همه آن چه باید درباره اسکیزوفرنی بدانید!

نشانه های اسکیزوفرنی و روش های درمان آن

اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی مزمن است که معمولاً اثراتی نظیر تحریف واقعیت و توهم را به همراه داشته و نحوه برداشت فرد از عوامل محیطی، تفکر و شیوه رفتارهای وی را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. خوشبختانه، این بیماری چندان شایع نبوده و بر اساس مطالعات، تنها در حدود یک درصد از جمعیت جهان با این اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در مواردی اشتباهاً از این اختلال با عنوان از هم گسیختگی شخصیتی (dissociative identity disorder) یا (split personality) یاد می‌شود. این برداشت درستی نبوده و این دو بیماری به‌صورت کلی با یکدیگر تفاوت دارند. احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در زنان و مردان به یک اندازه بوده و در هر سنی ممکن است خود را نشان دهد.

با این حال، مردان غالباً در اواخر دوران نوجوانی و در اوایل دهه ۲۰ زندگی خود این عارضه را تجربه می‌کنند. این در حالی است که به طور معمول، اسکیزوفرنی در زنان در اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ پدیدار می‌شود. برای اطلاع از نشانه‌ها و روش‌های درمان و عوامل به‌وجود آورنده این بیماری با ما همراه شوید.

اسکیزوفرنی در زبان انگلیسی

اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی در زبان انگلیسی با عبارت Schizophrenia شناخته می‌شود؛ بنابراین، می‌توان دریافت تفاوت شیزوفرنی و اسکیزوفرنی تنها در نحوه تلفظ آن‌ها بوده و هر دو کلمه به یک بیماری واحد اشاره می‌کنند.

علائم اسکیزوفرنی

علائم اسکیزوفرنی به سه گروه علائم اولیه، علائم مثبت و علائم منفی تقسیم می‌شوند.

علائم اولیه

علائم اولیه ابتلا به این اختلال عمدتاً در سال‌های نوجوانی و اوایل دهه ۲۰ زندگی مشاهده شده و غالباً به رفتارهای معمول و مشکلات نوجوانی نسبت داده می‌شود. به این ترتیب، در بسیاری از مواقع این نشانه‌ها چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند. علائم اولیه اسکیزوفرنی عبارت‌اند از:

  • انزوا طلبی
  • تغییر مداوم دوستان یا گروه‌های اجتماعی
  • کاهش تمرکز
  • مشکلات خواب اعم از کم‌خوابی یا پرخوابی
  • تحریک‌پذیری
  • ضعیف شدن عملکرد تحصیلی و مشکل در انجام و ارائه تکالیف

علائم اسکیزوفرنی

علائم مثبت

علائم مثبت اسکیزوفرنی عبارت از رفتارهایی است که عموماً در افراد سالم مشاهده نمی‌شود؛ بنابراین، اطلاق این صفت به علائم به معنای مطلوب یا خوشایند بودن آن‌ها نیست. در اصل، منظور این است که پس از گذشت مدتی ممکن است این نشانه‌ها نیز به علائم اولیه اضافه شده و زندگی و روابط اجتماعی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهند. نشانه‌های مثبت شیزوفرنی عبارت‌اند از:

توهم

توهم عبارت از تجربیاتی است که در واقع وجود نداشته و ذهن فرد آن‌ها را برای وی ایجاد می‌کند. این موارد شامل شنیدن، دیدن، بوییدن، چشیدن یا به طور کلی، حس کردن چیزهایی است که در واقعیت وجود نداشته و اطرافیان نمی‌توانند آن‌ها را تجربه کنند. لازم است توجه داشته باشید، در بین مبتلایان به شیزوفرنی توهم شنیداری و دیداری از سایر موارد شایع‌تر است.

هذیان

بر اساس مطالعات، اغلب قریب به اتفاق بیماران شیزوفرنی دچار هذیان می‌شوند. این به معنای اعتقاد به باورهایی غیرمنطقی و خلاف واقعیت است. از شایع‌ترین انواع هذیان‌های مربوط به این اختلال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرد مبتلا به شیزوفرنی بر این باور است که خویشان و آشنایان در صدد آزار و اذیت وی هستند.
  • فرد مبتلا به شیزوفرنی کلیه رویدادهای طبیعی و رفتارهای عادی اطرافیان را سوءتعبیر کرده، آن‌ها را دارای بار معنایی خاصی دانسته و به خود نسبت می‌دهد.
  • فرد مبتلا به شیزوفرنی در خلال تصورات هذیانی خود را فرد بسیار مهمی پنداشته و غالباً فکر می‌کند از قدرت‌های ماورایی برخوردار است.
  • فرد مبتلا به شیزوفرنی در خلال حملات هذیانی می‌پندارد تحت کنترل فرد یا گروهی بیگانه قرار دارد. این افراد باور دارند تحت تلقین و تحمیل افکار بیگانگان قرار داشته یا ایده‌ها و نظرات شخصی آن‌ها توسط افرادی دزدیده می‌شود.
اختلالات فکری

برخورداری از روش‌های غیرمعمول تفکر یا پردازش اطلاعات از ویژگی‌های مبتلایان به این بیماری به‌حساب می‌آید. از این جمله می‌توان به عدم تمرکز، استفاده از واژه‌ها و جملات از هم گسیخته، به‌کارگیری کلمات و عبارات بی‌معنا، استفاده از واژه‌ها و عبارات آهنگین و فاقد معنا و تکرار بیش از اندازه جملات اشاره کرد.

اختلالات حرکتی

اختلالات حرکتی عبارت از تحرکات آشفته یا حالت‌های عجیب‌وغریب و غیرمعمولی است که در بیماران شیزوفرنی مشاهده می‌شود. از این جمله می‌توان به مواردی نظیر رفت‌وآمدهای مکرر و بی‌هدف در فضایی نسبتاً کوچک یا در الگویی دایره‌وار اشاره کرد.

اختلالات رفتاری

از جمله اختلالات رفتاری بیماران شیزوفرنی می‌توان پرخاش، تکرار مکرر برخی حرکات و ثابت ماندن در وضعیتی خاص برای مدتی طولانی را نام برد. در واقع، ابتلا به این بیماری کلیه فعالیت‌های هدفمند فرد را دچار اختلال می‌کند. به این ترتیب، بیمار قادر به کنترل رفتارها و واکنش‌های خود نبوده و نمی‌تواند با سایرین به‌درستی ارتباط برقرار کند.

علائم منفی

کلمه منفی صرفاً به معنای بد بودن نشانه‌ها نبوده و به معنای عدم وجود برخی ویژگی‌هایی است که در افراد سالم مشاهده می‌شود. از این میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم وجود یا محدود بودن احساسات
  • کمبود انرژی
  • کم‌حرفی
  • بی‌انگیزگی
  • عدم اشتیاق به زندگی و لذت‌های آن
  • عدم رعایت بهداشت و رسیدگی به وضعیت ظاهری

علائم شناختی

علائم شناختی اسکیزوفرنی عمدتاً به عدم درک اطلاعات و ناتوانایی در بهره‌گیری از آن‌ها، میزان تمرکز یا توجه و عملکرد حافظه فعال مربوط می‌شود. همچنین، تشخیص فرد درباره ابتلا به این اختلال یا عادی نبودن وضعیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

نکته:

اگر حداقل دو نشانه مربوط به این بیماری را برای مدت ۶ ماه مشاهده کردید حتماً به پزشک مراجعه کرده یا با خدمات مشاوره آنلاین پذیرش ۲۴ تماس بگیرید.

مراحل اسکیزوفرنی

مراحل اسکیزوفرنی به سه بخش عمده تقسیم می‌شود.

مرحله مقدماتی:

این مرحله با ظهور نخستین علائم همراه بوده و عمدتاً در سنین نوجوانی یا ابتدای جوانی اتفاق می‌افتد.

مرحله فعال

در این مرحله عموماً نشانه‌های ابتلا به اختلال شیزوفرنی نظیر توهم، هذیان، بی‌نظمی در گفتار و رفتار و سایر موارد به‌وضوح نمایان می‌شوند.

مرحله باقی‌مانده

مرحله باقی‌مانده عبارت از شرایطی است که نشانه‌های مثبت بیماری متوقف شده و با وجود این، برخی علائم منفی باقی می‌مانند. به‌عنوان مثال، توهم و هذیان فرد بیمار بهبود می یابد. با این حال، مواردی نظیر انزوا طلبی و بی‌تفاوتی همچنان ادامه یافته و تعاملات اجتماعی فرد را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند.

دلایل ابتلا به اسکیزوفرنی

علت دقیق ابتلا به اسکیزوفرنی هنوز کاملا مشخص نیست. با این حال، این اختلال نیز درست مانند سرطان و دیابت یک بیماری واقعی است که از مبنای بیولوژیکی برخوردار است. تحقیقات و پژوهش‌ها درباره این بیماری همچنان ادامه دارد. با وجود این، دلایل احتمالی ابتلا به شیزوفرنی را می‌توان چنین برشمرد:

ژنتیک یا وراثت:

ممکن است این بیماری از والدین به فرزند رسیده باشد.

شیمی مغز و مدارهای آن

مغز افراد مبتلا به این بیماری احتمالاً نمی‌تواند انتقال‌دهنده‌های عصبی را کنترل کرده و مدارها یا مسیرهای مربوط به سلول‌های عصبی مؤثر بر رفتار و تفکر را تحت تأثیر قرار دهد.

ناهنجاری در ساختار مغز

بر اساس مطالعات، مغز برخی از مبتلایان به شیزوفرنی از ساختاری غیرطبیعی برخوردار است. این امر ممکن است از دلایل ابتلا به این بیماری به‌حساب آید.

عوامل محیطی

مواردی نظیر عفونت‌های حاد ویروسی، قرار گرفتن در معرض برخی سموم، مصرف بعضی مخدرها نظیر ماری‌جوانا یا قرارگیری در شرایط به شدت استرس‌زا ممکن است افراد دارای ژن‌های معیوب را به اسکیزوفرنی مبتلا کند. از طرف دیگر، این بیماری عمدتاً در شرایطی بروز می‌کند که بدن با تغییرات شدید هورمونی دست به گریبان است. از این جمله می‌توان به دوران بلوغ و کهن‌سالی اشاره کرد.

چه کسانی بیش از سایرین در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی قرار دارند؟

بر اساس تجربیات، هر شخصی از هر نژاد و ملیتی و در هر سنی ممکن است به اسکیزوفرنی مبتلا شود. با این حال، به طور معمول نخستین نشانه‌های این بیماری در سنین نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰ زندگی پدیدار می‌شوند. اسکیزوفرنی در زنان و مردان به طور مساوی روی می‌دهد. با این حال، نشانه‌های این اختلال در مردان به‌مراتب سریع‌تر از زنان خود را نشان می‌‌دهند. هر چه علائم زودتر آشکار شوند، شدت بیماری بیش‌تر خواهد شد. تحقیقات نشان داده‌اند، برخی کودکان بالای ۵ سال هم در موارد نادری ممکن است به شیزوفرنی دچار شوند.

انواع اسکیزوفرنی

انواع اسکیزوفرنی

انواع اسکیزوفرنی عبارت‌اند از:

پارانوئید (Paranoid)

این نوع شیزوفرنی عمدتاً در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران جوانی آغاز شده و با توهم و شک همراه است. به این ترتیب، این افراد به‌ندرت می‌توانند جایگاه شغلی خود را حفظ کرده، با افراد روابط دوستانه برقرار کرده یا حتی به پزشک مراجعه کنند.

هبفرنیک (Hebephrenic)، آشفته، بی نظم یا سازمان‌نیافته

افراد مبتلا به این نوع اسکیزوفرنی معمولاً نشانه‌هایی نظیر آشفتگی در تکلم و رفتار را بروز داده و از روحیه منزوی و بی‌تفاوتی برخوردار هستند.

بی‌تفاوت (Undifferentiated)

این نوع اسکیزوفرنی غالباً با نشانه‌هایی نظیر بی‌تفاوتی، بی‌احساسی و بی‌علاقگی همراه بوده و باعث می‌شود فرد به دنیای اطراف و مسائل مختلف علاقه و اشتیاقی نشان نداده و درست مانند یک فرد بی‌روح رفتار کند.

باقیمانده (Residual)

این نوع شیزوفرنی معمولاً با علائمی نظیر هذیان و توهم همراه نبوده و بیش‌تر رفتارهایی مانند انزوا طلبی، اختلال در انجام وظایف، رفتارهای غیرعادی، بی‌توجهی به بهداشت و نظافت فردی و ادراکات غیرارادی را به‌دنبال دارد.

کاتاتونیک (Catatonic)

در این نوع شیزوفرنی معمولاً برخی اختلالات حرکتی نظیر بی‌تحرکی افراطی یا فعالیت‌های شدید و گاه خشونت‌آمیز مشاهده می‌شود.

روش‌های تشخیص اسکیزوفرنی

با مشاهده علائم این اختلال، پزشک معالج سابقه بیمار را بررسی کرده و ممکن است برخی معاینات فیزیکی را نیز انجام دهد. از این میان می‌توان به آزمایش خون و تصویربرداری از مغز اشاره کرد. این آزمایش‌ها عمدتاً برای رد احتمال ابتلا به سایر بیماری‌های جسمانی یا مسمومیت ناشی از استفاده از مواد مخدر یا برخی داروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. منظور این است که متأسفانه تا امروز هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص اسکیزوفرنی ابداع نشده است.

در صورت موجود نبودن دلایل جسمانی، ممکن است فرد مبتلا به روانپزشک یا روانشناس ارجاع داده شود. این متخصصان از طریق مصاحبه و به‌کارگیری ابزارهای ویژه ارزیابی وضعیت روانی و بررسی گزارش علائم و مشاهدات خود بیماری اسکیزوفرنی را تشخیص می‌دهند.

روش درمان اسکیزوفرنی

درمان اسکیزوفرنی به معنای کاهش علائم و پایین آوردن احتمال عود یا بازگشت نشانه‌ها است. روش‌های درمان شیزوفرنی عبارت‌اند از:

درمان دارویی

درمان دارویی شیزوفرنی شامل استفاده از برخی داروهای ضد روان‌پریشی بوده و به تسکین آزاردهنده‌ترین علائم نظیر توهم، هذیان و اختلالات فکری کمک می‌کند. برای اطلاع از داروهای مناسب لازم است به پزشک مراجعه کرده یا از طریق خدمات مشاوره آنلاین پذیرش ۲۴ با بهترین متخصصان ایران در ارتباط باشید. از رایج‌ترین گروه‌های دارویی مناسب این بیماری می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • داروهای ضد روان‌پریشی
  • داروهای تثبیت‌کننده خلق‌وخو
  • داروهای ضدافسردگی
  • ترکیب برخی داروهای یاد شده

نکته ۱

در میان طیف گسترده‌ای از داروهای احتمالی مناسب برای بهبود نشانه‌های اسکیزوفرنی، کلوزاپین (Clozapine) تنها موردی است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تأیید شده است. این دارو عمدتاً در موارد مقاوم به درمان کاربرد داشته و برای کاهش احتمال خودکشی در برخی بیماران در معرض خطر تجویز می‌شود.

نکته ۲

توجه داشته باشید، تجویز دارو تنها باید با نظر پزشک انجام شده و مصرف آن نیز باید تحت‌نظر وی صورت گیرد.

مراقبت‌های ویژه تخصصی (CSC)

مراقبت‌های ویژه تخصصی (CSC) عبارت از یک رویکرد تیمی است که با ظهور نخستین علائم به‌منظور بهبود اسکیزوفرنی به‌کار گرفته شده و در خلال آن ترکیبی از روش‌های درمانی گوناگون نظیر دارو، مشاوره روانپزشکی، خدمات اجتماعی، اشتغال و آموزش مورداستفاده قرار می‌گیرد. این روش درمانی تا جای ممکن خانواده بیمار را نیز دخیل می‌کند. به خاطر داشته باشید، درمان زودهنگام تنها راه دستیابی به موفقیت و هدایت بیمار به سمت یک زندگی عادی است.

مشاوره آنلاین روانپزشکی

درمان روان‌شناختی

در اغلب موارد، مصرف دارو تنها می‌تواند علائم اسکیزوفرنی را تسکین دهد. با این حال، استفاده از روش‌های درمان روان‌شناختی در بهبود مشکلات رفتاری، روانی، اجتماعی و شغلی ناشی از ابتلا به این بیماری مؤثر خواهد بود. به این ترتیب، فرد بیمار می‌تواند علائم اولیه را شناسایی کرده، نشانه‌ها را مدیریت کرده و از شدت گرفتن اختلال پیشگیری کند. درمان روان‌شناختی دارای انواع مختلفی است که از آن میان می‌توان موارد زیر را برشمرد:

توان‌بخشی

توان‌بخشی عمدتاً بر بهبود مهارت‌های اجتماعی، آموزشی و شغلی تمرکز داشته و به‌منظور ایجاد احساس استقلال هر چه بیش‌تر در این بیماران به‌کار می‌رود.

اصلاح شناختی

اصلاح شناختی به معنای استفاده از تکنیک‌های مناسب برای جبران مشکلات ناشی از پردازش اطلاعات است.

روان‌درمانی

روان درمانی فرآیندی است که به بیمار کمک می‌کند وضعیت فعلی خود را بهتر درک کرده و علاوه بر مقابله با آن مهارت‌های حل مسئله را نیز بیاموزد.

مشاوره خانوادگی

مشاوره خانوادگی به اعضاء خانواده بیمار کمک می‌کند با روش‌های مقابله، پیشگیری و کمک به آن‌ها آشنایی یابند.

بستری کردن

اغلب بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به‌صورت سرپایی معاینه شده و با تجویز دارو و مشاوره بهبود می‌یابند. با این حال، تعدادی از این افراد ممکن است به بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشند. این روش بیش از همه برای بیمارانی کاربرد دارد که به آسیب زدن به خود یا سایرین تمایل نشان داده و نمی‌توانند در خانه از خودشان مراقبت کنند.

الکتروشوک درمانی (ECT)

در این روش، الکترودهایی به پوست سر فرد بیمار متصل شده و در حالت بیهوشی، شوک الکتریکی خفیفی به مغز ارسال می‌شود. یک دوره الکتروشوک درمانی معمولاً شامل ۲ تا ۳ جلسه در هفته بوده و این روند به مدت چند هفته ادامه می‌یابد. با استفاده از این تکنیک، به‌تدریج خلق‌وخوی فرد بیمار بهبود می‌یابد. شوک الکتریکی کنترل شده می‌تواند بر روی انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز تأثیرگذار بوده و در تسکین نشانه‌هایی نظیر افسردگی و اختلال دو قطبی مؤثر باشد. این روش درمانی معمولاً هنگامی تجویز می‌شود که مصرف دارو یا مشاوره‌های روانپزشکی نمی‌توانند به فرد مبتلا کمک کنند.

تحریک عمیق مغز (DBS)

امروزه، محققان در حال بررسی روشی به نام تحریک عمیق مغز (DBS) بوده و امیدوارند با کمک این تکنیک بتوانند مناطق خاصی از مغز را تحریک کرده و برخی اختلالات روانی نظیر شیزوفرنی را کنترل کنند.

سؤالات اسکیزوفرنی

 

آیا افراد مبتلا به شیزوفرنی خطرناک هستند؟

در داستان‌ها و فیلم‌های مشهور، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و بسیاری از اختلالات روانی خطرناک و خشن معرفی می‌شوند. با این حال، واقعیت چیز دیگری است. افراد مبتلا به این اختلال روانی معمولاً خشن نبوده و غالباً ترجیح می‌دهند از جامعه و مردم فاصله بگیرند. این افراد تنها در مواقعی از خود خشونت نشان می‌‌دهند که تحت تأثیر الکل یا مواد مخدر بوده یا توسط یک عامل خارجی تهدید یا برانگیخته شوند. در عین حال، با توجه به تمایل شدید این افراد به خودکشی می‌توان دریافت مبتلایان به شیزوفرنی بیش از همه برای خودشان خطرآفرین هستند.

برای مبتلایان به اسکیزوفرنی چه چشم‌اندازی متصور است؟

با استفاده از روش‌های درمانی مناسب اغلب مبتلایان به این بیماری می‌توانند زندگی مفید و رضایت‌بخشی را سپری کنند. البته، این موضوع تا حد زیادی به شدت بیماری، نحوه درمان و طول درمان بستگی دارد. توجه داشته باشید، مطالعات در زمینه این اختلال و روش‌های درمانی آن همچنان ادامه دارد. بنابراین، ممکن است به‌زودی تکنیک‌های جایگزین و مؤثرتری معرفی شوند.

آیا ابتلا به اسکیزوفرنی قابل پیشگیری است؟

هنوز روش مؤثری برای پیشگیری از این بیماری معرفی نشده است. با این حال، تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع به شکل قابل‌توجهی در کنترل شدن و کاهش احتمال بازگشت بیماری تأثیرگذار خواهد بود.

طول عمر بیماران اسکیزوفرنی چقدر است؟

بر اساس مطالعات، اختلالات روانی، عوارض جانبی ناشی از مصرف انواع داروها و تمایل به خودکشی ممکن است طول عمر بیماران اسکیزوفرنی را تا ۱۰ سال کاهش دهد.

داروی اسکیزوفرنی چیست؟

متأسفانه داروی مجزا و خاصی برای این بیماری وجود نداشته و غالباً، داروهای ضد روان‌پریشی، ضد افسردگی و تثبیت‌کننده خلق‌وخو برای این افراد تجویز می‌شود.

با توجه به آن چه گفته شد، اسکیزوفرنی یک اختلال روانی مزمن است که بیش از همه ممکن است برای شخص مبتلا خطرآفرین باشد. توصیه می‌کنیم، با مشاهده نخستین علائم هرگونه اختلال روانی به پزشک مراجعه کرده یا از طریق خدمات مشاوره آنلاین پذیرش ۲۴ با برترین متخصصان ایران مشورت کنید.

مشاوره آنلاین روانشناسی

۳.۹/۵ (۲۲ نظر)

منبع
www.webmd.comwww.healthline.com

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
157 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ریحانه ۔۔۔۔۔
ریحانه ۔۔۔۔۔
7 روز قبل

چقدر ما آدما ترسناکیم
چرا ی جوری راجب این انسان هایی که مبتلا به سایکوز ان حرف میزنید ک انگار از قصد بوده و میخوان به بقیه آسیب بزنن ۔۔ نکنید
من مادرم مبتلا به اسکیزوافکتیو
دقیقا از زمان به دنیا آوردن من ۔۔ و ۲۳ ساله این بیماری داره ۔۔ درمان نداره ۔۔ باید ۵ سال یکبار شوک بدن و داروها به موقع مصرف بشه
من خودمم استرس اینو دارم ک نکنه من و برادرم مبتلا به این بیماری بشیم
ولی این افراد خیلی مظلومن و واقعا گناهی ندارن
من که همه جوره کنار مادرمم و هر کاری میکنم که حالشو خوب نگه دارم
امیدوارم خدا سایشو همیشه بالا سر من نگه داره
بودنش بیشترین دلگرمی منه ۔۔۔

رویا مهتابی
رویا مهتابی
13 روز قبل

سلام خواهرم که نوجوانیه که اصلا با دیگران حرف نمیزنه و توی مدرشون از بین سیصد نفر تنها کسیه که از اول روز تا آخرش با هیچکی حرف نمیزنه و رفتار ها و عادت های عجیبی داره مخصوصا توی بهداشتش اصلا رعایت نمیکنه.همیشه شدیدا اضطراب داره و نود درصد مواقع که توی خونه میبینیمش هم دستاشو بهم میمالونه.حتی ارتباط چشمی هم نداره با دیگران ولی با خودمون خوبه.ممکنه علائم اسکیزفرنی باشن اینا؟

حبیب
حبیب
24 روز قبل

سلام دوستان بیماران اسکیزوفرنی بیشتر به چه کسانی در دور و اطرافشون حمله میکنند

......
......
1 ماه قبل

من این بیماری رو دارم ولی کمه نمیتونم به خانوادم بگم چند بار بهشون گفتم برم پیش یه مشاور اهمیت ندادن و گفتن باید برای مسائل مهم تر بری نه بیخود و بی جهت و اونا نمی‌دونن در واقع این رو
الان دو سالی میشه که من در پرستم آفت کردم و دیگه تمرکز بهشون ندارم و همش در استرس رنج میبرم درسم خیلی خوب بوده در قبل این دوسال

آخرین ویرایش 1 ماه قبل توسط ......
مرتضی
مرتضی
پاسخ به  ......
24 روز قبل

تمرکزت رو بذار روی مطالعه حالا غیردرسی هم باشه خوبه.یک کتاب رو بخون و با خودت مرورش کن

مامان
مامان
پاسخ به  ......
22 روز قبل

حتما خودت برو پیش روان پزشک ممکنه فکر میکنی این مشکل را داری و اگر اوایلش باشه درمانش راحت تر و قابل کنترل تره

ملیکا
ملیکا
1 ماه قبل

سلام ممکنه کسی اسکیزوفرنی داشته باشه ولی علائم مثبتش رو نداشته باشه؟؟

نمیدانم
نمیدانم
پاسخ به  ملیکا
1 ماه قبل

نمیدانم

کوثر
کوثر
پاسخ به  ملیکا
24 روز قبل

نه عزیزم ، باید حداقل به مدت ۱ ماه توهم یا هذیان یا گفتار آشفته داشته باشه ، علائم منفی معمولا بعداز علائم مثبت خودش رو نشون میده

بهاره
بهاره
1 ماه قبل

من داداشم بچه که بود خیلی خوب بود بازی میکرد. شاد بود از دوره کرونا به بعد که دوره نوجوانی بود کم حرف شد ،آروم شد،با کسی حرف نمیزد خیلی آروم با کسی کاری نداشت و مدام پشت کامپیوتر بود و هندزفری تو گوشش ،وقتی کنارش میرفتیم از ما فاصله میگرفت و ما علت اینا رو نمیدونستیم همش فکر میکردم برای دوره بلوغ و نوجوانی شه،تا ازینکه تو سن بیست سالگی وقتی دیدیم اصلا حرف نمیزنه نگران شدیم و بردیم پیش روانپزشک و گفت ایشون بیماری اسکیزوفرنی داره کلی ازش تست گرفتن ،مشخص شد همش توهم به سراغش میومده و خیلی اذیت میشد و ما نمیدونستیم ،دکتر بهشت دارو داد که یک هفته بعد که دارو خورد متاسفانه خودکشی کرد و فوت شد که خود دکتر شوکه شده بود که چرا دست به خودکشی زده ،بعد گفتن که داروخانه دارو اشتباهی به شما داده ، و تنها عزیزمون از پیشمون رفت پ.ولی اذیتش به یه مورچه هم نرسیده بود هیچ کاری با کسی نداشت ساکت بود و هر چی میگفتم میگفت چشم.و شب تا صبح هم نمیخوابید و از تاریکی وحشت داشت

مه رام
مه رام
پاسخ به  بهاره
1 ماه قبل

روحش شاد

نوید
نوید
پاسخ به  بهاره
1 ماه قبل

خیلی ناراحت شدم
ولی در مرحله اول خودش عداب میکشید که راحت شد امید وارم ناراحت نشین از این حرف در هر صورت عزیزتون بود

بدبخت عالم
بدبخت عالم
پاسخ به  بهاره
1 ماه قبل

سلام میشه اسم اون دارو که اشتباه دادن رو بگید

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  بهاره
26 روز قبل

عزیزم منم دخترم ازهمین بیماری خودکشی کرد

موجود تنها
موجود تنها
1 ماه قبل

به نظر من این بیماری ها بیشتر به محیط و نوع زندگی فرد مربوط میشه، بچه ها ،موجوداتی با روحیات بسیار لطیف هستند و ما باید در نوع رفتار با اونها خیلی دقت کنیم. برخی رفتار ها با کودکان باعث میشه اعتماد به نفس اونها پایین بیاد و احساس کنن بی ارزش هستند و خود را همیشه گناه کار بدانندو…

AmiR
AmiR
1 ماه قبل

میشع یکی بم بگه ک اصلی ترین دلیل ابتلا ب این بیماری چیع؟ اخه من بی دلیل خیلی میترسم ی روزی این بیماریو بگیرم
خیلی لطف میکنید بم پاسخ بدین

نیما
نیما
پاسخ به  AmiR
1 ماه قبل

اکثرا ژنتیک هست و مصرف مواد. اگر روزانه به این موضوع فکر می کنید و باعث مختل شدن زندگی روزمره تون هست… امکان دارد که شما به وسواس دچار باشید هر چند تشخیص نهایی با پزشک متخصص است.
احتمال اتفاقات ناگوار برای همه انسان ها بسیار است اما با فکر کردن به آنها زندگی را بر خودمان سخت می کنیم. بیخیال فکر های منفی.

کوثر
کوثر
پاسخ به  AmiR
24 روز قبل

شما ممکنه اختلال اضطراب بیماری داشته باشید

محمد علی یوسفی
محمد علی یوسفی
2 ماه قبل

سلام بر خدا پیامبران و امامان و شهدا بهشتیان و فرشتگان و امام خامنه ای و سپاه و مردم عزیز ایران بیایید به دیدنم میگویید چه دعایی کنمتان دایی کاظم من در تیمارستان افتاد واز نعمت زن بچه مادر پدر خواهر و برادر محروم شد خاله زرین هم همین طور ولی من فقط۵سال در بیمارستان روانپزشکی رازی بودم وبا آنکه متاهل بودم به من قرص دادن عاشق رهبرم ولی همه به من میکند دیوونه کارهای هستم رفتم ولی پولی ندادن حالا من ارزشم از یزید اومد پایین من در تهران اورین لاله دوم پلاک ۴۸مشتاق دیدار فقط دعوتتون می کنم دلم برای همسرتان سابقه تنگ شده ولی اونا شوهر کردند من ازدواج کردم ۱۲۳و پلیس اطلاعات و امام جماعت مسجد جامع اورین حاج آقا محرکی منو کردند بیمارستان روانپزشکی رازی دوستتان دارم

محمد
محمد
2 ماه قبل

من خودم یه چیزی تو این مایه ها هستم ولی از درک اینکه حقیقت انسان همین تنهاییه میتونم باهاش کنار بیام و آره از همه آدم ها متنفرم ولی من برای پیشرفت باید ارتباط عمومی برقرار کنم و از این نوع بودن افتخاری بزرگ داره که با هر نوع احساسی میتونی از چیزی که تنفر داری با عشق اونو به پذیری بخوام تفکر این نوع آدم هارو به زبان ساده بگم به صورت شعر میشه اگه زمان بگیره عفونت از مکان نمیشه عبور کرد این عفونت‌ زمان آسیب زننده است برای اون مکان میدونم خوندن این متن سنگین تموم میشه

ارین
ارین
پاسخ به  محمد
23 روز قبل

بی شک بهترین کامنتی بود که دیدم منم علی سورنا گوش میدم و با حرفات موافقم

زهرا
زهرا
2 ماه قبل

سلام دوستان وقتتون بخیر من مادر خودم مبتلا به اسکیزوفرنی هست دکتر بردم فقط چند جور دارو نوشت که در واقع کنترل کننده س یعنی خواب آوره از نظر من و خیلی از افرادی که با متافیزیک و ماورا سرکار دارن همچین افرادی به یک نوع بیماری ماورایی مبتلا هستن که توش اجنه و این چیزا خیلی نقش دارن و اون چیزهایی رو که ما میگیم توهم و هذیان به خاطر ارتباطشون با این موجودات هست که یا خواسته یا ناخواسته گرفتارش شدن برای نجات این افراد باید اونهارو توسط افراد مجرب مومن روح و روانشون رو پاکسازی کرد

فرزاد @
فرزاد @
2 ماه قبل

سلام دوستان من برای اولین بار گل کشیدم البته خیلی ها میگن کمیکال بوده ۲کام کشیدم بعد ۱دقیقه ضربان قلب شدید گرفتم ترس توهم و لرزش و دهنمم خشک شده بود خیلی حالم بعد بود فردای آن شب خوب شدم رفتم سرکار تا ۱ماه گذشت خوب خوب بودم ولی سیگار و مشروب می‌خوردم بعد ۱ماه دوباره همون اعلاهم رو گرفتم یه دفعه یه ترس وحشتناکی می آمد سراغم دهنم خشک می شد ضربان قلبم می رفت بالا الان ۴ما میگذره یکم بهتر شدم ولی قفسه ای سینم با سمت چپ و راست درد می کنه تورو خدا کسی می دونه چم شده اصلن چرا اینطوری شدم یا اسکیزفرونی گرفتم لطفن بهم بگید کمکم کنید ۱۸سالمه

نازنین
نازنین
پاسخ به  فرزاد @
2 ماه قبل

علائم پانیک دارید شما

معصومه
معصومه
پاسخ به  فرزاد @
1 ماه قبل

سلام اینایی ک گفتین ربطی ب اسکیزوفرنی نداره اسکیزوفرنی یک بیماری هس و درمانی هم نداره جز مصرف دارو تا آخر عمر

هعی
هعی
3 ماه قبل

سلام ببخشید میشه به کسی که فقط توهم دیداری و شنیداری داره گفت که اسکیزوفرنی داره؟؟

محمد
محمد
3 ماه قبل

سلام. مغز تولید کننده نورون دارای گیرنده و فرستنده است امواج مغزی همان امواج الکتریکی است این نوع امواج با بالا بردن قدرت انتقال امواج دکل‌های مخابراتی و ماهوارها قابل انتقال از انسانی به انسان( انسانهای )دیگر است برای انتقال امواج مغزی جای اشخاص باید مشخص باشد در این روش با انتقال امواج مغزی می‌توانید تصاویر مغزی طرف مقابل را درون مغزخود ببینید ارتباط مغزی برقرار کنید و حرف بزنید امواج که انتقال پیدا می‌کند از تحد شنوای انسان خارج بوده و مغز دریافت کننده می‌باشد برای همین کسانی که از این ارتباط مغزی خبر نداشته باشند فکر می‌کنند با خودشان حرف می‌زنند و یا دیوانه شدند. همچنین حس بویایی. چشایی. لامسه. شنوای و هر علائم که مغز دریافت می‌کند قابل انتقال است وقتی امواج مغزی انتقال پیدا می‌کند اگر شخص بیمار باشد علائم بیماری نیز انتقال پیدا می‌کند و منجر به بیمار شدن شخص مقابل خواهد شد هر چقدر افزایش در انتقال بیشتر باشد بیماری سریعتر انتقال پیدا خواهد کرد می‌توان بیماری را به یک نفر یا چندین نفر هم زمان انتقال داد.انتقال امواج مغزی از چندین بیمار که هر کدام بیماری‌ها مختلف دارن باعث تولید ویروس جدید در شخص یا اشخاص مقابل خواهد شد.در صورت انتقال هر کدام از فرکانس‌های مغزی نتا، بتا، دلتا،آلفا و گاما همان حالت در شخص یا اشخاص مقابل دیده خواهد شد یعنی اگر شما در حالت خواب قرار گرفته باشید با انتقال امواج مغزی شخص یا اشخاص مقابل بخواب خواهند رفت در صورت انتقال امواج مغزی از اشخاص پیر علائم پیری در شخص یا اشخاص مقابل ظاهر خواهد شد انتقال امواج مغزی از انسان سالم (کودک و نوجوان )باعث تازه سازی سلول‌های مغزی در شخص یا اشخاص مقابل خواهد شدایران با انتقال امواج از طریق دکل‌های مخابراتی و ماهوارها امواج مغزی انسان را انتقال می‌دهداین کار برای جاسوسی و یا بهتر بگم برای برداشت اطلاعات از مغز دیگران انجام می‌دهند!ولی فقط این نیست وقتی امواج مغزی خودشان را روی مغز دیگران انتقال می‌دهند با افزایش امواج در انتقال میتوانند مغز طرف مقابل را کنترل کنند تا حدی که انسان در آن لحظه هیج کنترلی روی مغز ندارد یکی از روشهای کنترل مغز؟در روش انتقال امواج مغزی میتوانند زبان گفتاری طرف ( طرفین) مقابل را کنترل کنند چیزی در مغز خود بگویند با انتقال امواج مغزی از طریق افزایش در انتقال امواج شخص یا اشخاص مقابل همان را بر زبانشان تکرار خواهند کرد.این کار خیانت به انسانیت است با انتقال بیماریها میلیونها انسان در جهان کشته شد اند کرونا،سرطان، خودکشی،آلزایمر، اعتیاد، بیماری‌های قلبی و عروقی ( می‌توان اشاره کرد به مرگ رفسنجانی و حادثه که در مکه برای زائران اتفاق افتاده با انتقال علائم بیماری از اشخاصی که بیماری قلبی و عروقی داشتن )اختلال روحی و روانی می‌توان اشاره کرد به بریدن گلوی کودک در مکه که در حال صلوات فرستادن بود یا حادثه شاه چراغ که با کنترل مغز انجام شد.با امید به خدا این پیام بتواند در شناخت بیماری و حل مشکلات به شما کمک کند این امواج از حد مجاز بیشتر بوده و باعث نوسان در مدار الکترونیکی( پارازیت )می‌شود همان اتفاقی که در تداخل زیاد امواج ماهوارهای ایران با هواپیما رخ داد یعنی سقوط.

سپیده
سپیده
4 ماه قبل

من متأسفانه همسر یکی از اینها هستم که ناخواسته بعد چند سال بیماری همسرم خودشو نشون داد و متوجه شدم چقدر بیچاره شدم و کلاه گذاشتند سرم خیلی سخته واقعا موندم چه کنم با دو تا بچه طلاق بگیرم یا بمونم ولی خیلی صبوری میکنم از دکتر فربد فدایی خیلی تشکر میکنم دکتر خوبی هستند در تهران تحت نظر ایشون باشند بهتره

خدا
خدا
پاسخ به  سپیده
4 ماه قبل

چراجدایی به همسرت کمک کن

سلام
سلام
پاسخ به  سپیده
1 ماه قبل

سلام من نامزدم مادرش به این بیماری مبتلا هست به نظرتون ازدواج کنم یا جدا بشیم؟

رضا
رضا
4 ماه قبل

من شیزوفرنی دارم کسی کنترولش میکنه

سپیده
سپیده
پاسخ به  رضا
4 ماه قبل

برادر عزیز دکتر فربد فدایی رو من قبول دارم

مریم
مریم
6 ماه قبل

چجوری میشه اینجور ادما رو درمان کرد؟ دایی من که اصلا اجازه نمیده کسی بهش نزدیک شه و بهیچ عنوان قبول نمیکنه که مریضه! آیا مراکز درمانی وجود داره که بیان و اینا رو بزور ببرن بستری کنن؟ چون واقعا کاراش داره باعث آزار بقیه میشه، همش یقه فامیل و همسایه رو میگیره و میگه شما قصد دارید منو بکشید و بدزدیدو..

لادن
لادن
پاسخ به  مریم
3 روز قبل

بنظرم از پلیس کمک بخواهید ،در کشورهای اروپایی و آمریکایی اینکار رو میکنند و پلیس مستقیم اینگونه بیماران را به بیمارستان بخش اورژانس و یا بخش روانپزشکی منتقل میکنند.نه به کلانتری

عسل
عسل
6 ماه قبل

یه سوال کسی که این بیماری رو داشته بعدش خوب شده و چنسال گذشته توهماتی که میزده یادش میمونه ؟ ینی ممکنه کسی که اینارو واسه دوروبریاش تعریف کنه هنوز اون بیماریو داشته باشه ؟

آرمین
آرمین
پاسخ به  عسل
6 ماه قبل

تا جایی که من حدود بیست سال تجربه دارم و برادرم مبتلا به این بیماریه اصلا این ها درمان نمیشن که بخواد اون حالتی که شما میگی بوجود بیاد.در حال حاضر درمان خاصی نداره

من تو
من تو
پاسخ به  آرمین
6 ماه قبل

دقییییییییقا

ela
ela
پاسخ به  آرمین
4 ماه قبل

درمان قطعی هنوز نداره درسته ولی همونجور که ناگهانی فعال میشه این امکانم داره که توی یکی از دهه‌های زندگی فرد مبتلا غیرفعال بشه یعنی عملا دست از سر طرف برداره از شرش خلاص شه

سپید
سپید
پاسخ به  عسل
2 ماه قبل

درمان فقط تحت دارو . یعنی باید همیشه با دارو و روان درمانی و خانواده درمانی کنترل کرد. تو مقالات علمی نوشته در صدی ازشون درمان میشن بعد از چند سال . بقیه باید تا آخر عمر کنترل بشن .و دارو مصرف کنن. هرچه زودتر هم درمان شروع بشه امید بیشتری به بهبودشون هست.

مهران مدیری
مهران مدیری
6 ماه قبل

قالیباف دوستت دارم تو بهترین بنده خدا

مریم
مریم
6 ماه قبل

اسکیزوفرنی در کجاست کدام کشوره اینو نگفتید باتشکر

سید علی خامنه ای
سید علی خامنه ای
6 ماه قبل

ایرانیها دوستتان دارم همه سرباز خداییم

پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
7 ماه قبل

وخداگفت فقط اسراییل دیوانه است و بر من که پدر علم روانپزشکی هستم واضح مبرهن شد خوب متاسفانه قوه قضاییه دستور بستری شدن زندانیها دربیمارستانهای روانپزشکی راصادر می کند ولی من مبلغ ۱۰۰میلیون تومان ماهیانه به مردم غزه کمک میکنم شما چطور با تشکر از پذیرش۲۴مشتاق دیدار در بیمارستان میلاد شهریار

آخرین ویرایش 7 ماه قبل توسط پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
....
....

داداش از کجات میاری ماهی ۱۰۰ میلیون میدی به غزه ؟

ناشناس
ناشناس
پاسخ به  ....
26 روز قبل

لابدداره

پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
7 ماه قبل

سلام به همه روانشناسان و روانپزشکان و متخصصین اعصاب و روان وجراحان مغز و اعصاب چرا به ایرانیان لقب روانی می دهید وقرص اعصاب تجویز می کنید واقعا برایتان متاسفم ایا رهبر ایران این را گفته یاشما هم پای اسراییل شدید با تشکر از پذیرش ۲۴من در بیمارستان میلاد شهریار مشتاق دیدار هستم

آخرین ویرایش 7 ماه قبل توسط پرفسور دکتر محمد علی یوسفی
مینو
مینو
7 ماه قبل

خواهر من پزشک هست از ۲۰ سالگی علائمش آشکار شد ولی پدر مادرم همیشه برای حفط آبرو طفره رفتن از کمک کردن بهش ، الان ۴۴ سالشه ،نمیتونه سر کار بره و اگر بره بعد یه مدت کوتاه بخاطر حرفای توهماتی که به همکاراش نسبت میده بیرونش میکنن ،تو خونه هم واقعا عیر قابل تحمله ،دائم داره به همه گیر میده ،میگه شما نقشه دارین واسم و….. کلی توهمات ،حتی رفته از ویلیام پادشاه انگلستان رسما در دادگاه شکایت کرده ،میگه پول منو خورده….خلاصه خدا صبری بده به خانواده این افراد ،خیلی موجودات وحشتناک و غیر قابل تحملین

Floppy
Floppy
پاسخ به  مینو
7 ماه قبل

ببخشید خانم/آقا اینکه کسی به این بیماری مبتلا میشه تقصیر خود شخص نیست وقتی کسی دچار همچین عارضه ای میشه خودش از این بابت خوشحال نیست…من معتقدم که چیزی به اسم بیماری روانی وجود ندارد و فقط روح و روان آدم است که دچار مشکلات زیادی می‌شود درست نیست همچین کسایی رو بخاطر این علائم و آسیب های روحی “موجودات” صدا بزنیم آنها انسان هستند و همیشه حق دارند که انسان خطاب بشن و تنها فرقی که با ما دارن اینه که وضعیت روحی خوبی ندارند و نیاز به کمک دارند

لادن
لادن
پاسخ به  Floppy
3 روز قبل

افرین، واقعا غم انگیز هست به افراد نازنینی که خیلی بیگناه دچار این اختلال شدند، این دید زشت و زننده رو داشت.

مصطفی
مصطفی
پاسخ به  مینو
6 ماه قبل

شک بدهند بهش ۶ جلسه به زندگی بر میگرده

لادن
لادن
پاسخ به  مینو
3 روز قبل

چطور انسانی هستی که در مورد خواهرت که از شأن اجتماعی بالایی هم برخوردار هستند و هیچ گناهی در بوجود آمدن این اختلال نداشته و بسیار هم برای این حالشون در سختی و عذاب بوده اند، بهشون خطاب میکنید موجودات وحشتناک، ؟
واقعا چطور خواهری هستی؟
برای درمان خواهرتون هیچ قدمی هم برداشته اید؟

محمود احمدی
محمود احمدی
9 ماه قبل

سلام ۱۸سال دارد بیماری اسکیزوفرنی دارم‌ دوبار دربیمارستان بستری شده با خانواده‌اش حرف نمی زنه همش تو خودشه باکسی حرف نمی زنهچه چه کار کنم

مشاور مذهبی
مشاور مذهبی
پاسخ به  محمود احمدی
8 ماه قبل

سلام
دو ذکر لا اله الا الله و لا حول و لا قوه الا بالله برای روان پریشی و جنون معجزه میکنه
فرقی نمیکنه عامل درونی یا بیرونی باشه،حتما امتحان کنید

محمود احمدی
محمود احمدی
9 ماه قبل

سلام خوبی بیماری اسکیزوفرنی دارم کجابرم راهنمایی کنید چکار کنم

هلو
هلو
پاسخ به  محمود احمدی
8 ماه قبل

جاست دای

سپید
سپید
پاسخ به  محمود احمدی
2 ماه قبل

قطعا کلینیک یا بیمارستان روانپزشکی . هر چه زودتر بهتر . به امید سلامتی تون.

مجید
مجید
9 ماه قبل

عالی بود

حامد
حامد
9 ماه قبل

کار من درمبارزه با موجودات غیر ارگانیک به جایی رسیده فقط با بی خوابی یا کنترل کردن جسمم(شبیه یه عفونت کلی بدن) اذیتم نمیکنن دیشب اوناموقعی که میخواستم بخوابم شورا تشکیل داده بودن من که خروج سمساراsamsara توسط موجودات غیر ارگانیک روتجربه کرده بودم (با همه ترسناکیش)نترسیده بودم واقعا ترسیده بودم وشب تو اتاق مادرم خوابم بردهر چند مادرم یواشکی قطره های هالوپیریدول رو بهم میده تا خوابم ببره (جایگزین آمپول فلوفنازین کرده)ولی من میدونم اثر اون موقته

حامد
حامد
9 ماه قبل

چرا دکتر ها الاخصوص روانپزشکها تو کاری که بهشون مربوط نیست دخالت میکنن ومیخواهن مشکل مردم را با دادن تعدادی زیادی قرص یا قطره زیادتر کنن اینا مسکن موقتن علت بیماری صرع واسکیزوفرنی ودوقطبی مربوط به علم فلسفه میشه که در مورد سمسارا بحث مفصلی داره وتنها راه حلش نشستن تو ارتباط هستش یعنی وقتی خواستن نهایتن جسمتون رو کنترل کنن باید دوکف دستتون رو باز کنین وباچشمان بسته به اعضای بدنتون فکر کنین وبه اصطلاح اسکننشون کنین این مبارزه ای برای همه بشر هست ونباید کوتاه اومد،واقعیت اونه که کسایی که این بیماری ها رو تجربه نکردن از حقیقت دورن وهیچی از زندگی نمیدونن وهیچ بهره ای از اون نبردن

بهارک
بهارک
10 ماه قبل

با عرض سلام و وقت بخیر برادرم من از سن حدود ۲۸ سالگی مدت ۲۰سال علایم روان پریشی مثل پرخاشگری بدبینی را داشت بعد از پزشک رفتن های متعدد براش تشخیص اسکیزو افکتیو دادن چون علایم ترس توهم را هم به مرور به علایم قبلیش اضافه شد متاسفانه روز به روز شرایطش بدتر میشه الان حتی نسبت به خوردن دارو هم مقاومت میکنه و انزاوطلبی شدید داره به طوری که خودش را در زیرزمین خونه حبس کرده عطش خیلی شدید به خوردن آب داره چند بار تا حالا توی بیمارستان اعصاب و روان بستری شده واقعا مستاصل شدیم خواستم خواهش کنم در صورت امکان برای درمانش و رفع مشکل پر نوشی که داره من را راهنمایی بفرمایید.
سپاس فراوان از شما

امید
امید
10 ماه قبل

ایا شرایط محل زندگی و خانواده (پدر و مادر )میدونه عامل اصلی این بیماری باشه؟

کتی
کتی
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر.
چندتا سوال در رابطه با این بیماری داشتم که ممنون میشم جواب بدین.
ایا فردی که در طی از دست دادن عزیزانش کم کم دچار این علائم نامبرده شده میتونه دارای این بیماری باشه؟ ( مثلا تمام علائم منفی و شناختی + توهم و اختلالات حرکتی و رفتاری) اگر نه دچار چه بیماری ای هست؟ ایا اصلا دچار یک بیماری روانیه؟
ایا فردی که در جنگ بوده میتونه دچار این بیماری شه؟ ( تاثیرات مخرب حضور در جنگ میتونه باعث ابتلا به این بیماری شه؟)
اولین مورد ابتلا به این بیماری در چه سالی گزارش شد؟
ممنون میشم اگه وقت بزارید و جواب بدین.

Floppy
Floppy
پاسخ به  کتی
7 ماه قبل

خب اره بنظر من اون موقع روحیه ی خیلی حساسی داشته و باعث شده که آسیب ببینه

Hani
Hani
پاسخ به  کتی
1 ماه قبل

بله جناب ممکنه همه آدم ها ژن این مشکلات رو دارن فقط با قرار گرفتن توی برخی شرایط و محیط ها این ژن ها بیان میشن و بیماری آغاز میشه

بی نام
بی نام
پاسخ به  کتی
1 ماه قبل

اسکریپت دارید

کاظم
کاظم
1 سال قبل

دوست من تمامی علائم اسکیزو فرنی رو داره
حدود یک ماه فقط هذیان میگفت و می‌گفت صدا می‌شنوم الان حدود یک ساله شیشه مصرف میکنه
اوایل که شیشه مصرف می‌کرد می‌گفت تصویر هم میبینم بهش میگم بریم دکتر قبول نمیکنه میگه خودت مشکل داری اصلا قبول نمیکنه
الان هم بیکار شده میترسم خودکوشی کنه
خواهشن راهنمایی کنید چی کار کنم

داروساز
داروساز
پاسخ به  کاظم
1 سال قبل

علائم بیماری نباید ناشی از مصرف مواد مخدر و روانگردان باشه،نمیشه گفت قطعا اسکیزوفرنی هستند

ااا
ااا
پاسخ به  کاظم
1 سال قبل

با انجمن معتادان گمنام اشناش کن ،تا مصرف مواد ترک کنه وبتونه راهش پیدا کنه

سمانه
سمانه
پاسخ به  کاظم
7 ماه قبل

حتما باید بره دکتر روانشناس بعد دکتر اعصاب بره وگرنه حالش بد تر میشه این شاید ی مشکل شدید ناراحتش کرده و زمینه این مریضی رو داشت الان پیدا شده بهش

سارا
سارا
1 سال قبل

بسیار عالی و جامع بود . سپاس از اطلاعات خوبی ک
ارایه دادید

...
...
1 سال قبل

سلام ایا فرد از مبتلا شدن به اسکیزوفرنی ناگزیر هست؟ منظورم اینه که منی که بعد از دوره بلوغ نسبتا منزوی و گوشه گیر شدم و منفی باف شدم علت این رفتارها داشتن زمینه اسکیزوفرنی در من بوده یا این رفتارها در طولانی مدت باعث شده که من در ۳۲ سالگی به این بیماری مبتلا بشم؟ امیدوارم منظورم رو درست رسونده باشم بیش از حد ممنون میشم راهنمایی کنید

Maryam
Maryam
پاسخ به  ...
1 سال قبل

سلام بنظرم گوشه گیری تو این شرایط بد نمیتونه صرفا جز بیماری تلقی بشه بهترین راه در درمانهای روحی تلاش خودتون و اطرافیان هست برای ایجاد شرایط بهتر و اینکه همون طور که در مقالات نوشته شده این افراد بیشتر میل به خودکشی دارند که از نظر من هم علتش دلیلی پیدا نکردن برای ادامه حیات و زندگی هستش. با دارو حال خودتون بدتر نکنید .. هیچ داروی مناسبی برای این مشکل نیست . تجویز و مصرف داروهای روان درمانی منجر به مشکلات شدید تر و حادتر میشه. مشکلی که برای پدر من پیش اومد و تشخیص اشتباه و تجویز دارو های زیاد باعث مشکلات بیشتر شد و متاسفانه دچار تاردینو دیسکینزی شدند . اگر علائم اذار دهنده شدید دارید با روان درمانگر صحبت کنید همین طور مصرف ویتامین های گروه ب و د میتونه در تنظیم شیمی مغزتون کمک کنه.

زهرا اسماعیلی
زهرا اسماعیلی
2 سال قبل

سلام همسر من دچار بیماری افسردگی است و حدود دوماه پیش به مدت ۴۰ روز داروی ماکسیم را مصرف کرد علاوه بر دپاکین و کلونورپام
دکتر معالج خود دستور دادند کلونورپام و ماکسیم را قطع کرد ه به جاش تری فلویورپرازین مصرف کنند والی هنوز حالت عادی ندارند و به رختخواب پناه می‌برند من کلونورپام رابه اندازه نصف به ایشان دادم بدون دستور دکتر آیا من اشتیاه کردم خواهش میکنم راهنمایی کنید

حسنعلی ربیعی
حسنعلی ربیعی
2 سال قبل

سلام من خانمم دچار اسکیزوفرنی است ودرحال حاضر۴۳داره وباهم ۲۳سال تفاوت سنی داریم البته من خانم اول بعلت سرطان فوت شده که ۲فرزنددخترهم دارم که ازایران رفته اند.حال باشرایط اسکیزوفرنی ناگفته نمانداز۱۳۹۷ سه سال درآخرپائیزهرباربمدت یک ماه دربیمارستان روانپزشکی امین آبادبستری شده وخوشبختانه سال۱۴۰۰دیگه بستری نشد.
امکان بچه دارشدنش که خیلی هم میخوادهست؟

مصطفی
مصطفی
پاسخ به  حسنعلی ربیعی
6 ماه قبل

سلام ، وای دقیقآ اخر های پاییز خواهر منم‌حالش بد میشه

دکمه بازگشت به بالا