از دست دادن حس بویایی (آنوسمیا) چرا اتفاق میافتد؟

فهرست مطالب
از دست دادن حس بویایی که با نام آنوسمیا (anosmia) نیز شناخته میشود، یکی از بیماریهایی است که هر فردی یک یا چند بار در عمر خود تجربه کرده است. طی ابتلا به این بیماری، حس بویایی فرد به مدت چند روز تا چند هفته از دست میرود. البته در برخی مواقع هر چند کم، شاهد آن هستیم که حس بویایی فرد به طور کلی از بین رفته و شخص دیگر قادر به حس بویایی نیست. یکی از شایعترین علت از دست دادن حس بویایی در سرماخوردگی است که اکثرا در فصول سر سال باعث ایجاد این بیماری میشود. در طی چند سال گذشته به علت پاندمی کووید ۱۹، ابتلا به بیماری آنوسمیا بسیار بیشتر شده و به جرئت میتوان گفت که از دست دادن حس بویایی کرونا را اکثر مردم جهان که به این بیماری دچار شدند، تجربه کردند. در این مقاله ما میخواهیم ضمن بررسی کامل علائم و علل ابتلا به بیماری آنوسمیا به سؤالاتی از قبیل بیماری آنوسمیا چیست؟ از دست رفتن حس بویایی خطرناک است؟ از دست دادن حس بویایی تا کی ادامه دارد؟ و راه و روشهای درمان آنوسمیا چیست؟ بپردازیم. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
چه علائمی نشان دهنده ی آنوسمیا است؟
از دست رفتن حس بویایی یا ضعیف شدن آن نمونه بارز و واضح بیماری آنوسمیا است. در نتیجه اگر فردی اختلالی احساس کند در سیستم بویاییاش اختلالی پیش آمده بایتی به یک پزشک مراجعه کند. چرا که به احتمال زیاد وی به آنوسمیا مبتلا شده است. از دیگر نشانهها و علائم ابتلا به این بیماری احساس بوی بد است. بهطوریکه فرد با بو کردن یک چیز طبیعی و نرمال، حس بوی بدی را دریافت میکند در حالی که بقیه افراد احساس بدی در مورد بوی آن ندارند. حتی در برخی موارد هم حس بوی بد ناخودآگاه در مشام فرد میپیچد. از این دو مورد به عنوان علائم ابتلا به بیماری آنوسمیا یاد میشود. از این رو شما هم اگر هر یک از این علائم را در خود مشاهده میکنید بهتر است اولاً به صورت خانگی به درمان آن پرداخته و اگر نتیجه مثبتی را مشاهده نکردید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. قبل از شروع درمان خانگی، مشورت کردن با یک پزشک آنلاین توصیه میشود.
دلایل از دست دادن حس بویایی چیست؟
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که باعث از دست دادن حس بویایی میشود. در واقع به دلیل آنکه آسیبهای مختلفی میتوانند منجر به نابویایی شوند، از رو پزشکان نیز دلایل زیادی را برای ابتلا به آن توصیف کردهاند. از جمله از علل از دست دادن حس بویایی عبارتاند از:
تحریک غشاهای مخاطی پوشاننده بینی
تحریک غشاهای مخاطی پوشانندهی بینی را میتوان یکی از رایجترین دلایل از بین رفتن حس بویایی دانست. نابویایی که تحت اثر این عامل به وجود میآید موقت بوده و پس از مدتی فرد حس بویایی فرد بر میگردد. البته استفاده از روشهای درمانی مختلف میتواند برگشت حس بویایی را سریعتر کند. موارد بسیاری هستند که میتوانند غشاهای مخاطی بینی را تحریک کنند. از جمله از این موارد عبارتاند از:
شایان ذکر است که کرونا و سرماخوردگی شایعترین علل تحریک غشاهای مخاطی پوشاننده بینی و در نتیجه از دست رفتن حس بویایی فرد هستند.
انسداد مجاری بینی
انسداد مجاری بینی نیز از دیگر عواملی است که ممکن است باعث ضعف در حس بویایی یا نابویایی شود. تومورها، پولیپ بینی و بدشکلی استخوان در داخل بینی یا تیغه بینی از جمله از مواردی هستند که باعث انسداد مجاری بینی میشوند.
آسیب مغزی یا عصبی
آسیبهای مغزی و عصبی از دیگر علل از دست رفتن حس بویایی فرد به صورت موقت و حتی دائم هستند. در اثر آسیب عصبها و یا صدمه دیدن قسمتی از مغز، کارکرد عصبهای بویایی مختل شده و فرد نمیتواند بویی را حس کند. از جمله از مواردی که باعث آسیب مغزی شده و در عملکرد عصبها اختلال ایجاد میکنند، عبارتاند از:
- کهنسالی
- بیماری آلزایمر
- تومورهای مغزی
- بیماری هانتینگتون
- مشکلات هورمونی
- تیروئید کم کار
- مصرف دارو به خصوص داروهای فشار خون بالا
- اسکلروز چندگانه یا ام اس
- بیماری پارکینسون
- جنون جوانی
- صرع
- دیابت
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که داخل بینی را میسوزاند
- آسیب مغزی یا آسیب به سر
- جراحی مغز
- سوء تغذیه و کمبود ویتامین
- پرتو درمانی
- اعتیاد طولانی مدت به الکل
- سکته
از دست رفتن بویایی در اثر آسیبهای مغزی خطرناک بوده و ممکن است فرد به آنوسمیا دائمی مبتلا شده باشد.
ژنتیک
در برخی از موارد شاهد آن هستیم که یک نوزاد از بدو تولد خود، حس بویایی ضعیف دارد. حتی برخی از آنها به طور کل حس بویایی ندارند. عامل ژنتیک یکی دیگر از دلایل ابتلا به بیماری آنوسمیا است. البته این عامل در مقایسه با سیار عوامل به ندرت بروز میدهد و افراد بسیار کمی هستند که به کربویی مادرزادی مبتلا شده باشند.
همان گونه که مشاهده کردید علل بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند سبب از دست رفتن حس بویایی یا ضعیف شدن آن شوند. علت یابی این بیماری و یافتن آن که به چه علتی فرد بویایی خود را از دست داده تأثیر مستقیمی در انتخاب روش درمان آنوسمیا دارد. تشخصی این امر به وسیله پزشک متخصص و یا دکتر گوش و حلق و بینی انجام میشود.
انواع مختلف آنوسمیا
انواع نابویایی یا آنوسمیا را میتوان به شیوههای مختلفی دسته بندی کرد از جمله از انواع دستهبندی این بیماری عبارتاند از:

دسته بندی ۱
در این شیوه، از دست رفتن حس بویایی را به طور موقت و دائم دسته بندی میکنند. از دست رفتن موقت بیماری در اثر آلرژی، سرما خوردگی، کرونا و… بوده و پس از گذشت مدتی دوباره حس بویایی فرد بر میگردد. اما در نوع دائم، این بیماری در اثر عارضههای جدی تری که مغز یا اعصاب را درگیر میکنند، به وجود آمده و غیرقابلدرمان است بهطوریکه فرد تا آخر عمر خود حس بویایی ندارد.
دسته بندی ۲
دسته بندی دوم را میتوان بر اساس مادرزادی یا اکتسابی بودن این بیماری بیان کرد. برخی از افراد از بدو تولد خود حس بویایی ضعیف داشته و یا حتی نابویا هستند. این افراد که از بیماری کربویی مادرزادی رنج میبرند. شایان ذکر است که درمان کربویی مادرزادی غیرقابلدرمان است. بسیاری دیگر از افراد حس بویایی خود را از دست میدهند در اثر عواملی نظیر سرماخوردگی، آلرژی، کرونا، آسیبهای عصبی و… است.
دسته بندی ۳
شیوهی دیگری از دسته بندی انواع آنوسمیا مربوط به علل ایجاد آن میشود. بهعنوانمثال از دست دادن حس بویایی در سینوزیـت، سرماخوردگی، کرونا، آلرژِی و… هر کدام جز انواع مختلفی از بیماری آنوسمیا هستند.
همان گونه که دیدید انواع مختلف آنوسمیا را میتوان با روشهای مختلفی دست بندی کرد.
پیشگیری از آنوسمیا
شما میتوانید با رعایت کردن نکات مختلفی از ابتلا به این بیماری در امان باشید. از جمله از روشهای پیشگیری از آنوسمیا عبارتاند از:
- عدم مصرف دخانیات
- واکسیناسیون شدن برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی یا آنفولانزا
- رعایت نکات بهداشتی برای در امان ماندن از کرونا
- محافظت از خود در باربر ضربه و آسیب به سر
- عدم مصرف بیش از حد نوشیدنیهای الکلی
- خودداری از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
- و…
موارد ذکر کرده در بالا شایعترین راههای پیشگیری در برابر ابتلا به آنوسمیا شناخته میشوند. شما میتوانید با مشورت گرفتن از یک پزشک متخصص روشهای پیشگیری دیگری را نیز فرا بگیرید. البته توجه داشته باشید که صرفاً رعایت نکات گفته شده در این مقاله تا حد زیادی شما را از ابتلا به این بیماری در امان نگه خواهد داشت.
روش های درمانی مختلف آنوسمیا
روشهای مختلفی برای درمان از دست دادن حس بویایی وجود دارد. پزشک متخصص بسته به علت ابتلا فرد به آنوسمیا، بهترین روش درمانی را انتخاب کرده و مطابق با آن به درمان بیمار میپردازند. از جمله از روشهای درمانی آنوسمیا عبارتاند از:
درمان خانگی
اگر از دست رفتن بویایی شما بر اساس تحریک غشاهای مخاطی پوشاننده بینی مانند سرما خوردگی، عفونت سینوسهای عصبی، سینوزیت و… باشد به راحتی و با انجام درمانهای خانگی مختلفی میتوانید به درمان آنوسمیا اقدام کنید. استفاده از روغن کرچک، بخور دادن با آب داغ در زیر پتو، جینکوبیلوبا، آب لیموترش تازه و سیر از جمله روشهای درمانی خانگی برای بهبود آنوسمیا هستند.
عدم مصر برخی از داروها
مصرف برخی از داروها ممکن است بر روی حس بویایی فرد اثر منفی داشته باشد. از این رو اگر شخصی احساس کرد دارویی که مصرف میکند باعث تضعیف حس بویایی او شده است بایتی این مسئله را با پزشک خود، یا یک متخصص گوش و حلق و بینی در جریان بگذارد. همچنین مصرف داروهایی مانند آنتی هیستامینها و استروئیدها میتوانند کمک بسزایی در تقویت و برگرداندن حس بویایی فرد داشته باشند.
استفاده از ضد احتقان بینی یا اسپریهای بینی
بسیاری از افراد میتوانند با استفاده از اسپریهای بینی تا حد زیادی بوهای اطراف خود را حس کنند. البته این افراد بایستی به صورت مکرر و هر چند وقت یک بار از این اسپریها استفاده کنند. شایان ذکر است که در برخی از افراد پس از استفاده چند مدت از این اسپریها حس بویایی برگشته و دیگری نیازی برای استفاده نیست.
طب سوزنی
طب سوزنی میتواند روش مؤثری برای تقویت حس بویایی و برگرداندن آن باشد. توجه داشته باشید که به خاطر حساسیت کار، برای انجام طب سنتی حتماً به یک متخصص با تجربه و کار بلد مراجعه کنید چرا که در غیر این صورت و هنگامی که طب سوزنی درست انجام نشود، ممکن است آسیبهای جبرانناپذیری برای فرد وارد شود.
جراحی
یکی از روشهای عمده درمان آنوسمیا جراحی است اگر از دست رفتن بویایی شما به دلیل عواملی چون پولیپ بینی و بدشکلی استخوان در داخل بینی یا تیغه بینی ایجاد شده باشد، با انجام عمل جراحی میتوانید به حس بویایی خود دست پیدا کنند. جراحان ممکن است بسته به شرایط فرد و نوع مشکلی که دارد روشهای مختلفی را برای انجام جراحی در پیش بگیرند. بیش از ۹۹ درصد جراحیهایی که به منظور درمان آنوسمیا انجام شده است، با موفقیت روبرو بوده است. توجه داشته باشید که انجام دادن این عمل جراحی هیچگونه عوارض مضر و یا شدیدی نداشته و با کمی مراقبت و استراحت به زندگی عادی خود بر خواهید گشت.

- و…
توجه داشته باشید که با توجه به شرایط فرد ممکن است روشهای درمانی دیگری برای آنوسمیا مورد استفاده قرار بگیرد. ما در این مقاله تنها به شرح و بررسی شایعترین و مؤثرترین روشهای درمانی پرداختهایم.
شایان ذکر است که تمامی روشهای درانی گفته شده برای حالاتی است که فرد به خاطر بیماریهای تحریک غشاهای مخاطی پوشاننده بینی و یا انسداد مجاری همانند سرما خوردگی، ابتلا به کرونا، سینوزیت، عفونتهای عصبی، پولیپ بینی و بدشکلی استخوان در داخل بینی یا تیغه بینی، حس بویایی خود را از دست داده باشد. این نوع از بیماری را نابویایی موقت مینامند که با گذر زمان و یا روشهای درمانی مختلف، قابل حل است. اما در برخی دیگر از مواقع مخصوصاً در صورت آسیب دیدن مغز یا سلولها عصبی و یا بنا به دلایل ژنتیکی و مادرزادی، یک فرد به نابویایی دائم مبتلا شده و حس بویایی خود را برای همیشه از دست میدهد. در این مواقع نمیتوان با روشهای درمانی گفته شده، فرد را درمان کرد. بلکه آن شخص بایستی به زندگی بدون بو عادت کند. از جمله از کارهایی که این افراد بایستی در زندگی خود انجام دهند عبارتاند از:
- نصب سیستم اعلام حریق و آژیر در خانه
- ترک مصرف دخانیات و الکل
- کنترل استرس و اضطراب
- خودداری از خوردن غذاهای مانده در یخچال (چون نمیتوانند فاسد شدن یا سالم ماندن آنها را تشخیص دهند)
- و…
هر فردی که بویایی خود را به طور دائم از دست میدهد بایستی با توجه به زندگی شخصی و روزمره خود، اصولی را تعیین کند. در این مقاله ما به چند مورد از رایجترین و مهمترین نکات پرداخته و انجام دادن بقیه موارد به سبک زندگی فرد بستگی دارد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
از دست دادن حس بویایی میتوان خبردهندهی یک مشکل بزرگ در فرد بوده و یا صرفاً بهخاطر ابتلا به سرماخوردگی، عفونت سینوسها و مشکلاتی از این قبیل باشد. از این رو به افرادی که حس بویایی آنها ضعیف شده و یا از بین رفته است توصیه میکنند تا در ابتدا به درمان خانگی آنوسمیا پرداخته و در صورتی که نتایج مثبتی را در روند بهبود خود مشاهده نکردهاند فوراً به یک پزشک متخصص مراجعه کنند. البته کسانی که بنا به دلایل مختلفی امکان مراجعه حضوری به پزشک را ندارند میتوانند از متخصص گوش و حلق و بینی آنلاین کمک بگیرند.
سؤالات متداول
به کدام بیماری آنوسمیا گفته میشود؟
به بیماری ای که در اثر آن حس بویایی شخص ضعیفتر شده و یا فرد حس بویاییاش را از دست بدهد، بیماری آنوسمیا گفته میشود.
از دست دادن حس بویایی چند روز طول میکشد؟
مدت زمان از دست رفتن حس بویایی به عامل ایجاد کنندهی آن و شرایط فردی شخص بستگی دارد. اما به طور کلی میتوان گفت این بیماری بین چند روز تا چند هفته طول میکشد. البته با انتخاب شیوهی درمان مناسب میتوانید این زمان را کاهش دهید.
از دست دادن حس بویایی نشانه چیست؟
از دست دادن حس بویایی منابع حاکی از آن است که شما به یکی از بیماریهای تحریک غشاهای مخاطی پوشاننده بینی، آسیب مغزی یا عصبی و یا انسداد مجاری بینی مبتلا شدهاید.
سلام من ددساله بویایوی رو از دست دادم الرژیو انسداد بینی داشتم الان هر شب سرم شستشو بخور میدم انسداد و گرفتگی بینی ۹۹ درصد حل شده ولی بویایی ندارم خیلی کم بوهارو حس میکنم ایا دارویی هست معرفی کنید
من الان یکسال هستش عمل بینی انجام دادم وبویایی ندارم
سلام ۵۰ سالمه اصلا ازبچهگی حس بویایی نداشتم اصلا نمی دانم بو چیه البته تو خانواده ما که شش نفریم سه نفرمان حس بویایی نداریم عادت کردیم
مشکل خاصی هم پیش نیامده فکر کنم درمان نداره البته تاحالا به هیچ پزشکی هم مراجعه نکردم
حس چشاییتون هم دچار اسیب شده?
محمدی حس بویای وحس چشاییضعیف شده وتقریبا مزها با بویایی قاطی پاطی شده بد بو ترین چیز رو استنشاق کنم اذیت نمیشم وبرام قابل تحمله مزه ها رو تقریبا یکی و برام طعم غذا ها بی معنی شده تقریبا ۲ماه این مشکل رو دارم از یه سرما خوردگی وتشخیص دکتر به کرونا بود ودوره درمان رو کامل کردم وهیچ افاقه نکرد
سلام منم همین مشکل دارم الان ۶ماه
سلام میدونم سوالم عجیبه ولی اگه کسی پاسخ رو داشت لطفا بگه
چطوری میشه حس بویایی رو کم یا از بین برد؟
منم حس بویاییم خیلی قوی بود و بشدت به بو حساس بودم الان بویاییم رفته خیلی اذیتم برو حال کن همینجوری منم کاش برگرده بویاییم،
سلام خوبی من وقتی کرونا گرفتم حس بویایی از دست دادم مزه غدایی که سرخ بشه بدم میاد خیلی از بوها نمیفهمم بوهایی که خیلی زیاد باشه میفهمم راهنمایی کنید
معصومه
همین چند لحظه پیش متوجه شدم چیزی حس نمیکنم قوه گذاشتم و نشستم معمولان وقتی بوشو حس میکردم متوجه میشدم آماده شده ، اما وقتی نشستم یادم روفت قهوه رو گذاشتم روی گاز بعد یه ربع که یادم اومد رفتم سر گاز ببینم آماده شده با تعجب البته و گفتم عجیبه چطوره بعد ده دقیقه آماده نشده؟؟ بعد دیدم نه بابا من بوشو حس نمیکنم یه پرتقال برداشتم بوش کردم دیدم اااا بویی نداره لعنتی حس بویاییم رفته ، قهوه رو خوردم انگار آب داغ دارم میخورم بدون طعم و بو و مزه ، راستش خیلی ناراحتم خدا کنه برگرده
سلام من زمان کرونا حس بویایی خوده از دست دادم چطور کنم راهی رمانش را نشانم بدین
سلام من قبلن ببینیم عمل کردم سه سال قبل الان دو ماه کامل حسه بویایمو از دست دادم الان من باید چکارکونم
سلام من از امروز صبح بوی سیگار و حتی مزه طعم سیگارا نفهمیدم ولی بوی صابون عطرا میفهمم دلیلش چیه سینمم دو سه روزی هست عفونت کرده حتی سرکله همم ریخته بهم ممکنه ازاین باشه؟
سلام
وقت بخیر
من خیلی وقته که حس بویاییم رو از دست دادم ولی هر وقت آمپول بتامتازون LA میزنم به مدت ۲ تا ۳ هفته بویاییم بر میگرده و باز کم کم از بین میره.
بنظر شما مشکل چیه و باید چیکار کنگ .
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام من از سال ۹۳ به بعد حس بویایی رو از
دست دادم فقط بعضی بوها رو حس میکنم مثل تینر و الکل یه داروی گیاهی برام تجویز میکنین
سلام من محمد رضا هستم
حدود سه ساله یعنی با شروع کرونا تقریبا حدود هشتاد تا نود درصد بویایی رو از دست دادم و گاهی اوقات بوهای بدی به مشامم میرسد و مثلا پونه کنار نهرهای آب رو که بو میکنم بجای بوی عطر بوی گنداب به مشامم میرسه
سلام من الان نزدیک به دوماه هستش که حس بویایی وچشایی ندارم قبلا سرما خوردم میشه راهنمایی کنید
سرپا بخوری خوب میشی
سلام خسته نباشید من بیشترروزها قلیان میکشم الان دوماه هست حس بویایی وچشایی روازدست دادم نمیدونم چه دارویی بخرم بخورم کمک میخواستم
سلام من دو تا ترکیب گیاهی هندی و اندونزیایی دارم که برای درمان سینوزیت و سردردهای میگرنی و بازگشت بویایی فوق العاده هست
سلام چه دارویی
منهم سرماخورده ام وبویایی چند روزیه ندارم
میشه بمن هم بگین چی استفاده کردین
سلام ۰۹۹۰۲۷۲۱۸۴۱
۵۰ سال دارم، سه ماه پیش انفولانزای بدی گرفتم خیلی طولانی بود خوب شدنم ،چندروز اول مشکل بویایی نداشتم اما بعد از چندروز بویایی ام رو از دست دادم ،ی موقع هایی خیلی ضعیف بویایی برمی گرده چند ثانیه بعد دوباره از بین می ره ،البته چند وقتی هم هست قبل از از بین رفتم بویایی ام بوی های بدی تو مغزم می پیچید که کلافه کننده بود ،ایا درمانی هست ؟
سارا
سلام من دو تا ترکیب گیاهی هندی و اندونزیایی دارم که برای درمان سینوزیت و سردردهای میگرنی و بازگشت بویایی فوق العاده هست
بیا ملس من روبخورتاخوبشی گلم
آدم مریض .
پاسخ به
علی
۱ ثانیه قبل
سلام من دو تا ترکیب گیاهی هندی و اندونزیایی دارم که برای درمان سینوزیت و سردردهای میگرنی و بازگشت بویایی فوق العاده هست
سلام خسته نباشید بنده ۳۶سالمه اول حس بویایی خیلی خوبی داشتم دقیق نمیدانم تقریبا از۲۰سالگی متوجه شدم بویایی ام خیلی کم شده فقط بویی سیگاروآتش راحس میکنم خودم هم سیگار میکشدم ۷سال میشه ترک کردم به متخصص هم مراجعه نکردم تاحالا اگرراهنمای کنید ممنون میشم
سلام من۴۲سالمه یه چندسالیه که همیشه توفصل بهارازاردیبهشت تااواسط خردادحس بویایی وچشایی موازدس میدم.بعدمدتی خوب میشم میشه راه حلی بدین که این یکی دوماه رو اذیت نشم واقعااعصابموبهم ریخت البته من سینوزیت هم دارم
سلام من ۴۹ سالمه تقریبا ۵ساله حس بویایی خود از دست دادم هیچ ضربه ای به مغز نداشتم به ّپزشک مراجعه کردم دارو داده مصرف کردم هیچ نتیجهای نگرفتم تورا خدا به من کمک کن
سلام من خانم۵۰ساله هستم ۲سال پیش کروناگرفتم الان حس بویایی ندارم بعدش گوشمم خیلی کم شنواشدم نمیدانم چکارکنم ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام منم حدوا نه ماهی میشه حس بویایی ندارم فقط یک نوع بورو حس میکنم که بوی خیلی بد وعجیبه ناگفته نمونه قبل از این جریان آنفولانزا گرفتم بهترین عطرها هم برام همون بو رو میده یه چیزی شبیهه کهنه گیه لطفا دوستان راهنمایی کنیدچطورمیتونم درمان بشم
چیکار کنم منم همین مشکل رودارم وحس چشایی همندارم وفقط یه طعم خیلی بد وعجیب حس میکنم
باسلام منم به این بیماری مبتلاشدم آیا شما خوب شدین یا نه منم ۸ماه هست
سلام خسته نباشید من حدود سه سال بویاییماازدست دادم متخصص گوش حلق بینی رفتم اماهربارمراجعه فقطدارودوپاف تجویز کردکه هیچ تاثیری نداشت حالا شما چه راحتی برامندرنظردارید
سلام من دو تا ترکیب گیاهی هندی و اندونزیایی دارم که برای درمان سینوزیت و سردردهای میگرنی و بازگشت بویایی فوق العاده هست،از پزشک های هندی شهرمون زاهدان تهیه کردم
سلام میشه بفرمایید چی گیاهانی بوده چون من یکسال هست که به خاطر سینوزیت بویایی ندارم
بگو چیه دیگه هی مینویسی نمیگی
باور نکن حرفهای دروغش را
سلام وقت بخیر
یک هفته دچار تب ولرز وسرما خوردگی وسرفه های خشک شدم که الان کمی بهتر هستم فقط یه روز است حس بویایی وچشایی رو از دست دادم ممنون میشم راهنمایی کنید؟
بادرود من خانمی ۷۶ساله هستم درسن ۶۳سالگی بخاطرسرطان سینه شیمی درمانی وپرتودرمانی شدم وبعدازان کم کم بویائی خودراازدست دادم تا حالا که بندرت بوئی حس میکنم البته گاهی بوهائی بشدت بدراحس میکنم که مدتها درمشامم میماند ولی دیگران این بوراحس نمیکنند. آیا درمانی برای این بیماری هست؟
سلام من دو تا ترکیب گیاهی هندی و اندونزیایی دارم که برای درمان سینوزیت و سردردهای میگرنی و بازگشت بویایی فوق العاده هست،از پزشک های هندی شهرمون زاهدان تهیه کردم
با سلام دختر بنده چند روزی سرما خورده والان میگه بویای وچشای خود رااز دست داده
سلام من بعداز کرونا بویاییم خیلی ضعیف شده بیشتر بوهای بد رو حس میکنم لطف کمکم کنین
سلام وقت بخیر ..چند روزی است تب ولرز شدید دارم با قرص وامپول بهتر شدم ولی از امروز حس بویایی خود رو از دست داده ام چه دارویی شما تجویز میکنید استفاده کنم ممنون
سلام خسته نباشید،پسرم ۳۴ سالشه دوبار عمل پلیپ انجام داده آخرین بار سال ۹۵ بود از اون موقع تا الان حس بویایی نداره خیلی دکتر رفته ودارو خورده اما فایده نداشته لطفا کمک کنید خیلی ناراحتیم،ممنون ازتون