کولیت روده | علائم، راه های درمان و پیشگیری
اطلاعاتی در مورد کولیت روده، آیا کولیت روده خطرناک است ؟برای کولیت روده چه بخوریم؟
فهرست مطالب
کولیت روده
بیماری کولیت روده که با نامهای کولیت اولسراتیو و کولیت زخمی نیز شناخته می شود، نوعی بیماری التهابی روده می باشد که علائم آن شبیه به بیماری کرون است. اما این دو بیماری دارای تفاوت هایی هستند که در میان تفاوت ها می توان به این موارد اشاره کرد. در کولیت اولسراتیو روده بزرگ و راست روده تحت تاثیر قرار می گیرند اما در بیماری کرون هر قسمتی از دستگاه گوارش می تواند در بیماری درگیر شود.
در کولیت روده بخش داخلی روده بزرگ و همچنین رکتوم دچار زخم و التهابات شدید میگردند. کولیت اولسراتیو معمولاً قابل درمان نمی باشد اما می توان آن را تا حد زیادی کنترل کرد.
بیماری کولیت روده علاوه بر اینکه دارای علائم ناخوشایندی در بدن فرد می باشد، همچنین به سایر بخش های بدن نیز آسیب وارد کرده و عوارض بسیاری مانند :
- بیماری های کبدی
- پوکی استخوان
- آرتریت
- و بسیاری دیگر از بیماری ها دارد که برخی از این بیماری ها ممکن است بسیار خطرناک و شدید باشند.
کولیت روده چیست؟
بیماری که سبب ایجاد التهاب و زخم در بخش پوشش داخلی یا دیواره داخلی روده بزرگ که با نام کولون نیز شناخته می شود، کولیت روده نام دارد. این بیماری معمولاً بر بخش پایینی روده بزرگ که کولون سیگموئید نام دارد و همچنین راست روده که به عنوان رکتوم نامگذاری شده است، تاثیر گذاشته و در کل توانایی درگیر ساختن کل روده بزرگ را دارد.
به طور کلی میتوان گفت هر چقدر این بیماری قسمت های بیشتری از کولون فرد را تحت تاثیر قرار دهد، علائم مشاهده شده در فرد بسیار شدیدتر می شود. تمام اشخاص در هر سنی ممکن است به کولیت روده مبتلا گردند. اما اکثر افرادی که دچار این بیماری می شوند تا قبل از ۳۰ سالگی این بیماری در آن ها تشخیص داده خواهد شد.
از علائم اولیه ای هستند که می توان در بیماری کولیت روده و یا روده تحریک پذیر مشاهده کرد. در صورتی که اکثر افراد تصور می کنند علائم نامبرده از نشانه های کولیت عصبی می باشند اما کاملاً در اشتباه هستند. کولیت عصبی سبب بروز التهابات در روده بزرگ فرد می شود.
این بیماری دارای یک سیر مزمن و مداوم می باشد که فرد در تمام طول دوره درگیری با بیماری باید تحت نظر دکتر کولیت روده قرار گیرد و دوره های درمانی خود را تکمیل کند. در برخی مواقع ممکن است علائم کاهش پیدا کند و یا به طور کلی قطع شود. در این زمان نباید درمان به هیچ عنوان قطع شود، به این دلیل که ممکن است بیماری برای یک مدت طولانی خاموش مانده باشد.
کولیت های التهابی دارای طیف بسیار وسیعی هستند و می توانند از خونریزی های مختصر شروع شده و یا منجر به بیماری های بسیار بدخیم شوند که حتی با دارو نیز درمان نمی گردند و نیاز به جراحی دارند. تمام مبتلایان باید به سرعت به دکتر کولیت خونریزی دهنده مراجعه کرده و کولونوسکوپی و نمونه برداری را انجام دهند. مصرف دارو و پیگیری های مکرر و مراجعه به پزشک برای بیماران توصیه می گردد.
انواع کولیت روده
کولیت روده می تواند بر اثر بر اساس محل التهاب روده و همچنین میزان شدت آن به چند نوع مختلف تقسیم شود.
- یکی از انواع کولیت روده پروکتیک اولسراتیو می باشد که تنها به رکتوم فرد محدود می شود. گاهی نشانه های آن تنها یک نوع خونریزی متناوب رکتوم می باشد. سایر بیماران ممکن است با التهابات بیشتر درد را نیز تجربه کنند.
- نوع بعدی کولیت التهابی است که در رکتوم و کولون سیگموئید یعنی بخش کوتاهی از کولون که در کنار رکتوم است، رخ می دهد و پروکتوسیگموئیدیت نام دارد.
- یکی دیگر از انواع کولیت روده کولیت سمت چپ می باشد. این التهاب در رکتوم روده فرد آغاز شده و تا بخش کولون چپ ادامه پیدا می کند. علائم این نوع از کولیت شامل انقباض هایی است که در بخش شکمی رخ می دهد. اسهال خونی، درد سمت چپ شکم و همچنین کاهش وزن از دیگر علائم این نوع از کولیت می باشد.
یک نوع از التهاب روده وجود دارد که این التهاب تمام کولون یعنی کولون های سمت راست، چپ، عضله متقاطع و رکتوم را به شدت تحت تاثیر قرار داده و پانکولیت نام دارد. نشانه های این نوع از کولیت روده عبارتند از:
- انقباضات و دردهای که در ناحیه شکمی رخ می دهد.
- اسهال خونی
- تب و تعریق شبانه
- خستگی
- و همچنین کاهش وزن برخی از علائم این بیماری است.
بعضی از بیماران نشانه های خفیف تری دارند که به سرعت بیشتری به دارو نیز پاسخ خواهند داد.
کولیت بدخیم یک نوع نادر و شدید از کولیت روده می باشد. بیماران در این نوع از کولیت به شدت بیمار هستند و دردهای شدید شکمی را تجربه می کنند. بدن فرد در این حالت آب زیادی را از دست می دهد و فرد دچار اسهال خونی نیز می گردد. در برخی موارد شوک نیز برای بیماران پیش می آید. این افراد در معرض ابتلا به مشکلات آماس سمی کولون و پارگی آن نیز قرار می گیرند. درمان این نوع از بیماری با داروهای بسیار قوی و تنها در بیمارستان امکان پذیر می باشد.
از دیگر انواع کولیت روده می توان :
- کولیت انحرافی
- کولیت عفونیف
- کولیت کلاژن
- کولیت میکروسکوپی
- کولیت آتیپیک
- کولیت ایسکمیک
- کولیت فولمینانت
- کولیت شیمیایی
- و کولیت لنفوسیتیک را نام برد.
علل ایجاد کولیت روده
علت هایی که سبب ایجاد بیماری کولیت می شوند اکثراً ناشناخته می باشند. اما برخی از موارد پیش بینی شده اند که می توان از این موارد به عوامل:
- ژنتیکی
- عوامل محیطی
- انواع عوامل عفونی و روانی
- و همچنین عواملی که به سیستم ایمنی فرد مربوط می شوند اشاره کرد. در ادامه به بررسی چند نمونه از این علل می پردازیم.
عوامل ژنتیکی ایجاد کولیت روده
طبق تحقیقات، نشان داده شده است که کولیت اولسراتیو در برخی از خانواده ها رشد بیشتری داشته است. مطالعات نشان داده اند که این بیماری در ژن های افراد تغییراتی ایجاد می کند که ممکن است در ایجاد UC ها نقش داشته باشند.
اما محققان به طور قطعی نتوانستند مشخص کنند که این تفاوت های ژنتیکی که در بدن افراد مبتلا به بیماری رخ داده است، چگونه با این بیماری به صورت مستقیم در ارتباط می باشد. به صورت تقریبی یک پنجم از مبتلایان به کولیت روده در خانواده خود و یکی از اقوام نزدیک خود این بیماری را دارند. این امر تا حدود بسیار زیادی ارثی بودن این بیماری را نشان خواهد داد.
عوامل محیطی ایجاد کولیت روده
در اکثر بیماری ها عوامل محیطی بر روی ابتلا به بیماری بسیار تأثیر گذار می باشند. تحقیقات نشان دادند که عوامل محیطی می توانند احتمال ابتلا به کولیت اولسراتیو را تا حدی افزایش دهند. اما نشان داده شده است که میزان این خطر بسیار پایین می باشد.
از جمله عوامل محیطی که میتواند باعث ایجاد کولیت روده در فرد شود، رژیم های غذایی پر چرب می باشد که ممکن است بر ابتلا تاثیرگذار باشند. ممکن است غذاهای خاصی باعث واکنش های خاص در بدن شوند. عوامل محیطی زیر ممکن است در بروز کولیت روده تاثیر بسزایی داشته باشند. از این موارد می توان به :
- عدم رعایت بهداشت مناسب
- سیستم ایمنی ضعیف
- استعمال سیگار
- آلودگی هوا
- و همچنین رژیم غذایی نامناسب اشاره کرد.
همچنین به دلیل وجود انواع ویروس ها و باکتری ها در محیط اطراف زندگی فرد ممکن است بدن فرد به انواع عفونت ها پاسخ دهد. اگر این پاسخ به گونه ای سبب ایجاد التهاب در بدن شود و یا سبب پاسخ بیش از حد سیستم ایمنی گردد، پس از رفع عفونت نیز سیستم ایمنی ممکن است همچنان به پاسخ خود برای رفع عفونت ادامه داده که این مسئله منجر به التهاب مداوم در بدن فرد می گردد.
پاسخ ایمنی شدید کولیت روده
وظیفه سیستم ایمنی بدن ایجاد ایمنی برای سلول ها و اعضای بدن در برابر مهاجمانی مانند ویروس ها و انواع باکتری ها و در برخی مواقع قارچ ها و سایر عفونتها می باشد. محققان بر این اعتقادند که این ارگانیسم های عفونی ممکن است سیستم ایمنی بدن را فریب دهند تا یک پاسخ ایمنی اشتباه در پوشش روده بزرگ ایجاد شده و سبب ایجاد کولیت روده در بدن فرد شوند.
برخی دیگر از محققان بر این باورند که کولیت اولسراتیو ممکن است یک بیماری خود ایمنی تلقی گردد. نقص در سیستم ایمنی بدن فرد ممکن است به اشتباه با عفونت های موجود بیش از حد مقابله کرده و منجر به التهابات و اختلالات خود ایمنی در بدن فرد گردد.
اثر داروها بر کولیت روده
تعدادی از داروها نیز ممکن است خطر ابتلای فرد به بیماری کولیت روده را افزایش دهند. داروهایی از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند:
و برخی دیگر از این دسته داروها ممکن است در ابتلا به این بیماری نقش افزایش دهنده داشته باشند.
همچنین داروهای ضد آکنه نیز خطر کولیت روده را افزایش خواهند داد. داروهای ضد بارداری خوراکی و آنتی بیوتیک ها نیز تا حدودی نشان داده اند که افزایش خطر ابتلا به کولیت در فرد را می توانند افزایش دهند.
استرس های عاطفی نیز از دیگر مواردی هستند که میتوانند بر انواع بیماری ها در بدن اثرگذار باشند اما تاثیر مستقیم آن ها بر روی کولیت روده هیچگاه نشان داده نشده است.
علائم کولیت روده
از اصلی ترین علائم کولیت اولسراتیو میتوان از :
- خونریزی از رکتوم یا راست روده و گرفتگی عضله یا دردهای شکمی نام برد.
- برخی از افراد ممکن است دچار تب نیز شوند و اشتهایشان را نیز از دست بدهند.
- همان طور که ذکر کردیم کاهش وزن نیز در برخی از انواع کولیت روده رخ خواهد داد.
- در نمونه های وخیم بیماری ممکن است فرد بین ده تا بیست مرتبه در هر شبانه روز دچار اسهال شود.
- همچنین این بیماری می تواند مشکلات دیگری مانند مشکلات چشمی، بیماریهای کبدی و درد مفاصل را برای فرد ایجاد کند.
در کل هیچ یک از علائمی که نام برده شد به صورت دائمی در فرد دیده نمی شوند و به صورت موقتی اتفاق میافتند. بعضی از افراد ممکن است حتی ماه ها و یا سال ها هیچ علائمی را از خود نشان ندهند. تنها در حدود پانزده درصد از افراد مبتلا نیز در تمامی اوقات علائم را از خود نشان میدهند.
از دیگر علائم می توان به :
- لرز
- کم آبی بدن
- ورم کردن مفاصل
- التهابات پوستی
- خستگیهای مفرط
- زخم کانکر یا زخم های کوچک مخصوصی که در دهان رخ می دهند اشاره کرد.
- همچنین دیدن خون در مدفوع نیز که به هیچ عنوان عادی نمی باشد یکی از علائمی است که پس از مشاهده آن حتماً برای شناسایی علت باید به دکتر خون در مدفوع مراجعه کرد.
برای شناسایی علت به وجود آمدن کولیت روده ممکن استدکتر گوارش و کبد بالغین با توجه به سابقه فرد و معاینات فیزیکی که برای فرد انجام می دهد، انواع آزمایش را تجویز کند. این آزمایشات می توانند شامل :
- انواع آزمایش های نمونه برداری از ادرار و مدفوع
- کولونوسکوپی آنم باریوم و آزمایشات خون باشد.
علائم کلی کولیت روده
از علائم کلی در بیماری کولیت روده می توان به ایجاد:
- حساسیت
- افسردگی
- از دست دادن اشتها
- تغییر در عادات روده یا همان افزایش دفع
- ورم کردن بافت روده و یا قرمزی سطح آن
- بروز زخم هایی که ممکن است خونریزی داشته باشند
- همچنین دیدن خون یا مخاط در مدفوع
- و در برخی موارد اسهال و یبوست اشاره کرد.
- همچنین از دیگر علائم کولیت روده می توان به سوء هاضمه
- سوزش معده
- ورم
- نفخ
- ریفلاکس معده به مری
- و مشکلات و دردهایی در سیستم گوارش اشاره کرد.
پیشگیری از ابتلا به کولیت روده
همان گونه که ذکر شده رژیم های غذایی نمی توانند سبب گسترش و یا از بین بردن بیماری کولیت روده شوند. اما مواد غذایی که کودکان استفاده میکنند، ممکن است در کنترل این بیماری نقش بسزایی داشته باشد. برخی از مواد غذایی سبب بهبود و یا مبتلا نشدن به این بیماری و برخی از مواد غذایی سبب وخیم تر کردن علائم در بدن فرد می شود و باعث میشود که علائم تحریک شوند.
کولیت روده در بارداری
زنان باردار مبتلا به کولیت روده اکثرا نوزادان خود را بدون مشکل به دنیا می آورند. اما ممکن است در سه ماه اول بارداری زایمان زودرس و یا سقط جنین و یا عوارضی پس از زایمان رخ دهد. بنابراین به این دلیل که بیماران مبتلا به کولیت روده دچار کمبود مواد غذایی در بدن خود می شوند، این مسئله می تواند برای مادر و نوزاد خطرناک باشد. مادران مبتلا به کولیت حتما باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان و در گروه بارداری های پرخطر قرار گیرند و دائما تحت نظر باشند.
تشخیص کولیت روده
برای تشخیص این بیماری پزشک متخصص در مورد علائم شما سوال می پرسد. سپس معاینه فیزیکی را انجام داده و در صورت نیاز آزمایش تجویز می کند. آزمایش ها می توانند برای رد کردن احتمال سایر بیماری هایی که علائم مشابهی با بیماری کولیت اولسراتیو دارند، استفاده شوند. از جمله این بیماری ها میتوان به :
- سندروم روده تحریک پذیر
- بیماری کرون و … اشاره کرد.
از انواع آزمایش هایی که ممکن است دکتر برای شما تجویز کند عبارتند از آزمایش خون که وجود یا عدم وجود عفونت و التهاب را بررسی مورد بررسی قرار می دهد، آزمایش مدفوع که وجود عفونت، گلبول سفید خون و یا وجود خون در مدفوع را بررسی می کند.
همچنین یکی از ابزارهای تشخیصی مهم برای این بیماری کولونوسکوپی می باشد. در این بررسی پزشک با استفاده از یک ابزار باریک که در قسمت ابتدایی سر آن یک منبع نور قرار داده شده است، به بررسی و معاینه بخش داخلی روده بزرگ می پردازد. همچنین در حین انجام کولونوسکوپی در صورت نیاز پزشک معالج می تواند یک نمونه از بخش های غیر طبیعی روده را نمونه برداری کند.
- معاینه کامل شکم
- معاینه مقعدی مفاصل
- و تصویربرداری های پزشکی از جمله مواردی هستند که در هنگام تشخیص کولیت روده مورد نیاز می باشند.
عوامل ایجاد خطر در بیماری کولیت روده
در برخی از سنین، قومیتها و ژنتیک های خاص بیماری کولیت روده بیشتر دیده می شود. در ضمن در سنین ۱۵ تا ۳۰ سالگی بیشترین میزان از این بیماری تشخیص داده و مشاهده شده است. همچنین در قومیت هایی از جمله قومیت های سفید و همچنین نژادهای یهودی اشکنازی نیز این بیماری با احتمال بیشتری رخ می دهد.
اگرچه مطالعات نشان دادهاند که عوامل ژنتیکی در کولیت روده نقش داشته است، اما این ارتباط های خانوادگی را هم نمی توان در ابتلا به این بیماری نادیده گرفت.
درمان کولیت روده
درمان گیاهی کولیت روده
درمان کولیت اولسراتیو در هر شخص به صورت متفاوتی انجام می شود.
- پزشک متخصص با توجه به پاسخ آزمایشات فرد
- معاینه فیزیکی
- سابقه پزشکی
- سابقه های خانوادگی
درمان های خاصی را برای هر فرد ارائه خواهد داد.
اگر علائم فرد بسیار خفیف باشد می تواند از داروهای بدون نسخه مانند ایمینیوم نیز استفاده کند. اما پیش از مصرف هر نوع از دارو حتماً فرد باید با پزشک متخصص مشورت کند. ممکن است استفاده اشتباه از دارو خطر بیماری را در فرد افزایش دهد.
درمان در این بیماری به صورت قطعی صورت نمیگیرد، اما درمان ها می توانند به صورت درمان های دارویی و تغذیه ای انجام شوند. درمان دارویی خاصی برای نوع اولسراتیو از انواع کولیت روده وجود ندارد، اما با استفاده از برخی داروها می توان به رفع علائم و حفظ حالت بدن فرد کمک کرد.
درمان عفونت هایی که سبب ایجاد کولیت و اسهال در فرد می گردند، به صورت بالقوه با انواع آنتی بیوتیک هایی انجام می شود. عفونتهای ویروسی نیز باید با استفاده مایعات فراوان و گذر زمان درمان می گردند. برای برخی از عفونت های باکتریایی مانند سالمونلا حتی نیاز به درمان با آنتی بیوتیک نیز وجود ندارد و بدن خود به خود عفونت را از میان برمی دارد. برخی دیگر از عفونتها مانند کلستریدیوم نیازمند درمان با انواع آنتی بیوتیک ها می باشد.
برای درمان التهابات روده نیز میتوان از داروهای ضد التهابی مانند کورتیکو استروئیدها استفاده کرد. در صورت نیاز از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیز استفاده می شود. اما در برخی موارد شدید جراحی نیز یک گزینه مناسب می باشد که در این جراحی ها یک بخش از روده جدا خواهد شد.
تغذیه نیز در کنار درمان های دارویی برای افراد باید انجام گردد. به این دلیل که در این بیماری میزان زیادی از آب بدن از دست رفته است. پزشک متخصص با دادن رژیم های غذایی مناسب و استفاده از مواد غذایی به بیمار کمک می کند تا مواد از دست رفته و آب از دست رفته بدن خود را جبران نماید.
درمان تغذیه ای برای پیشگیری از کمبودهای تغذیه ای و حفظ حالت طبیعی بدن هر فرد بسیار مفید می باشند و تاثیر بسیار بسزایی در بهبود وی دارند. در این درمان رژیم های پر فیبر و کم چرب در بیماران تاثیر مثبتی داشته. اما در کل در رژیم های غذایی باید میزان عود بیماری و همچنین شرایط بیمار نیز در نظر گرفته شود.
به طور مثال در شرایط بسیار حاد، تغذیه از طریق رگ ها و با استفاده از محلول ایزوتونیک که از انواع :
- گلوکز
- املاح معدنی
- ویتامینها
- اسیدهای آمینه
- و چربی تشکیل شده است، صورت میگیرد.
ممکن است متخصص گوارش با توجه به کمبودهای تغذیه بیمار انواع مکمل های غذایی را نیز تجویز کند. مکمل ها شامل :
فیبر سبب جلوگیری از اتفاق افتادن یبوست شده و توده های باقی مانده غذا در روده بعد از استفاده از آن می تواند به راحتی در روده حرکت کند. البته در ادامه درد تحتانی روده را نیز به راحتی کاهش می دهند.
افرادی که به کولیت روده مبتلا شده اند نباید از مواد غذایی مانند محصولات تهیه شده از آرد سفید، گندم، شکر، نان سفید، چای پررنگ، قهوه و نسکافه، غذاهای پخته شده در ظروف آلومینیومی و غذاهای پر ادویه و تند و پر نمک و همچنین شکر استفاده کنند.
غذاهای تحریک کننده کولیت روده
- میوه هایی که دارای پوست و دانه هستند
- و همچنین سبزیجات خام، انواع آجیل و غلات کامل روده را تحریک کرده و به سختی هضم میشوند.
- همچنین لبنیات مانند پنیرهای خامهای، پنیر نرم
- و غذاهای تحریک کننده مانند انواع غذاهای غیرقابل هضم، انواع بستنی و شیرینی و میوه ها نیز تحریک کننده می باشند.
غذاهای قندی، غذایی که دارای چربی های بسیار بالایی هستند مانند :
- روغن نارگیل
- کره
- خامه
- و همچنین نوشیدنی های حاوی کافئین
- الکل
- و غذاهای پرادویه از غذاهای تحریک کننده روده می باشند.
غذاهایی که افراد مبتلا به بیماری می توانند مصرف کنند
میوه های مفید برای کولیت روده
میوه هایی مانند :
- طالبی
- خربزه
- موز
- میوه های پخته
و همچنین پروتئین های کم چرب مانند :
- گوشت سفید مرغ
- تخم مرغ
- سویا
غلات تصفیه شده مانند:
- سیبزمینی
- نانهای بدون گلوتن
- پاستا بدون سبوس
- برنج سفید
- و سبزیجات کاملا پخته شده و بدون دانه
همچنین سبزیجات بدون دانه مانند :
- خیار
- سیب زمینی
- مارچوبه
- کدو حلوایی
- و همچنین مکمل های خوراکی می توانند از مواد غذایی باشند که افراد دارای کولیت روده می توانند مصرف کنند.
عوارض کولیت روده
عوارض کولیت روده می تواند از عوارض بسیار ساده ای مانند کمبود مواد غذایی تا عوارض بسیار خطرناک مانند خونریزی های بالقوه و کشنده از راست روده باشد. در ادامه به بخشی از این عوارض احتمالی می پردازیم.
هنگامی که کولیت اولسراتیو بسیار شدید باشد و علائم شدید و گسترده ای را در بدن فرد نشان دهد، فرد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار می گیرد. بر اساس تحقیقاتی که توسط موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارش و کلیه صورت گرفته است، نشان داده شده که هنگامی که اگر کولیت روده بیشتر از ۸ سال فردی را تحت تاثیر قرار دهد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در این فرد بسیار افزایش خواهد یافت.
همچنین لازم به ذکر است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان مبتلا به کولیت اولسراتیو به نسبت بسیار بیشتر از زنان مبتلا به کولیت روده می باشد.
مگاکولون سمی نیز یکی از مواردی است که در کولیت اولسراتیو شدید رخ میدهد. در این مورد گاز در کولون گیر کرده و روده بزرگ دچار تورم می گردد. در این حالت بعد از تورم شدید خطر پارگی روده بزرگ و همچنین سپتی سمی وجود دارد.
از دیگر عوارضی که کولیت روده ممکن است ایجاد کند می توان به :
- انواع بیماریهای کبدی
- روده بزرگ سوراخ دار
- کم آبی های شدید بدن
- خونریزی های شدید
- التهابات پوستی
- التهابات چشمها
- و همچنین پوکی استخوان اشاره کرد.
البته ذکر این نکته حائز اهمیت میباشد که برخی از این مشکلات و عوارض می توانند با مصرف انواع مکمل ها درمان شوند و هیچگاه برای فرد رخ ندهند. مانند پوکی استخوان که با استفاده از:
- مکمل های ویتامین دی
- کلسیم
- و یا سایر داروها که توسط پزشک متخصص تجویز شده اند از بین خواهد رفت.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
پس از مشاهده هر یک از علائم فوق می توانید با سایت پذیرش ۲۴ تماس حاصل کرده و از کارشناسان مجموعه مشاوره دریافت کنید. همچنین می توانید از طریق سایت از پزشک متخصص مورد نظر خود در اسرع وقت نوبت دریافت کنید. همچنین می توانید با دریافت نوبت آنلاین با پزشک متخصص گوارش آنلاین سایت پذیرش ۲۴ برای درمان کولیت روده گفت و گو کنید. در صورت ابتلا به سرطان روده، میتوانید به متخصص سرطان روده مراجعه کرده و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
با سلام و احترام : تا کی باید مزالازین مصرف کنیم ؟ یه دارو هم برای برطرف کردن نفخ بفرماید .
با سلام خدمت همه دوستان،مفیدومختصر عرض میکنم به اذعان خود دکترای متخصص، عوامل ابتلا به کولیت روده ناشناخته است،البته برای طب اسلامی ناشناخته نیست وعلت آن سردی معده و روده است .
درمان چیست
سردی معده و روده رو با چی برطرف کنیم؟
سلام
منم متاسفانه شدیدا درگیر این مشکلم . سالی یکی دو بار شروع میشه ده تا پانزده روز درد جانفرسا و کشنده یعنی حتی سابقه داشته با امبولانس بردنم بیمارستان مورفین تزریق کردن ……. بعد میره ۵-۶ ماه انگار نه انگار که من این مشکل و داشتم . بقدری ازارم داده این بیماری خدایی اگه دست یا پام بود کات میکردم خلاص میشدم . ناموسا عاجزم کرده
من ۵ساله کولیت اولستراتیو دارم.خیلی موارد را تجربه کرده ام ولی اخیرا متوجه شدم مهمترین مورد برای کم شدن اجابت مزاج خوردن نصف لیوان شربت نبات سفید همراه با غذا
سلام از سال ۹۲ تاکنون دچار کولیت اولسترا هستم و ده سال درگیر این بیماری هستم و داروی مزالازین و آزاتریوپین، پردنیزولون هم در زمان عود علایم استفاده میکنم، این بیماری ریشه ذهنی دارد و در صورت استرس و آشوب به سراغمون میاد پس آرامش ذهن ، ورزش سبک مثل یوگا، خوردن غذاهای کم چرب و فاقد فیبر زیاد، میوه های مثل موز، سیب بدون پوست و دانه، سبزیجات آب پز، پرهیز از قند و شکر و شیر و ماست ترش میتونه کمک حال باشد. هر ۴ سال هم کولونوسکوپی انجام بدید. پزشک من دکتر سپیده حق ازلی بیمارستان مهر هستند که واقعا حاذق و کار بلد هستند خدا بهشون عمر با عزت بده .
سلام دکتر تون کدوم شهره
خدا شفا بده
منم مبتلا شدم و ممنون که تجربیات خودتون رو به اشتراک گذاشتید
سلام . وقت بخیر. بنده ۸ ساله درگیر این بیماری هستم ۳۳ سالمه. حوزه کاری بنده برنامه نویسی و نرم افزار است. و میتونم ادعا کنم نه فقط ایران بلکه کل دنیا در حوزه آی تی به تکامل خودش رسیده و ما انسان ها در حوزه فضا و هوش مصنوعی داریم به بهترین و بزرگترین آروزهای دیرینه ای که داشتیم میرسیم. ولی در حوزه پزشکی متاسفانه این بیماری هنوز درمان نشده و واقعا کسی به فکر درمانش نیست و تمامی شرکت ها داروسازی فقط به فکر منافع و سرمایه داری شون هستند. وقتی یک بیماری مثل این فراگیر می شود یعنی عدیده ای دارن به این بیماری دچار میشن پس باید علت عمومی ، منطقی و واقعی داشته باشه چرا نمیشه به جواب رسید واقعا چه چیزی پشت این جریان هست که هنوز نتیجه ای نداده! آیا واقعا روش یا راه درمانی برای این بیماری نیست؟ به امید دنیایی بدون بیماری موفق باشید❤️
سلام چند سالی هست که وقتی سنگینی بلند میکردم.. روده بزگم. پایین روده درد میکرد شکمم باد میکرد. اسهال میشدم… ولی علعان چند وقت معدم درد میکنه گرفتگی… داره.. شکمم. باد. میکنه… اسهالم ولی خداروشکر خون تواسهالم نبود… دکترآزمایش مدفوع فرستاد سالم….. بودم…. ولی بهم گفت کولیت داری.. وکاهو مشروب نخور من که کلا اهل مشروب نیستم…. وگفت اگه میخوای بشی فقط دفعات غذایی رو زیاد کن ولی هردفعه کم بخور… خیلی استرس دارم۳۵ سالمه
علیرضا…. سلام. باآرزوی شفای تمام بیماران.. منم چند سال که اسهال هستم چند وقت. که معدم درد میکنه… وشکمم درد میکنه.. آزمایشاتم سالم بودن ولی دکتر تشخیصش کولیت. بوده. بایدچیکارکنم
به نظر من همهش از استرس و اعصاب میشه
سلام و درود خدمت شما دوستان عزیز امیدوارم به کارتون بیاد من ۲۱ سالمه سه سال متوالی درد و سوزش در نواحی معده و روده داشتم و به دکتر عمومی چند بار مراجعه کردم و بهم چنتا قرص داد و بی تاثیر بودن،خلاصه به این درد بی توجه بودم و میگفتم خودش خوب میشه و بعد از این که درد امونمو برید رفتم دکتر متخصص بعد از معاینه آندروسکوپی و کلونوسکوپی ازم گرفته شد که هم التهاب معده و هم التهاب روده داشتم و نزدیک به هشت ماهه که دارو میخورم و تحت درمانم داروهای مصرفی که پزشکم ابتدا برای درمان التهاب معده تجویز کردند نکسیوم ۴۰(خارجی ایرانیش مفت نمیارزه)،دایمتیکن ۱۲۵،زیگات،و پودر سابولار که التهاب معده رو درمان و تا حدی التهاب روده رو بهبود داد و درد وعلائم قطع شد و من دوهفته بعد از تموم شدن داروهام دوباره دچار علائم شدم و پیش دکتر که رفتم بهم گفت نباید به هیچوجه بدون مشورت و ناگهانی داروهارو قطع کنید چون دوباره برمیگردید سرپله اول!!
بعد از خوب شدن معدم دکتر دارو دادن برای کولیت اولسراتیو یا ibd داروهای:نکسیوم خارجی،مزالازین یک خارجی،دایمتیکن ۱۲۵،دوری از خشم عصبانیت استرس و آرامش ذهنی داشتن و رژیم غذایی از جمله نخوردن سبزیجات خام نخوردن پیاز خام،مصرف نکردن چیزهای اسیدی و ترش،پرهیز از غذاهای فست فود و چرب و چیلی،ماست ترش و شیر هم نخورید من هروقت میخورم بدتر میشم برای جبران کلسیم کشک گذینه ی خوبیه مرسی که تا اینجا خوندید درضمن دستتون دردنکنه مقاله ی مفیدی بود
ممنون از راهنمایی
سلام از شهریورماه دچار اسهال شده وروده هام به شدت درد میکنند و صدا میزدند خیلی اذیت میشم
من از آذرماه سال ۱۳۹۸ اینطورشدم. بیرون روی، بیحالی، سروصدای شکمی. دکترها هم تشخیص دادن کولیت روده هست. ولی نتونستن کامل خوب کنن. منم الآن چهارساله توی این وضعیتم. نمیدونم چطور از شرش خلاص شم
فقط زیاد فکر نکنید داروی مزالازین ۵۰۰ روز سه بار در نوبت مصرف کنید
برا شما فقط مزالازین دادن منم هز اسفند ۹۹درگیر التهاب روده هستم درواقع کولیت هستم منم از شیاف آکساکول وسولفایالین ۵۰۰وچندتا قرص دیگه استفاده میکنم
سلام منم مثل شما از شهریور ماه دچار اسهال شدم و سه هفته هم میشه درد های شکمی و صداهای رودم شروع شده
فقط عصبیه
حتما به پزشک مراجعه کنید علایم اولیه کولیت روده است
متاسفانه پزشکا در این مورد تشخیص خوبی ندارند و تجویز هم نمیتونند بکنند .
آب عسل بخورید با زردچوبه
سلام صبح ناشتا باید بخوریم یا هر موقع میتونی بخوریم
میتونیم وقتی عفونت روده داریم خودمون چرک خشک کن بخوریم
زهرا رضایی
بله خوب هم میشه
ببخشید منظور کولیت روده است
دیدن خون در مدفوع به همراه درد شکم و مقعد شدید و احساس بادی شکم
سلام خسته نباشید آیا پولیپ روده باکیفیت فرق دارند کدامیک از این بیماریها حادتر ند واینکه درمان قطعی بوسیله دارو یاعمل جراحی وجود دارد
سلام دکتر ..من سه روز پیش کولونوسکوپی کردم
دوتا کلیپ داشتم یکی کوچک.که همان موقع برداشت.دومی را گفت بزرگه باید تو اطاق عمل برداشت
الان برای اولین بار رفتم دستشویی..همراه با خونریزی بود
خون قرمز و شفاف….الان چکار کنم …قبلا از شما تشکر میکنم
سلام صبحتون بخیر وپرازآرامش
در انتهای دستشویی باید به کمک دست وفشارزیادمدفوع را تخلیه کنم لطفاً برای درمان وقت بدهید
سلام یکسل است مشکل گوارشی دارم تمام ازمایشات انجام دادم اما اگر ابکی بخورم دل پیچه ۰واگر عزاهای سفت بخورم یبوست پیدا میکنم لطفا رهنمائ کنیدیوسفی