیر یا سویا را ندارند شیرهای مخصوصی که دارای لاکتوز نیستند تجویز می گردد. در صورتی که نوزاد از شیر مادر استفاده می کند، بهتر است که مادر از شیرهای بدون لاکتوز استفاده نماید.
پولیپ جوانی
یکی دیگر از بیماری هایی که ممکن است برای کودکان بین سنین ۲ تا ۱۰ سال اتفاق افتاد پولیپهای جوانی است. پولیپ جوانی یک بیماری سرطانی نیست و میتواند به وسیله پزشک درمان گردد. این بیماری روده کودک را درگیر میکند و در صورتی که برداشته نشود در مدفوع کودک همواره خون دیده میشود.
زمان مراجعه به پزشک
از آنجا که مدفوع خونی در کودکان ناشی از بیماریهای جدی نیستند، وجود مدفوع در خون خیلی نگران کننده نیست. اما در صورتی که کودک برای مدت طولانی خونریزی داشته باشد بهتر است با پزشک کودک خود صحبت کنید در صورت تمایل می توانید از مشاوره آنلاین پذیرش ۲۴ برای درمان پولیپ روده با متخصصان آنلاین حوزه معده و گوارش گفت و گو کنید .
کولونوسکوپی روده را جدی بگیرید چون اگر پولیپ برداشته نشود و در طول زمان با بدخیمی به سرطان تبدیل میشود و اگر سرطان رشد کند و نتوان جلوی آن را گرفت ممکنه روده و حتی مقعد را از دست بدهید و هم طول عمر کوتاه میشود و هم باید چند سال باقی ماندخ را با وضع بسیار بد ادامه داد حتما از سن پنجاه سالگی به بعد کولونوسکوپی انجام دهید و اگر در سنین پایین تر با درد روده یا خونریزی روده مواجه هستید و یا در درون مقعد خود در منطقه راست روده با دست خود متوجه پولیپ یا چیز عجیب شدید حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید و کولونوسکپی کنید تا پولیپ برداشته شود
محمدحراتی برادرم کندولسکوپی کرده من باهاش رفتم دکتر میگه توده ۶ سانتیمتری داخل روده هست آیا خطرناک وبدخیم
سلام خسته نباشید
بزرگ بودن پولیپ روده و تشخیص اینکه پولیپ دو سال هست که تو بدن یک فرده میتونه سرطانی باشه؟
معمولا پولیپ ها در فاصله ۵ تا ۱۰ سال تبدیل کنسر (سرطان) میشوند و برخی پولیپ ها خوش خیم هستند بنابراین جای نگرانی ندارد و هر چه زودتر باید کولونوسکپی نزد متخصص گوارش انجام داده شود
سلام چند تا
پولیپ در خم روده چه خطری دارد
سلام ببخشید من پولیب معده دارم یک سال هست که عمل کردم بازم رشد کرده وحالا هم از طرف راست شکم هم درد میکنه دکتر میگه احتمال پولیب روده هم داری باید کولونوسکوبی هم بشی اما من می ترسم چه کار کنم
با بیهوشی انجام میشه درد ندارع
سلام
آیا برداشتن پولیپ روده بزرگ رشد آن را چند برابر نمیکند؟
سلام وقت بخیر من حدود ۲ماه پیش طی خونریزی که از مقعد داشتم به دکتر گوارش در شهر خودم مراجعه کردم از طریق کولونسکوپی تشخیص پولیپ دادن برای اطمینان در کرمان به دکتر دیگری مراجعه کردم ایشونم گفتن باید پولیپکتومی انجام بشود ماه قبل انجام دادم وجواب کولونسکوپی ۲تا پولیپ به ابعاد ۶و۱۰ میلیمتر سسیل بود وجواب پاتولوژیم که اومد نوشته بود پولیپ آدنوم با دیسپلازی پایین الان با گذشت ۱ماه از پولیپکتومی اکثر اوقات همراه یا بعد از مدفوع اندکی خون میبینم میخواستم ببینم آیا جای نگرانی وجود دارد یا خیر,در ضمن پدرم به سرطان خون مبتلاست,با توجه به سابقه خانوادگی وجواب پاتولوژی ودیدن مقدار کم خون چه زمانی نیاز به کولونوسکوپی مجدد میباشد؟
کمهکهحخکهخحکخحکخحکخحک
آیا حتما باید پوایپ روده را از روده جدا کرد ؟ یا خیر؟
میخواهم ملحق بشم
سلام ببخشید من نافم دررفته ولی اصلا دردندارم جدیدا خیلی نفخ میکنم الان دمنوش پونه خوردم ولی نافم خیلی ورم داره ودکترمعاینه کردوگفت حتما باید لاغربشم الان یکساله اصلا لاغرنشدم تاعمل کنم پریشم چون دمرخابیدم دیدم شکمم صاف صاف شده اصلا فرورفتگی نداشتم ولی نشستم وکمی نافم فرو رفت به نظرتون چکارکنم
سلام.در صورتیکه در بررسی نمونه گرفته شده با کلونوسکوپی، آدنوم پولیپ با دیس پلازی گرید بالا (فوکال)تشخیص داده شود احتمال سرطانی شدن تا چند وقت دیگر است .دکتر من برا دوماه دیگه نوبت پولیپکتومی داده ومیگه خیلی اورژانسی نیست .اندازه پولیپ ۲×۲وبدون پایه است .ممنون از توجهتون
پولیپ ۲ سانتیمتر ی آدنوم چگونه درمان میشود
سلام خانومی هستم۲۷ساله الان یه چندوقتی میشه دچار اسهال ودل پیچه مداوم شدم کاهش وزنم داشتم رفتم دکتر آزمایش نوشت که مشکلی نداشت دارو داد ولی داروها اصلا افاقه نکرد همون صورت هستم دکتر گفت خوب نشدی برو کلونوسکوپی، حالا یه سری میگن چون ازمایشت مشکلی نداشته و خون در مدفوع نبوده احتیاجی نیست آیا نیاز هست برم کلونوسکوپی یا نه؟
سلام.بیمارماازمایش مدفوع داده دکترگفته بایدشیمی درمانی بشه بدون کولونوسکوپی و..
سلام فقط باازمایش مدفوع میشه تشخیص سرطان وخیمی درمانی داد؟
حسین پور
با سلام و خسته نباشید من سال گذشته عمل پولیپ روده بزرگ انجام دادم اما دو هفته هست که دقیقن درمحل هایی که قبلا عمل برداشت پولیپ انجام شده بود درد های کمی شروع شده ممنون میشم راهنمائی کنید
سلام وقتتون بخیر، پسرم ۱۸ سالشه و دفع خون از مقعد داشته کلونوسکوپی انجام شده ومتوجه شدیم پولیپ هایپر پلاستیک دندانه دار به قطر ۵ سانت داره بهترین روش درمان براش چیه؟؟ ممنون از راهنماییتون
سلام شب بخیر من یک هفته قبل دوعدد پولیپ که در ناحیه مقعد داشتم دکتر یکی برای نمونه برداری برداشت وتاکید کرد که بروم برای کولونوسکپی هنوز جواب نمونه را نگرفتم از طرفی فیشر عمل کردن همون هفته گذشته چه زمانی می تونم برای کولونوسکوپی مراجعه بکنم
سلام. من حدود دو سال هست زیر قفسه سینه راستم وقتی فشار میدم حس میکنم یه چیز قلمبه میره و میاد. جدیدا هم حس میکنم ورم کرده. وقتی غذا میخورم خیلی درد میاد و تنگی نفس هم پیداکردم. دلیلش کبد و کیسه صفرا هم نیست چون سه بار سونوگرافی انجام دادم. شدیدا هم یبوست میشم. علتش چی میتونه باشه؟
سلام من ۳۰ ساله هستم وزن ۷۰ کیلو و سرطان پولیپ روده دارم و شکمم هم بعضی اوقات درد میکنه یبوست شدید دارم دفع مدفوع خیلی بدی دارم برای این کار داروهای خانگی و گیاهی هم وجود داره درد و یبوست رو کم تر کنه ممنون میشم اطلاع بدین
سلام دوست عزیز
با تشکر از ثبت مشکل شما
کامنت شما توسط پزشک متخصص دیده شد اما نیاز به شنیدن شرح بهتر و بیشتری از بیماری شما دارد.
لطفا از طریق این لینک با پزشک آنلاین متخصص معده و گوارش گفت و گو کنید .
مشاوره آنلاین با متخصص معده و گوارش
سلام خسته نباشید.من ی بیمار سرطانی هستم ک چندبار عمل شدم و پاکسازی کردن روده کوچک و بزرگ منو با جراحی و کولونوسکوپی بعب ۵سال ولی باز رشد کردن پولیپها میخواستم مجدادا ی جراحی بشم بر پاکسازی صلاح میدونین؟. چون تعدادیشون بزرگ شدن.درضمن من سرپا و سالم ب کارام میرسم و هرروز سرکارمیرم
سلام
با توجه به اینکه ضایعات پولیپی روده قابلیت تغییرات بدخیمی دارند خارج کردن تمام آن ها ضروری است
باسلام.۴۴سالمه.الان چندساله که مدفوعم به طرز محسوسی باریک شده وگاهی اوقات درد درناحیه چپ انتهایی روده بزرگ دارم واز ترس نمونه برداری کولونسکوپی انجام نمیدم.لطفا راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
امروز برای پدرم رفتیم دکتر کولونوسکپی هم دادن گفتن سرطان شده امیدی هس ی یک ماهی هس ک درد دل میکردن خواهش میکنم
سلام
ستگی به نوع تومور ووسعت درگیری . ودرگیری احشا دیگه ووضعیت بالینی وجسمی بیمار پیش اگهی متفاوت هست.ازپزشک خودشون سوال کنند
سلام خسته نباشید من بعضی وقت ها درد شدید داخل مخل دارم بعد یوبوست هم دارم و همچنین بی حالی وقتی میخوابم سخت بلند میشم وهمچنین بدنم خیلی لاغر هست سنم ۲۵ هست خواستم بدونم میتونه سرطان روده باشه ازمایش خون دادم به همراه تروعید مشکلی هم نداشته
سلام
برای سرطان نیازبه بررسی ومعاینه وکولونوسکوپی هست.درسن وسال شما بدون سابقه فامیلی سرطان روده وعلایم خطرناک مثل کاهش وزن و…. احتمال علل خطرناک کم هست ولی باید سرفرصت برای معاینه وبررسی مراجعه کنید
سلام و قتتون بخیر من کیست روده گرفتم ۶/۵ شده بایدعمل بشم آیا با داروهای گیاهی میشه ازبین بردش؟؟سن ۳۸ خانونم وزن ۷۷
سلام
خیر درمان گیاهی نداره
من دوبار مدفوع خونی داشتم درماه طی دور وز ولی دیگه ندارم علت
سلام وقت بخیر
حتما شرح حال کاملتری لازم است مثل سن؟ درد شکم؟ کاهش وزن؟ سابقه خانوادگی سرطان گوارشی؟ حجم خونریزی؟
سلام جناب دکتر کلونسکوپی انجام دادم سنم۵۵ساله دکتر گفت باید پولیپ ها برداشته شوند پرسیدم چطوری گفتند کل روده بزرگ برداشته شود چون تعداد زیادی پولیپ وجود دارد نظر جنابعالی چیست هیچ دردی ندارم ویبوست هم ندارم وهروز شکم کار می کند.