جوش های دوران بلوغ به چه علت است؟ چگونه درمان میشود؟
انواع جوش های دوران بلوغ و روشهای رایج درمان آنها
فهرست مطالب
جوش های دوران بلوغ
آکنه ولگاریس یا جوش های دوران بلوغ Teenage Acne Acne vulgarisیک بیماری شایع است که بسیاری از نوجوانان با آن روبهرو هستند. این مسئله معمولاً باعث کاهش اعتمادبهنفس نوجوان و ایجاد ناراحتی و اضطراب در وی میشود؛ بنابراین بهعنوان والدین، مهم است که احساسات وی را در مورد آکنه جدی بگیرید زیرا زیبایی در سن بلوغ برای نوجوان اهمیت زیادی دارد.
اصولاً جوش های دوران بلوغ بهعلت گرفتگی یا عفونت غدد چربی پوست (غدد سباسه) توسط چربی اضافی و سلولهای مرده پوست یا تکثیر باکتریها شکل میگیرند و در نهایت منجر به ضایعات متورم و قرمز پر از چرک میشوند.
در دوران بلوغ، تغییراتی در تولید هورمونهای بدن رخ میدهد. این مسئله میتواند باعث فعالیت بیشازحد غدد چربی واقع در پایه فولیکولهای مو در پوست شود. بههمیندلیل جوشها معمولاً در سالهای نوجوانی و قبل و بعد از دوران قاعدگی خانمها ایجاد میشوند.
جوش های دوران بلوغ اغلب روی صورت، کمر، سینه و شانهها مشاهده میشوند زیرا غدد چربی زیادی در این مناطق از پوست بدن وجود دارد. طبق آمار، ۸۰ درصد از نوجوانان تا رسیدن به سنین جوانی این وضعیت را تجربه میکنند و بعد از ۲۵ سالگی نیز همچنان در ۳ درصد آقایان و ۱۲ درصد خانمها دیده میشود.
اصولاً آکنههای غیرالتهابی مانند جوش های سرسیاه و جوش های سرسفید حاوی سلولهای مرده پوست و چربی اضافی هستند، درحالیکه آکنههای التهابی دارای یک جز باکتریایی هستند که باعث ایجاد کیست و ندول میشوند.
خوشبختانه آکنههای نوجوانان با افزایش سن فروکش میکنند و رعایت اصول مراقبت از پوست و درمانهای فعلی میتواند کمک زیادی در کنترل آنها کند؛ بنابراین بهتر است در مراحل اول ظهور آنها به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا پیش از ایجاد لکهای پوستی، از بین بروند.
علائم جوش های دوران بلوغ چیست؟
اصولاً علائم جوش های دوران بلوغ به نوع آنها و شدت شرایط بستگی دارد که عبارتاند از:
- برجستگیهای سرسفید یا سرسیاه
- برجستگیهای کوچک قرمز و ظریف (پاپول)
- جوش چرکی
- تودههای بزرگ، سفت و دردناک زیر پوست (ندولها)
- تودههای دردناک و پر از چرک در زیر پوست (ضایعات کیستیک)
احتمال بروز همگی در دوران بلوغ بر روی صورت، پیشانی، سینه، بالای کمر و شانهها وجود دارد.
علل جوش های دوران بلوغ چیست و چه کسانی بیشتر دچار این مشکل میشوند؟
جوشها وقتی دیده میشوند که منافذ پوستی توسط سلولهای مرده پوست یا چربی اضافی مسدود شوند. گاهی اوقات این مسئله منجر به عفونت و التهاب میشود.
غدد چربی غدد پوستی ریزی هستند که سبوم ترشح میکنند، ماده مومی یا روغنی که پوست و مو را چرب میکند. این غدد در داخل منافذ پوست ما در سراسر بدن، به جز کف دست و کف پا وجود دارند و در صورت و پوست سر بیشتر از جاهای دیگر هستند.
ازآنجاییکه این غدد داخل منافذ پوست سبوم تولید میکنند، سلولهای پوستی دائماً درحالرشد و لایههای بیرونی مرده پوست در حال ریزش هستند. گاهی این اتفاق نمیافتد و سلولهای مرده پوست در منافذ باقیمانده و توسط سبوم به هم چسبیده و باعث انسداد منافذ میشوند. انسداد منافذ پوست اغلب در دوران بلوغ اتفاق میافتد زیرا غدد سباسه در این زمان سبوم بیشتری تولید میکنند.
درجاییکه سبوم و سلولهای مرده پوست تجمع یافته و منافذ را مسدود میکنند، رشد باکتریهای نامطلوب از جمله پروپیونی باکتریوم آکنه (P. Acnes) نیز رخ میدهد.
پروپیونی باکتریوم آکنه یک باکتری فلور نرمال پوست است و همیشه بر روی پوست ما وجود دارد اما وقتی شرایط مناسب باشد میتواند با سرعت بیشتری تولیدمثل کند و به یک مشکل تبدیل شود. این باکتری برای رشد خود از سبوم تغذیه میکند و مادهای تولید میکند که باعث پاسخ ایمنی بدن میشود. در نتیجه با آمدن سلولهای ایمنی به آن ناحیه، التهاب و لکهای پوستی نمود پیدا میکنند.
اگرچه جوش های دوران بلوغ به عفونت باکتریایی مربوط میشوند اما مسری نیستند. یعنی یک نفر نمیتواند در اثر تماس پوستی با جوش های فردی دیگر به آن مبتلا شود.
بنابراین میتوان گفت که به ترتیب ۴ عامل اصلی تولید بیشازحد چربی پوست در دوران بلوغ، انسداد فولیکولهای مو توسط چربی و سلولهای مرده پوست، تکثیر باکتریها و التهاب در بروز یک جوش مؤثر هستند. نوجوانان به دلیل تغییران هورمونی، بیشتر در معرض تولید بیشازحد چربی پوست و در نتیجه وقوع مراحل بعد و بروز جوش هستند. معمولاً علت جوش صورت دختران نوجوان شروع دوره قاعدگی و تغییرات هورمونی ناشی از آن است.
انواع جوش های دوران بلوغ
جوش های دوران بلوغ انواع مختلفی دارند و علائم و نشانههای آنها متفاوت است. در ادامه میتوانید با آنها آشنا شوید:
- جوش های سرسفید. این جوش های کوچک معمولاً در زیر پوست باقی میمانند. آنها بهصورت یک پاپول کوچک و به رنگ گوشت ظاهر میشوند.
- جوش های سرسیاه. این موارد بهوضوح در سطح پوست دیده میشوند و به دلیل اکسید شدن ملانین، رنگدانه پوست، سیاه یا قهوهای تیره هستند. برخی از افراد بهاشتباه رنگی بودن آنها را ناشی از آلودگی پوست میدانند و هر بار چهره خود را به شدت اسکراب میکنند. درحالیکه این کار ممکن است باعث تحریک بیشتر پوست شده و مشکلات دیگری ایجاد کند.
- پاپولها. این برجستگیهایی کوچک، سفت و گرد اغلب صورتیرنگ هستند.
- جوش چرکی. این جوشها که پر از چرک هستند ممکن است بهوضوح در سطح پوست قابل مشاهده باشند. قسمت پایه آن قرمزرنگ و چرک در قسمت بالای آنها قرار دارد.
- ندولها. ساختار اینها شبیه پاپولها است اما بزرگتر هستند. ممکن است دردناک باشند و در اعماق پوست قرار بگیرند.
- کیستها: بهوضوح در سطح پوست دیده میشوند، پر از چرک و معمولاً دردناک هستند. طبق تجربه، کیستها باعث ایجاد زخم میشوند.
آیا امکان پیشگیری از جوش های دوران بلوغ وجود دارد؟
معمولاً فاکتورهایی که احتمال ظهور جوش های دوران بلوغ را افزایش میدهند، عبارتاند از:
- داشتن سابقه خانوادگی بروز جوش های دوران بلوغ در یکی از والدین
- استفاده از شویندههای صورت بسیار اسیدی یا قلیایی که باعث خشک شدن بیشازحد پوست میشوند.
- استفاده مداوم از اسکراب صورت، مواد قابض و ماسکهای پاککننده صورت
- لمس و دستکاری جوش های اولیه
- قرار گرفتن زیاد در معرض آفتاب بدون ضد آفتاب
- مصرف زیاد لوازم آرایشی و بهداشتی غیر کومدوژنیک و حاوی چربی زیاد
- عدم توجه به اصطکاک یا فشار ناشی از تلفن همراه، کلاه ایمنی، یقههای تنگ (محرک جوش گردن) و کولهپشتی (محرک جوش کمر در بلوغ) بر روی پوست نواحی مختلف بدن
- تغذیه نامناسب و سرشار از غذای چرب و شیرین
- سطح بالای هورمون تستوسترون در پسران و ابتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک در دختران
بنابراین اگر میخواهید از ظهور و گسترش جوش های دوران بلوغ خود پیشگیری کنید، باید فاکتورهای خطر ذکر شده را کنترل کنید. بهتر است بدانید که دو بار در روز شستشوی صورت با شویندههای ضد جوش ملایم بهخصوص قبل از خواب شبانه و بعد مصرف لوازم آرایشی کافی است. در مورد اسکراب پوست نیز لازم است فقط یکبار در هفته این کار را انجام دهید.
انواع راههای درمان جوش های دوران بلوغ که باید بدانید
اگر چندین هفته محصولات بدون نسخه ضد آکنه مانند صابون ضد جوش برای نوجوانان را امتحان کردهاید و به شما کمکی نکردهاند، بهتر است برای تجویز دارو به دکتر جوش مراجعه کنید. اصولاً یک متخصص پوست و مو میتواند به شما کمک کند تا:
- جوش های دوران بلوغ خود را کنترل کنید
- از ایجاد زخم یا آسیب دیگر به پوست خود پیشگیری کنید
- کمتر با جای جوش و لکهای پوستی مواجه شوید
داروهای ضد جوش معمولاً به کاهش تولید چربی پوست و تورم یا درمان عفونت باکتریایی کمک میکنند. باید بدانید که ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا به کمک داروهای تجویز شده آکنه شما کاملاً درمان شود؛ بنابراین در این مسیر صبور باشید!
برنامه درمانی که معمولاً پزشک توصیه میکند بستگی به سن، نوع و شدت آکنه دارد. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد دو بار در روز و به مدت چند هفته از محلولهای شستشو استفاده کنید. داروهای موضعی و داروهای خوراکی اغلب بهصورت ترکیبی استفاده میشوند. در حال حاضر گزینههای درمانی برای زنان باردار، به دلیل خطر عوارض جانبی محدود است. پس با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای داروهای تجویز شده و سایر روشهای درمانی که در نظر دارید صحبت کنید. حتماً سه تا شش ماه یکبار به دکتر پوست مراجعه کنید تا زمانیکه پوست شما بهبود یابد. در ادامه با انواع روشهای درمانی جوش های دوران بلوغ آشنا خواهید شد.
داروهای موضعی
رایجترین داروهای موضعی تجویز شده برای آکنه عبارتاند از:
- رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید. داروهایی که حاوی اسیدهای رتینوئیک یا ترتینوئین هستند اغلب برای جوش های ملایم مفید هستند. اینها بهصورت کرم، ژل و لوسیون ارائه میشوند و میتوانند از انسداد فولیکولهای مو جلوگیری کنند. هرگز ترتینوئین را همزمان با بنزوئیل پراکسید استفاده نکنید. باید بدانید که رتینوئیدهای موضعی حساسیت پوست شما به آفتاب را افزایش میدهند. همچنین میتوانند باعث خشکی پوست و قرمزی بهخصوص در افرادی با پوست روشن شوند. در مورد بهترین پماد برای جوش بلوغ میتوان به انواع کرم حاوی رتینوئید اشاره کرد.
- آنتیبیوتیکها. اینها در ازبینبردن باکتریهای اضافی پوست و کاهش قرمزی و التهاب مؤثر هستند. در چند ماه اول درمان، ممکن است از رتینوئید و آنتیبیوتیک بهصورت همزمان با دستور آنتیبیوتیک صبح و رتینوئید شب استفاده شود. آنتیبیوتیکها اغلب با بنزوئیل پراکسید ترکیب میشوند تا احتمال ایجاد مقاومت به آنتیبیوتیک کاهش یابد. بهعنوانمثال میتوان به داروهای کلیندامایسین با بنزوئیل پراکسید (بنزاکلین) و اریترومایسین با بنزوئیل پراکسید (بنزامایسین) اشاره کرد.
- اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک. اسید آزلائیک یک اسید طبیعی است که توسط مخمر تولید میشود. خاصیت ضد باکتری دارد و به نظر میرسد یک کرم یا ژل اسید آزلاییک ۲۰٪ به اندازه بسیاری از درمانهای معمول آکنه در صورت استفاده دو بار در روز مؤثر است. این داروی موضعی یکی از گزینههای مطلوب در دوران بارداری و در دوران شیردهی است. همچنین میتواند برای ازبینبردن لکهای پوستی که در برخی از انواع آکنه ایجاد میشود، استفاده شود. عوارض جانبی آن شامل قرمزی و تحریک جزئی پوست است. اسید سالیسیلیک میتواند به جلوگیری از انسداد فولیکولهای مو کمک کند و معمولاً در ترکیب با محصولات شستشوی پوست عرضه میشود. عوارض جانبی آن شامل تغییر رنگ و تحریک جزئی پوست است.
طبق مطالعات صورتگرفته، محصولات موضعی حاوی روی، گوگرد، نیکوتینامید، رزورسینول، سولفات استامید سدیم یا کلرید آلومینیوم در درمان جوش های دوران بلوغ آنچنان قوی و مؤثر نیستند.
داروهای خوراکی
رایجترین داروهای خوراکی تجویز شده برای آکنه عبارتاند از:
- آنتیبیوتیکها. برای جوش های دوران بلوغ متوسط تا شدید، ممکن است به مصرف آنتیبیوتیک خوراکی برای کاهش باکتریها نیاز داشته باشید. معمولاً اولین انتخاب، تتراسایکلین (مینوسایکلین، داکسی سایکلین) یا ماکرولاید (اریترومایسین، آزیترومایسین) است. ماکرولاید برای افرادی که نمیتوانند تتراسایکلین مصرف کنند، از جمله زنان باردار و کودکان زیر ۸ سال گزینه خوبی است. برای جلوگیری از مقاومت آنتیبیوتیکی باید در کوتاهترین زمان ممکن از آنتیبیوتیکهای خوراکی استفاده شود. این داروها معمولاً حساسیت پوست شما به آفتاب را افزایش میدهند و عوارض جانبی شدیدی از آنها دیده نشده است.
- داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری. تا الان چهار داروی خوراکی پیشگیری از بارداری توسط FDA برای درمان آکنه در زنانی که مایل به استفاده از آنها هستند تأیید شده است. اینها معمولاً حاوی ترکیبی از هورمونهای پروژسترون و استروژن هستند. ممکن است فواید این روش درمانی را در چند ماه اول مشاهده نکنید. عوارض جانبی متداول آنها افزایش وزن، تحریکپذیری پستان و حالت تهوع است. این داروها همچنین با افزایش خطر مشکلات قلبی و عروقی، سرطان پستان و سرطان دهانه رحم همراه هستند.
- عوامل ضد آندروژن. اگر آنتیبیوتیک خوراکی کمکی نکند، تجویز داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) ممکن است برای زنان و دختران بزرگسال در نظر گرفته شود. این دارو در جلوگیری از تأثیر هورمونهای آندروژن بر غدد تولید چربی پوست کارایی دارد. عوارض جانبی احتمالی آن شامل تحریکپذیری پستان و دورههای قاعدگی دردناک است.
- ایزوترتینوئین. این ماده یکی از مشتقات ویتامین A است و ممکن است برای افرادی تجویز شود که آکنههای متوسط یا شدید آنها به درمانهای دیگر پاسخ ندادهاند. عوارض جانبی احتمالی ایزوترتینوئین خوراکی شامل بیماری التهابی روده، افسردگی و نقایص شدید مادرزادی است. تمام افرادی که ایزوترتینوئین دریافت میکنند باید به طور مرتب به پزشک خود مراجعه کنند تا از نظر عوارض جانبی نظارت شوند. قرصهای آکوتان و راکوتان حاوی این ماده هستند.
تراپیها
برای برخی از نوجوانان، استفاده از روشهای درمانی زیر ممکن است مفید باشند، چه بهتنهایی و چه در ترکیب با داروها:
- نوردرمانی. تا به امروز، انواع روشهای نوردرمانی نتایج موفقیتآمیزی داشتهاند. بیشتر آنها نیاز به مراجعه مکرر به مطب پزشک دارند.
- لایهبرداری شیمیایی. در این روش معمولاً پزشک از مالیدن یک محلول شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید رتینوئیک به پوست برای درمان موضعی آکنههای خفیف استفاده میکند. این متد ممکن است ظاهر پوست را بهبود بخشد، اگرچه تأثیر آن طولانیمدت نیست و درمانهای مکرر لازم است.
- تخلیه جوشها توسط پزشک. پزشک شما ممکن است از ابزارهای خاصی برای تخلیه جوش های سر =سفید و سرسیاه یا کیستهایی که با داروهای موضعی از بین نرفتهاند، استفاده کند. این روش معمولاً به طور موقت ظاهر پوست را بهبود میبخشد اما ممکن است باعث ایجاد زخم شود.
- تزریق استروئید. با تزریق داروی استروئیدی به جوشها میتوان ضایعات ندولی و کیستیک را درمان کرد. این درمان منجر به بهبودی سریع و کاهش درد میشود. عوارض جانبی آن ممکن است شامل نازک شدن و تغییر رنگ پوست در ناحیه تحت درمان باشد.
در پاسخ به سؤال چگونه جای جوش جوانی را از بین ببریم؟ بهتر است بدانید که اکثر داروهای موضعی مثل رتینوئیدها، اسید آزلائیک و اسید سالیسیلیک با لایهبرداری ظریفی که انجام میدهند، میتوانند علاوه بر جوش در ازبینبردن جای جوش نیز مؤثر واقع شوند. طبق مطالعات، شما حتی اگر به جوش خود دست هم نزنید، بهاحتمال ۲۰% جای جوش باقی میماند؛ بنابراین لازم است برای درمان این مورد نیز با پزشک خود مشورت کنید.
درمان جوش های دوران بلوغ با داروهای گیاهی
امروزه از روغن درخت چای برای تولید بسیاری از محصولات ضد جوش استفاده میشود. معمولاً این روغن با غلظت ۵٪ در ژلها یا لوسیونهای حاوی پراکسید بنزوئیل عرضه میشود. خاصیت ضدالتهابی و ضد باکتری دارد و داروی موضعی مناسبی برای جوش های دوران بلوغ خفیف است. از دیگر محصولات گیاهی مؤثر در درمان جوش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ژل آلوئهورا
- ماست
- آبلیمو
- آب گوجه
درمان جوش های دوران بلوغ در طب سنتی
از نظر متخصصان طب سنتی استفاده موضعی از ترکیبات گیاهی زیر در پیشگیری و درمان جوش های دوران بلوغ بسیار مؤثر است زیرا دارای طبع سردی هستند و میتوانند تا حدودی باکتریهای پوست صورت را از بین ببرند:
- یک قاشق سرکه سیب، آب و چند قطره روغن درخت چای
- ۴ قطره روغن درخت چای و یک قاشق ژل آلوئهورا
- یک فنجان عسل و دو قاشق آبلیموی تازه
- آبلیموی تازه و یک قاشق پودر زردچوبه
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
ممکن است این سؤال به ذهن شما برسد که جوش دوران بلوغ تا چه سنی ادامه دارد؟ جوش های دوران بلوغ معمولاً پس از گذشت یک بازه زمانی طولانی (تا قبل از ۲۵ سالگی) بهخودیخود از بین میروند اما با توجه به اینکه در نوع احساس نوجوان نسبت به خود مؤثر هستند بهتر است به دکتر بیماریهای پوست مراجعه شود. بهخصوص در مورد جوش های التهابی، ندولها و کیستها که نیاز به درمان تخصصی دارند. آکنه شدید میتواند باعث زخم شدن پوست، گسترش عفونت یا حتی ماندن جای جوش یا لکهای پوستی دائمی شود. بههمیندلیل، افرادی که متوجه میشوند آکنه آنها اثراتی بهصورت جای جوش یا لک بر جای میگذارد باید با پزشک صحبت کنند. جالب است بدانید که برخی از افراد هنوز در بزرگسالی دچار آکنه میشوند. درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری ندارید، از صدها پزشک آنلاین متخصص پوست در پذیرش ۲۴، مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید و مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاورههای ایشان استفاده کنید.
ارتباط تلفنی و متنی و دریافت مشاوره آنلاین جوش های بلوغ جوانی از متخصص پوست
سلام من خیلی ناراحتم صورتم جوش زده سر سینه هام چیکار کنم
سلام من ۱۸ سالمه خیلی جوش میزدم ولی با یه خانم آشنا شدم کمکم کرد
الان ۳ ماهه که کلا جوش نمیزنم
@Mahdis.beauty.official
اینم پیجشونه
سلام من پسرم ۱۷سالمه و روی سرشان و قسمتی از بازو , سینه و تقریبا پشت سرشانم جوش میزنم و پوستم خیلی چربه
لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم❤
سلام من چهارده سالمه و روی گونه هام جوش های کوچیک و سیاه میزنه .
لطفا راهکار بدید ممنون.
قند نخورید سبزیجات مصرف کنید ضد آفتاب و ابرسان هم بزنید تاثیرشو ببینید
safarirahman299@gmail.com
safarirahman299@gmail.com
سلام وقت بخیر من ۱۳ سالمه از ۱۱ سالگی صورتم جوش داره اولاش خیلی کم بود ولی الان تقربیا کل صورتمو گرفته مخصوصا پیشانیم خیلی زیاده روی سینه هام هم هست جوش های روی لپام وپشت لبامو……….خیلی درد میکنن همه شون سر سفید چکار کنم خوب بشن با [روش طبیعی] خیلی ممنونم میشم جواب بدین حالا روشن طبیعی هم نباشه مشکی نیست
سلام من دخترم ۱۶ سالمه
روی سینم یه جوش چرکی زده
چیکارش کنم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
قربون سینت من بشم
چی میگی؟
الله اکبر
سلام من دخترم روی سینه راستم یه جوش چرکی زدم
خطرناکه ؟؟
ممنون میشم راهنماییم کنین
نیازمند به عکس هست
کستو بخورم
خواهر یا مادر خودتم بود همینو میگفتی؟
دقیقااااا
من ۱۳ سالمه و از ۹ یا ۱۰ سالگی شروع کردم به جوش زدن ….
اول کم بود فقط روی پیشونیم جوش میزد اما الان بیشتر صورتم جوش زده ….
گونه هامو پیشونی وهمینطور روی بینیم ….
اکثرا سر سیاه و التهابی هستن …..
همه کار کردم که گرمی کبدم کمتر شه و ….
عرق کاسنی و هم میخورم و هم روی صورتم استعمال میکنم …
علاوه بر اون ( ماسک زردچوبه و عسل ) ( خمیر دندون ) ( فیس واش ) ویه مدت قبل کرم اسکراب استفاده میکردم …
بهتر نشد که نشد …
به خاطر همین هر روز ماسک میزنم و میرم مدرسه 🙁
چیکار کنم که بهتر شه ؟!
لطفااااااااااااااااااا
منم همین مشکل رو دارم …. لطفا لطفالطفا
بهتر اینکه ماسک نزنی بدتر میشع
بهشون اصلا دست نزن و یا خودت باهاشون وَر نرو وگرنه بزرگتر میشن و جاشون میمونه.میتونی یخم بزاری گوگل بزن میگه باید چیکار کنی.با آرایشم نپوشونشون،اونطوری بیشتر میزنن.
سلام من ۱۳ سالمه و از ۱۰ سالگی جوش میزدم … خیلی کم بود اما الان زیاد تر شده …. تقریبا میشه گفت همه صورتم / زیر گیلو / شانه هام و قفسه سینم جوش زده …..جوش های زیر گلو / شانه و قفسه سینم چرکی نیستن !ولی جوش های صورتم ( پیشونی / گونه ها و بینی ) سر سیاه و التهابی هست …به همین علت خیلی اعتماد به نفس پایینی دارم …میشه راهنماییم کنید ؟!
فوری …. منم همینجوری ام
سلام من مهدی استم ۱۵ سالمه من روی صورتم جوش یا آکنه دارم چی کاریش کنم میشه منو کمک کنید با درمان خونگی خیلی ممنون میشم
سلام دوست عزیز…صابون واگنر آبی «مخصوص پوست چرب و جوش دار»یا صابون Tcc رو امتحان کنید
ولی از خوددرمانی پرهیز کنید و به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید چون درمان جوشها با توجه به نوع جوش و نوع پوست متفاوت است…و این جوشها معمولا تا سن ۲۵سالگی وجود دارندو به مرور کمتر میشوند ولی نباید به حال خود رها شوند.
سلام من ۱۰ سالم هست جوش های ریزی روی بینی ام دارم ویکی دو تا هم دور بینی ام جوش قرمز دارم چکار کنم که خوب بشن؟
سلام من پسر ۱۴ساله هستم و کلی جوش دارم چیکار کنم از بین بره و بخاطر همین اعتماد بنفس ندارم
مواظب باش نمیره
خدامان درات
سلام من پسر ۱۵ ساله هستم یواش یواش داره روی پیشونیم جوش های ریز در میاد.
وقبلا هم از همین جوش ها روی دماغم هم در اونده بود.
لطفا راهنماییم کنید!
سلام جوش صورت من چرک دار نمیدونم چی جور اینو درمان کنم
سلام من ۱۳سالمه من حدود ۱۲سالگی تا الان صورتم جوش میرنه از صابون و کرم استفاده کردم کمتر شده اما بعد چند روز دوباره جوش میزنم صورتم چیکار کنم که خوب بشه میشه یه کرم ضد جوش سفید کننده بهم معرفی کنید که صورتم خوب بشه
ممنون میشم راهکاری بهم معرفی کنید….
اره راست میگه
سلام اگه میخواهید صورت تون جوش نزنه یخ رو با خمیر دندان وماست ژلاتین رو قاطی کنید و به هش ۲۰دقیقه وبا آب سرد بشویید خیلی خوب جواب میده امتحان کنید
…
سلام من ۱۵ سالمه
وحدودن از ۱۳ سالگی شروع به جوش زدن کردم
اول کم بودن ولی با دست زدن زیاد و از بین بردن شون بیشتر شدن .
الان حدود ۱ تا ۲ ماه هست که دارم راه درمان رو جلو میرم و کمتر شده.
پیشنهاد میکنم استفاده کنید :
(آب لیمو طبیعی.الکل مخصوص.رعایت کردن بهداشت)
سلام وقتتون بخیردخترمن ۱۷سالشه صورتش پرازجوش شده البته جوشهای صورتش کمترشده ولی جاش ولکهای ک به رنگ صورتی مونده لطفاجواب بدین دخترم خیلی اذیت میشه
سلام دوست عزیز لطفا بااین شماره تماس بگیرین تا بهتون محصولی رو معرفی کنیم که خیلی خوب نتیجه بگیرین
حتما به پزشک پوست مراجعه کنید…
سلام من ۲۰ سالمه صورتم و سرشانه و کمرم و سینه هام جوش میزنه هر پمادیم ک دکترا گفتن زدم ولی فایده نداشته.
ایا چوش از چرق است
سلام عرض ادب
نامزد من ۲۳ سال سن دارد وخیلی هم از جوش های که روی صورتش اس رنج میبرد چندین بار به داکتر هم مراجعه کد اما هیچ نتیجه قابل ملاحظه دریافت نکرد .
بعد داکتر ها گفتن بعد از اینکه عروسی کنی جور میشه . آیا این درسته؟
میشه کمی معلومات بدین لطفا …
سلام خیر
این دروغ را نامزد شما جهت ازدواج کردن مطرح کرده است
دروغ میگوید
هر چه زودتر طلاقش دهید
سلام خسته نباشید من ۲۱ سالم هست و روی ناحیه شانه ، سینه و گردن جوش دارم هرکاری میکنم خوب نمیشن میشه راهنمایی کنید لطفا؟
من هم همین طور بودم.خدا شاهده تا نری دکتر خوب نمیشه.دوره درمان هم ۶ماه.من رفتم خوب شدم الان خیلی راحت شدم.قرص های آکوتان مصرف کردم .حتما پزشک بنویسه چون برای بعضی ها مناسب نیست
سلام خسته نباشید پسر من ۱۸سالش هست حدود یک سال نیمه صورتش جوش میزنه چه راهکاری پیشنهاد میکنین تا جوش ها ازبین بره
برای جوش ها از داروهای خود سرانه استفاده نکنید و این مسئلهٔ مهمی در رابطه با اعتماد به نفس افراد است.پیشنهاد میکنم که حتما به پزشک مراجعه کنید و این جوشها معمولا تا سن۲۵سالگی وجود داره اما نباید به حال خودشون رها بشن چون در این صورت باعث ایجاد ضایعات پوستی میشوند
سلام من ۱۲ سالم هست روی گونه هام جوش های زیر پوستی زده چند روز از ماسک خیار استفاده کردم و کمتر شد اما روی پیشانیم جوش های زیر پوستی زده که نمی رن
سلام
خسته نباشید
من۱۴سالمع و رو صورتم پر جوش هستش
میشه لطفا راهنماییم کنین
باتتسکز
زدن جوش در سن بلوغ بسیار رایج است اما نباید خودسرانه کاری انجام داد یا به حال خودشون رها بشن
حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید
خو دکتر محمدی اگر پول داشت برود دکتر که به شما مراجعه نمیکرد
کمتر بزن
سلام دکتر من ١١سالمه جوش های سر سفیدم وقتی بهش دست بزنم زخم میشه
سلام ببخشی دختر من ۱۱ سالش همه جای صورتش جوس زده چیکار کنم
زدن جوش در سن بلوغ بسیار رایج است اما نباید خودسرانه کاری انجام داد یا به حال خودشون رها بشن
حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید
سلام بهترین روش برای درمان جوش . خوردن روزی ۱ تا۲ قاشق رب انار اصل و خانگی هست چون کبد را تسویه کرده و جوش ها کاملا از بین می رود
واقعا از بین میبره رب انار
نه دروغ میگه
ایا جوش درمان میشود
سلام نوه شش ساله دارم روی پیشونیش جوش های ریز زده الان حدود سه ماه هست بعضی وقتها میگه دلم دردمی کنه ممنون میشم راهنمایی کنید
این جوش ها دلیل دیگه ای داره
حتما به پزشک متخصص کودکان مراجعه و شرح حال دهید
سلام من ۱۷ سالمه قبلا من جوش هام رو دست کاری یا می کندم الان هم کلی لک دارم آیا برای از بین بردن لک ها راه حلی هست ؟
لطفا جواب بدین
سلام دکتر جان
یه سوال داشتم خدمتت
ببخشید من الان ۱۶ سالمه
من صورت پر جوش شده از پانزده سالگی تقریبا
صورتم پر جوش
ریش و سبیلم هم خیلی زود در اومده در مقابل بچه های دیگه
این از اثرات زیاد ترشح شدن هورمون تستوسترون هستش ؟
سلام پسرم معلول است صورتش چون چرک در میاد وون بیرون میاد یکسره روی دوشک است چکار کنیم
لطفا میگید برای جای جوش چ کنیم؟من شونزده سالمه همینطور از دوازده سالگی هی جوش میزنم :/
ممنون مفید بود
سلام دوکتور من ۱۹ سالمه رو پیشانی صورتم جوش زده بود الان بزرگ شده علتش چیست و راه درمانش چه است ؟
سلام آقای دکتر من ۱۳ سالن هست خیلی دکتر رفتم اما هیچ دکتری نتوانست جوش های مو را خوب کند من جوش و جوش سرسیاه خیلی دارم و احساس می کنم صورتم فرورفتگی داذه سمت چپ صورتم خیلی استراس دارم باید چیکار کنم
سلام آقای دکتر من ۱۳ سالم هست جوش دارم احساس می کنم صورتم فرورفتگی داره باید چیکار کنم
سلام وقت بخیر
آقای دکترمن ۱۷سالمه جوشای سرسفیدوریز درکناره صورتم دارم وپیشونی وگاهی اوقات گونه هامم یکی دوتاجوش میزنم هرچی که استفاده کردم بی فایده بود
میشه راهنمایی کنیدخاهش میکنم یه چیزی معرفی کنیدکه منوازدست این جوشاراحت کنه.
سلام وقت بخیر دکتر عزیز دختر ۱۷ساله هستروی صورتش پر شده از جوشها بی که قرمز رنگ هست جای جوشها روی صورت دخترم مانده وحتی باعث شده که صافی صورتش از بین بره در ضمن صورتش دائم چرب هست از صابون های شستشو وکرم استفاده کرده ولی بدتر شده
دقیقا منم تو همین سن و همچین مشکلی دارم
سلام اقای دکتر من ۱۲ سالمه الان ۲ ساله که دارم جوش میزنم الان خیلی جوش های سر سیاه روی بینیم دارم و جوش های چرکی روی گونه و پیشانیم باید چیکار کنم؟
سلام من یه دختر ۱۴ساله هستم روی صورتم جوش و جای جوش وسرسیاه دارم چیکار کنم؟
از پماد سالیسیلیک اسید استفاده کنم خوب یا بد
سلام .من هم ۱۷ ساله هستم واز داشتن جوش های صورت خیلی رنج میبرم لطفا یک راحل را برایم نشان بدهید و شهروند افغانستانی هستم
من ۱۲سالمه رروی صورتم مخصوصابینی جوشهای زیادی میزنه وروی کونه ام یه لم قرمزافتادهدتقریبا۶ماهه که نمیره لکش همونجورمونده
سلام من تازه رفتم توی چهارده سال از ۱۲سالگی جوش میزدم الان بگم بهتر شده در ضمن من یکی از اقواممون در محصولات نفیس کار میکنه از اون چند تا محصول خریدم عالیه ولی هنوز دارم و برطرف نشده چکار کنم
سلام
من ۱۰ سالمه و روی یک طرف صورتم جوش های ریزی زده حدود دو هفته میشه دلیلش چیه؟
سلام من ۱۲ سالمه و ۲ هست که جوش میزنم باید چه دارویی مصرف کنم
سلام من ۱۲ ساله هستم و ۲ سال هست که صورتم جوش های سر سفید میزنه باید چه کار کنم و چه دارویی مصرف کنم