سحری چی بخوریم؟ لیستی از غذاهای ماه رمضان برای سحری

توصیه‌های غذایی ماه رمضان برای سحری

انتخاب غذاهای ماه رمضان برای سحری اهمیت زیادی دارد زیرا تأثیر مستقیمی روی گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز می‌گذارند. معمولاً افراد به دلیل عادت‌های غذایی اشتباه و عدم انتخاب یک غذای خوب برای سحری دچار افزایش وزن، لاغری، سردرد، بوی بد دهان، کاهش هوشیاری و ضعف می‌شوند.

غذا سحری ماه رمضان باید اغلب خصوصیات ناهار را داشته باشد تا در طول روز مانع از گرسنگی فرد شود. در این مقاله قصد داریم در خصوص غذاهای مقوی برای سحر و انواع غذاهای ساده برای سحری اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم و یک پاسخ کاربردی برای این سؤال که «در سحری ماه رمضان چه بخوریم؟» پیدا کنیم پس همراه ما باشید.

خصوصیات وعده سحری در ماه رمضان

وعده سحری با توجه به عادت‌های هر فردی متفاوت است به‌عنوان‌مثال افرادی که میل به مصرف غذاهای سرد دارند باید غذایی مشابه با وعده صبحانه و افرادی که عادت به غذاهای گرم دارند باید در سحر وعده‌ای مشابه با ناهار میل کنند. برخی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که با خوردن وعده افطار می‌توانند وعده غذایی سحر را حذف کنند در صورتی که انجام این کار علاوه بر کاهش عملکرد بدن در طول روز، منجر به افت قند خون می‌شود.

غذا های سحری ماه رمضان باید علاوه بر سالم بودن، انرژی بدن را در ساعات طولانی روز حفظ کنند. انتخاب یک الگوی غذایی نامناسب گاهی باعث پرخاشگری و عصبانیت زیاد افراد در طول روز می‌شود. در قسمت بعد بهترین غذاهای ماه رمضان برای سحری را به تفکیک با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

معرفی نوشیدنی‌هایی که در غذای سحری توصیه می‌شود

به عقیده محمدعلی انوشه نوشیدنی‌های طبیعی که بدون مواد نگهدارنده هستند بهترین نوشیدنی در وعده سحری خواهند بود. هنگام سحر به‌هیچ‌عنوان مصرف نوشیدنی‌هایی که در آن‌ها یخ دارد، توصیه نمی‌شود زیرا به دستگاه گوارش آسیب می‌زند. بهترین نوشیدنی‌هایی که می‌توانید در سحر میل کنید عبارتند از:

  • شربت سکنجبین
  • شربت عسل
  • شربت خاکشیر
  • شربت آبلیمو
  • شربت گلاب
  • عرق کاسنی
  • آب همراه با آب لیموترش
  • شربت سرکه شیره
  • تخم شربتی
  • آب ولرم
  • شیر عسل
  • شیر موز
  • شیر

غذاهای مخصوص سحر ماه رمضان

در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید می‌شود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را می‌توان در پنج دسته زیر بررسی کرد.

میوه‌ها و سبزیجات بهترین غذا برای سحری

میوه‌ها و سبزیجات جزء غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک می‌کنند. برای تأمین بیشتر آب بدن می‌توان از آب یا میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری می‌کند.

استفاده از تخم مرغ به‌عنوان یک غذای مناسب سحری

یکی از غذاهای مناسب برای سحری «تخم مرغ» است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می‌شود. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.

مصرف مرغ و ماهی به‌عنوان بهترین سحری برای ماه رمضان

ماهی یک غذای نشاط آور و تقویت کننده است که در وعده سحری توصیه می‌شود اما برای جلوگیری از تشنگی در طول روز بهتر است آن را سرخ نکنید. گوشت مرغ نیز یک غذای مقوی برای سحری روزه داران است که انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین می‌کند.

معرفی انواع مختلف برنج‌ها به‌عنوان غذاهای مخصوص سحری

برنج‌ها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد به‌ویژه ایرانیان از آن استفاده می‌کنند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. توصیه می‌شود برنج را به‌صورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود می‌توانید از مقداری سبوس در برنج در حال پختتان استفاده کنید. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به خوردن ته‌دیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آن را ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما می‌توانید برنج را در کنار خورشت‌های زیر یا به‌صورت ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید.

  • پلو شوشتری
  • لوبیا پلو
  • استانبولی
  • پلو عدس
  • چلو کباب
  • ته‌چین مرغ
  • خورشت قیمه
  • خورشت فسنجان
  • خورشت قورمه سبزی
  • خورشت کنگر
  • آلبالو پلو
  • قیمه نثار
  • خورشت کرفس
  • زرشک پلو با مرغ
  • شوید پلو با مرغ
  • باقالی پلو

چلو مرغ در ماه رمضان

معرفی و بررسی انواع مغزیجات و آجیل در لیست غذاهای مناسب سحر ماه رمضان

مصرف مغزیجات و آجیل همراه با شیر گرم یک غذای ساده برای سحری است. شما می‌توانید آجیل و مغزیجات را همراه با ماست یا نان هم میل کنید.

کدام غذاهای سحری ماه رمضان به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شوند

در قسمت قبل به این سؤال اساسی که «بهترین غذا برای سحری چیست» پاسخ دادیم، در این بخش نیز می‌خواهیم به غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد می‌شود اشاره کنیم. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران می‌شود که از مصرف آن‌ها باید خودداری کرد.

مهم‌ترین نکاتی که در مصرف غذاهای ماه رمضان برای سحری باید به آن‌ها توجه کنید

  1. مصرف ماست و لبنیات همراه با غذاهای سحری در ماه رمضان علاوه بر افزایش اشتها، منجر به تأمین آب مورد نیاز بدن در طول روز می‌شوند.
  2. یکی از غذاهای مناسب برای سحری در ماه رمضان «ماکارونی» است که اگر به همراه قارچ درست شود پروتئین بدن را تا حد زیادی تأمین می‌کند.
  3. هنگامی که به انتخاب یک غذای مناسب برای سحری فکر می‌کنید باید به مصرف میوه‌هایی که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین می‌کنند نیز توجه کنید. مصرف هندوانه، طالبی، هلو، خربزه، پرتقال، سیب، انگور، موز، خرما و آووکادو در ماه رمضان اهمیت زیادی دارد.
  4. در کنار غذاهای مناسب سحری می‌توانید از انواع مختلف سالاد همراه با خیار، گوجه فرنگی و آبلیمو نیز استفاده کنید تا در طول روز کم‌تر تشنه شوید.
  5. در صورتی که غذاهای سحری سالم نباشند بدن افراد دچار مشکلات مختلفی از جمله یبوست می‌شود به همین علت بهترین غذا برای سحری ماه رمضان نان جو، نان سنگک یا غذاهایی است که در آن غلات سبوس دار وجود دارد.
  6. قارچ‌ها یک جایگزین مناسب به‌جای گوشت قرمز هستند که نسبت به آن‌ها میزان تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهند.
  7. با توجه به اینکه مصرف غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به مشکلات گوارشی می‌شود، می‌توانید هنگام پخت غذا برای سحری از روغن زیتون استفاده کنید.

خرما در ماه رمضان

سخن پایانی

در این مقاله به سؤال اساسی اغلب خانواده‌ها به‌ویژه خانم‌ها که در ماه رمضان سحری چه بخوریم، پاسخ دادیم. بهترین غذای سحری غذایی است که در طول روز مانع از گرسنگی یا تشنگی بیش از حد فرد شود. در کنار غذاهای ماه رمضان برای سحری مصرف سبزیجات مانند جعفری، خرفه، شاهی، هویج یا آرگولا آبرسانی به بدن را افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود اگر در زمینه انتخاب غذای مناسب سحری در ماه رمضان اطلاعات کمی دارید این مقاله را به‌طور کامل مطالعه کنید تا به بخش زیادی از پرسش‌های شما پاسخ داده شود.

برای مشاهده لیست کامل غذاهای ماه رمضان به مقاله مرتبط مراجعه کنید.

ویزیت متخصص تغذیه

دریافت برنامه رژیم لاغری

۳.۶/۵ (۷ نظر)

منبع
food.ndtv

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
11 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فاطمه
فاطمه
8 ماه قبل

سلام من قبل از اینکه این لیست ها را ببینم همین طوری غذا می خورم مخصوصاً ماهی و مرغ و کباب ولی خوب بود

ازلد
ازلد
8 ماه قبل

عالی بودن

...
...
8 ماه قبل

ببخشید شما میگید ( پلو عدس ) تا جایی که من به یاد دارم بیشتر مردم و البته خودم به میگیم ( عدس پلو )

آخرین ویرایش 8 ماه قبل توسط ...
مهران
مهران
پاسخ به  ...
8 ماه قبل
امیر قاسم
امیر قاسم
8 ماه قبل

بسیار عالی بود و مفید

I am traveling
I am traveling
8 ماه قبل

عالی❤

فاطمه
فاطمه
8 ماه قبل

خیلی عالی ممنون ازتون بسیار مفید بود

حانیه
حانیه
10 ماه قبل

بد بود خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی بد بود

مبینا
مبینا
پاسخ به  حانیه
8 ماه قبل

خیلیم عالی بود

aaaa
aaaa
پاسخ به  مبینا
8 ماه قبل
B.B
B.B
پاسخ به  حانیه
7 ماه قبل

خیر اصلا هم اینطور نیست ×
عالی بود عالیییییییی♡

آخرین ویرایش 7 ماه قبل توسط B.B
دکمه بازگشت به بالا