علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ آیا سندرم روده تحریک پذیر قابل درمان است؟
انواع سندرم روده تحریک پذیر و راه های درمان آن چیست؟
فهرست مطالب
سندرم روده تحریک پذیر چیست؟
واقعا سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ سندرم روده تحریک پذیر (IBS) که از آن با عنوان کولیت اسپاستیک، کولیت مخاطی یا کولون عصبی نیز یاد میشود، معمولا روده بزرگ را درگیر میکند. از علائم و نشانههای رایج آن میتوان به گرفتگی عضلات، درد شکمی، نفخ، اسهال و یبوست مزمن اشاره کرد.
جالب است بدانید که علائم آزاردهنده سندرم روده تحریک پذیر در طول زمان تغییر میکنند و زمانی بهبود مییابند که بیمار مسلط به نحوه مدیریت این بیماری شده باشد. خوشبختانه درصد کمی از بیماران علائم و نشانههای شدید دارند و باید اقدام به دارودرمانی و رواندرمانی تحت نظر دکتر سندرم روده تحریک پذیر کنند. اغلب بیماران میتوانند علائم خود را با کنترل رژیم غذایی، سبک زندگی و استرس تسکین دهند.
خوشبختانه سندرم روده تحریک پذیر تغییری در بافت روده ایجاد نمیکند یا خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش نمیدهد. تا همین اواخر دانشمندان مطمئن نبودند که چه چیزی باعث بروز این سندرم میشود، اما شواهد روزافزونی وجود دارد که نشان میدهند تکثیر میکروبهای عامل گاستروانتریت عفونی ممکن است موثر باشد.
با توجه به اینکه این بیماری مزمن میتواند باعث اختلال در زندگی روزانه شود، پیشنهاد میکنیم در اولین فرصت با پزشک متخصص گوارش مشورت کنید. مطمئنا اگر نیاز باشد، شما را به روانشناس یا روانپزشک ارجاع خواهد داد. با مطالعه ادامه این مطلب میتوانید پاسخ جامعتری برای پرسش سندروم روده تحریک پذیر چیست؟ دریافت کنید.
علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟
سندرم روده ی تحریک پذیر علائم و نشانههای متغیری دارد که معمولا برای مدت طولانی بروز میکنند. رایجترین آنها عبارتند از:
- تغییر در عادات گوارشی و حرکات روده
- درد و گرفتگی شکم، که اغلب پس از دفع مدفوع کاهش مییابد
- احساس خالی نشدن روده بزرگ پس از دفع مدفوع
- دفع مکرر گاز از روده
- خروج مخاط از راستروده و مقعد
- احساس نیاز ناگهانی و فوری به دستشویی
- تورم یا نفخ مداوم شکم
این علائم اغلب بعد از خوردن غذا بدتر میشوند. عود آنها ممکن است چند روز طول بکشد و سپس بهبود یافته یا به طور کامل برطرف شود. جالب است بدانید که نوع علائم و نشانهها در افراد مختلف متفاوت است.
ازآنجاییکه تاحدی شبیه علائم بیماریها و شرایط دیگر هستند و همچنین میتوانند قسمتهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهند، تشخیص نهایی باید توسط پزشک متخصص انجام شود. از علائم فرعی سندرم روده تحریک پذیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تکرر ادرار
- بوی بد دهان
- سردرد
- درد مفاصل یا ماهیچه
- خستگی مداوم
- در زنان، رابطه جنسی دردناک یا دیسپارونی
- قاعدگی نامنظم
اغلب بهدلیل ناراحتی و حس خجالت بیمار، ممکن است اضطراب و افسردگی نیز رخ دهد. در صورت عدم درمان بهموقع، بیمار با عارضه سندرم روده تحریک پذیر و لاغری مواجه میشود.
علت سندرم روده تحریک پذیر چیست و چه کسانی بیشتر دچار این مشکل میشوند؟
اگرچه هنوز علت دقیق بروز این سندرم شناخته نشده است اما عواملی که به نظر میرسد نقش موثری دارند، عبارتند از:
- انقباضات غیر طبیعی عضلات روده. دیوارههای روده با لایههایی از ماهیچه پوشانده شدهاند که با حرکت غذا در دستگاه گوارش شما منقبض میشوند. انقباضات قویتر و طولانیتر از حد طبیعی میتوانند باعث بروز گاز روده، نفخ و اسهال شوند. انقباضات ضعیف روده میتواند عبور غذا را کند کرده و منجر به شکلگیری مدفوع سفت و خشک شود.
- ناهنجاریهای اعصاب. هماهنگی ضعیف سیگنالهای بین مغز و رودهها میتواند باعث شود که بدن شما نسبت به تغییراتی که به طور معمول در فرآیند گوارش رخ میدهد واکنش بیشازحد نشان دهد و منجر به درد، اسهال یا یبوست شود.
- عفونت شدید. این سندرم میتواند پس از یک حمله شدید اسهال ناشی از باکتری یا ویروس عامل گاستروانتریت ایجاد شود. در واقع، با رشد بیشازحد باکتری در روده همراه است.
- استرس مداوم. افرادیکه مدام در معرض رویدادهای استرسزا هستند، تمایل بیشتری به بروز علائم سندرم روده تحریک پذیر دارند. علاوهبراین، اکثر افراد مبتلا به این سندرم علائم و نشانههای بدتر یا شایعتری را در دورههای افزایش استرس تجربه میکنند.
- تغییرات در وضعیت میکروبهای روده. میتوان به تغییرات در باکتریها، قارچها و ویروسهایی اشاره کرد که به طور معمول در رودهها ساکن هستند و نقش کلیدی در سلامت بدن و سیستم گوارش دارند. تحقیقات نشان میدهند که میزان این میکروبها در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ممکن است کمتر از افراد سالم باشد.
با انواع سندرم روده تحریک پذیر بیشتر آشنا شوید
انواع سندرم روده تحریک پذیر را میتوان براساس علائم و شدت آنها دستهبندی کرد. مطمئنا همه افراد یک نوع علائم بروز نمیدهند و شدت علائم در بعضی از افراد بیشتر است. بههمیندلیل، همه بیماران نیاز به دارودرمانی ندارند و با کنترل رژیم غذایی، سبک زندگی و استرس مشکل آنها برطرف میشود. در حال حاضر سه نوع اصلی سندرم روده تحریک پذیر با عناوین زیر وجود دارد:
- IBS همراه با یبوست (IBS-C). فرد درد معده، ناراحتی، نفخ، اجابت مزاج نادر یا با تاخیر یا مدفوع سفت یا تودهای را تجربه میکند.
- IBS همراه با اسهال (IBS-D). درد معده، ناراحتی، نیاز فوری به توالت رفتن، اجابت مزاج بسیار مکرر یا مدفوع آبکی یا شل وجود دارد.
- IBS با الگوی مدفوع متناوب (IBS-A). فرد هم یبوست و هم اسهال را تجربه میکند.
فاکتورهای خطر بروز سندرم روده تحریک پذیر
نتایج یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۹ نشان داد که ویژگیها و شرایط زیر ممکن است خطر ابتلا به این سندرم را افزایش دهد:
- سن کمتر از ۵۰ سال
- زن بودن (استروژندرمانی قبل یا بعد از یائسگی نیز یکی از فاکتورهای خطر برای بروز سندرم روده تحریک پذیر است.)
- داشتن سابقه خانوادگی سندرم روده تحریک پذیر، زیرا ژنها ممکن است مانند فاکتورهای محیطی در بروز بیماری نقش داشته باشند.
- داشتن مشکلات روحی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خواب و غیره
- داشتن سابقه سوءاستفاده جنسی، فیزیکی یا عاطفی
- ابتلا به گاستروانتریت
عوارض احتمالی سندرم روده تحریک پذیر
یبوست مزمن یا اسهال میتواند باعث هموروئید یا بواسیر شود. معمولا بسیاری از افراد مبتلا به سندرم متوسط تا شدید، کیفیت زندگی ضعیفی را گزارش میدهند. تحقیقات نشان میدهد که افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر تا سه برابر بیشتر از افرادی سالم کار خود را از دست میدهند.
علائم و نشانههای این سندرم میتواند منجر به افسردگی یا اضطراب شود. اگرچه، افسردگی و اضطراب نیز میتوانند علائم آن را بدتر کند. بههمیندلیل، رواندرمانی در اولویت قرار دارد.
آیا امکان پیشگیری از سندرم روده تحریک پذیر وجود دارد؟
تحقیقات در مورد این سندرم برای ایجاد اقدامات پیشگیرانه و درمانهای جدید ادامه دارد. در حال حاضر، توجه به رژیم غذایی و استرس بهترین گام برای جلوگیری از تشدید این ناراحتی است. مطمئنا مشورت با پزشک میتواند کمک زیادی به مدیریت محرکها و فاکتورهای خطر اختصاصی شما کند.
نحوه صحیح تشخیص سندرم روده تحریک پذیر
در حال حاضر هیچ آزمایشی برای تشخیص قطعی سندرم روده تحریک پذیر وجود ندارد. پزشک شما احتمالاً با بررسی یک تاریخچه پزشکی کامل، معاینه فیزیکی و آزمایشهایی برای رد سایر بیماریها مانند بیماری سلیاک شروع میکند.
پس از رد سایر شرایط، دکتر سندرم روده تحریک پذیر احتمالاً در مورد بروز احتمالی درد و ناراحتی شکمی، اسهال یا یبوست برای حداقل یک روز در هفته در سه ماه گذشته سوال میپرسد. تغییر تعداد دفعات دفع مدفوع یا قوام مدفوع نیز مهم است. از دیگر علائم مورد توجه پزشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش وزن
- خونریزی از رکتوم یا راستروده (سندروم روده تحریک پذیر و خون در مدفوع)
- تب
- حالت تهوع یا استفراغ مکرر
- درد شکم، بهخصوص اگر مربوط به اجابت مزاج نباشد یا در شب رخ دهد (سندروم روده تحریک پذیر و درد پهلو)
- اسهالی که مداوم است یا شما را از خواب بیدار میکند
- کمخونی که مربوط به کمبود آهن است
اگر درمان اولیه تاثیری در رفع این علائم نداشته باشد، احتمالاً به آزمایشهای اضافی زیر نیاز خواهید داشت. پزشک ممکن است چندین آزمایش از جمله آزمایش مدفوع برای بررسی عفونت یا مشکلات مربوط به توانایی روده شما برای دریافت مواد مغذی از غذا (سوء جذب) توصیه کند. روشهای تشخیصی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- کولونوسکوپی. پزشک از یک لوله کوچک و انعطافپذیر برای بررسی کل طول روده بزرگ استفاده میکند.
- اشعه ایکس یا سیتی اسکن. این آزمایشها تصاویری از شکم و لگن شما تولید میکنند که ممکن است به پزشک اجازه دهد تا سایر علل علائم شما را رد کند، بهویژه اگر درد شکمی دارید. پزشک ممکن است روده بزرگ شما را با یک مایع (باریم) پر کند تا هرگونه مشکلی بیشتر نمایان شوند.
- آندوسکوپی فوقانی. یک لوله بلند و انعطافپذیر در گلو و سپس به مری وارد میشود. دوربین در انتهای لوله به پزشک اجازه میدهد تا دستگاه گوارش فوقانی شما را بررسی کند و نمونه بافتی (بیوپسی) از روده کوچک و مایع شما را برای بررسی رشد بیشازحد باکتریها تهیه کند. معمولا در صورت مشکوک بودن به بیماری سلیاک، پزشک آندوسکوپی را توصیه میکند.
تستهای آزمایشگاهی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تست عدم تحمل لاکتوز. لاکتاز آنزیمی است که برای هضم قند موجود در محصولات لبنی (لاکتوز) به آن نیاز دارید. اگر در اثر کمبود این آنزیم لاکتوز را تجزیه نکنید و دچار عدم تحمل لاکتوز شوید، ممکن است مشکلاتی مشابه مشکلات ناشی از سندرم روده تحریک پذیر از جمله درد شکم، گاز و اسهال داشته باشید. پزشک ممکن است آزمایش تنفس را نیز تجویز کند یا از شما بخواهد که شیر و فرآوردههای آن را از رژیم غذایی خود برای چند هفته حذف کنید.
- آزمایش تنفسی. آزمایش تنفس همچنین میتواند تعیین کند که آیا رشد بیشازحد باکتری در روده کوچک شما وجود دارد یا خیر. رشد باکتریها در بین افرادیکه جراحی روده انجام دادهاند یا مبتلا به دیابت یا بیماری دیگری هستند که هضم را کند میکنند، شایعتر است.
- آزمایشهای مدفوع. اگر اسهال مزمن دارید، ممکن است مدفوع شما از نظر وجود باکتری یا انگل یا مایع گوارشی تولید شده در کبد شما (اسید صفراوی) بررسی شود.
انواع روشهای درمان سندرم روده تحریک پذیر
هیچ درمان قطعی برای سندرم روده تحریک پذیر وجود ندارد. با این حال، اگر فرد مبتلا از محرکها اجتناب کند، رژیم غذایی خود را تنظیم کند و توصیههای پزشک خود را دنبال کند، میتواند به طور قابل توجهی خطر عود و ناراحتی را کاهش دهد. در مراحل اولیه درمان معمولا دکتر گوارش و کبد بالغین موارد زیر را توصیه میکند:
- از مصرف غذاهایی که علائم شما را تحریک میکنند اجتناب کنید.
- غذاهای پر فیبر بخورید.
- به مقدار زیاد مایعات بنوشید.
- به طور منظم ورزش کنید.
- به اندازه کافی بخوابید.
- اگر مدام نفخ یا دفع گاز روده دارید، از مصرف نوشیدنیهای گازدار و الکلی و غذاهای خاصی که ممکن است منجر به افزایش گاز شوند، اجتناب کنید.
تحقیقات نشان میدهند که برخی از بیماران، در صورت قطع مصرف گلوتن (موجود در گندم و جو)، علائم اسهال آنها بهبود مییابد. برخی دیگر به کربوهیدراتهای خاصی مانند فروکتوز، فروکتان ها، لاکتوز و غیره که در برخی از غلات، سبزیجات، میوهها و محصولات لبنی یافت میشوند، حساس هستند. بههمیندلیل است که باید با آزمون و خطا غذاهای محرک را شناسایی کرد.
اگر شدت مشکلات شما متوسط یا شدید است، پزشک ممکن است مراجعه به مشاور را پیشنهاد دهد. بهخصوص اگر افسردگی دارید یا اگر استرس علائم شما را بدتر میکند. علاوهبراین، پزشک براساس علائم شما ممکن است داروهایی زیر را تجویز کند:
- مکملهای حاوی فیبر. مصرف مکملی مانند پسیلیوم همراه با مایعات ممکن است به کنترل یبوست کمک کند.
- ملینها. اگر مصرف فیبر به رفع یبوست کمک نکند، پزشک ممکن است ملینهای بدون نسخه مانند منیزیم هیدروکسید خوراکی یا پلی اتیلن گلیکول را توصیه کند.
- داروهای ضد اسهال. داروهای بدون نسخه مانند لوپرامید، میتوانند به کنترل اسهال کمک کنند. پزشک شما همچنین ممکن است یک اتصالدهنده اسید صفراوی مانند کلستیرامین یا کلستیپول را تجویز کند.
- داروهای آنتیکولینرژیک. داروهایی مانند دی سیکلومین که میتوانند به تسکین اسپاسم دردناک روده کمک کنند، گاهی برای افرادیکه حملات اسهال دارند تجویز میشوند. این داروها به طور کلی بیخطر هستند اما میتوانند باعث یبوست، خشکی دهان و تاری دید شوند.
- داروهای ضد افسردگی. این نوع داروها میتوانند به کاهش افسردگی و مهار فعالیت نورونهایی که رودهها را کنترل میکنند کمک کند. اگر در نبود افسردگی اسهال و درد شکمی دارید، پزشک ممکن است دوز کمتر از حد طبیعی ایمی پرامین، دزیپرامین یا نورتریپتیلین را پیشنهاد کند. عوارض جانبی آنها ممکن است شامل خوابآلودگی، تاری دید، سرگیجه و خشکی دهان باشد.
- داروهای ضد افسردگی .SSRI داروهای ضد افسردگی مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین یا پاروکستین، ممکن است در صورت افسردگی به رفع درد و یبوست کمک کنند.
- داروهای ضد درد پرگابالین یا گاباپنتین ممکن است درد شدید یا نفخ را کاهش دهند.
جالب است بدانید که محققان در حال بررسی درمانهای جدید مانند پیوند میکروبیوتای مدفوعی (FMT) هستند. این روش، باکتریهای سالم روده را با قرار دادن مدفوع فرآوریشده شخص دیگری در روده بزرگ فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بازیابی میکند. آزمایشات بالینی برای بررسی داروی جدید سندرم روده تحریک پذیر در حال انجام هستند.
درمان خانگی سندرم روده تحریک پذیر
جالب است بدانید که رژیم غذایی و اضطراب مزمن تاثیر زیادی در تحریک علائم بیماران دارند. مدت طولانی است که نقش آلرژی یا عدم تحمل غذایی در سندرم روده تحریک پذیر شناخته شده است.
در اصل آلرژی غذایی واقعی بهندرت باعث بروز سندرم میشود، اما بسیاری از افراد هنگام خوردن یا نوشیدن برخی غذاها یا نوشیدنیها از جمله گندم، محصولات لبنی، مرکبات، لوبیا، کلم، شکلات، شیر، الکل و نوشیدنیهای گازدار علائم بدتری دارند. حتی ممکن است دچار یبوست یا اسهال شوند. به طور کلی، محرکهای غذایی رایج برای گرفتگی شکم یا نفخ عبارتند از:
- لوبیا
- کرفس
- پیاز
- هویج
- کشمش
- موز
- زردآلو
- آلو
- کلم بروکلی
- چوب شور
- انواع شیرینی
- محصولات لبنی
- آدامس بدون قند به دلیل داشتن سوربیتول
- محصولات حاوی کافئین
بنابراین در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر، باید مصرف مواد غذایی ذکر شده را به حداقل برسانید. توجه به نکات زیر نیز میتواند مانع از عود این مشکل شود:
- مدیریت مصرف فیبر غذایی. برخی از افراد مبتلا به سندرم نیاز به افزایش مصرف فیبر دارند، درحالیکه برخی دیگر باید کمتر فیبر مصرف کنند. سطح متعادل فیبر در رژیم غذایی میتواند به بهبود هضم غذا کمک کند.
- مصرف مکملهای پروبیوتیک. مصرف پروبیوتیکها ممکن است به برخی افراد کمک کند. اینها باکتریهای مفیدی هستند که از سلامت روده حمایت میکنند. ممکن است یک فرد بلافاصله اثرات آنها را احساس نکند، بنابراین باید در طول چند هفته مصرف شوند تا تاثیر آنها بر سلامت روده در یک دوره طولانیتری ارزیابی شود.
- ثبت اثرات غذاهای مختلف. این کار به شما کمک میکند تا غذاهای محرک را شناسایی کنید. ازآنجاییکه برنامه غذایی یکسانی برای همه بیماران وجود ندارد، یک فرد برای یافتن یک رژیم غذایی سازگار و راحت نیاز به فرآیند آزمون و خطا دارد.
درمان سندرم روده تحریک پذیر با طب سنتی
متخصص طب سنتی معتقد است که اکثر افراد مبتلا به این سندرم، دارای طبع سرد و بلغمی هستند. بههمیندلیل، باید برای اصلاح اقدام شود. استفاده از دمنوش گیاهان دارویی مانند بابونه، زیره و آویشن نیز بسیار موثر است. نباید بلافاصله بعد غذا چای و میوه خورد و مصرف لبنیات و مواد غذایی نفاخ باید به حداقل برسد. در مورد اثرات مفید طب سوزنی با یک کارشناس مشورت کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر تغییر مداوم در عادات روده یا سایر علائم و نشانههای سندرم روده تحریک پذیر مانند کاهش وزن، اسهال شبانه، خونریزی از رکتوم، استفراغ بیدلیل و مشکل در بلع را دارید، به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. چراکه ممکن است نشاندهنده یک بیماری جدیتر مانند سرطان روده بزرگ باشند؛ در صورتی که به سرطان رکتوم مبتلا هستید، میتوانید به متخصص سرطان رکتوم مراجعه کرده و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری را ندارید، پیشنهاد میکنیم از صدها دکتر آنلاین گوارش پذیرش ۲۴ مشاوره آنلاین تلفنی و متنی بگیرید. مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاورههای بهترین دکتر آنلاین گوارش برای درمان استفاده کنید. در این سامانه، امکان پرسش و پاسخ و مشاهده نظرات در مورد سندروم روده تحریک پذیر وجود دارد.
سلام بنده ۲۴ سالم هست
تو زمستون دچار آنفلوآنزا شدم و دکترکپسول آزیترومایسین تجویز کردن در کنار دارو های دیگه بعد از مصرف اون دچار اسهال شدم و حتی حرکات روده ای هم حس میکردم از درمان های خونگی نتیجه ای نگرفتم به دکتر گوارش مراجعه کردم و گفتن روده تحریک پذیر داری قرص رگفلور دی سکلومین و دایمکتون و یه دونه قرص ناشتا هم تجویز کردن حرکات روده ای الان کمتر شده گاهی اوقات هم خوب میشه اما دوباره این اسهال شروع میشه
درد شکمی هم جز هنگام اجابت مزاج تایم دیگهای ندارم الان ۶ ماهه این حالت هستم
سلام من یک ماهه اسیدمعده میزنه به گلوم وبعدغذامعدم سنگینی میکنه درد میزنه به پشتم معذرت میخوام آروغ میزنم غذابرمیگرده گلوم چیکارکنم لطفا کمکم کنید
سلام من ۲۱ سالمه
دکتر من سه روزه بیرون روی ندارم اشتهام سرجاشه ورم شکم درد شکم و حس پر بودن و سنگینی دارم هر چیزی که فکرشو کنین امتحان کردم درست نمیشه به نظرتون چه کاری انجام بدم؟
منم دقیقا مثل شماهستم
سلام مه مدتت شش ماه است سر گیجه فوقالعاده دارم معاینه قلب کرده همه و همه چی پاک است
فقط استرس بیحد دارم دوا هیچ چیزی سرگیچه مه تداوی نکرد
پایین قلبم گرفتگی عضلات دارد خوایم خراب است
امکان دارد IBS داشته باشم ؟؟
سلام
من یه دختر ۱۶ ساله هستم
سمت چپ دلم درد دارم و شب ها از درد چمام بسته نمیشه جدیدا حالت تهوع دارم و هنگان خوردن غذا حالم به هم میخوره الان که فصل امتحان ها هست هم استرس دارم وهم کافئین مصرف کردم رفتم دکتر بهم قرص مفنامیک اسید ۲۵۰
مترونیدازول (۲۵۰میلیگرم)
هیوسین _ آن بوتیل بروماید ۱۰
درد شو کم کرد ولی خوب نشده
من باید چی کار کنم؟؟
مثل درد منه
سونو در ابتدا نزد متخصص انجام بدهید ، ممکن است کیست داشته باشید و یا عفونت با دکتر زنان هم مشورت کنید
خانمی، احساس میکنم شما غذاهای آماده، فست فود سوسیس و کالباس و همبرگر و پیتزا، زیاد می خورید، غذاهای اصیل ایرانی بخورید، ورزش کنید و از استرس دور باشید مطمئنا خوب خواهید شد، با بوسه و مهر
آیا سنگینی روی قفسه سینه و نیاز به نفس کشیدن عمیق تو این بیماری طبیعیه؟
سلام وقت بخیر
من ۲۶ سالم هست. هر چند وقت یکبار دچار درد نسبتا شدید در دور ناف و پایین سمت راست شکم میشم. چند سال هست که دچار به این بیماری هستم. علاوه بر این هموروئید خفیف هم دارم.
گاها احساس میکنم آپاندیس من عود کرده.
احساس میکنم اکثرا زمانی که غذاهای خمیری مثل ماکارونی بیکیفیت، کیک بیکیفیت یا زمانی که استرس میگیرم این اتفاق میوفته.
ممنون میشم اگر کسی از دوستان تجربه مشابهی داره من رو راهنمایی کنه
سونو انجام بدهید در ابتدا ، ضمنا با توجه به مواردی که ذکر کردید در مورد حساسیت به گلوتن و لاکتوز تحقیق کنید و مواد غذایی حاوی آنها رو در رژیم غذایی کم کنید ممکن است به آنها آلرژی داشته باشید
سلام من بعضی مواقع مشکل یبوست و اسهال و با وجود دفع احساس مدفوع دوباره و نفخ و درد وسوزش مدفوع ودرد شکم دارم کولونوسکوپی کردم گفتن مشکلی نیست ،آیا من ibsدارم یا نه
سلام خوبی آقا فرهاد ممکن تک زنگی به من بزنید کرمانشاه . خسروی ۰۹۱۸۶۸۴۱۴۸۵
سلام دکتر من مدتی هست هفته ای یه بار میرم دستشویی برا مدفوع بعدشم زیاد میمونم داخل دستشویی
یک مدت روش زندگیتان را تغییر دهید ، صبح زود ساعت ۵-۶ بیدار شوید یک و نیم لیوان بزرگ آب گرم میل کنید ، بعد از یک ساعت که گذشت صبحانه شامل تخم مرغ آب پز، کمی پنیر ، زیتون گردو و سبزی شوید و جعفری همراه با یک کف دست نان سنگک تست شده میل کنید ، مصرف نانهای دیگر و برنج را کاملا قطع کنید ، در وعده ناهار و شام فقط پروتیین ، گوشت، مرغ ماهی یا حبوبات حاوی پروتیین یا سویا همراه با یک بشقاب بزرگ سالاد آمیخته با روغن زیتون و لیمو تازه بدون سس میل کنید ، میانوعده ٢٠ عدد بادام درختی و یا یک سیب و یا یک موز فقط در زمان گرسنگی میل کنید ، قبل از وعده ناهار و شام یک لیوان آب گرم در ابتدا و سپس با سالاد و سوپ غذا را شروع کنید ، ٣ روز در هفته روزی ١ ساعت ورزش و یا ١ ساعت پیاده روی الزامیست ،در صورت انحام تمام موارد به زودی بهبودی حاصل میشود در غیر اینصورت متاسفانه باید دارو و درمان شیمیایی را شروع کنید
سلام من دوروزه حس مدفوع داشتن دارم ولی چیزی نمیاد حال تهوع و کمی درد در زیر شکمم داشتم رفتم دکتر بهم سرم و آمپول و دوتا قرص داد الان بعد مصرف اونا فقط همون حس مدفوع و شکم کار ندادنم همراهمه دیشب از مقعدم ترشح خونی میومد یک شیاف آنتی همورئید گذاشتم بازم تاثیری نداشت الان باید چیکار کنم
جهانبخش
سلام، من از سال ۹۴ سندروم روده دارم، از گیاهی و شیمیایی، صنعتی و سنتی و دکترای مختلفو همه رو انجام دادم، علت بوجود آمدن این سندروم عصبیه، و برای شخص من آب و هوای خشک و سرد هم ۹۹ درصد تاثیر داشته، ۶ ماه حالم عالیه بدون هیچ دارو و ۶ ماه پاییز و زمستون داغوون، فقطم پودر پیدرولاکس جواب میده، درحدی که حتی سرکار هم نمیتونم برم، باید ییلاق قشلاق کنیم یا اینکه برم اسیر قرص اعصاب بشم تا آخر عمرم، ۶ ماه نمیتونم کار کنم خسته شدم بریدم به نتیجه ای که رسیدم هم اینه که هیچ ماده گیاهی و شیمیایی درمان قطعی این بیماری برای همیشه نیست، زیاد درگیر تست کردن اینا نشید، ارده کنجد دو آتیشه بخورید هرروز عالیه آب هویج هم میان وعده داشته باشید خوبه، برنج و لبنیاتو مجبورم تو اون ۶ ماه پاییز و زمستان حذف کنم
ورزش میکنید ؟ مدیتیشن ؟ لطفا مباحث انسداد در چاکراها رو در یوتوب تحقیق کنید و برای پاکسازی چاکرا اول و دوم اقدام نمایید
سلام من شبها رودم میسوزه وهرروز یک قسمت چیکار کنم که بهبود پیدام کنم
منم همینطور
شاید حساسیت به گلوتن باشه
سلام خسته نباشید آقا مشکل روده ای فقط استرس اعصاب باعث میشه ایجاد بسه دردو نفقو چیزای دیگه من یه مدت داشتم الان خیلی بهترم با یه دستور عمل خیلی خوب با هزینه کم عالی شدم از این رو به اونرو شدم اصلا عرق نعنا یک لیوان یک قاشق بارهنگ بهش ازافه کنید بد بزارید به مدت ده دقیقه بجوش بعد یک قاشق عسل میکس کنید بزنید اونایی که مشکل زیادی دارن صبح ناشتا و شب موقع خاب اونای کم مشکلشون کمه فقط شبا ۶۰روزه خوب نشدید ۱۲۰روز انجام بدین مطمعن باشید جواب میده شک نکنین هیچ قرصیم نخورین کم کم همچی از بین میره میدتون عصبی شده فقط
سلام ببخشید من سال گذشته همین موقع دقیقا به گاستراوانتریت مبتلا شدم و تقریبا از مهرماه باز در شرایط استرس زا قرار گرفتم، درد روده ای رو بصورت پراکنده در ساعات اول شب حس میکنم خصوصا آیا از عوارض گاستراوانتریت و استرسه و باید حتما به پزشک مراجعه کنم؟
رضا این بیماری در اثر ضعیف شدن اعصاب روده بوجود می آید گیرنده های عصبی داخل روده ضعیف شده و عضلات روده سفت شده و بیشتر باعث یبوست و ورم میشود ویتامین ب ۱۲ خوراکی خوبه روزی یکی
سلام. دوستان این بیماری فقط با رعایت یک رژیم غذایی محدود قابل درمان هست. البته طبق تشخیص پزشک. احتملا برخی مواد غذایی باعث تشدید بیماری میشه که باید مصرف خوراکیها رو محدود و محدود کنید و به مرور مواد غذایی که باعث ایجاد مشکل و تشدید مشکلات میشه رو از برنامه غذاییتون حذف کنید.
من ۸ ماه الان دارم با این بیماری دست و پنجه نرم میکنم و واقعا از زندگی نا امیده شده بودم. و البته با اینکه هنوز جواب آزمایشم هنوز نیومده و بطور قطع نمیدونم که مشکلم سندروم روده تحریک پذیره ولی داروی پروبیوتیک تجویزی پزشک بسیار برام موثر واقع شد و حتی مشکلات مزاجی مثل یبوست رو هم رفع کرد.
باید از مصرف سبزیجات خام غذاهای سرخ کردنی و افزودنیها امتناع کرد. از مصرف نوشابه و محصولات داری گاز پرهیز کنیم. من چند هفته هست که طبق دستور پزشک رژیم غذایی با حذف سبزیجات خامی مثل تره و تربچه و پیازچه و پیاز و …. و همچنین غذاهای سرخ کردنی و تند و محرکی مثل فلفل و یا محصولات اسیدی مثل ماست و دروغ خیلی وضعیتم بهبود یافت.
سبزیجاتی مثل نعناع و شنبلیله و شوید ایرادی نداره ولی نه زیاد.
غذاهای مفید در این بیماری:
مرغ آبپز. ماهی بخارپز. آب مرغ. برنج کته. تخم مرغ آبپز. قیمه با لپه کم و روغن کم. سینه مرغ. گوشت آبپز شده با برنج. جوجه کباب و سوپ و و صبحانه عسل و کره یا پنیر و در مورد شیر اطلاعی ندارم….
از مصرف شکلات و شیرینیجات و خامه و آجیلها و مغزهای نمک سود شده و فرآوردی هم پرهیز کنید و همچنین از مصرف مغزهای خشک با حجم زیاد هم پرهیز کنید چون ممکنه در رودهها مشکل ایجاد کنه. کلا مواد چربی و سنگین و تند خوب نیست بیشتر مواد غذایی با چربی کم و مصرف آب و آبمیوه طبیعی مثل آب هویج.
من شخصا با خوردن قرمهسبزی هم دچار مشکل میشم.
به احتمال زیاد به گلوتن و راکتوز آلرژی دارید ، با حذف شیر نان و برنج و استفاده از فیبر و پروتیین و ورزش ٣ روز در هفته به طور کامل خوب میشوید
محمد سلام دو ماه پیش افتا دگی روده داشتم عمل کردم سروده بزگ را پزشک بیرون گزاشت بعد دوماه استراحت روده دوباره روده بزگ را سرجایش گزاشت الان دو روز است حکه عمل کردم حالت تهوع دارم لطفآ راهنماییم کنید
آقای دکتر من دو سه ماهی هست سوزش مقعد دارم دارو میخورم اسید معده و نفخ دارم خوب نمیشم علتش چی میتونی باشه
شاید به مدفوع خودتان و مواد دفعی آلرژی دارید ، پماد رکتول را شب موقع خواب استفاده کنید و قبل از آن با پزشکتان مشورت کنید
سلام من پنجاه سالمه حدودبیس سال هست که مشکل درد روده دارم تکرر ادرار دارم دهنم تلخ میشه شبها چندبارضعف میکنم گرسنه میشه رفتم دکترمیگه روده تحرک پذیرداری داروداد تاثیری نکرد گفت بایدبری دکتراعصاب لطفا راهنماییم کنین
سلام دوستانی که مبتلا به سندروم روده هستن، حتما از کپسول فمی لاکت پلاس غافل نشن، تا ۳ ماه مصرف کنید و بعد علایم بیماری حداقل تا ۶۰ درصد کاهش پیدا میکنه …. سلامت باشید
دکتر مهری نجات دکتر خیلی خوبی هستن
سلام. خانم هستم و ۴۹ سالمه.
چندسالی هست که شکمم به شدت مثل بادکنک پر میشه و جلو میاد انگار که باردارم. گاهی یبوست دارم. قبل از دفع مزاج شکمم بیشتر ورم میکنه ووقتی اجابت انجام میشه، بهتر میشم ولی باز دوباره شروع میشه.
چند روزه گرفتگی شکم دارم با خوردن غذا گویا موجی از فشار به روده وسفت شدن شکم اذیتم میکنه گاهی یبوست دارم وعمل فتق ناف ۱۰ سال پیش انجام دادم الان به کدام دکتر مراجعه کنم درمانم چیست
نان و برنج و فست فودها را حدف کنید و غذای سالم بخورید و ورزش کنید
احتمالا به گلوتن یا لاکتوز آلرژی دارید یک مدت نان برنج و شیر را حذف کنید و فیبر و پروتیین و سوپهای حاوی پروتیین مصرف کنید اگر ورم شکم خوابید آزمایش و بررسی های لازم را تحت نظر پزشک انجام دهید ، ورزش سه روز در هفته و تغییر شیوه زندگی و سالم خوری و حذف فست فودها رو در اولویت قراردهید
متاسفانه با اینکه ما در عصر آگاهی و فرهنگ به سر میبریم ولی هنوز هم بیماران سندروم روده تحریک پذیر و به طور کل هر گونه بیماری مشابه این،وقتی برای مثلا دریافت مستمری از کار افتادگی به بیمه مراجعه میکنند،با این پاسخ مواجه میشوند که دست و پات سالمه برو کار کن،خیلی ها بدتر از تو هستند،ماشاءالله از من سر حال تری و اینگونه جواب های دیگر که در نتیجه عدم آگاهی و طفره رفتن از زیر بار تعهد مالی سازمانها هست و حتی پزشکان متخصص هم،با وجود اینکه این بیماری و شرایط این بیماری را میشناسند،اما به سبب اینکه خود به این بیماری مبتلا نبوده اند،به همین سبب از عمق ابعاد مختلف و شدت آنها،درک صحیحی ندارند.بیماران سندروم روده تحریک پذیر،به شدت جامعه گریز هستند و به سبب این بیماری بسیار کم رو می شوند و فقط در سالهای ابتدائی بیماری هست که به سبب مشکلات خود به پزشک مراجعه می کنند و پس از آن به دلیل درمان ناپذیر بودن این بیماری،ارتباط خود با پزشک را هم به طور کامل قطع می کنند و به طور کل شباهت زیادی به بیماران اعتیاد دارند،با این تفاوت که ظاهر آنها چیزی را نشان نمی دهد.من از دولت درخواست دارم که یک تیم کارشناسی زبده برای بررسی ابعاد و شرایط این بیماران تشکیل بدهند تا به ابعاد فاجعه بار این بیماری پی برده و بیماران سندروم روده شدید را در مجموعه بیمارانی قرار بدهند که مشمول دریافت مستمری از کار افتادگی کامل می شوند و تامین اجتماعی هم گروه پزشکی را مامور کند تا به خاطر عدم توانایی این بیماران به مراجعه
به تامین اجتماعی،خود این پزشکان و کارشناسان به این بیماران مراجعه کنند و تا مراحل انتهایی دریافت حقوق،امور این عزیزان را به عهده بگیرند.تعداد بیماران سندروم روده شدید نسبت به بقیه بیماران سندروم روده،بسیار پایین تر هست و بار مالی زیادی نخواهد داشت،چون ما منظورمون بیمارانی هست که علائم شدیدتری دارند.
❤❤❤❤❤
دمتگرم.
این بیماری هم بعد روحی – روانی دارد که با کمی تحقیق در یوتوب و گوگل و تحقیق در مورد انسداد کانالهای انرژی و دلایل انسداد و تمرین و مدیتیشن ٧٠ درصد برطرف میشود و الباقی کاملا قرار نگرفتن در محبطهای استرس و تنش زا و حذف افراد منفیست ، شادی ورزش یوگا مانترا ، و از همه مهمتر تغییر در شیوه زندگی ، حذف نان ، برنج و شیر که واقعا بجز درد و ضرر عامل مفیدی نیست و سالم خوری رژیم غذایی حاوی فیلر و سالادهای مختلف و مصرف پروتیین گیاهی و حیوانی و سوپهای حتىی پروتیین و پیاده روی و ٣ روز در هفته ورزش مقاوتی همراه با هوازی … بعد از رعایت این موارد شما بدون مصرف حتی ١ قرص و داروهای شیمیایی متوجه میشوید که فردی بسیار عالی و سالم هستید امیدوارم دعای خیرتان هم بدرقه اینهمه سال تحقیق و ممارست اینحانب باشد
سلام دکتر خوب هستین
من ۲۴سالمه درد شکمی دارم به صورتی هست که مدتی خوبم بعد یهویی دلپیچه شدید میگیریم احساس احتیاج خیلی زیاد به دفع ولی دفع خیلی کم این مواقعی هست ک اسهال دارم.وقتی یبوست میشم دردم خیلی شدیدتر ولی کوتاه مدت تره شکمم تورم شدیدی داره درهرصورت و سفت هست.چندوقت پیش دکترم گفت روده تحریک پذیر داری آدم استرسی هم هستم ولی واقعا میترسم اوضاعم بدتر نباشه و الان خیلی اذیت میشم لطف میکنید اگه اطلاعی در این مورد دارین راهنماییم کنین
جواب نمیدن؟!
سلام آقای دکتر،۱۸ساله مشکل روده بزرگ دارم بارها دکتر رفتم فقط تا داروهارو دارم خوبم بعد اتمام دوباره مثل قبل میشم،در هوای مرطوب یا خنک ویا فکرواسترسم زیادمیشه قارقور شکمم در روده بزرگ خیلی زیاد میشه و اسهال شدید به شکل کف که بعضی اوقات تا۱۵بار دفع در روز تکرارمیشه،واقعا زندگیمو بهم میریزه،
اگه واقعا کمکی از دستتون برمیاد ممنونم راهنمایی کنید
سلام. من علائمی از سندروم روده تحریک پذیر دارم و بیشتر از یک ساله تحت درمانم. فیزیوتراپی و پیدرولاکس. الان یه ماهه پای چپم دچار لرزش میشه . معمولا از صبح شروع میشه تا موقع خواب. وقتی از حالت نشسته بلند میشم و می ایستم و وقتی تو توالت میشینم بیشتر میشه. وقتی که شدیده تو لگن و بالاتنم هم حسش میکنم. گاهی قبل دفع این لرزش بیشتر میشه و گاهی که تخلیه گاز انجام میدم یک دفعه لرزشم کمتر میشه. این لرزش ارتباطی به بیماری روده یا اعصابی که هردو رو کنترل کنه داره؟
سلام من در ناحیه چپ شکمم احساس درد میکنم که کم و زیاد میشه ولی قابل تحمله..قبل از هربار دستشویی رفتن دردم شروع میشه ممکنه تا ده بار هم پشت سرهم دستشویی برم و هربار بی حال تر میشم.جوری که جون توی بدنم نمیمونم..وقتی شروع میشه تا یک هفته بی حس و حالم بعد خوب میشم و ده روز بعد شروع میشه.انگشتای دلم کاملا سردن..جوراب ضخیم زیر پتو و بدون کولر و پاهام گرم نمیشن…دهنمم خشک میشه.. آندوسکوپی و کلونسکوپی و سونو و همه آزمایشات هم دادم و میگن هیچیت نیست..حتی نمیگن روده ت تحریک پذیره…سرچ کردم و خوندم بعضی علائم روده تحریک پذیر رو دارم ولی مطمئن نیستم..یکی از علائمش برهم خوردن عادت ماهانه ست که دوماهی هست عقب میندازم و کیست دارم ..با وجودی که به دکتر معالجه م گفتم بازم گفتن ربطی نداره.دکتر کلیه و غدد هم رفتم.همه میگن سالمی..واقعا نمیدونم چکار کنم
به مدت یک هفته نان و هر چیزی که ترکیب گندم دارد از سبد غذاییت حذف کن درست میشه
به پزشک طب سنتی مراجعه کنید واصلاح مزاج بفرمایید .روده ومعده شما سرد شده اند.
منم دقیقا مدتیه این علائم رو دارم. شما چی کردی الان خوب شدی ؟؟
آزمایش سلیاک بدید احتمالا سلیاک دارید
سلام من دچارسندرم روده تحریک پذیرم الان ۴سال درگیرم انواع داروهای مزالارین ازرام مصرف کردم پردنیزولون هنوز هیچ اثری نکرده چهار بار کولونوسکوپی شدم
سلام اقای دکتر من همیشه نفق دارم خیلی وقتها شکمم قارغور مکنه چه سیر چه گوشنه بعضی وقتها مدفوم شوله بعضی وقتها طبیعی
سلام من خانمی هستم ۶۴ ساله که سندرومه روده تحریک پزیر دارم الان چند روزی هست که در گیرشم دکتر رفتم وقرص سفکسیم یه دوره خوردم فایده ای نداشت قرص فلوکستین هم میخورم ولی استرسم زیاده دردوصدای شکم دارم بیشتر استرس میگیرم موقع درد بعد غذا باده معد زیاد وبادگلو دارم لطفا رهنمای کنید
سلام پسری دارم ۲۰ ساله چند ماهی هست که ضعف دارد و خیلی اشتها ندارد وشبها در خواب دندان قروچه دارد وکمی درد معده دارد علت چیست
کرم معده
سلام. من یه مدت خیلی طولانی به شدت ترش میکردم که حتی تا توی گلوم اسید معده رو حس میکردم و کل شب نیم خیز میخوابیدم و اگه ترشی میخوردم کل مسیر دهن تا معدهام میسوخت. بعد سیگارو ترک کردم و غذای بیرون و سرخ کرده دیگه نخوردم. نزدیک ۵ روز بازم ترش کردنم ادامه داشت که ماست و شیر میخوردم بهتر میشد و بعدش خوب شد. اما الان هنوز احساس سنگینی توی معدهام دارم ولی میتونم غذا بخورم امروز هم با حالت تهوع از خواب بیدار شدم که بازم فقط با شیر خوردن بهتر شد. ممکنه سرطان معده داشته باشم؟
تشخیص سرطان معده بااندوسکوپی هست.ودرافراد باسابقه خانواگی کانسر کاهش وزن وسن بالای۴۰تا۴۵سال توصیه به انجام اندوسکوپی میشه. کپسول امپرازول ۲۰ میلی یک بسته بگیرید صبح ناشتا مصرف بشه.مصرف دود وسیگار وغذاهای پرچرب وسرخ کردنی وموترکافیین دارمحدودکنید.وسرفرصت مراجعه به متخصص گوارش کنید
درود ، جسارتا یک موضوعی پیش امده بگم خوبه بنده نویسنده فلسفه هستم . همین امروز رفتم دکتر متخصص گوارش با اون که التهاب روده ام به تازگی شده و پس از درمان سه هفته بیماری شدید و تب اتفاق افتاده …بسیار خفیف هست دکترمتخصص پس از اینکه گفتم قرص معده کلیدینیوم و پنتومید میخورم ….گفت کلونوسکپی باید کنی ،،،،،، واقعا چرا دکترها خوب گوش نمیکنن متاسفانه ، مردم هم جانشان را کف دستشان گذاشته اند ،
همیشه دکتر خوب اول گوش میکنه و بعد نسبت به شرایط دارو تجویز میکنه ، و مرحله اخر به سیخ و میخ میرسه …. عزیزان دکتر خوب پس از شنیدن داروی مناسب تجویز میکنه .بنده ۳۶ سال دارم تجارب مختلفی از دکتر رفتن دارم ، به طب سنتی بیشتر باور دارم ، همین دکترها خیلی ها هم به کشتن دادن مثل پدر خودم .
اسمم هم کامل با فامیل میگم فرهاد مشرقی آذر (نویسنده فلسفه ) دکتر هم دکترهای با ثواد قدیم و زمان شاهی
آبروی مارو بردی با اون کلمه (سواد )نوشتن که،،،،بله طب سنتی بهتره ،،،اما همیشه مه دکترای اشتباه نمیکنن،فقط بدیشون اینه که به اول به حرف بیمارگوش نمیدن بعدنسخه کنن
ابروی امسال ما بیش از ۴۰ سال هست رفته …بذار ابرومون بره …همیشه به محتوای سخن اهمیت دادن در اولویت ها باشه بهتره
دقیقا اینو با شما موافقم به حرف بیمار گوش نمیدن و بعد همون اول تو داری حرف میزنی انگار اصلا به حرفات گوش نمیدن و همون لحظه که داری توضیح میدی تو نسخه داروها رو مینویسند.
البته همه دکترها که نه بعضیهاشون انصافا خوبن ولی خب تعداد دکترهای خوب کمه و اکثرا هم سرشون شلوغه و یا میرن خارج.
سلام وقتتون بخیر من ۲۶ سالمه و الان مدت ۵ سال هست که وقتی معذرت میخوام دستشویی دارم بخصوص مدفوع حالت تهوع دارم و احساس خفگی میکنم و یک ثانیه هم نمیتونم صبر کنم و دکتر هم رفتم ولی همشون یه حرف میزنن که تا بحال همچین چیزی نشنیدیم
ممنون میشم اگر تجربه ای یا راه درمانی دارید بگید چون خیلی خیلی اذیت میشم
سلام منم مشکل شمارو دارم والا من متخصص زیاد رفتم همشون میگن سندروم روده هست علایم دیگری که دارم سروصدای زیاد روده احساس ضعف گازروده مدفوع شل رنگ زرد مدفوع حالت تهوع خیلی اذیت میشم شما هم این علایم دیگه رودارید
منم این مشکلات رو دارم. بنظرم فقط با رعایت یک رژیم غذایی با فیبر پایین و مصرف سبزیجات بخار پز میشه علائم رو کنترل کرد.
عدم مصرف حبوباتی باعث ایجاد نفخ در شکم میشه مثل نخود و لوبیا و سیب زمینی.
الان ۸ ماهه درگیر این بیماری هستم و واقعا اذیت شدم و وزنم کاهش یافته.