افطاری چی بخوریم؟ لیست غذاهای ماه رمضان برای افطاری
غذاهای سالم ماه رمضان برای افطاری
فهرست مطالب
با فرا رسیدن ماه رمضان یکی از مهمترین سؤالهایی که برای افراد روزهدار به وجود میآید این است که بهترین غذاهای ماه رمضان برای افطاری چیست؟ غذای افطار باید سالم و کم کالری باشد تا بهآسانی هضم شود.
بدن هر انسانی برای انجام فعالیتهای خود به پتاسیم احتیاج دارد. پتاسیم سطح الکتروکیتهای بدن و مایعات را به تعادل رسانده و گرفتگی عضلات را کاهش میدهد؛ به همین علت در وعده افطار مصرف غذاهایی که دارای پتاسیم بالایی هستند مانند ماست، کدو، سیب زمینی، قارچ، لوبیا یا سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند توصیه میشود.
در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا در خصوص غذاهای ماه رمضان برای افطاری اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.
غذا برای افطار چی درست کنم؟
یکی از مهمترین مسائل تغذیهای که در ماه رمضان اهمیت دارد «کنترل میزان ورود مواد غذایی به معده» است. غذاهایی که هر فرد در ماه رمضان میخورد، سطح انرژی متفاوتی را به بدنش منتقل میکند. یکی از مسائلی که در وعده افطار اهمیت دارد، تأمین قند خون و آب مورد نیاز بدن است. ساعات طولانی روزه داری باعث میشود تا افراد در انتخاب غذاهای ماه رمضان برای افطاری دچار سردرگمی شوند به همین علت در قسمت بعد بهترین نوشیدنیها، پیش غذاها، غذاهای اصلی و دسرهایی که میتوانید درست کنید را معرفی خواهیم کرد تا انتخاب برای شما آسانتر شود.
نوشیدنیها
نوشیدنیها بهتنهایی غذای مناسب ماه رمضان نیستند اما در کاهش عطش روزه داران نقش زیادی دارند. فاصله میان افطار تا سحر بهترین فرصتی است که افراد میتوانند از چای کمرنگ، نوشیدنیهای سنتی، میوههای تابستانی یا آبمیوههای طبیعی استفاده کنند. برخی از پرکاربردترین نوشیدنیهای این ماه عبارتند از:
- شربت آبلیمو
- کاسنی
- شربت خاکشیر و تخم شربتی
- دم کرده نعناع
- شربت سکنجبین
- دم کرده لیمو عمانی همراه با نبات و گلگاوزبان
- تخم شربتی
- عرق شاه تره
- شربت گلاب
- شربت کاکوتی
- شربت گل بنفشه
غذاهای ماه رمضان برای افطاری همراه با نون
بعضی از افراد افطاریهای نونی مانند سالاد الویه، رولت نون و پنیر و سبزی، شامی، تاس کباب، خوراک مرغ با لوبیا سبز یا کشک بادمجان را ترجیح میدهند و تمایلی به خوردن برنج و خورشت ندارند.
غذاهای مناسب افطار ماه رمضان
برخی از خانمها به دلیل مشغلههای زیادی که در ماه رمضان دارند فرصت زیادی برای درست کردن غذاهای مجلسی ندارند به همین علت غذاهای ساده، سالم، سبک و سریعتر را ترجیح میدهند. شما میتوانید این غذاها را بهعنوان غذای اصلی یا پیش غذا در وعده افطار میل کنید. برخی از این غذاها عبارتند از:
- نان با پنیر و سبزی، گردو، خیار یا گوجه فرنگی
- شیر برنج
- عدسی
- انواع حلیم
در میان غذاهای ماه رمضان برای افطاری «حلیم» طرفداران زیادی دارد که از انواع آن میتوان به حلیم گوشت، حلیم گندم یا حلیم بادمجان اشاره کرد.
- انواع سوپ
سوپ یک غذای ساده برای افطار است که به مدلهای مختلفی پخته میشود بهعنوانمثال میتوان به سوپ کلم بروکلی، سوپ شیر، سوپ جو، سوپ سفید، سوپ قارچ خامهای، سوپ ذرت، سوپ کلم، سوپ لوبیا چیتی با مرغ، سوپ هویج و زنجبیل، سوپ کدو حلوایی و لوبیا سیاه، سوپ گوجه فرنگی با ریحان، سوپ لوبیا و گوشت، سوپ رشته فرنگی و مرغ، سوپ گوشت و رشته، سوپ لوبیا سفید، سوپ حریره، سوپ ماهیچه، سوپ گوشت و عدس، سوپ سبزیجات، سوپ ترخینه، سوپ تره فرنگی، سوپ مرغ و سبزیجات، سوپ سیب زمینی، سوپ قارچ و جو با شیر، سوپ عدس یا سوپ ماست اشاره کرد.
- انواع آش
در کشور ایران بیشتر از ۵۰ نوع مختلف آش پخته میشود که هر کدام از آنها طرفداران مخصوص به خود را دارد و احتمالاً شما در نذریها یا افطاریهای مختلف آنها را دیدهاید بهعنوانمثال میتوان به آش سبزی شیرازی، آش رشته، آش آماج، آش شولی یزدی، آش کشک تبریز، آش جو، آش گوجه فرنگی، آش آبغوره تبریزی، آش شله قلمکار یا آش ماست اشاره کرد.
غذاهای مخصوص افطار
- بورک اسفناج و پنیر
- بورک سیب زمینی
- اشترودل مرغ و قارچ
- جوجه کباب
- کشک بادمجان
- در میان غذاهای ماه رمضان برای افطاری «انواع پلو و چلو» مورد علاقه اکثر افراد است که از انواع آن میتوان به پلو سبزیجات، پلو با لوبیا چشم بلبلی، لبو پلو، دمی ماش، عدس پلو، باقالی پلو با ماهی، باقالی پلو با مرغ، رشته پلو با مرغ، هویج پلو، سبزی پلو با ماهیچه، قیمه نثار، چلو ماهیچه، آلبالو پلو، سبزی پلو با ماهی یا زرشک پلو با مرغ اشاره کرد.
- انواع کتلت مانند کتلت بادمجان، کتلت ذرت، کتلت گوشت یا کتلت ماهی
- انواع کوکو مانند کوکو کدو سبز، کوکو مرغ، کوکو ماکارونی، کوکو قارچ، کوکو مرغ و لوبیا، کوکو گل کلم، کوکو اسفناج، کوکو کلم بروکلی، کوکو بادمجان، کوکو نخود و کدو سبز، کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکوی تره فرنگی یا کوکو سبزیجات
- انواع خورشت مانند خورشت قیمه، خورشت قورمه سبزی، خورش آلبالو، فسنجان یا مرغ
- انواع رولت مانند رولت بوقلمون، رولت مرغ و گوشت، رولت تن ماهی، رولت کدو سبز، رولت گوشت، رولت مرغ شکمپر یا رولت اسفناج و تخم مرغ
دسر
هنگامی که ماه رمضان فرا میرسد اغلب خانمها به فکر درست کردن دسرهای خوشمزه و شیرین میافتند. دسرها به هضم غذا کمک کرده و گزینه خوبی برای باز کردن افطار هستند. برخی از محبوبترین دسرهای ماه رمضان عبارتند از:
- شله زرد
- شیربرنج
- فرنی
- زولبیا و بامیه
- حلوا
- کاچی
- ژله
- رنگینک
- گوش فیل
- تارتلت
- توپک خرمایی
- انواع برشتوک
- ماقوت زعفرانی
- ترافل خرما
- کاچی چهار مغز
- گیمات
- لقیمات
- رشته خوشکار
- مسقطی
- باقلوا
بهترین روش باز کردن روزه هنگام افطار
هنگام افطار بهتر است با چند دانه خرما روزه خود را باز کنید و بعد از آن کمی شیر ولرم یا آب بنوشید. با توجه به اینکه معده شما خالی است و غذاهای ماه رمضان برای افطاری تنوع زیادی دارند، خوردن خرما جذب و هضم غذا را سریعتر میکند. غذای ماه رمضان افطار نباید بیش از حد چرب باشد و سعی کنید حدالامکان از مصرف غذاهای سرخ کرده، نوشابههای گازدار و آب سرد بلافاصله بعد از باز کردن روزه خود داری کنید.
سخن پایانی
در این مقاله انواع مختلف غذای افطاری جدید ماه مبارک رمضان را با یکدیگر بررسی کردیم. هنگام تهیه غذاهای ماه رمضان برای افطاری دقت کنید که تا جای ممکن از مواد نشاستهای مانند برنج، ماکارونی یا نان استفاده کنید. توصیه میشود افراد روزه دار در کنار غذای ماه رمضان افطاری از سبزیجات مختلف مانند کلم، اسفناج، کدو سبز، جعفری و غیره استفاده کنند؛ زیرا سبزیجات به دلیل فیبر بالای خود از تشنگی افراد در طول روز جلوگیری میکنند.
برای مشاهده لیست کامل غذاهای ماه رمضان به مقاله مرتبط مراجعه کنید.
بنظر شما دیگر چه غذاهایی میتوانند برای افطاری در ماه رمضان مناسب باشند؟
پزشکان متخصص تغذیه
غذا های خوبی پیشنهاد داد