بیماری پارکینسون | علائم و درمان های خانگی و دارویی
علائم بیماری پارکینسون در جوانی، مراحل بیماری پارکینسون و عاقبت بیماری پارکینسون
فهرست مطالب
پارکینسون
از شایعترین بیماریهای مخرب اعصاب میتوان بیماری پارکینسون را نام برد. در این بیماری نورولوژیک فرد مبتلا به تدریج برخی تواناییهای خود مانند تواناییهای جسمی و روحی را از دست میدهد.
در کل روند بیماری پیشرونده میباشد و با گذشت زمان معمولا وضعیت حادتر میشود. در کل میتوان گفت روند این بیماری اغلب اوقات کند است و چندین سال به طول میانجامد. نهایتا این بیماری منجر به کاهش تدریجی عملکرد فرد میگردد، اما با داشتن روند درمانی مناسب فرد میتواند یک زندگی عادی را تجربه کند.
دلیل معیوب شدن سلولها، به طور دقیق مشخص نشده است. اما بیشتر متخصصین این حوزه تصور میکنند که این بیماری در اثر برخی عوامل ژنتیکی و محیطی امکان بروز پیدا میکند. محققان در حال حاضر در حال انجام مطالعات برای اثبات علمی علتهای احتمالی این بیماری مانند برخی سموم موجود در محیط زندگی هستند. می توانید برای درمان بیماری پارکینسون به پزشک مغز و اعصاب گفت و گو کنید .
پارکینسون چیست؟
از شایعترین بیماریهای مخرب اعصاب میتوان بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PDرا نام برد. در این بیماری نورولوژیک فرد مبتلا به تدریج برخی تواناییهای خود از جمله تواناییهای جسمی و روحی خود را از دست میدهد.
این بیماری بعد از بیماری آلزایمر در فهرست معمولترین بیماریهای تخریبکنندگی اعصاب دستهبندی میشود. در صورتی که فرد به پزشک مراجعه نکند و یا راهکارهای درمان را درست انجام ندهد، سرعت روند بیماری افزایش مییابد و علائم آن بیشتر میشود.
لازم به ذکر است که در کل سیر بیماری پارکینسون پیشرونده میباشد و با گذشت زمان معمولا وضعیت حادتر میشود. در کل میتوان گفت روند این بیماری اغلب اوقات کند است و چندین سال این روند به طول میانجامد. نهایتا این بیماری منجر به کاهش تدریجی عملکرد فرد میگردد، اما با داشتن روند درمانی مناسب فرد میتواند یک زندگی عادی را تجربه کند.
همانگونه که اطلاع دارید مغز یک بخش مهم از سیستم اعصاب هر فرد میباشد که خود آن نیز از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. یکی از این بخشها ساقهی مغز است که در بخش پایینی مغز واقع شده است. ساقهی مغز نیز دربرگیرندهی پل مغزی، مغز میانی و بصل النخاع است.
در داخل ساقهی مغز منطقهای وجود دارد که در تنظیم حرکات بدن نقش دارد. این منطقهی کوچک تحت عنوان ماده جسم سیاه شناخته میشود. در بیماری پارکینسون که یک اختلال عصبی میباشد، سلولهای جسم سیاه تحت تاثیر قرار میگیرند. در نورونهای تولیدکنندهی دوپامین یا دوپامینرژیک این منطقهی خاص از مغز تولید دوپامین متوقف شده و در نتیجه دوپامین دارای یک کاهش کلی میشود.
مهمترین نقش دوپامین در بدن، تنظیم حرکات بدن میباشد. دوپامین با ارسال سیگنالهایی به مغز اجازهی حرکت به ماهیچهها را میدهد. بنابراین کاهش دوپامین دلیل عمدهی بسیاری از علائمهای بیماری پارکینسون در فرد مبتلا است.
مشاوره آنلاین با متخصص مغز و اعصاب
علل به وجود آمدن بیماری پارکینسون
پارکینسون ارثی است؟
دلیل به وجود آمدن این عارضه و معیوب شدن سلولها، به طور دقیق مشخص نشده است. اما بیشتر متخصصین این حوزه تصور میکنند که این بیماری در اثر برخی عوامل ژنتیکی و محیطی امکان بروز پیدا میکند. محققان در حال حاضر در حال انجام مطالعات برای اثبات علمی علتهای احتمالی این بیماری مانند بالا رفتن سن و برخی سموم موجود در محیط زندگی هستند. ما در این بخش به بررسی برخی احتمالات میپردازیم.
دلیل اصلی از بین رفتن سلولهای عصبی تولیدکنندهی دوپامین در این میان یک سوال اساسی میباشد. هنوز مشخص نشده است که از بین رفتن سلولهای عصبی در رابطه با ایجاد این بیماری به چه صورت انجام میپذیرد. اما همانگونه که ذکر شد ترکیبی از عوامل محیطی و تغییرات ژنتیکی میتوانند سبب بروز بیماری شوند.
در اولین مرحله به نظر میرسد وجود یک ژن غیر طبیعی در ژنوم افراد موجب بروز بیماری پارکینسون شود. البته لازم به ذکر است که همانگونه که در پیش از این اشاره کردیم مستندات کافی برای اثبات ارثی بودن این بیماری به دست نیامده است.
اغلب مواقع درصد کمی از افراد مبتلا به این بیماری، عارضه را از والدین و یا اقوام درجه یک خود به ارث میبرند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که افراد با سنین پایینتر که به این بیماری مبتلا میشوند با احتمال بیشتری بیماری با جنبهی ارثی را دارا هستند. در برخی مواقع نیز بعضی افراد دچار علائمی مشابه پارکینسون میشوند، که با انجام آزمایشات مشخص میشود بیماری دیگری میباشد.
در کل میتوان بیان کرد که عوامل ژنتیکی خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهند. اما در این میان برخی افراد نسبت به این بیماری حساستر هستند و علائم بیشتری بروز میدهند، که علت آن همچنان مجهول میباشد. انتقال ژنهای معیوب توسط والدین به فرزندان نیز میتواند از دیگر دلایل بروز این بیماری باشد. اگرچه به ارث رسیدن پارکینسون در یک خانواده از این طریق بسیار نادر است.
همان گونه که اشاره کردیم محققان بر این باورند که عوامل محیطی نیز بر این بیماری اثرگذار است. عواملی مانند علفکشها در کشاورزی و سموم دفع آفات، آلودگیهای هوا که در اثر ترافیک و یا عوامل صنعتی به وجود میآیند، میتوانند اثر افزایشی بر ابتلا به پارکینسون داشته باشند.
علاوه بر موارد ذکر شده موارد نادری نیز وجود دارند که سبب ایجاد انواع خاصی از پارکینسونیسم میشود. پارکینسونیسم یک اصطلاح برای توصیف علائمی مانند لرزش، کندی حرکت و سفتی عضلات در افراد میباشد. پارکینسون را نیز میتوان به عنوان شایعترین نوع پارکینسونیسم نام برد. در اینجا در ادامه به انواع نادر دیگر با علل خاصی که سبب ایجاد آن میشود، اشاره میکنیم.
اولین مورد پارکینسونیسم ناشی از دارو میباشد. در این موارد علائم پارکینسونیسم بعد از مصرف برخی داروها ایجاد میشوند. داروهای ضد روانپریشی یکی از مهمترین داروها در ایجاد این علائم میشود. این علائم معمولا پس از قطع مصرف دارو رخ میدهد.
موارد بعدی برخی اختلالات پیشرونده در مغز میباشند. از این موارد میتوان پیشرفت آتروفی پیشرونده سیستمهای متعدد، فلج پیشرونده هستهای و کورتیکوبازال دژنراسیون یا همان CBD که یک بیماری نادر، تخریب کننده سیستم اعصاب مرکزی و پیشرونده میباشد، میتوان نام برد.
بیماریهای عروق مغزی که در اصل میتوان گفت سکتههای کوچکی که سبب مرگ در چندین بخش مختلف از مغز فرد میشوند، نیز از دیگر موارد نادر ابتلا به پارکینسونیسم میباشد.
بیماری پارکینسون در جوانان، میانسالان و سالمندان
این بیماری در اکثر مواقع در افراد بالای ۵۰سال بروز مییابد و با افزایش سن فرد، شیوع و علائم بیماری کم کم افزایش مییابد. لازم به ذکر است که در برخی موارد نشانههای بیماری در سنین زیر ۵٠ سال و در موارد بسیار نادری در افراد زیر ٢٠ سال نیز مشاهده میگردد. در این موارد به این پارکینسون جوانان اطلاق میشود.
اغلب موارد پارکینسون جوانان به دلیل اختلالات ژنتیکی است. البته لازم به ذکر است که جنبه ژنتیکی این بیماری نسبت به انواع بیماریهای دیگر که مبحث ژنتیک در آنها بسیار دخیل میباشد، دارای نقش بسیار ضعیفتری میباشد. به دلایل ذکر شده در اکثر مواقع غربالگری ژنتیکی کمتری برای بررسی ابتلا به این بیماری انجام میگردد.
اگر به دنبال پزشک متخصص برای مشورت درباره این بیماری و علائم ان هستید، ویزیت آنلاین دکتر پارکنسون پذیرش۲۴ ممکن است به شما کمک کند.
علائم بیماری پارکینسون
علائم بیماری در افراد و شرایط مختلف متفاوت است و در اکثر مواقع همگام با روند بیماری پیشرفت میکند. اما میتوان گفت به دلیل اینکه سلولهای عصبی با روند کندی از بین میروند، معمولا شروع علائم زمانی آغاز میگردد که حدود ۸۰ درصد سلولهای عصبی فرد که در جسم سیاه واقع شدهاند، از بین بروند.
علائم پارکینسون همانگونه که گفته شد ممکن است در افراد متفاوت باشد، به این صورت این امکان وجود دارد که فردی در پیشرفتهترین حالت بیماری علائمی را که فرد دیگری در آغاز بیماری دارد، تجربه نکند. این بیماری دارای دو نوع علائم حرکتی و غیرحرکتی میباشد، که در ادامه به ذکر مهمترین این علائم میپردازیم.
لرزش یکی از بارزترین علائم پارکینسون میباشد که به مفهوم لرزیدن یا تکان خوردن دست و بازو و در برخی موارد نیز لرزش پا میباشد. از دیگر علائم میتوان به عدم تعادل یا ایجاد مشکل در هنگام راه رفتن، کندی حرکات فرد و انقباض و سفتی عضلات اشاره کرد.
میتوان گفت این بیماری به طور معمول با مشاهدهی بروز مشکل در عضلات بدن آغاز میگردد و سپس تا مرحلهی ایجاد مشکل در بلع فرد و همچنین بروز یبوست در فرد پیش میرود. در مراحل بعدی، ممکن است عضلات فک درگیر شده و فرد دچار لکنت شدید یا ناتوانی در بیان کلمات گردد.
بعضی اشخاصی که به این بیماری مبتلا میشوند نیز ممکن است در مراحل شدیدتر دچار دمانس یا زوال عقلی گردند. لازم به ذکر است که اولین علائم این بیماری در سالهای ۵۰ تا ۶۰ سالگی افراد و در مواردی در سنین کمتر مشاهده میشود.
لرزش دست در بیماری پارکینسون
از لرزش دست میتوان به عنوان شایعترین نشانهی بیماری که پیش از تمام علائم دیگر ظهور میکند نام برد. گرچه همهی افراد مبتلا لرزش دست را تجربه نمیکنند اما این اولین نشانه در اکثر افراد است که شخص و خانوادهاش متوجه آن خواهند شد.
لازم به ذکر است که نکتهای مهم با این مفهوم که هر شخصی دچار لرزش دست است، مبتلا به پارکینسون نیست، در این بین وجود دارد. مشاهده شده که در این بیماری معمولا یک سمت بدن، یک دست و یا یک پا درگیر و دچار لرزش میشوند. این لرزشها در هنگام خواب بسیار خفیف است و در بیشتر مواقع در زمان بیداری فرد مشاهده میشود.
با پیشرفت بیماری ممکن است لرزش به لبها، زبان و یا چانه فرد بیمار نیز سرایت کند. همچنین ممکن است این لرزش به دو سمت بدن وارد شود، اما در اغلب موارد لرزش تنها به یک سمت محدود شده است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که فشارهای روانی، عطفی و همچنین جسمی میتوانند لرزش را تشدید کنند. موارد برعکس آن مانند؛
- استراحت
- آرامش
- خواب تحرک و فعالیت بدنی سبک نیز سبب کاهش و در مواردی قطع لرزش میگردند.
همان گونه که ذکر شد، با اینکه لرزش شایعترین و مهمترین علائم پارکینسون میباشد، اما نمیتوان گفت هر لرزشی از این بیماری نشات میگیرد. یکی از نشانههای تمایز لرزشها این است که لرزش پارکینسون به وسیلهی حرکتهای آرام التیام میگیرد، اما لرزشهای ناشی از موارد دیگر با تحرک شدت مییابند.
شایعترین لرزشی که وجود دارد لرزش ضروری است که هیچ ارتباطی با بیماری پارکینسون ندارد. البته لرزش ضروری قابل درمان میباشد و در اکثر موارد در مراحل ابتدایی با پارکینسون اشتباه گرفته میشود.
علائم و عوارض شایع دیگر
علائم بیماری پارکینسون جوانی
- یکی دیگر از رایجترین نشانههای اولیهی پارکینسون سفت شدن عضلات و احساس درد در آنها میباشد. معمولا این نشانه خود را با کاهش دادن میزان چرخش بازوی فرد در یک سمت بدن در هنگام راه رفتن نشان میدهد که دلیل اصلی ان انقباض عضلات میباشد.
- سفتی و انقباض عضلات عملکرد حرکتی فرد را کاهش میدهد. این سفتی میتواند خود را در بخشهای مختلف بدن از جمله عضلات صورت، گردن، پا و سایر بخشها نشان دهد. نهایتا این سفتی سبب احساس درد و ایجاد خستگی در فرد میشود و زندگی روزمره افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
- یکی دیگر از این موارد کندی فرد در هنگام حرکت است. وقتی که فرد در حالت استراحت باشد و یا در حال انجام یک حرکت آهسته باشد، به کندی میتواند حرکات بعدی خود را انجام دهد. به عنوان مثال افراد مبتلا به این بیماری به سختی از روی تخت و یا صندلی بلند میشوند.
- ایجاد ضعف در عضلات صورت و گلوی فرد نیز از دیگر علائم شایع ابتلا به این بیماری میباشد. این امکان وجود دارد که فرد هنگام صحبت کردن و یا غذا خوردن دچار مشکلات جدی شود. همچنین بروز خفگی، سرفه و یا عدم توانایی در کنترل آب دهان نیز به دلیل این ضعف عضلات رخ میدهند.
- حرف زدن در این افراد با وقفه صورت میگیرد و به صورت یکنواخت انجام میشود. علاوه بر این ضعف در عضلات صورت سبب میشود که شخص عکسالعملهای مناسب با موقعیت را نتواند با چهرهاش منتقل کند. به این عدم انتقال احساس از صورت و سرد و بیروح بودن فرد، اصطلاحا ماسک پارکینسون گفته میشود.
- به عنوان یکی دیگر از علائم میتوان عدم تعادل فرد و ایجاد مشکل در راه رفتن او را نام برد. فردی که به پارکینسون مبتلا است، به صورت قوز کرده، با گامهای کوچک و نزدیک به هم راه میرود و به سختی میتواند بدن خود را به سمتهای مختلف بچرخاند.
- این افراد در اکثر مواقع تعادل حرکتی ندارند و دارای مشکلات جدی در راه رفتن و انواع حرکات هستند. البته لازم به ذکر است که این مشکلات حرکتی تا مدتهای زیادی پس از شروع بیماری رخ نمیدهند . خود را نشان نخواهند داد.
- از آخرین علائم حرکتی افراد در بیماری پارکینسون میتوان به درجا خشک شدن فرد اشاره کرد، که در مراحل اولیهی بیماری شایع نمیباشد. در این حالت فرد به طور ناگهانی در موقعیت خود ثابت میشود و به مدت خیلی کوتاهی نمیتواند هیچگونه حرکتی داشته باشد. در اغلب مواقع این علائم در هنگام راه رفتن خود را نشان میدهند.
- تا اینجا به بحث درباره علائم حرکتی پرداختیم. اما در این بیماری تعدادی از علائم غیر حرکتی نیز بدن فرد را درگیر میکند. از این علائم میتوان مشکلات جسمی مانند یبوست و مشکلات روانی مانند اختلال در خواب و ایجاد افسردگی نام برد.
سطحهای مختلف و انواع بیماری پارکینسون
در مراحل اولیهی بیماری تحت درمان قرار گرفتن فرد، به کنترل علائم او کمک میکند ، اما در اغلب اوقات با پیشرفت بیماری شاهد کاهش تاثیر داروها بر روند پیشرفت هستیم. نشانههایی که در مراحل ابتدایی بیماری فرد را درگیر میکند، به طور معمول با ناتوانی شخص برای انجام فعالیتهای روزانه و کار کردن شخص همراه میباشد. در ادامه به بحث دربارهی انواع مراحل پارکینسون میپردازیم.
روند این بیماری را میتوان به سه مرحلهی؛
- ابتدایی
- میانی
- و پیشرفته تقسیم کرد.
- در مرحلهی اولیه فرد با لرزش در یک سمت بدن یا یک دست یا پای خود مواجه میشود. با پیشرفت بیماری در اغلب اوقات و نه به صورت دائم و همیشگی ممکن است لرزش به سمت دیگر بدن هم منتقل گردد. در این حالت فرد دچار ضعف، درد مفاصل و همچنین خستگی میشود.
- در مرحلهی میانی ممکن است با پیشرفت بیماری علائم حرکتی نیز شدت یابند. در این مرحله فرد دچار سفتی، کندی، ضعف و عدم هماهنگی در عضلات میشود. با این تفاسیر فرد دچار مشکل شده و نمیتواند کارهایی مانند نوشتن، مسواک زدن و اصلاح صورت خود را انجام دهد.
بروز تغییر در دست خط فرد نیز از تغییرات رایج در این مرحله از بیماری میباشد. فرد در این مقطع با مشکل عدم تعادل نیز مواجه است و همانگونه که اشاره کردیم در مواقع راه رفتن به جلو خم شده و قوز میزند و در برخی موارد، پای خود را روی زمین میکشد.
- آخرین مرحله، مرحلهی پیشرفتهی پارکینسون میباشد که این مرحله پس از چندین سال خود را نشان میدهد. بعد از سالها که فرد دارای علائمی مانند افزایش لرزش بدن و انقباضات عضلات است، مخصوصا اگر روند درمان را به طور دقیق طی نکند، مجبور به استفاده از ویلچر میشود و حتی در مواردی مجبور به بستری خواهد شد.
افرادی که به طور منظم داروهای خود را استفاده میکنند، امکان دارد که علائم مراحل پیشرفته را هیچگاه تجربه نکنند. اما این امکان وجود دارد که علائم حرکتی دیگری به سراغ آنها برود.
همچنین در برخی مراحل این نوسانات حرکتی نشان از این مساله است که فرد باید در روند درمان تغییرات دارویی داشته باشد. استفاده از دارو اگر بدون توجه و کنترل دقیق باشد، میتواند روند درمان بیماری را بسیار پیچیده کند.
از دیگر مشکلاتی که فرد ممکن است در مرحله پیشرفته تجربه کند، زوال عقلی است. در این حالت فرد با سردرگمی شبانه و گیجی مواجه میشود. همچنین ممکن است شخص بیمار حافظهی خود را از دست دهد. لازم به ذکر است که متاسفانه درمانهای موجود برای پارکینسون میتواند به بروز این مشکلات در فرد دامن بزند.
راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون
کنترل بیماری پارکینسون
باید اذعان داشت که راه شناختهشدهای برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون وجود ندارد. تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که افرادی که از
- انواع میوهها و سبزیجات
- غذاهای سرشار از فیبر
- روغنهای حاوی امگا ۳ و
- همچنین ماهی استفاده میکنند میتوانند مقاومت بیشتری در برابر ابتلا به این بیماری داشته باشند.
همچنین لازم به ذکر است که با استفاده از:
- گوشت قرمز
- و فرآوردههای لبنی به میزان زیاد، میتواند به ایجاد بیماری کمک کند.
بنابراین در کل نمیتوان راه قطعی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری پیشنهاد داد. یکی از بهترین خوراکیهای برای افراد مبتلا به این بیماری ماهی میباشد.
درمان بیماری پارکینسون
- درمان پارکینسون میتواند به درمانهای پزشکی و دارویی، خانگی و طب سنتی دسته بندی شود. اکثر بیماران به منظور کنترل کردن علائم خود باید تحت درمان با دارو قرار بگیرند. داروها با بر سلولهای باقیمانده در جسم سیاه اثر گذاشته، آنها را تحریک میکنند تا دوپامین بیشتری تولید کنند. داروهایی با عنوان لوودوپا این نقش را بر عهده دارند.
- همچنین برخی دیگر از داروها با عنوان داروهای ضد کولینرژیک سبب مهار برخی از استیل کولینهای تولید شده میشوند. به همین دلیل این داروها بین مواد شیمیایی درون مغز تعادل برقرار میکنند. پزشک متخصص با تهیه یک برنامه اختصاصی برای هر فرد میتواند روند بیماری را کنترل کند.
- هنگام استفاده مداوم از داروها برای حفظ کیفیت زندگی، با پیشرفت بیماری بیمار دچار تغییر و تحول در پاسخ به درمان میشود که این فرآیند به نوسانات حرکتی معروف میباشد. در این هنگام متخصص مغز و اعصاب بر روی ساختارهای عمیق مغز فرد، کار انجام میدهند تا شرایط پارکینسون را تسکین دهند.
- روشی برای دستکاری عمیق مغز به نام DBS یا تحریک عمیق مغز وجود دارد که از الکترودهایی کوچک برای تامین نیروی الکتریکی استفاده میگردد و بخشهای عمیق مغز تحت تاثیر قرار میگیرند. این شکل از تحریک با کمک به ایجاد تعادل پیامهای کنترل، سبب سرکوب لرزش میشود.
- از درمانهای خانگی که به روند بهبود این بیماری کمک میکنند میتوان ورزش و تغذیهی سالم را نام برد. انجام یک ورزش منظم به فرد کمک میکند فرد مبتلا تعادل و هماهنگی در بدن خود برسد. رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا توصیه نمیشود، اما استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر، نوشیدن آب زیاد و میوههای سرشار از آنتی اکسیدان مثل اسفناج برای رژیم این افراد مفید میباشد.
- تای چی، یوگا و ماساژ نیز میتوانند به صورت درمانهای حمایتی انجام شوند. این درمانها به کاهش برخی علائم مانند خستگی، درد و افسردگی کمک بسزایی میکنند. از درمانهای موجود در طب سنتی نیز میتوان مصرف زیتون، روزانه ۱۴ عدد مغز بادام، قارچ گانودرما و … نام برد. علاوه بر درمانهای معمول برای پارکینسون، همچنین محققان بینشهایی را در مورد درمانهای نوظهور و تجربی PD ارائه میدهند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟
با دیدن اولین علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک میتواند با بررسی تمامی فاکتورها، روند بیماری را کنترل کند. شما با استفاده از نوبتگیری آنلاین سایت پذیرش ۲۴ میتوانید پزشک مورد نظر خود را ملاقات کنید. همچنین میتوانید با متخصص مغز و اعصاب آنلاین سایت در ارتباط بوده و راهنماییهای لازم را برای درمان پارکینسون از آنها دریافت کنید.
سلام وقت بخیر دکتر
پدرم ۴،۵ سالی میشه که پارکینسون داره و از اواسطش انگشتای پاش ب شدت درد میگیره مخصوصا تو شبا بیشتر میشه و نمیزاره بخوابه دکترایی ک بردیم فقط قرص مسکن میدن برای کمتر شدنش ک تاثیر نداره واقعا میشه بگید چ دارو یا قرصی خوبه براش بگیریم ؟
سلام من حدود یک ماهه لرزش واژن دارم میتونه علایم پارکینسون باشه
لرزشش چند ریشتر ؟
سلام پدر من پارکیسون دارد که مدتی که دهانش قفل می کند و اب دهانش را نمی تواند جمع کند خواستم ببینم چکار باید کرد ممنون میشم از لطفتون
سلام برای لرزش دست چیکار میتونم بکنم ک بهتر بشه
سلام آقای دکتر پدر من بعضی اوقات انگشت شصتش رو روی انگشت اشاره میمالونه این میتونه از علائم پارکینسون باشه .
به روماتیسم مفصلی هم مبتلاست
ممنون میشم پاسخ بدید
۲۴ سال دارم و یک چند مدت هست وسط خواب میلرزم و همش احساس میکنم که زلزله است. در حالی که موقع ورزش دست راستم هر از گاهی میلرزد یا خواب میره . امکان داره که به این بیماری مبتلا شده باشم.
سلام من هم این مشکلودارم،لرزش وسط خواب،شمافهمیدین مشکلتون چی بوده
سلام فهمیدی مشکلت چیه؟…منم حس میکنم وقتی دراز کشیدم حس لرزش میده فک میکنم زلزله هست ! حتی تکون میخورم انگار لرزش اندامم مثل پاهام طول میکشه تا وایسه؟! …بعید پارکینسون باشه ولی …
سلام بنده ۴۳سال دارم لرزش دست ازکودکی داشتم ولی یکسالی هست که خیلی شدید شده در حدی که چانه ام موقع نوشیدن میلرزددیگه کلافه شدم مخصوصا مهمان که
دارم
سلام من ۱۴ سالم هست و زمانی که استرس یا خجالت میکشم فکم شروع به لرزش میکنه و غیر قابل کنترل میشه
لرزش فکم مربوط به پدربزرگم است که به لحاظ ارثی به من منتقل شده و پدرم هم این شکلی هست
میخواستم ببینم آیا راه درمانی هم وجود داره؟
باید به چه پزشکی مراجعه کنم؟
ورزش منظم تنها راهه برا شما
مادر نامزد من مبتلا به پاکینسون پلاس هست. مادربزرگ و خاله نیز از این بیماری فوت کردند و من نگرانم همسرم در آینده به این بیماری مبتلا شوند یا این بیماری به فرزند آیندمان نیز به ارث برسد. چگونه میتوانم این نگرانی را برطرف سازم؟
سلام راجب به مصرف قهوه و چایی تحقیق کنید چون ظاهرا باعث پیشگری این بیماری هست همچنین مصرف ماهی و اسفناج و زیتون و بادام
سلام من دیروز پدرم رو بردم پیش پزشک داخلی تشخیص پارکینسون بود دارویی پارکینسون هم با مکمل ویتامین داد آیا لازم هستش به پزشک مغز و اعصاب هم مراجعه شود ایشون اصلا حال خوبی نداره و نمیتونه دیگه راه بره ممنون
حتما به پزشک متخصص مراجعه شود
سلام آره حتما به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید. پدر من ۵ساله که پارکینسون داره قرص مادوپار ایرانی مصرف میکرد (ینی دکتر نگفته بود خارجی بگیرید) بدتر شد تقریبا یکساله قرص خارجی مصرف میکنه پیشرفت بیماریش کمتره
اگر درست کنترل بشه پیشزفت بیماری کند میشه
سلام مادر منم همینطور اول قرص مادوپار خارجی مصرف میکرد بعد بخاطر تحریم محبور شده ایرانی مصرف کنه متأسفانه جوری شده که دیگه به خارجی واکنش منفی نشون میده و دوباره ایرانی مصرف میکنه ولی فایده نداره بیماری در حال پیشرفت هست متأسفانه کاش درمانی واسش پیدا بشه بد مریضی هستش
ماهه لرزشم زیاد شده خسته شدم ممنون میشم راهنمای کنید
سلام من۵۱ سالمه فقط فک پایین میلرزه هیچ مشکل دیگری ندارم فقط حدود یک سال پیش پانیک شدم امکان داره لرزش فک پایین برای اون باشه در ظمن خیلی اصبی شدم
سلام اقایی ۴۵ ساله هستم حدود۳ساعتی هست فک پایین شروع به لرزش کرده است وادامه دارهست ایا دارویی برای الان هست یاباید به پزشک مراجعه کنم
منم دقیقا همین مشکل را دارم
سلام من۵۹ سالمه ۳سال پارکینسون گرفتم دارو مصرف می کنم ولی لرزش دست چپم خیلی زیاد شده باید چیکار کنم تشکر