بررسی تاثیر مشکلات عفونی بدن بر روی سیستم گوارش و همچنین سلامت پوست و مو

هنگامی که در یک نقطه از بدن یک مشکل یا بیماری بروز می کند نه تنها آن نقطه بلکه سایر نقاط بدن متاثر از آن بیماری دچار مشکلاتی خواهند شد، در همین راستا در این بخش تاثیر مشکلات عفونی بدن بر روی سیستم گوارش و همچنین سلامت پوست و مو مورد بررسی قرار گرفته شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

متخصص پوست و مو کیست و چه وظایفی را بر عهده دارد؟

یک پزشک متخصص پوست و مو( درماتولوژی) موضوعات بهداشتی، اختلالات و بیماری های پوست، مو، ناخن و غشای مخاطی را مورد تشخیص و درمان قرار می دهد.

پزشکان متخصص پوست و مو به دانش بالینی عمیقی نیاز دارند زیرا باید مشکلات مختلف داخلی که می توانند باعث علائم پوستی شوند را تشخیص دهند.

 

بیماری و مشکلات پوستی کدام اند؟

بیماری ها و مشکلات پوستی طیف وسیعی دارند که برخی از مهمترین آنها شامل؛ آکنه، درمانیت و اگزما، عفونت های قارچی، ریزش مو، زگیل، مشکلات ناخن، ویتیلیگو، پسوریازیس، روزاسه ، زونا( تبخال زوستر)، سرطان پوست، ریزش موی سکه ای، ویتیلیگو، کک و مک و لک صورت، قارچ های پوستی، ترک های پوستی و غیره می باشد.

 

پزشک متخصص پوست و مو چگونه مشکلات و بیماری های پوست و مو را درمان می کند؟

از آنجا که پوست وسیع ترین اندام بدن بوده و اولین خط دفاعی بدن در برابر مشکلات و عوامل بیماری زا می باشد، سلامت آن اهمیت زیادی دارد از این رو پزشکان متخصص پوست و مو از روش های مختلفی جهت درمان و مدیریت مسائل مربوط به پوست، ناخن و مو بهره می گیرند.

استفاده از روس های غیرتهاجمی نظیر دارو درمانی بیشتر از روش های تهاجمی تر نظیر؛ لیزر درمانی، پی آر پی، اسکلروتراپی، لایه برداری شیمیایی، مزوتراپی، تزریقات آرایشی( بوتاکس، کلاژن و چربی)، لیپوساکشن، لیفتینگ، کرایوتراپی، درم ابریژن، میکروبیلدینگ، کاشت مو، جراحی وغیره مورد توجه قرار می گیرد زیرا در روش های غیرتهاجمی آسیب کمتری به پوست و مو وارد خواهد شد.

عکس-خانم-در-حال-آرایش-کردن

 

جراحی لیزر برای درمان کدام مشکلات پوستی است؟

متخصصان پوست و مو به کمک جراحی لیزر؛ تومورها، زگیل، خال ها، خال کوبی ها، ماه گرفتگی، جای زخم پوست، چین و چروک و… را درمان می کنند.

 

متخصص گوارش کیست و چه وظایفی را بر عهده دارد؟

قبل از اینکه ببینم متخصص گوارش چه می کند، باید ببینیم دستگاه گوارش و بیماری های آن چیست!

 

دستگاه گوارش چیست؟

به دستگاه لوله ای شکل که از دهان شروع و به مقعد ختم می شود و وظیفه هضم و جذب و مواد غذایی و دفع بخشی از مواد دفعی بدن را برعهده دارد، دستگاه گوارش گفته می شود. دیگر اعضای سیستم گوارش بدن شامل؛ نای، مری، معده، لوزالمعده، کیسه صفرا، روده کوچک و بزرگ، کبد و غیره هستند.

 

مشکلات و بیماری های دستگاه گوارش کدام اند؟

رایج ترین بیماری های دستگاه گوارش شامل؛ سرطان های دستگاه گوارش، رفلاکس معده،  دیورتیکولیت، سنگ کیسه صفرا، سندرم روده تحریک پذیر، بواسیر( هموروئید)، فیشر مقعدی( شقاق)، سلیاک، کولیت اولسراتیو و غیره می باشد.

 

متخصص گوارش چه وظایفی برعهده دارد؟

یک پزشک متخصص گوارش با داشتن مهارت های پزشکی لازم در زمینه ؛ تشخیص بیماری‌ها، فیزیولوژی دستگاه گوارش، بیماری‌ها و اختلالات گوارشی، روش‌ها و تجهیزات درمانی، مانند آندوسکوپی به معاینه، تجویز آزمایش،  تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های دستگاه گوارش می پردازد.

 

متخصص عفونی کیست و چه وظایفی را بر عهده دارد؟

پزشک متخصص عفونی در تشخیص و درمان عفونت های مختلفی که بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهد، کار می کند.

 

بیماری های عفونی کدام اند؟

مشکلاتی که توسط ارگانیسم‌هایی مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ‌ها یا انگل‌ها ایجاد می شوند، بیماری های عفونی هستند.

 

در چه مواردی یک پزشک عمومی، بیمار را به متخصص عفونی ارجاع می دهد؟

در موارد زیر باید مشکلات و بیماری های مرتبط به عفونت را تحت نظر متخصص عفونی مورد درمان قرار داد:

  • عفونت هایی که به درمان هایی نظیر آنتی بیوتیک ها مقاوم نشان می دهند.
  • در مواردی که تشخیص عفونت مشکل است.
  • در مواردی که عفونت با تب بالا همراه است.
  • جهت بررسی و چکاپ هایی پیش از سفرهای بین المللی
  • تشخیص بیماری بعد از مسافرت
  • ابتلا فرد به HIV و ایدز
  • در مواردی که فرد به هپاتیت B و C مبتلا است.

 

علائم بیماری های عفونی کدامند؟

اگرچه بیماری های مختلف عفونی علائم خاص خود را دارند اما شایع ترین علائم این نوع بیماری ها شامل؛ تب، اسهال، خستگی، دردهای عضلانی و سرفه است.

 

کرونا

یک متخصص بیماری های عفونی چگونه مشکلات و بیماری های عفونی را درمان می کند؟

  • دریافت شرح حال بیمار:

یک متخصص عفونی در ابتدا عفونت احتمالی را مورد ارزیابی قرار می دهد، در این راستا علائم عفونت، شدت عفونت، مدت عفونت و ماهیت آن را از بیمار جویا می شود و همچنین مشکلات بالینی گذشته، داروها، آلرژی ها و سابقه ی اجتماعی بیمار را نیز مورد پرسش قرار می دهد.

  • انجام معاینه فیزیکی:

متخصص عفونی پس از دریافت شرح حال از بیمار، بیماری های عفونی فرد را مورد معاینه قرار می دهد.

جهت معاینات فیزیکی ، متخصص به ارزیابی دما، ضربان قلب، فشار خون و میزان تنفس بیمار می پردازد و در ادامه یک معاینه عمومی صورت می‌گیرد که شامل معاینه از نظر بثورات جلدی یا غدد لنفاوی، معاینه قفسه سینه و شکم و گاهی اوقات بررسی ناحیه تناسلی خواهد بود.

در مواردی که پزشک با دریافت شرح حال و انجام معاینات فیزیکی نتواند به طور درست علت مشکلات عفونی را تشخیص دهد، یکسری آزمایشات بالینی نظیر؛ تست خون، تست ادرار، تست مدفوع، کشت و حساسیت خون، سونوگرافی، MRI، سی تی اسکن، اشعه ایکس و غیره را تجویز می کند تا بتواند به درستی علت بیماری عفونی را تشخیص دهد و درمان های موثر از جمله دارو درمانی را تجویز نماید.

تاثیر مشکلات عفونی بدن بر روی سیستم گوارش و همچنین سلامت پوست و مو چیست؟

با توجه به مطالب اشاره شده می توان گفت که مشکلات و بیماری های عفونی به دلیل تاثیر بر روی کل بدن، مشکلات گوارشی و همچنین مشکلات و بیماری های پوست و مو را سبب خواهند شد که جهت درمان اصولی و ریشه ای این مشکلات باید به پزشک متخصص عفونی مراجعه کرد.

 

 

۳.۵/۵ (۲ نظر)

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا