ماه رمضان چه بخوریم؟! غذاها و نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان
لیستی از غذاها و نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان
فهرست مطالب
ماه رمضان یکی از زیباترین و پربرکت ترین ماه های سال است که از شور و نشاط معنوی ای برخوردار می باشد! در این ماه از کوچک گرفته تا بزرگ همه و همه به دنبال ثواب معنوی ای هستند که در این ماه می توانند به دست آورند اما یکی از موضوعاتی که در این ماه افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند، انتخاب مناسب ترین غذاهای ماه رمضان است چراکه در این ماه عادات غذایی کمی تغییر کرده و افراد برای مدتی طولانی باید گشنگی و تشنگی را تحمل کنند.
اگر دغدغه اصلی شما نیز نداشتن اطلاعات کافی در خصوص چگونگی انتخاب و تهیه غذاهای ماه رمضان است، این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید چراکه می خواهیم لیستی از بهترین و مناسب ترین غذاهایی که می توانید در وعده های افطار، شام و سحر آن را میل کنید را به شما عزیزان معرفی کنیم.
در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم + معرفی لیست غذاهای ماه رمضان
یکی از عمده ترین سوالاتی که از متخصصان رژیم غذایی و پزشکان متخصص تغذیه در این خصوص پرسیده می شود، این است که با فرا رسیدن ماه رمضان چه نوع غذاهایی را باید برای وعده های افطار، شام و سحر آماده کنیم تا ضمن افزایش سلامتی بتوانیم وزن خود را نیز کنترل کنیم.
از این رو لیستی از بهترین و مناسب ترین غذاهای ماه رمضان که می توانید در وعده های غذایی مختلف در طول ماه آن ها را میل کنید را برایتان مشخص نموده ایم. در همین ابتدا باید بگوییم که شما به هیچ عنوان نباید بدون میل نمودن وعده سحری، روزه بگیرید.
این موضوع می تواند سلامت جسم و جان شما را به خطر بیاندازد و اثرات مخربی را بر روی سیستم ایمنی بدن شما به وجود آورد. از این رو حتما میل نمودن سحری را در دستور کار خود قرار دهید تا شاهد ایجاد مشکلات در دستگاه گوارشتان مخصوصا معده و رودهها نباشید.
به این دلیل همواره برای روزه داران عزیز سوالات بسیار زیادی پیرامون انتخاب غذاهای مناسب به وجود می آید که در این مقاله می خواهیم به اصلی ترین این سوالات پاسخ دهیم. به عنوان مثال یکی از پربحث ترین سوالاتی که در این زمینه پرسیده می شود، این است که چه سبکی از غذاهای ماه رمضان در این ماه به سلامت بدن کمک می کند؟ چه مواد غذایی را مصرف کنیم که کمتر دچار تشنگی و گرسنگی شویم؟ و… که به همه و همه در این مقاله پاسخ خواهیم داد.
غذاهای ماه رمضان برای وعده سحری
وعده سحری یکی از مهم ترین وعده های غذایی در ماه مبارک رمضان است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. به عنوان مثال مصرف مواد غذایی حاوی فیبر در وعده سحری همانند سبزیجات و میوه جات می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش تشنگی در طول روز داشته باشد. از این رو بهتر است غذاهایی که در لیست غذاهای مناسب برای وعده سحری انتخاب می شوند، کمنمک بوده و خیلی شیرین نباشند. از جمله محبوب ترین این غذاها در این لیست می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- خوراک کدو
- خوراک مرغ و سبزیجات
- تاس کباب مرغ
- عدس پلو
- لوبیا پلو شیرازی
- باقالی پلو
- میگو پلو
- کلم پلو
- آلبالو پلو
- رولت کدو سبز
- رول مرغ شکم پر
- رولت تن ماهی
- رولت اسفناج و تخم مرغ
- توپک مرغ
- رولت گوشت
- و…
برای مشاهده لیست کامل غذاهای ماه رمضان برای سحری به مقاله مرتبط مراجعه کنید.
غذاهای ماه رمضان برای وعده افطار
پس از چندین ساعت روزه داری، نوبت به میل نمودن افطار می رسد! از این جهت که معده و روده شما خالی بوده و چندین ساعت آب و غذا به بدن شما نرسیده است، آداب افطار باعث می شود تا سلامت بدنی شما به میزان قابل توجه ای افزایش یابد و در طبیعتا در صورت عدم رعایت آن، شما با مشکلات گوارشی رو به رو خواهید شد.
نکاتی که باید در هنگام افطار به آن توجه داشته باشید، این است که:
- غذای شما باید از نظر میزان دما به صورت متعادل باشد! نه خیلی سرد و نه خیلی داغ – باید ولرم باشد.
- در ابتدا سعی کنید با نوشیدنی هایی همانند چای، شربت عسل، آب ولرم و خرما و…. به پاک کنندگی معده خود توجه کنید.
- سعی کنید مواد غذایی مقوی و خونساز را مصرف کنید.
- در هنگام افطار مصرف غذاهایی همچون پنیر و سبزی، زولبیا و بامیه بازار، غذای سرخ شده در روغن و برخی میوه ها مانند هندوانه می تواند موجب باقی ماندن مواد زائد در معده و روده شود که بهتر است از میل نمودن آن ها خودداری کنید.
- با توجه به نکته فوق، مصرف شربت عسل ولرم، آب ولرم با خرما، آش های سبک، حلواهای سنتی، شربت های معتدل مانند ماءالشعیر طبی و شربت خاکشیر و … می تواند برای وعده افطار مناسب باشد.
برای مشاهده لیست کامل غذاهای ماه رمضان برای افطاری به مقاله مرتبط مراجعه کنید.
از جمله نوشیدنی ها و مواد غذایی که در وعده افطار می توانید با خیال راحت آن ها را نوش جان کنید، عبارت است از:
پیش غذاهای ماه رمضان
- انواع سالاد ها (سالاد اندونزی، سالاد فصل و…)
- انواع آش (آش سبزی شیرازی، آش رشته کرمانی و….)
- انواع حلیم (حلیم بادمجان، حلیم گندم، حلیم گوشت)
- انواع سوپ (سوپ جو سفید، سوپ سفید، سوپ ورمیشل، سوپ کلم بروکلی و….)
- و…
غذاهای اصلی
- انواع کوکو
- انواع پلو و چلو
- انواع ته چین
- انواع کباب
- انواع آبگوشت
- انواع کتلت و شامی
- رولت مرغ و گوشت
- رولت بوقلمون
- خوراک مرغ رولتی
- رولت اسفناج و تخم مرغ
- و….
نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان
- تخم شربتی زعفرانی
- نوشیدنی های خنک
- نوشیدنی های بعد افطار
- نوشیدنی های رفع عطش
- شربت گل بنفشه
- شربت به لیمو
- شربت سکنجبین
- شربت خاکشیر
- نوشیدنی رفع عطش
- و….
جمع بندی
این بود نگاهی کلی به انواع غذاهای ماه رمضان! شما از چه غذاهایی در سفره خود برای وعده های غذایی افطار، سحر و شام استفاده می کنید؟ در بخش نظرات با ما آن را در میان بگذارید تا به این لیست اضافه کنیم تا سایر دوستان نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
مرسی از شما خیلی به دردم خورد
برای کمتر شدن تشنگی در زمان روزه چه باید کرد؟!
سلام وقت بخیر
کم شدن عطش در زمان روزه داری با خوردن موادی که جاذب اب هستند مثل تخم شربتی.خاکشیر.اسفرزه…
نوع مواد مصرفی در سحر وافطار مهم هست.
خوردن شربت زعفران برای رفع عطش و تشنگی روزه تو رمضان خیلی موثره.
شربت آب لیمو هم همینطور
سلام
خوردن ماست برای سحری مضره!؟
سلام دوست عزیز
نظر دکتر رقیه زارع، در پاسخ به این سوال که ” ایا ماست برای سحری خوب است؟ ” این است که خوردن ماست در وعده سحری باعث ضعف در روز بعد شده و توصیه نمیشود.
اینکه ماست باعث ضعف میشه رو که دیدم فهمیدم باید طب سنتی باشین! بسه دیگه اینهمه کلسیم و پروتیین باکیفیت ماست رو نمیبینین؟ اونم توی کشوری که هم دریافت پروتیین و هم دریافت کلسیم مردمش کمه!
خدا شفات بده. خوب هر چیزی خوردنش زمان مناسب میطلبه. ماست واسه عصر و قبل خواب خوبه. قهوه واسه صبح. واقعا فهم چنین چیزی انقد سخته؟