هر آنچه که باید درباره بیماری های مغز و اعصاب بدانید
انواع بیماریهای مغز و اعصاب و علائم آنها
فهرست مطالب
نحوه پیشگیری و تشخیص و انواع راههای درمان بیماریهای مغز و اعصاب
سیستم عصبی که از مغز، نخاع و اعصاب تشکیل شده است، در واقع مرکز کنترل بدن است. وقتی این سیستم خوب کار میکند به ما این امکان را میدهد که در همه سطوح از راه رفتن، صحبت کردن و نفس کشیدن گرفته تا بلعیدن به کارهای شخصی خود برسیم. اگرچه بسیاری از این عملکردها خودکار هستند و نیازی به تفکر ندارند اما همین سیستم به ما کمک میکند تا به لطف اندام پیچیدهای که در مرکز آن قرار دارد، عمیق بیندیشیم.
بیش از یک تریلیون ارتباط بین سلولهای عصبی و مغزی در سراسر بدن وجود دارد. وقتی مشکلاتی در این ارتباطات رخ دهد، میتواند منجر به ناتوانی بدن شود. طبق آمار، در جهان از هر ۶ نفر ۱ نفر دچار بیماریهای مغز و اعصاب است.
سالانه بیش از ۶ میلیون نفر به دلیل سکته مغزی میمیرند. بیش از ۸۰٪ این مرگها در کشورهای کم درآمد و متوسط اتفاق میافتد. بیش از ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به صرع مبتلا هستند. تخمین زده میشود که در جهان ۴۷.۵ میلیون نفر مبتلا به زوال عقل هستند و هر ساله ۷.۷ میلیون مورد جدید یافت میشود. بیماری آلزایمر شایعترین علت زوال عقل است. شیوع میگرن در سراسر جهان بیش از ۱۰ درصد است.
اصولا هر یک از اختلالات عصبی و مغزی جز بیماریهای سیستم عصبی مرکزی و محیطی محسوب میشوند. این اختلالات معمولا شامل صرع، بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل، بیماریهای عروقی مغزی از جمله سکته مغزی، میگرن و سایر اختلالات سردرد، مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس، بیماری پارکینسون، عفونتهای عصبی، تومورهای مغزی، اختلالات آسیبزای سیستم عصبی به دلیل ضربه به سر و اختلالات عصبی در نتیجه سوءتغذیه هستند.
بسیاری از عفونتهای باکتریایی (به عنوان مثال سل)، ویروسی (به عنوان مثال ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، انتروویروسها)، قارچی و انگلی (به عنوان مثال مالاریا) میتوانند باعث عفونتهای عصبی و مغزی شوند. گاهی علائم عصبی ممکن است به دلیل عفونت یا پاسخ ایمنی ایجاد شود.
خوشبختانه امروزه با توسعه علم اکثر بیماریهای مغز و اعصاب قابل درمان هستند فقط به شرطیکه به موقع به جراح یا پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود.
علائم بیماریهای مغز و اعصاب
ممکن است این سوال به ذهن شما رسیده باشد که علائم بیماریهای مغزی چیست؟ وقتی مغز شما آسیب دیده باشد میتواند روی موارد مختلفی از جمله حافظه، احساس و حتی شخصیت شما تأثیر بگذارد. بنابراین علائم شما بسته به شرایط خاص بسیار متفاوت هستند. در ادامه به برخی از علائم رایج جسمی یا شناختی بیماریهای مغزی اشاره خواهیم کرد:
- تغییر در شنوایی، گفتار یا بینایی
- فلجشدگی جزئی یا کامل بدن
- تشنج
- عدم تعادل (بیماریهای مغزی و سرگیجه)
- سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- لرزش بدن
- ضعف در دست ها یا پاها
- از دست دادن حس بویایی یا چشایی
- خستگی مفرط
- مشکل در خواندن یا نوشتن، درحالیکه شخص قبلاً قادر به انجام این کارها بوده است.
- بروز دردی که قابل توضیح نیست
- مشکل تنفسی
- مشکل در راه رفتن
- مشکلات در بلع
- تغییر نوع گفتار
- از دست دادن حافظه
- گیجی
- مشکل در تمرکز
- تغییر شخصیت
- تغییر حالات روحی
- افسردگی یا اضطراب
- کنترل ضعیف ضربات جسمی یا مشکلات احساسیممکن است هر کدام از این موارد مربوط به بیماری های مغز و اعصاب نباشد پس بهتری است در صورت بروز عوامل فوق با متخصص مغز و اعصاب آنلاین گفتگو کنید.
علل بیماریهای مغز و اعصاب چیست و چه کسانی بیشتر دچار این مشکل میشوند؟
از نظر پزشکان علل معمول بیماریهای مغز و اعصاب عبارتند از:
- التهاب. تورم در مغز ممکن است در اثر عفونت، واکنش خود ایمنی یا دلیل نامعلومی ایجاد شود. با گذشت زمان این مسئله میتواند باعث تحریک و آسیب بافت مغزی شود. مولتیپل اسکلروزیس و واسکولیت دو نمونه از بیماریهای التهابی مغز هستند. آسیب مغزی ممکن است باعث التهاب یا آسیب مستقیم به مغز شود.
- سکته. اختلال در جریان خون به مغز میتواند باعث از بین رفتن سلولهای مغزی شود که ممکن است بر روی حرکت، گفتار و تفکر تأثیر منفی بگذارد.
- تومور مغزی. تومورها میتوانند بر روی بافتها و اعصاب فشار وارد کنند و بر عملکرد مغز تأثیر بگذارند.
- ژنتیک. برخی از بیماریهای مغزی مانند بیماری هانتینگتون، دیستروفی عضلانی و بیماری ویلسون ژنتیکی هستند. آنها به طور معمول از طریق معاینه بالینی، بررسی سابقه خانوادگی و در برخی موارد با آزمایش ژنتیک تشخیص داده میشوند.
از دیگر علل بیماریهای مغز و اعصاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسیب نخاعی
- عفونتها
- عوامل محیطی، از جمله سموم مانند سرب و جیوه
- سوءمصرف الکل
- رژیم غذایی نامناسب و سوءتغذیه
انواع بیماریهای مغزی و عصبی
در ادامه به یک دستهبندی جامع از انواع بیماریهای مغزی بهخصوص بیماریهای مغزی خطرناک، بیماریهای مغزی در کودکان، بیماریهای مغزی کشنده یا بیماریهای مغزی که درمان ندارند اشاره خواهیم کرد. در ادامه میتوانید عکس بیماریهای مغز و اعصاب را نیز مشاهده کنید.
صدمات مغزی
آسیبهای مغزی غالباً ناشی از ترومای بلانت یا غیر نافذ است. ضربه به سر میتواند به بافت مغز، سلولهای عصبی و اعصاب آسیب برساند. این آسیب بر توانایی مغز شما برای برقراری ارتباط با بقیه اعضای بدن تأثیر میگذارد. نمونههایی از آسیبهای مغزی عبارتند از:
- هماتوم
- لخته شدن خون
- کوفتگی یا کبودی بافت مغز
- اِدم مغزی یا تورم داخل جمجمه
- ضربه مغزی
- سکتههای مغزی
نمونههایی از علائم آسیب مغزی عبارتند از:
- استفراغ
- حالت تهوع
- مشکل گفتاری
- خونریزی از گوش
- بیحسی
- فلج
- از دست دادن حافظه
- مشکلات تمرکز
علائمی که ممکن است بعدها ظاهر شوند عبارتند از:
- فشار خون بالا
- ضربان قلب کم
- گشاد شدن مردمک چشم
- تنفس نامنظم
بسته به نوع آسیبدیدگی شما، درمان لازم ممکن است شامل دارودرمانی، توانبخشی یا جراحی مغز باشد. حدود نیمی از افراد با آسیبدیدگی شدید مغزی نیاز به جراحی برای برداشتن یا ترمیم بافت آسیبدیده یا کاهش فشار دارند. افرادیکه صدمات جزئی مغزی دارند ممکن است به هیچ درمانی غیر از داروهای ضد درد احتیاج نداشته باشند. بسیاری از افراد آسیبدیده مغزی نیاز به توانبخشی در قالب فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و روانپزشکی دارند.
تومورهای مغزی
گاهی اوقات تومور در مغز ایجاد میشود و میتواند بسیار خطرناک باشد. به این موارد تومورهای اولیه مغز گفته میشود. معمولا سرطان مغز در اثر گسترش تومورهای نواحی دیگر بدن به مغز بروز میکند. به این شرایط تومورهای ثانویه یا متاستاتیک مغز گفته میشود.
تومورهای مغزی میتوانند بدخیم (سرطانی) یا خوشخیم (غیرسرطانی) باشند. پزشکان تومورهای مغزی را در قالب درجههای ۱، ۲، ۳ یا ۴ طبقهبندی میکنند. موارد شدیدتر از درجه ۴ نشاندهنده تومورهای تهاجمی هستند.
علت بروز تومورهای مغزی تا حد زیادی ناشناخته است و میتوانند در هر سنی بروز کنند. علائم تومورهای مغزی به اندازه و محل تومور بستگی دارد. شایعترین علائم تومورهای مغزی عبارتند از:
- سردرد
- تشنج
- بیحسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها
- حالت تهوع
- استفراغ
- تغییر در شخصیت
- مشکل در حرکت یا تعادل
- تغییر در شنوایی، گفتار یا بینایی
نوع درمانی که دریافت خواهید کرد به فاکتورهای مختلفی از جمله اندازه تومور، سن و سلامت کلی شما بستگی دارد. روشهای اصلی درمان تومورهای مغزی عبارتند از:
- عمل جراحی
- شیمیدرمانی
- پرتودرمانی
بیماریهای نورودژنراتیو (تخریبکننده عصب)
بیماریهای نورودژنراتیو باعث میشوند ساختار مغز و اعصاب شما به مرور زمان تخریب شوند یا از بین بروند در نتیجه میتوانند شخصیت شما را تغییر دهند و باعث سردرگمی ذهنی شوند.
برخی از بیماریهای مغزی مانند بیماری آلزایمر، ممکن است با افزایش سن ایجاد شوند. آنها میتوانند به آرامی حافظه و فرایندهای ذهنی شما را مختل کنند. بیماری دیگری مانند بیماری «تای ساکس» ژنتیکی است و از سنین پایین آغاز میشود. سایر بیماریهای شایع نورودژنراتیو عبارتند از:
- بیماری هانتینگتون
- ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک)
- بیماری پارکینسون
- همه نوع از اشکال زوال عقل
برخی از علائم رایج بیماریهای نورودژنراتیو عبارتند از:
- از دست دادن حافظه
- فراموشی
- بیعلاقگی
- اضطراب
- تحریک
- از دست دادن کنترل بدن
- تغییرات خلقوخوی
بیماریهای نورودژنراتیو معمولا آسیب دائمی ایجاد میکنند، بنابراین علائم آنها با پیشرفت بیماری بدتر میشوند. علائم جدید نیز احتمالاً با گذشت زمان ایجاد میشوند.
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماریهای نورودژنراتیو وجود ندارد و درمان کمکی این بیماریها سعی در کاهش علائم و حفظ کیفیت زندگی دارد که اغلب شامل استفاده از داروها برای کنترل علائم است.
اختلالات روانی
اختلالات روانی یا بیماریهای روانی، گروه بزرگ و متنوعی از شرایط هستند که بر الگوی رفتاری شما تأثیر میگذارند. برخی از اختلالات روانی که اغلب به راحتی تشخیص داده میشوند عبارتند از:
- افسردگی
- اضطراب
- اختلال دو قطبی
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- روانگسیختگی یا شیزوفرنی
معمولا علائم اختلالات روانی بر اساس شرایط متفاوت هستند و افراد مختلف میتوانند اختلالات روانی یکسانی را بسیار متفاوت تجربه کنند. اگر متوجه تغییر در رفتار، الگوهای فکری یا خلق و خوی خود شدید باید با پزشک خود صحبت کنید.
دو نوع عمده روش درمانی اختلالات روانی شامل دارو و رواندرمانی است. اصولا ترکیبی از این دو روش موثرترین راهکار ممکن است. بنابراین اگر فکر میکنید ممکن است اختلال روانی داشته باشید، مهم است که با روانپزشک خود صحبت کنید تا یک برنامه درمانی مناسب به شما ارائه دهد. منابع زیادی در دسترس است، سعی نکنید خوددرمانی کنید.
فاکتورهای خطر بروز بیماریهای مغز و اعصاب
اختلالات مغزی میتواند هرکسی را تحت تأثیر قرار دهند و معمولا فاکتورهای خطر بروز انواع مختلف اختلالات مغزی و عصبی متفاوت هستند. طبق آمار، آسیب مغزی بیشتر در کودکان زیر ۴ سال، بزرگسالان جوان بین ۱۵ تا ۲۵ سال و بزرگسالان ۶۵ سال به بالا دیده میشود.
تومورهای مغزی میتوانند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهند. خطر شخصی شما به ژنتیک و قرار گرفتن در معرض عوامل خطر محیطی مانند اشعه ایکس بستگی دارد. سن بالا و سابقه خانوادگی مهمترین عوامل خطر برای بیماریهای نورودژنراتیو هستند.
اختلالات روانی بسیار شایع هستند. از هر ۵ فرد بزرگسال، تقریباً ۱ نفر دچار اختلال روانی است. بهخصوص اگر:
- سابقه خانوادگی بیماری روانی داشته باشید
- تجربه زندگی آسیبزا یا استرسزا داشته اید
- سابقه سوءاستفاده از الکل یا مواد مخدر را داشته باشید
- قبلا در اثر ضربه دچار آسیب مغزی شدهاید
آیا امکان پیشگیری از بیماریهای مغز و اعصاب وجود دارد؟
درحالیکه صرع، تومورهای مغزی و سایر اختلالات مغزی به طور معمول قابل پیشگیری نیستند اما برخی از مشکلات عصبی وجود دارد که میتوانید به کمک نکات زیر در برابر بروز آنها اقدام کنید:
- به اندازه کافی استراحت کنید.
- غذای سالم بهخصوص حاوی آنتیاکسیدان زیاد بخورید. مغز و سیستم عصبی شما به غذاهای غنی از ویتامینهای گروه B، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین D، منیزیم و آهن نیاز دارند.
- روزانه زمان کوتاهی در مقابل آفتاب قرار بگیرید.
- مواردی مانند یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق، آرامش عضلانی پیشرونده و ماساژ میتوانند به سیستم عصبی شما نظم بدهند.
- یک پیادهروی روزانه ۲۰-۳۰ دقیقهای ساده میتواند برای شما معجزه کند.
- فعال نگهداشتن مغز میتواند به شما در حفظ ارتباطات، بهبود حافظه و انعطافپذیری بیشتر کمک کند. پس به سراغ یادگیری چیزهای جدید، دیدن مکانهای جدید، انجام معما، حل مشکلات و انجام کارهای جدید بروید.
توصیه میکنیم به مدت پانزده دقیقه در روز روی کاغذ بنویسید یا نقاشی بکشید زیرا محققان نشان دادهاند که این کار باعث تمرین ذهنی میشود.
نحوه صحیح تشخیص بیماریهای مغز و اعصاب
پزشک متخصص مغز و اعصاب میتوانند اختلال مغزی شما را تشخیص دهد. احتمالاً یک معاینه عصبی برای بررسی قدرت بینایی، شنوایی و تعادل شما انجام میدهد. همچنین ممکن است تصاویری از مغز شما برای کمک به تشخیص درخواست کند که در حال حاضر رایجترین ابزارهای تصویربرداری تشخیصی CT ، MRI و اسکن PET هستند. در ادامه یکی از انواع عکس بیماریهای مغزی را مشاهده میکنید.
ممکن است پزشک شما نیاز به بررسی مایعات مغز و نخاع شما داشته باشد. این کار به او کمک میکند تا خونریزی در مغز، عفونت و سایر ناهنجاریها را بررسی کنند. اختلالات روانی معمولاً براساس ارزیابی علائم و سابقه شما تشخیص داده میشوند.
انواع راههای درمان بیماریهای مغز و اعصاب که باید بدانید
نوع روش درمانی مناسب شما معمولا به شرایط و دلایل بیماری مغزی بستگی دارد. به طور کلی، روشهای درمانی شامل ترکیبی از موارد زیر هستند:
- دارودرمانی
- عمل جراحی
- فیزیوتراپی
- ژندرمانی
- کاردرمانی
- رواندرمانی
- اصلاح سبک زندگی
درمان بیماریهای مغز و اعصاب با داروهای گیاهی
تعداد از داروهای گیاهی مانند موارد زیر میتوانند باعث بهبود و تقویت عملکرد مغز شوند:
- جعفری
- آویشن
- چای سبز
- بابونه
- مریم گلی
علاوهبراین، گیاهان دارویی زیر نیز میتوانند با تقویت اعصاب باعث آرامبخشی آن شوند:
- گل گاوزبان
- سنبلالطیب
- گلهای نارنج
- بادرنجبویه
پیشنهاد میکنیم به میزان اندک، در قالب دمنوش از گیاهان دارویی ذکر شده برای پیشگیری و درمان مکمل بیماریهای مغز و اعصاب استفاده کنید.
درمان بیماریهای مغز و اعصاب در طب سنتی
طب سنتی معتقد است که خوردن غذاهایی که باعث تشدید طبع سرد سیستم مغز و اعصاب میشود، احتمال وقوع بیماریهای مغز و اعصاب بهخصوص انواع اختلالات روانی و زوال عقل را افزایش میدهد. بههمیندلیل، توصیه میکنیم در برنامه غذایی روزانه خود حتما مصرف مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، شیره انگور، گردو، مویز و کشمش را در نظر بگیرید.
چه زمای به پزشک مراجعه کنیم؟
بیماریهای مغز و اعصاب در صورت عدم درمان به موقع قابل پیشرفت هستند و ممکن است باعث عوارض جبرانناپذیری مانند فلج بدن یا بیحسی کامل شوند. بنابراین با مشاهده علائم ذکر شده در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد، علائم عصبی مانند موارد زیر ممکن است تهدیدکننده زندگی باشند و باید بلافاصله بهعنوان شرایط اضطراری ارزیابی شوند:
- تغییر در سطح هوشیاری مانند از دست دادن قدرت پاسخگویی
- مشکل در بلعیدن
- سرگیجه
- گفتار مبهم
- از دست دادن هماهنگی عضلات
- مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس
- خفگی
- تشنج
- فلج ناگهانی یا ناتوانی در حرکت بخشی از بدن
پس در این وضعیت فوراً به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری ندارید، می توانید از دکتر مغز و اعصاب آنلاین و صدها پزشک دیگر در پذیرش ۲۴، مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید و مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاورههای ایشان استفاده کنید.
با سلام وقت بخیر
من چند وقتی رفلاکس معده دارم در هفته سه روز معده ام بقدری میسوزه که باید بدم دو تا آمپول بزنند دوبار آندوسکوپی کروم گفتند هیچی نیست بدنم سالم بسیار بسیار استرس دارم کمی افسرده ام و نسبت به قبلا خیلی کم حافظه شدم و ماه قبل با علائم قلبی به بیمارستان در ccuبستری شدم چون تویک روز ضربان قلبم بسیار نا منظم شد و آریتمی قلبی ظاهرا پیدا کردم و همان روز ۱۴ بار تشنج کردم که گفتند علتش آریتمی بوده دوبار آنژیو کردند گفتند هیچ مشکلی نیست و قلبم سالمه
پرش چشم هم دارم
خلاصه هر اتفاقی وحشتناک و ودردناکی رویم رخ میدهد در نهایت دکترها میگن هیچی ام نیست ممکن از استرس باشه
ایا ممکن مشکل مغز و اعصاب داشته باشه ؟
پدر بنده ۶۰ ساله از تبریز فقط مضخرف میگه همش تو خونه از بنایی میگه و همه جا رو رنگ و در و پنجره باز میکنه کلا خسته شدیم تو خونه اسم خودشو هم تو محله استاد اسماعیل قاسمی اذر نوشته همسایه ها رو هم اذیت میکنه یک بارم رفت دکتر اعصاب قرص هاشو مصرف نکرد حتی همسایه مون دوربین گذاشته به اونم گیر میداد کلا موندیم چیکار کنیم
سلام وقت بخیر
من کلا از بچگی سمت راست صورتم افتادگی داره البته تا اون حد زیاد نیس،ابرو لب کلا پایین تره نسبت به سمت چپ صورتم ، و اینکه جدیدا مث قبل نمیتونم تمرکز کنم به حرفای ی نفر نمیتونم زیاد گوش بدم ، ناخوداگاه حواسم میره جای دیگه،دانشجو هستم ولی وقتی کتاب میخونم خیلی اذیت میشم و مشکل تمرکز دارم
افتادگی صورتم نگرانم کرده
ممکنه مشکلی داشته باشم تو سرم؟
من تمام -به معنای واقعی تمام- علائم رو دارم و الان نمیدونم باید چیکار کنم 🙂
سلام خسته نباشید
پدر بنده سرش مداوم درد میکنه از صبح که بیدار میشه تا آخر شب فقط یه ۴.۵ ساعتی شب آروم میشه خواهش میکنم اگه راهنمایی کنید
سلام من فریبا هستم مادرم چند سال پیش به دلیل ضربه مغزی سر درد گیجی حالت ضعف دارد چندین بار داکتر رفته ولی هنوز خوب نشده
آیا پشنهادی دایرین؟
ببرین پیش دکتر شیروانی متخصص و جراح مغزواعصاب
سلام من دوکیست تخمدان اندمتریاز فیبروم وخونریزی های شدید داشتم که قصد عمل برداشتن رحم دارم
که باعث ضعف جسمانی وکمخونی شدید شدم
امسال شش بار دچار حمله عصبی شدم که یکبارش بقدری شدید بود کارم بیمارستان کشید وچشم راستم
دچار تاری دید ومگس پران شده دیگر از مرگ نمی ترسم ازتنهایی وعمل جراحی ودرد جسم نمیترسم
ولی ازاین حمله عصبی یاهیولا میترسم
قرص اعصاب ضدافسردگی مصرف میکنم وبا ذکر و دعا ونماز والتماس از پروردگار وائمه اطهار میخام که فقط
این حمله از من دور شود خیلی اضطراب میگیرم
من پوست سرم سوزش داره بی حس میشه چکار کنم تشکر
سلام متأسفانه پدر من درگیر بیماری ال اس شدن کنترل در راه رفتن ،ایستادن و حرکت دست چپ رو از دست دادن.
جدیدا دچار مشکل در بلع غذا خوردن شدن ،من واقعا نمیدونم دقیقا باید چیکار کنم براش.
بابام جلو چشمم مثل شمع داره آب میشه و من نمیتونم کاری براش انجام بدم آیا پیشنهادی دارین؟):
سلام پسرم دوساله است بعد از یک سالگی شروع به ضعیف شدن کرد حرکت دست و پایش کند شده بد خلق شده درمانی چیست لطفاً راهنمای کنید
سلام من چند ساله که صدای سوت خیلی نازک در سرم احساس میکنم و صدای چند نفر که صحبت میکنند در مورد من اما کسی نیست گیجی وصدای مدام صوت و…….غیره درد من چیه
Spor Haberleri Futbol, basketbol, tenis ve diğer spor dallarından en güncel haberler. Spor dünyasının nabzını tutan kaynak
مریم
من بعدازاینکه کرونا گرفتم سرم تومغزم تحت فشاره باکمی سردرد وسرگیجه وبی حالی بدن .قبل کرونا اینجور نبودم چون زده بود تو سرم خون دماغ میشدم وسردردشدید داشتم رفتم دکترام ار ای گرفتم گفتن عصبی شده مغزت ولی داروی خوبی ندادن بهم
سلام مدت طولانی هست که مدام حالت سرگیجه دارم فکر میکنم منگم عدم تعادل هم دارم یه کم هم حالت تهوع هر چی دکتر مغز و اعصاب رفتم مگین طوری نیست حتی ام آر ای هم گرفتم پس چرا اینقدر حالم بده لطفا منو راهنمای کنید و از این حالت خیلی بد که زندگیمو مختل کرده نجات بدین متخصص گوش و حلق بینی هم رفتم
سلام درود؛مشکل اصلی شما استرس اظطراب با سه یا چهار جلسه مراجعه به روانپزشک بهتر میشی
روانپزشک برید علائمتون شبیه اضطراب و افسردگی است
سلام باید ساعت خوابتون تنظیم کنید
با سلام وخسته نباشید من حدود سه ماهی سردرد خیلی حفیف در سمت چپگرفتم خستگی در بدن بخصوص در پاها ودستا خیلی خوابم میبره صبحها به سختی از خواب بیدارمیشم همه آزمایشاتو انجام دادم ازمایش خون دوبار ام ای ار دادم با حاجب بدون حاجب هیچ ایرادی نداشت ممنون میشم راهنماییم کنیداحساس منکی سر دارم وبی حوصله
افسردگی مراجعه روانپزشک
سلام خسته نباشد من الان سه ماهی میشه کل بدنم خسته هست همش خوابم میاد صبا اصن نمیتونم از خواب بیدارشم پاهام دستام یه جورایی خیلی ضعیف شدن احساس منکی در سر دارم لرزش دست پیدا کردم وقتی غذا یا چایی میخورم سر وبدنم داغ میشع عرق میکنم همه آزمایشاتو انجام دادم دوبار ام ای آر دادم با حاجب بدون حاجب هیچ ایرادی نداشتم مشکل چیه ممنون میشم راهنمایم کنید
سلام وقت بخیر من این علایم دارم تغییر در سطح هوشیاری مانند از دست دادن قدرت پاسخگویی
مشکل در بلعیدن
سرگیجه
گفتار مبهم
از دست دادن هماهنگی عضلات
باید به پزشک مغز اعصاب مراجعه کنم ؟
با سلام وخسته نباشید من چند سال است که این م
تغییر در سطح هوشیاری مانند از دست دادن قدرت پاسخگویی
مشکل در بلعیدن
سرگیجه
گفتار مبهم
از دست دادن هماهنگی عضلات
با سلام و خسته نباشید خدمت شما من چند سال است که این مشکلات دارم چندسال پیش زیاداسترس وسواسی و اعصبی می شدم حالا ۲سال است که بتر شدم کل بدن می سوزه یه سردرد زیادی دارم سمت چپ سرم خستگی خواب آلودگی یه وقتی از خودم از زندگیم بعدم میاد کل بدنم داغ میشه صورتم خیلی داغ میشه چشمهایم دیدش کم شده روماتیسم هم دارم سرم دور میزنه فکر میکنم زیر پام مثل زلزله میشه دیگه از خودم خسته شدم هر چ دکتر هم میرم خوب نمی شم هرچ دارو هم می خورم خواهش میکنم کمکم کنید خیلی ممنون میشم
سلام عرض ادب
من علایم را دارم باید به پزشک مغز اعصاب مراجعه کنم؟
سلام وقت بخیر مادر من ده روزه سرگیجه و سردرد داره دوبار دکتر بردم ی بار گفتن ویروس هست بعد گفتن مایع گوش تکان خورده اما با داروها بهتر نشد دوروزه تاری دید گرفته بردم چشم پزشکی گفت مشکلی نداره امروز بردم گوش حلق و بینی گفت از گوش هم نیست گفتن باید ببریم مغزو اعصاب در ضمن مشکل اعصاب هم داره و دارو مصرف میکنه میشه راهنمایی کنید
مغز و اعصاب پیگیری کنید
پشت سرم سر میشه بیشتر قسمت پب سرم گردنم درد مکند سینوزیتم دارم الان ۵روزه پشت سرم سر میشه
سلام.شبتون بخیر.خانم دکتر من دوروز پیش یه سوزش در سرم وصورت چپم حس کردم که خوب شد امروز هم چشمام حدود ۵دقیقه نوراهایی شبیه میگرن اورال رو حس کردم.نیاز هست به دکتر مغز واعصاب مراجعه کنم.ممنونم