آیا درمان بیش فعالی با ورزش اثبات شده است؟ + معرفی تمرینات مناسب
فهرست مطالب
در دنیاز امروزی بیش فعالی که بهآن Hyperactivity و ADHA نیز میگویند، در میان کودکان تبدیل به یک معضل جدی شده است؛ چراکه همه والدین دوست دارند کودکی متمرکز، آرام و صبور داشته باشند. اما این مشکل چه در خانه و چه در مدرسه یا محیطهای آموزشی باعث میشود حواس کودک بهراحتی پرت شود، نتواند تمرکز کند و زیاد حرف بزند، بیقرار و سرگردان شود و رفتارهای غیر قابل کنترل و گاهی پرخاشگرایانه نشان دهد. در حال حاضر همه متخصصان توصیه میکنند در کنار مراجعه به دکتر بیش فعالی ، درمان بیش فعالی با ورزش نیز جدی گرفته شود. با این مقاله از پذیرش ۲۴ همراه ما باشید تا با چند نمونه از تمرینات کودکان بیش فعال آشنا شویم:
آیا درمان بیش فعالی با ورزش امکان پذیر است؟
تمرکز برخی از والدین تنها روی مراجعه به متخصص مغز و اعصاب است؛ در این شرایط آنها ترجیح میدهند کودکشان را تنها با مصرف قرص و دارو درمان کنند. اما مسئله تنها مصرف قرص و دارو نیست؛ به طوری که بهترین پزشکان نیز به درمان بیش فعالی با ورزش در کنار مصرف قرص و دارو اعتقاد دارند. پزشکان معتقدند ورزش درمانی بیش فعالی، نقش موثری در بهبود وضعیت کودک مبتلا به hyperactivity ایفا میکند.
در ادامه با اهمیت ایجاد سرگرمی برای بچه های بیش فعال و تاثیر ورزش بر درمان این مشکل آشنا میشویم:
- تحقیقات نشان داده است سطح ترشح دوپانین که احساس لذت و پاداش را در فرد بهوجود میآورد، در کودکان بیش فعال کم است. اما درمان بیش فعالی با ورزش میتواند سطح ترشح دوپامین را بالا ببرد.
- افراد بیش فعال، عموما در انجام گروهی از فعالیتها مانند مدیریت زمان، برنامه ریزی، توجه و به یاد آوردن جزئیات ناتوان هستند. اما انجام ورزش مناسب برای بیش فعالی میتواند باعث بهبود عملکرد فرد در اینگونه فعالیتها شود.
- BDNF یا فاکتور نورونزائی مشتق شده از مغز، یک پروتئین کلیدی در مغز است که باعث بهبود حافظه و یادگیری میشود. عملکرد این مولکول در افراد بیش فعال نرمال نیست. اما درمان بیش فعالی با ورزش باعث افزایش میزان BDNF در مغز میشود.
- در تایید تاثیر ورزش برای بیش فعالی، تحقیقات نشان میدهد ورزش باعث کاهش رفتارهای تهاجمی و مشکلات فکری و اجتماعی در کودکان بیش فعال میشود.
معرفی چند ورزش مناسب بیش فعالی
درست است که درمان بیش فعالی با ورزش میتواند در بهبود وضعیت کودکان در خانه و اجتماع موثر باشد، اما هنگام انتخاب نوع فعالیت و ورزش برای کودکان باید به علاقه، میزان صبر و تحمل کودک، همبازیها و میزان جذابیت تمرینات کودکان بیش فعال نیز دقت کنید؛ چراکه کودک بیش فعال بهسرعت علاقه و صبوری خود را برای ادامه بازی از دست داده و ممکن است هرگز در انجام ورزش در درمان بیش فعالی با شما همکاری نکند. همچنین میزان تحرک در این تمرینها و ورزشها باید زیاد باشد تا بتواند تاثیر مثبت در رفتار و روحیه کودک داشته باشد. در ادامه با بهترین تمرینات کودکان بیش فعال آشنا میشویم:
- ورزشهای تیمی: ورزشهای گروهی یا تیمی مانند والیبال، بسکتبال، هاکی و فوتبال، علاوه بر اینکه باعث بهبود فعالیت مغز کودک و تخلیه انرژی او میشوند، تعامل با هم گروهیها و هم تیمیها را نیز افزایش داده و باعث تمرکز بیشتر کودک میشود. همچنین در درمان بیش فعالی با ورزش های تیمی، کودک لذت همبازی شدن و کار گروهی را نیز تجربه میکند.
- ورزشهای فردی: درمان بیش فعالی با ورزش های انفرادی مانند کشتی، شنا، ژیمناستیک، دوچرخه سواری، ورزشهای رزمی و تنیس بسیار موثر است؛ چراکه مربی با کودک تعامل مستقیم داشته و توجه بیشتری به او دارد. در نتیجه و به دلیل همین بیشتر بودن رابطه بین کودک و مربی تمرکز و توجه کودک بیشتر جلب ورزش و تمرین میشود و تاثیر ورزش بر بیش فعالی کودکان بیشتر میشود.
- بازیها: بازیهایی که میزان تحرک در آنها زیاد است و نیاز به نشستن و ساکن بودن در آنها نیست، میتواند علاوه بر ایجاد شرایطی مفرح، گزینه مناسبی برای درمان بیش فعالی با ورزش باشد. در این میان بازیهایی مانند لی لی، استپ هوایی، زو و فعالیتهایی مانند آواز خواندن و رقصیدن میتواند بهترین گزینه باشد.
آیا در کنار درمان بیش فعالی با ورزش باید درمان دارویی را نیز ادامه داد؟
به این دقت کنید که با شروع درمان بیش فعالی با ورزش نباید درمان دارویی را قطع کنید. در اینباره حتما باید با پزشک متخصص مغز و اعصاب یا دکتر بیش فعالی مشورت کنید.
بهترین پزشکان و متخصصان برای درمان بیش فعالی را از کجا پیدا کنیم؟
در مورد ارتباط ورزش و بیش فعالی لازم است بدانید انتخاب پزشک در درمان و افزایش تاثیر ورزش بر درمان بیش فعالی بسیار موثر است. پذیرش ۲۴ گزینه مناسبی برای پیدا کردن بهترین دکتر مغز و اعصاب آنلاین است. در این سایت میتوانید بهترین پزشک را بر اساس نوع تخصص و تجربیاتش در درمان بیماریهای مختلف انتخاب کرده و درمان را بهصورت آنلاین، تلفنی یا حضوری شروع کنید.