سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟ ۶روش معجزه‌آسا درمان سیاتیک

فهرست مطالب

درد سیاتیک یکی از دردهای آزاردهنده است که از کمر شروع می‌شود و تا باسن، پشت ران و ساق پا احساس می‌شود. درد در این عصب ناگهانی شروع می‌شود اما در موارد خفیف با مرور زمان و مراقبت صحیح بهتر می‌شود. البته در برخی بیماران درد سیاتیک ممکن است به قدری شدید باشد که درمان آن نیازمند جراحی باشد.

عصب سیاتیک از نخاع شروع شده و از لگن شما عبور کرده سپس از باسن نیز می‌گذرد و بعد منشعب شده و وارد هر دو پا می‌شود. این عصب می‌تواند خود را به صورت یک درد متوسط تا شدید در کمر، باسن و پاها نشان دهد. همچنین ممکن است در این مناطق احساس ضعف یا بی‌حسی کنید. اگر آسیب جدی به این عصب یا ناحیه‌های مرتبط با آن وارد شود، درد آن را حس خواهید کرد. حدود ۴۰ درصد از افراد در برخی از دوره‌های زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند که با افزایش سن خطر ابتلا به آن نیز بیشتر می‌شود.

 اگر می‌خواهید بدانید سیاتیک چیست و چه علائمی دارد و چگونه باید آن را درمان کنید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

سیاتیک چیست؟

سیاتیک به انگلیسی معادل Sciatica و بزرگترین عصب در بدن انسان است که از باسن و پشت ران در یک خط راست به زانو می‌رسد. عصب سیاتیک در قسمت زانو به دو شاخه تقسیم می‌شود که تی‌بال و عصب پروانه یا پرونئئال نام دارند. عصب پرونئال هم به دو عصب پرونئال سطحی و پرونئال عمقی تقسیم می‌شود.

  • عصب پرونئال سطحی حسی که به سمت پوست می‌رود و حس جلوی پای انسان را تامین می‌کند.
  • عصب پرونئال عمقی که به سمت عضلات جلوی ساق پا می‌رسد. ب

به این ترتیب حرکاتی نظیر راه‌رفتن و ایستادن با عصب سیاتیک و  شاخه‌های انتهایی آن صورت می‌گیرد.

سیاتیک در سمت راست قرار دارد یا سمت چپ؟

خیلی از افراد از با درد یک سمت از بدن به پزشک مراجعه می‌کنند و با هراس زیادی که از دردهای سیاتیک دارند می‌پرسند رگ سیاتیک کجاست؟ سیاتیک پای راست چیست یا برای درمان سیاتیک پای چپ چه کار کنیم؟

اما در واقع عصب سیاتیک هم در سمت راست بدن و هم در سمت چپ بدن قرار دارد. علت اینکه برخی از افراد در یک قسمت از اندام تحتانی درد احساس می‌کنند این است که فتق دیسک دارند و علائم دیسک کمر در آن‌ها یک طرفه است و گرنه در هر دو سمت بدن عصب سیاتیک از کمر تا پشت ساق پا کشیده شده و می‌تواند موجب ایجاد درد و ناراحتی شود.

سیاتیک یک رگ است یا عصب؟

درد سیاتیک یکی از دردهای رایجی است که خیلی از افراد درگیر آن می‌شوند. اما واژه‌های رگ سیاتیک گردن و رگ سیاتیک کمر از واژه‌های مصطلح اما اشتباه هستند که به طور مکرر آن‌ها را می‌شنویم. واقعیت این است با اینکه از واژه رگ سیاتیک استفاده می‌کنیم اما این واژه اشتباه است و عصب سیاتیک درست است زیرا کارکرد رگ و عصب با هم متفاوت است و سیاتیک یک عصب است.

در اصطلاح پزشکی، رگ به لوله‌های توخالی گفته می‌شود که مسئول انتقال خون از قلب به اندام‌ها یا برعکس هستند. اما وقتی نام عصب به میان می‌آید باید بدانید وظیفه‌ای متفاوت دارد. عصب توپر است و مسئول انتقال پیام عصبی از مغز به اندام‌ها یا برعکس است.

علائم آسیب عصب سیاتیک

وقتی رگ سیاتیک تحت فشار قرار بگیرید، علائمی مانند ضعف عضلانی و بی‌حسی، احساس سوزش در کف پا و کمر مشاهده می‌شود که در اغلب موارد زندگی عادی را با اختلال مواجه می‌کند.

اگر دردی را در ناحیه‌ی کمر و باسن خود تجربه می‌کنید، به طور معمول می‌تواند، نشانه‌ای از آسیب به این عصب باشد. درد بارزترین و رایج‌ترین علامت این بیماری است، با این حال علائم دیگر که شامل موارد زیر می‌باشد، نیز ممکن است دیده شود:

  • درد شما با حرکت ممکن است، شدیدتر شود.
  • در پاها بی‌حسی و ضعف خواهید داشت که در موارد شدیدتر ممکن است احساس و یا حرکت در پاهای خود را از دست بدهید.
  • احساس سوزن سوزن یا گز گز دردناک در پا یا انگشتان پا نیز ممکن است، داشته باشید.
  • بی‌اختیاری یا عدم توانایی در کنترل مثانه و روده نیز یکی از علائم آسیب عصب سیاتیک است که البته بسیار نادر است و در صورت مشاهده باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.
عصب سیاتیک از لگن منشعب شده و وارد هر دو پا می‌شود.
درد سیاتیک در لگن بروز میابد زیرا عصب سیاتیک از لگن منشعب شده و وارد هر دو پا می‌شود.

علت ابتلا به سیاتیک چیست؟ ۴ دلیل رایج بروز سیاتیک

شرایط مختلفی که ستون فقرات شما را درگیر می‌کند و به اعصابی که در امتداد پشت شما قرار دارد، آسیب وارد کند مانند افتادن از ارتفاع یا تومورهای عصب نخاعی می‌تواند سیاتیک را به دنبال داشته باشد. در ادامه تعدادی از شرایطی که می‌تواند آسیب به این عصب و تحریک آن را به همراه داشته باشد شرح داده شده است.

۱. سیاتیک به علت دیسک‌های بیرون زده

مهره‌ها یا استخوان‌های نخاع شما توسط غضروف از یکدیگر جدا می‌شوند که یک ماده‌ی ضخیم و شفاف هستند و انعطاف‌پذیری حین حرکت را برای شما تأمین می‌کنند. زمانی که این غضروف‌ها آسیب ببینند دیسک‌ کمر بیرون زده و می‌تواند عصب سیاتیک شما را تحریک یا فشرده کرده و در نتیجه باعث درد و بی‌حسی کمر شما شود. طبق گزارش‌ها، ۱ تا ۵ درصد افراد در سراسر دنیا دچار کمر درد ناشی از لیز خوردن و بیرون زدن دیسک، می‌شوند.

۲. سیاتیک به دلیل تنگی کانال نخاعی

مشخصه اصلی این دلیل، تنگی غیرطبیعی کانال تحتانی نخاع شما است. به دلیل تنگی و باریک بودن، فشار به نخاع و ریشه‌های عصب سیاتیک وارد شده و موجب درد در ناحیه کمر شما می‌شود.

۳. سیاتیک و اسپوندیلولیستیز (Spondylolisthesis)

زمانی که یک مهره به سمت دیگری امتداد می‌یابد، استخوان نخاعی گسترش یافته و موجب آسیب به این عصب می‌شود. برای درمان زود سیاتیک در این مورد باید سریعاً به پزشک متخصص استخوان و مفاصل مراجعه کرده و خود را تحت درمان قرار دهید.

۴. سندرم (Piriformis) در سیاتیک

این سندرم نوعی اختلال عضلانی است که در آن عضله گلابی شکل به طور غیرارادی منقبض یا سفت می‌شود و عصب سیاتیکی شما را تحریک کرده و درد را برایتان به همراه می‌آورد. عضله گلابی شکل قسمت تحتانی ستون فقرات را به استخوان ران متصل می‌کند که با سفت شدن به عصب فشار وارد می‌کند. زمانی که به مدت زیادی می‌نشینید، زمین بخورید یا تصادف کنید سندرم Piriformis را تشدید خواهید کرد.

عوامل دیگری که به عنوان ریسک فاکتورهای ایجاد درد سیاتیک شناخته می‌شود شامل موارد زیر است.

  • بالا رفتن سن که موجب تغییرات آرتروزی و فرسودگی دیسک و در نهایت فشار عصب سیاتیک می‌شود.
  • اضافه وزن موجب ایجاد فشار روی رگ سیاتیک و ایجاد درد در آن می‌شود.
  • سبک زندگی و شغل‌هایی که افراد را مجبور می‌کند به مدت طولانی پشت میز بنشینند، اجسام سنگین بلند کنند یا به مدت طولانی رانندگی کنند.

برای درمان سیاتیک و جلوگیری از عود مجدد آن لازم است در کنار دارو و استراحت از فیزیوتراپی و ورزش‌درمانی یا هر روش دیگر مطابق نظر دکتر سیاتیک استفاده شود.

درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟

مدت زمان طول کشیدن درد عصب سیاتیک در حاد یا مزمن بودن آن تاثیرگذار است. سیاتیک حاد در عرض ۴ تا ۶ هفته بهبود پیدا می‌کند درحالی‌که طولانی‌تر شدن این زمان منجر به مزمن شدن درد می‌شود. در این حالت که معمولاً درد شدید و طاقت‌فرساست، لازم است درمان‌های پزشکی تخصصی برای بیمار مورد استفاده قرار بگیرد.

کسانی که فرصت کافی برای مراجعه‌ی حضوری به متن ندارند، می‌توانند از طریق وب‌سایت پذیرش۲۴ از دکتر مغز و اعصاب آنلاین وقت بگیرند و سوالات خود را از پزشک مورد نظر بپرسند.

درد عصب سیاتیک
درد عصب سیاتیک

چگونه علت درد سیاتیک را تشخیص دهیم؟

علائم و دلایل سیاتیک در هر فرد متفاوت است و به شرایط ایجاد کننده آن بستگی دارد.برای تشخیص این بیماری ابتدا پزشک سابقه پزشکی شما را بررسی خواهد کرد که آیا اخیراً آسیب‌دیده‌اید؟ خصوصاً در ناحیه‌ای که احساس درد دارید. علاوه‌بر این سؤالاتی در مورد اینکه چه مواردی درد شما را تسکین داده و یا آن را تشدید می‌کند و این درد از کجا و چگونه آغاز شده است، نیز ممکن است از شما بپرسد.

پزشک برای تشخیص علت درد در بیمارانی که با درد کمر و انتشار آن در پاها احساس ناتوانی و ضعف می‌کنند آن‌ها را معاینه می‌کند.

در معاینه فیزیکی قدرت عضلات و رفلکس شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین ممکن است پزشک از شما درخواست کند تا برخی حرکات کششی یا خاص را انجام دهید تا تشخیص دهد که با کدام فعالیت درد شما بیشتر خواهد شد. بدین منظور پزشک از بیمار می‌خواهد حرکت زیر را انجام دهد.

بیمار باید روی انگشتان یا روی پاشنه پا راه برود، همچنین چمباتمه بزند و سعی کند از این حالت بلند شود تا میزان فشار وارد شده روی عصب سیاتیک مشخص شود.

یکی دیگر از شیوه‌های ارزیابی وضعیت جسمانی بیمار به این صورت است که بیمار به پشت روی تخت دراز بکشد و پزشک یکی از پاهای او را بلند کند. درصورتی‌که درد کمر و پاها ناشی از آسیب عصب سیاتیک باشد، با انجام این حالت درد تشدید می‌شود.

بعد از معاینه فیزیکی بیمار، لازم است از آزمایش‌های تشخیص دقیق هم استفاده شود. عکسبرداری رادیولوژی و تصویربرداری MRI بهترین شیوه‌ها برای تشخیص علت درد سیاتیک هستند.

تصویربرداری به پزشک اجازه می‌دهد تا با مشاهده ستون فقرات شما علت سیاتیک را تشخیص داده و راه‌های مناسب درمان را اعمال کند. اشعه ایکس ستون فقرات ، ام آر آی و سی تی اسکن رایج‌ترین تصویربرداری است که برای تشخیص آسیب این عصب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متخصص شما ممکن است میلوگرام CT برای شما تجویز کند که طی آن یک رنگ خاص به ستون فقرات شما تزریق شده و به پزشک کمک می‌کند تا تصاویر واضح‌تری از نخاع و اعصاب شما مشاهده کند.

در تصویر ناحیه‌ای که با سیاتیک آسیب‌دیده درد خواهد داشت را مشاهده می‌کنید.
درد سیاتیک در لگن و پای چپ

روش‌های درمان سیاتیک

هدف از درمان سیاتیک کم کردن درد و افزایش دامنه حرکتی بیمار است. به همین دلیل شیوه‌های مختلفی برای درمان سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. موارد زیر بهترین شیوه‌های درمانی برای سیاتیک است.

با تشخیص آسیب‌دیدگی این عصب، پزشک راه‌های درمان را برای شما در نظر خواهد گرفت و نکاتی را برای تسکین درد و درمان این بیماری به شما گوشزد خواهد کرد.

شما باید تا آنجایی که ممکن است به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهید. دراز کشیدن در رختخواب یا پرهیز از فعالیت‌های روزانه می‌تواند وضعیت شما را بدتر کند.

۱. دارو درمانی برای درد سیاتیک

داروهایی که برای درمان درد عصب سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل داروهای غیر استروئیدی و شل کننده‌های عضلانی هستند.

داروهای غیر استروئیدی سیاتیک

داروهای غیر استروئیدی به میزان موثری موجب کاهش تورم و التهاب می‌شوند. بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک مسکن ضد التهاب و غیر استروئیدی (NSAID)  مانند آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن است. با اینکه برخی از افراد از این داروها بدون نسخه پزشک استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود حتماً تحت نظر پزشک دارو مصرف کنید، زیرا ممکن است داروی آسپرین در برخی از افراد منجر به زخم و خونریزی شود.

داروهای شل کننده عضلات برای درد سیاتیک

داروهای شل کننده عضلات  مانند متوکاربامول باکلوفن و تیزانیدین باعث می‌شوند میزان فشاری که عضلات به عصب سیاتیک وارد می‌کند کم شود و درد و ناراحتی کمتر شود.

در مواردی که داروهای غیر استروئیدی  و شل کننده‌های عضلانی نمی‌تواند درد را تسکین دهد، پزشک از مسکن قوی برای درد سیاتیک استفاده می‌کند. همچنین داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین و پرگابالین که انتقال درد به نخاع را کم می‌کند هم در درمان درد سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما نکته‌ی با اهمیت این است که این داروها هم باید تحت نظر پزشک مصرف شوند، زیرا مصرف خودسرانه و کاهش انتقال درد ممکن است در آینده عوارضی مانند فلج برای بیمار ایجاد کند.

بهترین آمپول برای درد سیاتیک چیست؟

اگر به دنبال زدن امپول به عصب سیاتیک هستید؛ تزریق کورتیکواستروئید‌ها در اطراف ریشه عصبی می‌تواند التهاب و درد اعصاب تحریک شده را از بین ببرد. البته با توجه به اینکه کورتون‌ها عوارض جانبی زیادی دارند، لازم است تزریق‌ها پشت سر هم و در یک بازه‌ی زمانی طولانی نباشد.

پماد برای درد سیاتیک

برای تسکین درد خود از پمادهای موضعی مانند متیل سالیسیلات، منتول، سالاسیلات ترولامین، کپسایسین و کانابیدیل (CBD) می‌توانید استفاده کنید. اما توصیه می‌کنم قبل از استفاده از هر دارویی حتماً با پزشک خود مشورت کرده و طبق دستور اقدام کنید.

تحریک عصب سیاتیک توسط دیسک بیرون زده را در تصویر بالا مشاهده می‌کنید.

۲. درمان خانگی سیاتیک

  • تسکین درد سیاتیک با کمپرس سرد: شما می‌توانید از کیسه‌های یخ موجود در بازار خریداری کنید یا حتی از بسته‌های سبزیجات منجمد استفاده کنید. کیسه یخ یا بسته سبزیجات منجمد شده را در حوله‌ای بپیچید و به مدت ۲۰ دقیقه، چندبار در روز روی قسمت آسیب‌دیده بگذارید که به کاهش تورم و تسکین درد شما کمک خواهد کرد.
  • کمپرس گرم: از کیسه‌های آبگرم یا پدهای گرم نیز می‌توانید استفاده کنید. توصیه می‌کنیم که برای کاهش تورم در چند روز اول از یخ استفاده کنید و بعد از دو یا سه روز از روش کمپرس گرم استفاده کنید. اگر همچنان درد دارید بهتر است از هر دو کمپرس سرد و گرم به ترتیب به مدت چند روز از هرکدام استفاده کنید.
  • کشش آرام کمر: کشش آرام کمرتان نیز می‌تواند مفید باشد. برای یادگیری حرکات کششی مؤثر در درمان سیاتیک از فیزیوتراپیست یا یک مربی آموزش دیده کمک بگیرید. انواع ورزش برای درمان سیاتیک مانند یوگا وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها برای تسکین درد خود بهره‌مند شوید. البته برای استفاده از حرکت بهتر است حتماً با متخصص خود مشورت کنید.
  • ورزش منظم: هرچه بیشتر فعالیت کنید، اندورفین بیشتری از بدن شما آزاد می‌شود. اندورفین مسکنی است که توسط بدن ساخته می‌شود. بهتر است با فعالیت‌های سبک و بدون خطر مانند شنا و دوچرخه ثابت، شروع به ورزش برای درمان سیاتیک کنید. با کاهش درد یک برنامه ورزشی منظم شامل ورزش‌های هوازی و تمرینات قدرتی برای خود تنظیم کنید. یک برنامه کامل بدین صورت می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات و درد کمر را در آینده کاهش دهد.
  • درمان سیاتیک با سرکه سیب: حدود یک ساعت قبل از خواب، به یک سطل آب گرم، مقداری سرکه سیب و یک فنجان نمک را خوب با یکدیگر مخلوط کنید. سپس پاهایتان را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در این ظرف قرار دهید و بعد آن‌ها را با حوله خشک کنید. توجه داشته باشید که پاها در تمام طول شب باید گرم بمانند. همچنین صبح روز بعد، هرگز با پای برهنه روی زمین نایستید یا راه نروید. با تکرار ۳ تا ۴ مرتبه در هفته به دلیل خاصیت ضدالتهابی سرکه سیب، کاهش چشمگیری در درد خواهید داشت.

مشاوره آنلاین متخصص ارتوپدی

۳. طب مکمل برای درمان سیاتیک

طب مکمل یا پزشکی جایگزین به سرعت در حال رشد بوده و هر روز به محبوبیت آن افزوده می‌شود. تعدادی از روش‌های درمانی برای سیاتیک در این طب وجود دارد که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

  • طب سوزنی یکی از راه‌های درمان است که یک متخصص می‌تواند برای شما انجام دهد و با وارد کردن سوزن در نقاط اصلی بدن شما تأثیر بگذارد که این روش بدون درد نیز می‌باشد.
  • گاهی هیپنوتیزم یک ذهن آرام و متمرکز برای شما فراهم می‌کند که می‌تواند پیام‌های تسکین درد برای این آسیب را از مغز شما صادر کند.
  • ماساژ درمانی یکی از روش‌های عالی است که برای کاهش فشار و درد بسیار مؤثر عمل می‌کند.

۴. درمان سیاتیک با ورزش

ورزش کردن یک شیوه موثر و بدون عارضه برای درمان عصب سیاتیک پای چپ و راست است. بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک پیاده‌روی و انجام دادن حرکات کششی سبک برای تقویت عضلات است. همچنین یوگا و پیلاتس به عنوان بهترین ورزش سیاتیک شناخته می‌شوند و  تا حدی زیادی دردهای ناشی از سیاتیک خفیف را کاهش می‌دهند.

۵. چگونگی درمان درد عصب سیاتیک با جا انداختن

یکی از روش‌هایی که دکتر ارتوپد یا فیزیوتراپیست برای درمان درد عصب سیاتیک به کار می‌برد جا انداختن عصب سیاتیک است. در این روش به استخوان‌ها و بافت‌های اطراف عصب با دست فشار وارد می‌شود تا درد کاهش پیدا کند. البته مشخص است که این روش برای همه افراد مناسب نیست و حتی در برخی افراد با ایجاد فشار مضاعف ممکن است درد تشدید شود.

پس به هیچ وجه از این روش خودسرانه استفاده نکنید و انجام آن را به پزشک بسپارید. موارد زیر تمرین‌ها و وضعیت‌های مناسب جا انداختن رگ سیاتیک است.

  • تمرین ۱: بیمار روی یک تخت نرم دراز بکشد و هر دو پا را دراز کند و کمی به جلو خم شود. به طوری‌که بتواند با انگشتان دست، انگشتان پا را لمس کند.
  • تمرین ۲: بیمار دستان خود را روی باسن بگذارد و وزن خود را روی یک سمت بدن قرار دهد و آن پا را خم کند. در همین وضعیت پای مقابل باید صاف باشد. این حرکت باید به تناوب بین پاها تا ده مرتبه تکرار شود.
  • تمرین ۳: بیمار باید صاف بایستد و دستان خود را روی باسن بگذارد. سپس از کمر کمی به سمت جلو خم شود و بعد از چند ثانیه به عقب خم شود. میزان خم شدن باید کم کم بیشتر شود.

۵. درمان سیاتیک با فیزیوتراپی

یکی دیگر از شیوه‌هایی که درد سیاتیک پای راست و چپ را از بین می‌برد، فیزیوتراپی است. متخصص فیزیوتراپی برای از بین بردن درد در بیماران یک برنامه‌ی منظم و دقیق برای انجام حرکات ورزشی تعیین می‌کند و بیمار را مکلف می‌کند تا از آن برنامه پیروی کند. به این ترتیب حرکات ورزشی که با کمک متخصص فیزیوتراپی انجام می‌شود میزان فشار عصب سیاتیک را کم می‌کند و عضلات را قوی می‌کند، در نتیجه درد عصب سیاتیک از بین می‌رود.

۶. درمان سیاتیک با جراحی

جراحی درمان قطعی سیاتیک است و در موارد سیاتیک مزمن که درد بسیار شدید باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع پزشکان  ابتدا از روش‌های دارویی و غیر تهاجمی استفاده می‌کنند و درصورتی‌که این روش‌ها نتواند درد را از بین ببرد، جراحی را به عنوان آخرین گزینه‌ی درمانی در نظر می‌گیرند.

به طور مثال در مواقعی که درد رگ سیاتیک منجر به از دست رفتن کنترل روده و معده شود، لازم است جراحی در اولین فرصت انجام شود.

جراحی عصب سیاتیک به دو روش زیر انجام می‌شود. انتخاب نوع روش جراحی بستگی به نظر جراح  وضعیت بیمار دارد.

جراحی دیسککتومی عصب سیاتیک

در مواردی که علت درد سیاتیک پای چپ یا راست بیرون‌زدگی دیسک یا خار استخوان باشد، پزشک برای از بین بردن درد، دیسک را از محل خارج می‌کند تا فشار وارد شده به عصب سیاتیک کم شود و علائم از بین برود.

جراحی لامینکتومی عصب سیاتیک

لامینا بخشی از استخوان است که نخاع را می‌پوشاند. برخی مواقع جراح برای از بین بردن درد لامینا یا بافت‌های دیگری که ممکن است به رگ سیاتیک فشار می‌آورد خارج می‌کند.

پیشگیری از سیاتیک

مراحل زیر به پیشگیری یا بروز مجدد سیاتیک کمک می‌کند:

  • تقویت عضلات کمر و میان تنه کلید اصلی سلامتی کمر و ستون فقرات شما است. بنابراین به طور مرتب و با برنامه‌ریزی ورزش کرده و آن را تقویت کنید.
  • اگر ساعات زیادی در روز حالت نشسته دارید، اطمینان حاصل کنید که صندلی شما استاندارد بوده و به خوبی از کمر و پشت شما مراقبت می‌کند.
  • به حرکات خود دقت داشته باشید، به خصوص زمانی که اشیا سنگین برمی‌دارید، به درستی بلند شوید تا کمترین فشار به کمر و عصب‌های شما وارد شود.

درد سیاتیک چه مدت طول می‌کشد؟

سیاتیک حاد و مزمن بین یک تا دو هفته ممکن است، طول بکشد و غالباً طی چند هفته برطرف می‌شود. اما بعد از کاهش درد ممکن است احساس بی‌حسی در پاها داشته باشید که کاملاً طبیعی است. همچنین چندین مرتبه در سال نیز ممکن است دچار درد در این ناحیه شوید.

اگر سیاتیک شما مزمن شود، بدین معنی است که این درد به طور منظم وجود دارد و یک بیماری مادام‌العمری خواهد بود. در صورت مزمن شدن به درمان پاسخ خوبی نخواهد داد اما شدت درد آن کمی کاهش می‌یابد.

سیاتیک چه تفاوتی با کمر درد دارد؟

زمانی که درد شما ناشی از آسیب یا تحریک عصب سیاتیک باشد، از پشت کمر شروع و به سمت پاها حرکت می‌کند، اما درد ناشی از کمر درد در همان ناحیه کمر باقی می‌ماند، اما در مواقعی نیز ممکن است دلیل دردها تشخیص داده نشود. بنابراین بهتر است در صورت مشاهده هر گونه درد در ناحیه کمر خود به متخصص مراجعه کنید.

درمان سیاتیک

تغییر سبک زندگی بیماران مبتلا به سیاتیک چگونه باید باشد؟

با بروز اولین علائم دیسک کمر و سیاتیک و در مراحلی که هنوز درد تشدید نشده است، خیلی از بیماران می‌پرسند چگونه درد سیاتیک را کاهش دهیم و از شدید شدن آن جلوگیری کنیم. اولین و سر راست‌ترین پاسخ تغییر دادن سبک زندگی است. اگر می‌خواهید بدانید چه چیزی برای سیاتیک خوب است باید موارد زیر را رعایت کنید.

  • اگر مجبور هستید به مدت طولانی یک جا بنشینید، سعی کنید هر ۵۰ دقیقه یک بار تغییر وضعیت دهید یا چند قدم راه بروید.
  • از رژیم غذایی مناسب که فاقد شکر، اسید چرب ترانس، کلسترول باشد استفاده کنید و در عوض آن ماهی، سبزیجات و میوه را جایگزین کنید.
  • محلول نمک اسپوم می‌تواند عضلات را آرام کند و میزان درد عصب سیاتیک را کاهش دهد.
  • در مراحل اولیه بیماری از مسکن‌هایی که بدون نسخه می‌توانید از داروخانه تهیه کنید، مصرف نمایید.

چه چیزهایی برای سیاتیک مضر است؟

پوشیدن شلوار یا دامن تنگ که باعث فشار روی عصب سیاتیک شود می‌تواند دردهای شدیدی را ایجاد کند.  پس اگر می‌خواهید از بروز درد سیاتیک پیشگیری کنید باید لباس تنگ را کنار بگذارید. همچنین پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند به دلیل فشاری که به کمر و لگن وارد می‌کند موجب ایجاد درد و ناراحتی در عصب سیاتیک می‌شود. پس خانم‌ها به خصوص در دوران بارداری  نباید از کفش پاشنه بلند استفاده کنند.

کسانی که درد سیاتیک دارند چگونه باید بخوابند؟

با توجه به اینکه درد سیاتیک شدید است و ممکن است بر کیفیت خواب فرد تاثیر بگذارد، بهتر است کسانی که مبتلا به این درد هستند، نحوه صحیح خوابیدن را یاد بگیرند. بیمار برای تسکین درد سیاتیک پای راست و چپ باید به حالت جنینی یا به صورت طاق باز به پشت بخوابد. این وضعیت باعث می‌شود فشار داخل کانال نخاعی به کمترین حد برسد و درد عصب سیاتیک کم شود.

چرا بارداری بر درد عصب سیاتیک تاثیر دارد؟

بارداری با بزرگ شدن جنین و اضافه وزن همراه است. در نتیجه ممکن است خانم باردار به سندرم پیریفورمیس مبتلا شود و عضلات باسن منقبض شود. با منقبض شدن عضلات باسن درد سیاتیک تشدید می‌شود و حرکات فرد را محدود می‌کند.

رگ سیاتیک گردن کجاست؟

همانطور که گفتیم عصب سیاتیک در ستون فقرات کمر قرار دارد و فتق دیسک باعث می‌شود ریشه‌های عصب تحت فشار قرار بگیرد و منجر به التهاب آن شود. اما برخی از افراد مبتلا به سیاتیک، بعد از مدتی درگیر دردهای گردن هم می‌شوند.

درصورتی‌که گردن درد یا کمر داشته باشید ممکن است عصب شما تحریک شده باشد یا تحت فشار قرار گرفته باشد که عضلات بدن را بیحس و سوزن سوزن می‌کند.

آیا سیاتیک و درد بیضه ربطی به هم دارند؟

در مردان درد بیضه به علت هیدورول، التهاب یا پیچ خوردگی بیضه یا مواردی نظیر آن ایجاد می‌شود و داخل کشاله ران گسترش پیدا می‌کند. درد سیاتیک هم از کمر شروع می‌شود و در ران و ساق پا گسترش پیدا می‌کند اما معمولاً علت مستقیم درد بیضه نیست.

کمبود کدام ویتامین باعث دردناک شدن سیاتیک می‌شود؟

ویتامین B12 با تولید غلاف چربی در سلامت اعصاب نقش دارد. به همین دلیل در افراد بالای ۶۰ سال که کمبود ویتامین B12 دارند، علائم سیاتیک بروز می‌کند. همچنین افراد مبتلا به دیابت که متفورمبن مصرف می‌کنند هم به دلیل سوء جذب B12 در معرض ابتلا به سیاتیک هستند.

تاثیر متوکاربامول برای سیاتیک چگونه است؟

متوکاربامول نوعی دارو شل کننده عضلات است که باعث می‌شوند میزان فشاری که عضلات به عصب سیاتیک وارد می‌کند کم شود و درد و ناراحتی کمتر شود.

اگر سیاتیک درمان نشود چه می‌شود؟

بیماری سیاتیک باید به موقع درمان شود تا وخیم شدن اوضاع بیمار و آسیب به کمر و باسن جلوگیری شود. همچنین درصورت عدم توجه به درمان سیاتیک، ممکن است آسیب‌های عصبی به حدی شدید شود که دیگر داروی مسکن نتواند دردهای ان را تسکین دهد.

سیاتیک مربوط به کدام دکتر است؟

کسانی که درد و ناراحتی در پا و کمر دارند یا احساس می‌کنند پاهایشان مور مور می‌شود یا احساس تیرکشیدن در پا دارند، بهتر است برای تشخیص دقیق علت آن به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنند. درصورتی‌که درد و ناراحتی مربوط به عصب سیاتیک باشد، مداخلات درمانی متناسب با میزان درد تجویز می‌شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

با اینکه علائم سیاتیک خفیف به مرور زمان بهبود پیدا می‌کند اما اگر در کمر و پا دردی را احساس کردید که با گذشت چند هفته بهبود پیدا نکرد و با نشانه‌های زیر همراه بود باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  • دردی که در اثر سانحه اتفاق می‌افتد و کمتر نمی‌شود.
  • دردی کمر و پا که همراه با دفع غیر ارادی ادرار و مدفوع باشد.
  • دردی که منجر به بی‌حسی و ضعف در پاها شود و با گذشت زمان شدت آن بیشتر شود.
  • درد سیاتیک که با تب یا حالت تهوع همراه باشد.

مشاوره آنلاین درمان سیاتیک

 

۴/۵ (۵۹ نظر)

منبع
brightside.mehealthline.comhealthline.commayoclinic

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
344 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدرضا
محمدرضا
3 ماه قبل

سلام من رگ سیاتیکو زدم یعنی حجامت کردم آیا اینکار خوبه یا نه

مصطفی
مصطفی
3 ماه قبل

سلام من ۱۸ سالمه و وقتی زانوی راستم رو بالای ۵ دقیقه خم میکنم درد میگیره و باید راستش کنم همین طور در سرما و زمانی ک تحرک زیاد دارم پاهام تیر میکشه و وقتی پام رویاشظ گاز ماشینه یکم درد میکنه و دوست دارم گازو تا ته فشار بدم

مصطفی
مصطفی
3 ماه قبل

دو بار نظرمو گفتم چرا نیومده

ساناز
ساناز
3 ماه قبل

سلام من سمت راست کمرم به شدت درد میکنه و پام رو هم درگیر کرده هم چنین شصت پام رو هنگام راه رفتن هم خیلی درد دارم

امیر
امیر
3 ماه قبل

سلام من یه نو جوان ۱۷ ساله هستم و نمیدومم چرا به این درد دچار شدم من ورزشکار هستم و در همه رشته ها شرکت میکنم اصلا هم داخل ورزش ها ضربه ندیدم و اوایل کمرم درد میکرد حالا که ۱ ماه گذشت پشت پای چپم بیحس میشه تا کمر هم بعضی اوقات میره بعضی وقتا ۲ تا پام از زانو به پایین و پشت ران پای چپم به نظر شما چی میتونه باشه

حلما
حلما
4 ماه قبل

سلام.من الان چند هفتس پشت ران پای راستم درد میکنه وقتی میشینم یا بلند میشم به طوری که از درد زیاد اخم میشم کمرم درد نداره فقط پاهام امونمو بریده ولی وقتی راه میرم هیچ دردی نداره نمیدونم سیاتیکه یا نه ؟ باید به دکتر چی مراجعه کنم .مرسی ممنون

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  حلما
3 ماه قبل

علایم سیاتیک را دارید و باید به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید و از کمر ام آر آی بگیرید

علی اصغر فرجی
علی اصغر فرجی
پاسخ به  حلما
3 ماه قبل

صدر صد سیاتیک هستش به دکتر گیو شریفی مراجعه کنید

محمدی
محمدی
پاسخ به  علی اصغر فرجی
3 ماه قبل

سلام دکتر که گفتید کجا هست؟

قاسمی
قاسمی
4 ماه قبل

محمد

ادریس مرادی
ادریس مرادی
4 ماه قبل

سلام من سیاه تیک دارم و سه ماهه استراحت میکنم وپیش دو متخصص رفتم یکیشون گفت باید عمل کنی و یکیشون گفت عمل لازم
نیست شاید ده یا بیست درصدی خوب شدم آیا عمل لازمه یا نه و قبلاً نمی‌تونستم راه برم الان صد متری راه میرم و بعده کمی استراحت دوباره صد متر دیگه ایا عمل لازمه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  ادریس مرادی
3 ماه قبل

اگه ضعف عضله پا و مچ پا و انگشت پا نداری و بی حسی پا نداری و روی پاشنه و پنجه پا راه میری و بی اختیاری ادرار و مدفوع نداری میشه جراحی نکرد هدف از جراحی دیسک صدمه نرسیدن به عصب و نخاع هست

احمد
احمد
4 ماه قبل

من از یک هفته پیش از پشت ران پای چپم تا پایین ماهیچه پست پام یک رگی هست که درد میکنه و با ماساژ و اب گرم و ورزش هم هنوز ول نکرده و درد داره. وقت ینرمش میکنم یا ورزش سنگین اوکی میشه و بعد از اون دردش شروع میشه
به چه متخصصی باید مراجعه کنم؟

سوگند
سوگند
پاسخ به  احمد
4 ماه قبل

فک کنم ارتوپد یا مغز اعصاب

شیلا
شیلا
پاسخ به  احمد
4 ماه قبل

سلام دکتر مغز و اعصاب

جواد
جواد
4 ماه قبل

سلام…خوبین؟؟ببخشید من قسمت سمت چپ باسنم میسوزه مثل اینکه نشستم رو زغال…وقتی میشینم قرمز میشه شدید باید بلند شم….پوستم سالمه ولی مدام میسوزه….خیلی شدید…انواع پمادم زدم فک کردم از زیاد نشستن…الان ۲۰روزه اصلا ننشستم

کاوس قلندری
کاوس قلندری
4 ماه قبل

سلام مدتی هست درد سمت چپ ران مثل زغال گذاشتن روی بدن دارم کف پاهام مثل اینه که سنگ درون کفش میگن راه برو بادرد بسیار شدید دارم استخوان جلوی رانم دوطرفه نزدیک کلیه ها ولی جلوی آن شدید درد زیاد ب ستون فقرات کمر و گردن بسیار درد شدید گاهی درد با انگشتان پا و بندهای استخوان دستم طاقت فرسا خاهشا راهنمایی کنید

جواد
جواد
پاسخ به  کاوس قلندری
4 ماه قبل

سلام…خوبین؟؟ببخشید من قسمت سمت چپ باسنم میسوزه مثل اینکه نشستم رو زغال…وقتی میشینم قرمز میشه شدید باید بلند شم…شما رفتین دکتر؟

محمد سرخه ئی زاده
محمد سرخه ئی زاده
5 ماه قبل

سلام خسته نباشید من کمرمو ده سال پیش عمل کردم قبل عمل من سمت راستم درد می کرد الان سمت راستم خوب شده الان زده سمت چپم خیلی اذیت مکنه من چیکارکنم

مازیار رشیدی
مازیار رشیدی
5 ماه قبل

سلام بنده در حدود ۴تا ۵ماه است که در طرف راست پشتم احساس درد میکنم در زمستان پشتم رو مدتی به بخاری نزدیک می کردم بهتر می شدم اما در حالا درد بیشتر شده زمانی که بخواهم بلند شم بیشتر درد دارم به حدی که نفسم می گیرد لطفا راهنماییم کنید آیا این درد سیاتیک هست ؟
ضمنا من فعلا به پزشک مراجعه نکردم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  مازیار رشیدی
5 ماه قبل

درد سیاتیک همراه با کمردرد هست و علت اصلی اش بیرون زدگی یا پارگی دیسک هست که فرد باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کند. بهتره به پزشک مراجعه کنید.

حسین جعفری
حسین جعفری
5 ماه قبل

سلام وقت شما بخیر رگ سیاتیک پای راستم چندروزی است دردشدید داردحتی در کشالهران وبیضه هم می‌افتد وپایراستم کزکز می‌شود لطفا راهنمایم بفرماید ممنونتم

باقرمرادی
باقرمرادی
پاسخ به  حسین جعفری
5 ماه قبل

سلام لطفاراهنمایی نمایید

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  حسین جعفری
5 ماه قبل

درد عصب سیاتیک بخاطر بیرون زدگی یا پارگی دیسک هست و باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید تا براساس شدت بیرون زدگی براتون درمان تجویز کنند. درمان سیاتیک در مواردی که دیسک حفیف باشد با دارو و ورزش و آبدرمانی ک فیزیوتراپی هست اگر دیسک شدید باشد یا پارگی داشته باشد ممکنه نیاز به تزریق یا جراحی باشد.
مراعات کنید و خم و راست نشوید و به کمرتون فشار نیارید و بار سنگین بلند نکنید و از توالا فرنگی استفاده کنید چون برای دیسک خوب نیست و باعث فشار بیشتر بر عصب سیاتیک میشود.

M.a
M.a
5 ماه قبل

Morteza2456در تلگرام در خدمتم کسی اگر مشکل درد سیاتیک داشت

عباس
عباس
پاسخ به  M.a
4 ماه قبل

عباس هوشنگی از ساوه سلام مدتی است که از بادسن درد شدیدی مگیر وبه ران پا نفوذ میکند ای من باید عمل جراحی کنم یا خیر لطفاً راهنمایی کنید تشکر

M.a
M.a
5 ماه قبل

داروی و روغن ضد التهاب و کم شدن درد سیاتیک رو دارم کسی خواست در خدمتم

بهروز
بهروز
پاسخ به  M.a
5 ماه قبل

سلام من چند روزیه که گرفتارش شدم چی میفرمایین، درد سیاتیک

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  بهروز
5 ماه قبل

به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید. سیاتیک بخاطر بیرون زدگی یا پارگی دیسک هست و نیاز به درمان دارد.

Kati
Kati
پاسخ به  M.a
4 ماه قبل

سلا: عرض ادب. پیام دادید مجاز به نظر دا ن نیستید .چرا مجاز به نظر دادن نیستم؟؟

احمد
احمد
پاسخ به  M.a
4 ماه قبل

مجانی حساب می فرمایید ؟

حسن
حسن
5 ماه قبل

سلام چند روزی هست درد زده به ران پاه تازانو بطوری که هر نیم ساعت درد میگره اشک آدم در میاد نمیتونم راه برم چکار کنم این درد ول کنه ممنمون میشم راهنمایی کنید

علی
علی
پاسخ به  حسن
5 ماه قبل

سلام.من هم دچارش شدم ..بهترین راه اینه پیش دکتر بروید و ام ار ای بگیرید

ارمان
ارمان
پاسخ به  حسن
5 ماه قبل

سلام چیکارکردین خوب شدین؟

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  حسن
5 ماه قبل

درد سیاتیک بخاطر بیرون زدگی یا پارگی دیسک هست باید حتما به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید. به کمر خود فشار نیارید.

به تو چه
به تو چه
5 ماه قبل

یک سوال فردا چند شنبه هست

احمد ابراهیمی
احمد ابراهیمی
5 ماه قبل

سلام من الان ۱۰روز است پاه راستم درد می کند هرروز ۲الا۳پروفین ۴۰۰می خورم اما دردش کم نمی شود خیلی درد دارم چکار کنم ؟اول از کمر ام گرفت بعد ماهیچه پاه راستم آمد تا انگشت های پاه باز الان داره این درد میاد ماهیچه بالای زانو یعنی کل پاه هم درد شدید دارم بی زحمت راهنمای کنید متشکرم

رضا
رضا
5 ماه قبل

سلام ودرودخدمت دوستان
من الان دوماه میشه پای چپم دردمیکنه اززانوتازیرپام وبرای راه رفتن نمی توانم پام رامحکم بزارم وشب‌ها پای چپم بی حس میشه ودردداره
ممنون میشم راهنمایی کنید

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  رضا
5 ماه قبل

بی حسی خوب نشانه خوبی نیست. باید ام آر آی دیسک کمر بگیرید و به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید. سیاتیک بخاطر بیرون زدگی یا پارگی دیسک کمر هست و در موارد شدید باعث بی حسی و حتی فلج پا میشه و باید حتما درمان بشه. درمان غیر تهاجمی مثل ورزش و فیزیوتراپی و آبدرمانی و دارو. درمان کم تهاجمی مثل تزریق. درمان تهاجمی مثل جراحی بسته آندوسکوپی یا میکروسکوپی یا باز.

خلیل فرزانه
خلیل فرزانه
5 ماه قبل

باسلام بنده مدتی است پای چپم در میکند خصوصا وقتی می خوابم خیلی اذیت میشم هنوز دکتر نرفتم مسکن خوردم زیاد تاثیر نداشته، چیکار باید کنم؟

M.a
M.a
پاسخ به  خلیل فرزانه
5 ماه قبل

با روغنی که داده میشه بزنید و با ورزشی که گفته میشه انجام بدید زودی نتیجه میگیرید

محمد
محمد
پاسخ به  M.a
5 ماه قبل

چه روغنی برای دردسیاتیک خوبه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  خلیل فرزانه
5 ماه قبل

مصرف بی رویه مسکن خوب نیست و باعث نارسایی کبد و کلیه میشه. باید علت درد پا مشخص شود. شاید مشکل از دیسک کمر باشد که باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید شاید بخاطر مفاصل و استخوان باشد که باید به ارتوپد مراجعه کنید.

محمد عشقی از اهواز
محمد عشقی از اهواز
6 ماه قبل

سلام تشکر از راهنمایی های شما عزیزان خدا بهتون خیرو براتون سلامتی بده
خانومم پاهاش تیر میکشه دلیلشو میخواستم وبدونم

علی
علی
پاسخ به  محمد عشقی از اهواز
5 ماه قبل

سلام علایم سیاتیک هست بهتره تا دیر نشده به پزشک مراجعه کنید و حتما ام ار ای بگیرید

محمود هستم ازمشهد
محمود هستم ازمشهد
6 ماه قبل

باسلام.من نزدیک به دوسالی هستکه منجرب کمردررازناحییه وسط کمرازردکمربندشلوارازهمون نقطه ی در شدیدی میزنه ب پشت باسنم لگن سمت چپ میادتاپشت پاشنه پای چپم یعنی دردازناحیه پشت کمرمیزن توباسن ولگن وپای چپم بطورشدیدوخیلی جدی ک مثه ماربخودم بپیچم یعنی اینطور.داخل گوگل ک سرچ کردم نشون دادک اعلاعم سیاتیک.اینطورک میگم دوسال پیش یعنی تواین دوسال هرزگاهی اینطور میشد بازول میکرداونقد جدی نبود!اما!لپ کلام.اینکه دوماه که بطورشدیدی گرفتاردردوناراحتی معدوروده شدم بطورفجیحی ک هرروزه شده .و
یبوست شدیدم بهش اضافه شده ک تاحدیکه. خونه نشین و افسردم کرده.بخدا.ازهزینه های مالییشم برنمیام کسی هم نیس که راهنمایی وحمایتم کنه.سنم هم سی و هف سالمه؟باتشکرازراهنمایی های دوستان.همتونودوس دارم…عشقین…اینشاالله شفای همه بیماران وروان پریشان!بگو آمین!

آخرین ویرایش 6 ماه قبل توسط محمود هستم ازمشهد
داوود
داوود
6 ماه قبل

سلام و عرض ادب
بنده پارگی دیسک کمر و درگیری شدید سیاتیک دارم
درحدی که مچ پا و انگشتان پای راستم قادر به حرکت نیستن
دوستان اگر کسی در این حد مثل بنده اتفاق براش افتاده
لطفا راهنمایی کنید

علی
علی
پاسخ به  داوود
5 ماه قبل

سلام من الان دچارش هستم…پدر حال حاضر لیزر انجام میدهم ..شما حتماً به پزشک مراجعه کنید

آزاد قاسمی
آزاد قاسمی
پاسخ به  داوود
5 ماه قبل

درود…رفتی دکتر؟

داود
داود
پاسخ به  داوود
5 ماه قبل

سلام من از شما بدتر بودم فقط آب درمانی برو استخر ولی آهسته آهسته انشاا…خوب میشی

فروغ
فروغ
پاسخ به  داود
5 ماه قبل

چند جلسه خوب میکنه

محمد
محمد
پاسخ به  داود
5 ماه قبل

درد شما چی بود

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  داود
5 ماه قبل

فلج پا با فیزیوتراپی و آبدرمانی خوب نمیشه و حتما باید جراحی بشه تا عصب برگرده.

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  داوود
5 ماه قبل

علایم شما شدید هست باید حتما به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید. فلج یا فلج نسبی مچ پا و انگشت حتما نیاز به جراحی دارد و باید جراحی میکروسکوپی دیسک کمر انجام بدید. پارگی دیسک کمر اگر باعث بی حسی یا فلج پا شود نیاز به جراحی دارد و اگر دیر اقدام شود ممکنه فلجی پا رفع نشود و دائمی شود. هدف از جراحی دیسک کمر نجات اعصاب بدن هست.

مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
6 ماه قبل

سلام‌من‌نزدیک‌دوماه‌‌دردپای‌راست‌دارم‌نمی‌توانم‌۵قدم‌راه‌برم‌رگ‌پام‌گرفته‌‌لطفا‌راهنمایم‌کنید

یاسر روئین تن
یاسر روئین تن
پاسخ به  مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
6 ماه قبل

دوای دردت پیش منه

یاسر روئین تن
یاسر روئین تن
پاسخ به  مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
6 ماه قبل

دکتر داروی گیاهی هستم از ارومیه ، میتونم عصب سیاتیک شمارو درمان کنم

حسین
حسین
پاسخ به  یاسر روئین تن
6 ماه قبل

چطور میتونیم با شما ارتباط داشته باشیم

به نام کتان نجفیانی
به نام کتان نجفیانی
پاسخ به  حسین
5 ماه قبل

سلام من مبتلا به کمردرد وپادرد شدید دارم بخصوص پای چپم ازباسن تاپایین میسوزه ازدرد شدید چکارکنم ؟

شکیب
شکیب
پاسخ به  به نام کتان نجفیانی
5 ماه قبل

سلام چهار روزه که کمردرد دارم وسوزش دروتی چپ شدید هست از داروهای ضدالتهاب ومسکن استفاده کردم ولی هنوزدرددارم لطفاً راهنمایی کنید

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  شکیب
5 ماه قبل

باید به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید و ام آر آی دیسک کمر بگیرید.

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  به نام کتان نجفیانی
5 ماه قبل

به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید و ام آر آی دیسک کمر بگیرید.

تاجیک هستم
تاجیک هستم
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

به شرط کار انجام میدی

میلاد
میلاد
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

چطوردرمان میکنید

مهرسانا
مهرسانا
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

لطفا شماره

مریم
مریم
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

سلام خسته نباشین با چه دریایی

مقیمی
مقیمی
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

مجتبی

زهرا کاظمی
زهرا کاظمی
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

میبخشید از کجا مطمئن بشیم درد سیاتیک هست غیر از آن عکس و … از صبح‌که پا شدم از سمت چپ باسنم تا نو انگشتان پام درد داره منم ارومیه هستم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  زهرا کاظمی
5 ماه قبل

دردی که از باسن تا زانو یا ساق پا یا انگشت بکشد سیاتیک هست که همراه با کمردرد هست و علتش بیرون زدگی یا پارگی دیسک هست که باید به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید و ام آر آی کمر بگیرید

محمد
محمد
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

واقعن چطور

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

درمان سیاتیک ورزش اصلاحی کمر و فیزیوتراپی و آبدرمانی هست ولی اگر دیسک شدید باشه یا پارگی باشه ممکنه به این موارد جواب ندهد و به تزریق یا جراحی نیاز باشد.

امیر
امیر
پاسخ به  یاسر روئین تن
4 ماه قبل

میشه ادرس بدین

محمود هستم ازمشهد
محمود هستم ازمشهد
پاسخ به  مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
6 ماه قبل

باتشکر وسپاس فراوان

حبیب صادقی
حبیب صادقی
پاسخ به  مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
6 ماه قبل

اگر دسترسی به تهران دارید برین زمان آبادپل سیمان تهران شکسته بندی جمشید مومنی بهترین‌ها هستن برای درمان سیاتیک و….

محمدی
محمدی
پاسخ به  حبیب صادقی
3 ماه قبل

آدرس رو دقیق تر می‌فرمایید

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  مهدی‌‌جعفری‌ازلرستان
5 ماه قبل

به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید و ام آر آی دیسک کمر بگیرید.

میریها
میریها
6 ماه قبل

سلام الان من نزدیک به دو ماه که درد سیاتیک زده به پاهایم ‌باعث آدم مفصل ران راستم شده البته لیزر درمانی ‌فیزیو تراپی انجام دادم بهتر شده ولی همچنان مفصل رانم درد میکند دکتر دارو و ورزشهای مربوطه داده ولی نمی دانم که آیا بعداز این می‌توانم به حالات اولیه برگردم وپیاده روی کنم یا نه

میثم
میثم
پاسخ به  میریها
6 ماه قبل

سلام ‌.منم مثل شما بودم سالها ‌.هزار جا رفتم درست نشد ‌.رفتم بالاخره شمال ‌.رحیم آباد ‌.پیش آقایی که واقعا کارش درسته ‌.بعد تمام فامیل هارو بردم ‌.رگ گیر خونگیه ولی قدیمی ‌.دمش گرم دو جلسه رفتم راحت شدم‌.اگه خط شو تغییر نداده باشه شمارش اینه ‌.۰۹۰۳۵۴۱۸۶۸۰

افسانه
افسانه
پاسخ به  میثم
5 ماه قبل

واقعا بعضی بیماریها با یه بیتال محلی راحت میشی،هزار دکتر تشخیص نمیده

امیر
امیر
پاسخ به  میثم
4 ماه قبل

من الان یکساله پا راستم داغونه و کلا پا خشک شده ولی بازم راه میرم مشکل پام چیه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  میریها
5 ماه قبل

بعد از درمان نیاز به انجام ورزش های سبک مثل پیلاتس و آبدرمانی دارید تا عضلات کمر و لگن و شکم قوی شوند و فشار از دیسک ها برداشته شود. دیسک کمر قابل ترمیم نیست و به شکل اولیه برنمیگردد ولی میشه با مراعات و ورزش کمر و آبدرمانی و رعایت بهداشت کمر علایم را کنترل کرد و در موارد شدید که دیسک پاره میشود با جراحی بیرون زدگی دیسک را ترمیم میکنند که باعث رفع درد پا و کمردرد بیمار میشه و ۸۰ درصد بیماران کاملا دردشون رفع میشود.

بهمن دریانورد
بهمن دریانورد
6 ماه قبل

سلام من مدتی پای چپم بی حس شده بود تا زانو الان مدتی هست تا باسن بی حس شده وشب ها مخصوصا اذیت میشم خواهشن رهنمای کنید هیچ کمر درد ی هم ندارم

نجیب الله
نجیب الله
6 ماه قبل

ممنون از معلومات مفیدتان

هادی ن
هادی ن
6 ماه قبل

سلام من الان نزدیک دوماهه درد ازکمرم شروع میشه میره باسن و تا ساق پا دردش خیلی بده نتونستم برم دکتر این درد سیاتیکه..خیلی وقتا هم پشت ماهیچه پام به شدت درد می‌کنه…تو کمرم هم احساس خالی بودن میکنم..ممنون میشم راهنمایی کنین

محمد
محمد
پاسخ به  هادی ن
6 ماه قبل

سلام تا میتونی نرمش کن

منصوری
منصوری
6 ماه قبل

اطلاعات مفید و جامع بود خیلی ممنون از زحمات شما

مهدی ازکرج
مهدی ازکرج
6 ماه قبل

سلام من یک سالی هست با درد سر خوردن دیسک دست وپنجه نرم میکنم ایا راه حلی جز عمل جراحی هست برای این سر خوردن دیسک یانه ممنون از همه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  مهدی ازکرج
5 ماه قبل

اکثر دیسک های بیرون زده و بخشی از دیسک های پاره بدون جراحی درمان میشن و علایم بیمار رفع میشن ولی برخی دیسک های پاره و بخشی از بیرون زدگی های شدید فقط به جراحی جواب میدن چون هدف از جراحی نجات عصب پا هست تا بیمار دچار فلجی نشود.

حسین
حسین
6 ماه قبل

من چند سالی هست دیسک کمر دارم درد تو پای چپم بود و الان درد به پای راستمم میزنه یعنی شرایط بدتر شده؟

رضا
رضا
6 ماه قبل

متن بالا بسیار عالی و کامل بود
متشکرم

مجید
مجید
7 ماه قبل

گیاه رزماری بسیار گیاه ضد التهابی هست دم کردش ویا ضمادش روی کمر وبالای باسن دردا کاهش میده روغن زیتوت خیلی یواش ماساژ بدین روی کمر بخابین و۲۰ س پاهارا بالا بیارین ونوک انگشتها را به جلو بکشین به کمر بخوابین وخیلی ارام زانوها را به سمت شکم بکشین جفت جفت وتک تک از زماد دنبه تازه گوسفندی خرما وزرد چوبه وکمی زنجفیل روی کمر وزانو ها استفاده کنید بعد از رابطه چیزهای گرم بخورید ومطلقا لبنیات وترشیجات نخورید رابطه ها را کمتر کنید
دیگران را ببخشیم…نفرت ایجاد سودا در بدن میکنه وباعث سیاتیک ودرد کبد میشه و…..

م.مرادی
م.مرادی
پاسخ به  مجید
6 ماه قبل

با سلام خدمت شما
دوسال بود درد کمر داشتم و دکتر ام ار ای نوشت
نرفتم ، اما دو هفته پیش درد شدید داشتم، کیسه برنج بلند کردم، و درد کمر تشدید شد ،الان پشت باسن ران و ساق پام چپ بسیار شدید شده غیر قابل تحمل ،دکتر گفت دیسک زده بیرون،هیچ مسکنی و آمپولی آرومم نکرد حجامت و بادکش و رگ گیری رفتم ،داروهای گیاهی دادن خوب نشدم آیا باید عمل جراحی بشه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  م.مرادی
5 ماه قبل

اگه علایم خطر را دارید مثلا بی حسی پا یا فلجی پا یا بی اختیاری ادرار و مدفوع یا اینکه نمیتونید روی پنجه و پاشنه راه برید باید حتما جراحی کنید در غیر این صورت نیاز به جراحی نیست اگر دردتون اصلا خوب نمیشه و به درمان جواب نمیده هم نیاز به جراحی هست

علیرضا فتحعلی
علیرضا فتحعلی
پاسخ به  مجید
6 ماه قبل

جفنگیات طب سنتی رو اینجا رواج ندید.

احمدی
احمدی
پاسخ به  علیرضا فتحعلی
6 ماه قبل

به نظرم بسیار زیبا گفتن مخصوصا اون جمله بخشیدن دیگران … در ضمن جفنگ نیست و نیاکان ما با همین جفنگیات درمان درد میکردن

سهیلا
سهیلا
7 ماه قبل

سلام
من حدود ۵سال پیش دیسک کمر عمل کردم مشکلی نداشتم دیگه…الان دوماه ک سمت چپم از تو باسنم درد میگیره میزنه ب رونم و ساق پام طوری ک انگشتای پام سوزن سوزن میشه…موقع خوابیدن درد داره موقع نشستن دردش شدیدتره
لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم

شهربانو
شهربانو
پاسخ به  سهیلا
6 ماه قبل

همون سیاتیک هست حتما ورزش پیلاتس یا یوگا انجام بدیم ماساژ درمانی هم خیلی کمک میکنه

یاسر روئین تن
یاسر روئین تن
پاسخ به  شهربانو
6 ماه قبل

حرفتون درست ولی باید این مشکل ریشه‌ای حل بشه که من میتونم ، چون تو این زمینه کار میکنم

ستوده
ستوده
پاسخ به  یاسر روئین تن
5 ماه قبل

سلام میشه راهنمایی کنید چون من دوهفته هست دردسیاتیک دیوانم کرد لطفا راهنمایی کنید

محمد
محمد
پاسخ به  یاسر روئین تن
4 ماه قبل

توراخدا کسی خوب شده راهکاربده

حسین ستوده
حسین ستوده
پاسخ به  سهیلا
6 ماه قبل

اگر درمانش کردی به منم بگو

کاظمی من حدود چند ماهه درد سیاتیک دارم دکتر که رفت
کاظمی من حدود چند ماهه درد سیاتیک دارم دکتر که رفت
پاسخ به  سهیلا
6 ماه قبل

سلام من دیسک کمر دا رم اما چند وقته که درد سیاتیک ازطرف چپ پا خیلی درد داره بطوری که شبها زانوبه پایین مورمور میشه ونمیتونم بخوابم البته ورزش میکردم خوب بودم ولی ازعید بخاطر مشغله زیاد ورزش نکردم الان درد دارم بنظر شما ورزش روادامه بدم بهتر میشه

یاسر روئین تن
یاسر روئین تن

من دکتر داروی گیاهی هستم ، اگه میخواید ریشه‌ای مشکلتون حل بشه به پیج بنده پی بدین تا راهنماییتون کنم dr_ya3er@

زرین کولیوند.۵۵ساله.
زرین کولیوند.۵۵ساله.
پاسخ به  یاسر روئین تن
4 ماه قبل

سلام خسته نباشی.من حدود۳ماه که پای چپم.از وسط لگن تا زاویه.درد گرفت.زانومم خوب جمع نمیشد.رفتم دکتر.ام ار ای.نوشت.گفت مشکل ازکمرت کمرت نیست.رگ سیاتیکت بار روشه باید ول کنه فیزیو تراپی.استخر.فصت کردن.بادکش انداختم خوب نشده.دردش انگا میچرخه توام.
از باست به پایین.ممنون میشم.منو راهنمای کنید

ذبیح
ذبیح

میتانم براتون ماساژ بدم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  سهیلا
5 ماه قبل

باید دوباره ام آر آی کنی و به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید ممکنه دیسکت عود کرده باشه یا اینکه دیسک دیگری بیرون زدگی داشته باشد یا ممکنه چسبندگی بعد عمل خود را نشان داده باشد.

مرتضی
مرتضی
7 ماه قبل

سلام من الان چند ماهه درد از کمرم شروع شده تا کف پام حتی بیضه راستمم درد میکنه موندم چیکار کنم دردمم خیلی شده فقط سمت راستم هستش لطفا؟دراین؟مورد کمکم کنید

آخرین ویرایش 7 ماه قبل توسط مرتضی
حسین صمدی
حسین صمدی
7 ماه قبل

ممنون از همه دوستان عزیزکه همچنین اطلاعاتی به هموطنان عزیزشون میدن❤️❤️❤️❤️

رقیه کریمی
رقیه کریمی
7 ماه قبل

من حدود ۸ سال یه رگی از سمت راست زانو درد شدیدی داشتم که دکتر ارتوپدی مراجعه میکردم ودارو پی آر پی فیزیوتراپی کردم ولی خوب نشده دکتر کفته سایدگی مفصل دارم وباید عمل کنم در همین معوقه درد شدیدی از کمر شروع شد درد میزنه به باسن ودرد زانوم هم بدتر شده میخواستم بدونم که این درد زانو می‌تونه از سیاتیک باشه ممنونم

آوا
آوا
پاسخ به  رقیه کریمی
7 ماه قبل

بعله سیاتیک است

یاسر روئین تن
یاسر روئین تن
پاسخ به  رقیه کریمی
6 ماه قبل

dr_ya3er@ خواهرم من دکتر داروی گیاهی هستم و خیلیا رو درمان کردم اگه خواستی ریشه‌ای مشکلتو حل کنی به پیج بنده در اینستا پی بدید

ناشناس
ناشناس
7 ماه قبل

دکتر کلا دایورت کردن جواب کسی نمی‌ده

Mahdiye
Mahdiye
7 ماه قبل

سلام
من هروقت یکم راه میرم یا نماز که میخونم رگ پشت پای راستم میگیره جوری ک نمتونم تکون بدم پامو از درد بنظرتون سیاتیکه؟

سلطان
سلطان
7 ماه قبل

سلام من مدت دو ماهه دست چپم با مور مور انگشتام شروع شد حالا مدت سه هفته ای هست یک دفعه خشک میشه مثل جریان برقی میره به قلبم فلبم رو سفت می کنه بعد کم کم اروم میشه درد قلب هم ندارم دکتر قلب گفته متخصص مغز و اعصاب برو چکار کنم

مادر
مادر
پاسخ به  سلطان
6 ماه قبل

متخصص مغز و اعصاب برو

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  سلطان
5 ماه قبل

دیسک گردن داری باید ام آر آی گردن بگیری و به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنی. دیسک گردن شدید برای عصب دست و نخاع خطرناک هست و نیاز به جراحی داره.

محمدرضا از اهواز 52 ساله
محمدرضا از اهواز 52 ساله
8 ماه قبل

یه سوال دیگه هم داشتم اینکه در چنین مواقع که درد سیاتیک داری اگر رابطه برقرار بکنیم تاثیری در بیشتر شدن درد داره یا ربطی نداره ممنوم میشه

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  محمدرضا از اهواز 52 ساله
5 ماه قبل

در مرحله حاد بهتره رابطه برقرار نشه ولی در موارد خفیف یا بعد درمان رابطه مشکلی نداره. اصولا رابطه تاثیری روی دیسک کمر و سیاتیگ ندارد و فقط باید پوزیشن مناسب انتخاب بشه تا به ستون فقرات فشار وارد نشود.

حسین
حسین
8 ماه قبل

سلام ۲۰روزرگ سیاتیک پای راستم گرفته ازروغن سیاهدانه استفاده کردم بهتر شده موقع راه رفتن درباسن وساق پا احساس سوزش دارم اگه قرص ب۳۰۰ استفاده کنم خوب میشه

سعید
سعید
8 ماه قبل

سلام‌من‌کارگرسختمانیم‌.نزدیک‌به‌یک‌هفتس‌به‌علت‌کار‌سنگین‌‌پای‌راستم‌‌ازطرف‌پشت‌ران‌‌تا‌مچ‌پا‌دچار‌درد‌سیاتیک‌شدم‌به‌تشخیص‌دکتر‌ارتوبت‌.داروی‌لازمم‌برام‌تجویز‌کرده.حالا‌از‌لحاظ‌اقتصادی‌درفشارم‌‌باید‌کی‌برم‌سرکار
خواهشم‌میکنم‌راهنماییم‌بکنید

ابوالفضل
ابوالفضل
پاسخ به  سعید
8 ماه قبل

سلام من هم همین مشکل دارم دیروز رفتم بیجار پیش شخصی بنام حاج عزیز گوگل سرچ کنی حاج عزیز میاد بالا مهره کمدم جابجا شده بود جا انداخت خیلی بهترم الان

امیر
امیر
پاسخ به  سعید
8 ماه قبل

سلام رفیق سعی کن یه دستگاه کشش ستون فقرات بگیری حدود یه میلیونه تو یکی دو هفته اول درد رو تشدید میکنه ولی به مرور زمان میتونی به فعالیتت برسی و اگه مراقبت کنی حتی درمانگر هم هست

نعیمه ورمزیار
نعیمه ورمزیار
پاسخ به  امیر
7 ماه قبل

سلام میشه به منم بگیداسمش چیه منم تهیه کنم

سجادم
سجادم
پاسخ به  امیر
7 ماه قبل

سلام تبریک سال نو دستگاه کشش ستون فقرات چیه

لیلی
لیلی
پاسخ به  سعید
6 ماه قبل

استراحت و نحوه استراحت خیلی مهمه.روغن سیاهدانه بزنید گرما بدید.به پشت دراز بکشید حتی موقع خواب.توی اینترنت بزنید حرکات مخصوص سیاتیک رو میاره.چند روز جدی استراحت کنید رفع میشه.دکتر هم خواستید برید پیش مغز و اعصاب برید

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  سعید
5 ماه قبل

کار سنگین نباید انجام بدی چون باعث میشه به دیسک کمرت فشار بیاد و باعث پارگی دیسک بشه و نیاز به جراحی بشه. اگه میخوای وسیله سنگین بلند کنی باید در وضعیت صحیح انجام بدی یا با همکاری فرد دیگر انجام بدی اگه میتونی شغلت را عوض کن یا اینکه به تنهایی کار سنگین نکن و در نهایت بهداشت ستون فقرات را رعایت کن یعنی خم و راست نشو و روی زانو بشین وسیله بلند کن و با کمر خم نشو و از توالت فرنگی استفادا کن و به شکم نخواب بلکه به پهلو یا رو به پشت بخواب و وقتی دراز میکشی یک پاتو جمع کن و در خانه روی مبل بشین و نشستن طولانی و ایستادن طولانی برای دیسک کمر خوب نیست.

شاهین
شاهین
8 ماه قبل

سلام خسته نباشید من حدود یک ماه پیش باسن و لگن راستم بر اساس کشیدگی و خم راست شدن درد گرفت حدود دو روز بعد لگن و باسنم شدید تر شد نمی‌تونستم راه برم رفتم دکتر رادیولوژی و سی تی اسکن گرفتن مشکلی نداشتم بعد از ۱۵روز خوب شدم تونستم راه برم بهتر شدم بازم پام تکون خورد کمرم درد گرفت الان لگن سمت چپم پشت رانم خیلی درد می‌کنه نمیتونم راه برم بنظرتون مشکلش چیه؟. یا ام ار ای بدم ؟

رضا
رضا
8 ماه قبل

سلام دوروزه پیش کمی کمردرد داشتم که در حین کار ناگهان به ران و ساق پایم درد سرایت کرد در دبسیار شدیدی به ساق پایم ریخت که ۱۲ساعت ادامه داشت بعد از آن احساس خرفتی و سنگینی در قسمت ذانوبه پایین دارم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  رضا
5 ماه قبل

علایم دیسک کمر و سیاتیک را دارید باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.

بانو
بانو
8 ماه قبل

۳۷ سالمه بخاری بلند کردم و از همون روزکمردردم شروع شد ..دومین باره این درد سراغم میاد .پای راستم ی رگ از پشت کمرم درد میگیره و تا ساق پام ادامه داره .رانتدگی میکنم یا راه رفتن و کار کردن بشدت درد میگیره .لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم خوب شه .ی بار درد گرفت چند ماه زجرم داد خوب شد ..دوباره برگشتع و خیلی اذیتم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  بانو
7 ماه قبل

اقا فرامرز باید فصد پا انجام بدی،البته اگر میخای زود خوب شی،تنها راهش فصد پا هست،واینکه از خوردن چای زردچوبه دارچین زنجبیل کلا گرمیجات غافل نشید،بیشتر بیماری های از سردی و طبع سرد بوجود میاد،مخصوصا ارتریت و گرفتگی عضلات و رگها،
سیر خام رو هم ریز ریز کن و بصورت بلعیدن بخور،اون باعث جلوگیری از انسداد رگها میشه

لیلی
لیلی
پاسخ به  بانو
6 ماه قبل

حتما به یه پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید.احتمالا یا سیاتیکه یا دیسک.یکسری ورزش داره که تو اینترنت هم هست به پشت دراز بکشید و چند روز استراحت مطلق کنید و مطلقا نشینید و وفقط در حد ضرورت برای سرویس بلند شید که بهتره فرنگی باشه.روغن سیاهدانه و زنجبیل بزنید.ویتامیل b12.قرص مگنیفورت مواد غذایی حاوی منیزیم مثل موز اسفناج سبزیجات برگدار ذغال اخته اینا خیلی خوبه.اینا خیلی خوبن.

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  بانو
5 ماه قبل

کار سنگین و فعالیت سنگین و ورزش سنگین و وزنه زدن برای دیسک کمر خوب نیست و باعث بیرون زدگی یا پارگی دیسک میشه. کارهای خونه مثل بلند کردن وسایل را مباید به تنهایی انجام داد. شما باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.

فرامرز
فرامرز
8 ماه قبل

سلام من حدودا یکی دو هفته هست که اول کمرم درد میکرد بعد دردش بیشتر شد زد به لگنم والان هم بیشتر شده به پاهام زده رفتم دکتر گفت سیاتیکه دارو داده ولی یه هفته هست خوب نمیشم لطفا راهنمایی کنید

لیلی
لیلی
پاسخ به  فرامرز
6 ماه قبل

درمان سیاتیک فقط با دارو نیست استراحت در کنار دارو تغذیه و انجام حرکات مخصوص سیاتیک باهم موثره.
اولا به یک پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید چون سیاتیک در اثر فتق دیسک یا دیسک دژنره معمولا به وجود میاد پس مشکل باید ریشه ای حل بشه بعدش چه از دیسک باشه چه نباشه شروع کنید به چند روز استراحت مطلق.یعنی اصلا نشینید به پشت دراز بکشید فقط برای استفاده از سرویس که ترجیحا فرنگی باشه باند شید.خودتون رو گرم نگه دارید از پماد های حاوی رزماری یا روغن سیاهدانه یا زنجبیل برای ماساژ استفاده کنید و موضع رو گرم نگه دارید.بعد از حرکات مخصوص سیاتیک که در اینترنت هست انجام بدید.انشاالله بهتر میشید.ویتامین b12و مگنیفورت و مواد غذایی حاوی منیزیم مثل موز و اسفناج و سبزی های برگدار و زغال اخته استفاده کنید.زردچوبه خیلی خوبه با شیر یا آب مهلوط کنید و بخورید.پیاز هم ضد التهابه میتونید یک پیاز رو ببرید به موضع درد ماساژ بدید و چندین بار نکرارش کنید.مهم ترین مسئله استراحت مطلقه واصلاح حالت خواب.اگر هم مدت طولانی میشینید اولا درست بشینید ثانیا هر یکساعت بلند بشید و قدم بزنید

آخرین ویرایش 6 ماه قبل توسط لیلی
علیرضا
علیرضا
پاسخ به  فرامرز
5 ماه قبل

به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید. اگر بیرون زدگی دیسک خفیف باشه به ورزش ویلیامز و آبدرمانی و فیزیوتراپی جواب میده و یک تا سه ماه طول میکشه خوب شه ولی شدید باشه نیاز به تزریق یا جراحی هست. دیسک کمر وقتی دچار بیرون زدگی بشه نیاز به مراعات و رعایت بهداشت ستون فقرات دارد چون عود میکند و درمان قطعی ندارد. حتی کسی که جراحی میکند هم باید عضلات را تقویت کند و گار سنگین نکند تا دیسکش عود نکندگ

اکبر
اکبر
8 ماه قبل

حدود ۵ ماهه پیش تصادف کردم وبه درد کمر وفتق دیسک گرفتار شدم و درد همچنان ادامه دارد اما دکتر مغزو اعصاب ان را در اثر تصادف اعلام وتایید نکرد چرا اخه،؟؟؟؟؟؟؟،،

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  اکبر
5 ماه قبل

به جراح مغز و اعصاب دیگری مراجعه کنید. باید ام آر آی و سی تی اسکن بگیرید تا متوجه شوید شدت دیسک چقدر هست و آیا به مهره هم آسیب وارد شده یا نه.

آرزواکبری
آرزواکبری
8 ماه قبل

سلام وقت بخیر.من خیلی وقت هست که وقتی راه میرم از قیمت باسن چپ درد شدید میگیره که دیگه نمیتونم راه برم و باید بکم وایتستم بعد مجدد راه برم ..میخواستم بدونم سیاتیک هست

بهزاد
بهزاد
پاسخ به  آرزواکبری
8 ماه قبل

سلام داداش سیاتیک هست درد وحشتناک فقط کسی می‌تونه تورو درک می‌تونه بکنه

چهره گشا
چهره گشا
پاسخ به  آرزواکبری
8 ماه قبل

سلام من هم اززانو دردمیگیره
احساس میکنم پای چپم کوتاهترازراسته
توخیابون وای می‌ایستم دوباره راه میرم

علیرضا
علیرضا
پاسخ به  آرزواکبری
5 ماه قبل

علایم دیسک کمر و تنگی کانال نخاعی چنین هست و برای درمان سیاتیک و دیسک کمر و تنگی کانال نخاعی باید به جراح معز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا