جراحی بینی به روش باز چیست؟
فهرست مطالب
راینوپلاستی (Rhinoplasty) یا جراحی بینی یک روش زیبایی است که در حال حاضر به دو شکل جراحی بینی باز و بسته انجام میشود. در روش جراحی بینی باز (Open Rhinoplasty) جراح از خارج بینی و با ایجاد برشهای کوچکی روی ستون گوشتی بین سوراخهای بینی آغاز میکند، درحالیکه در روش جراحی بینی بسته (Closed Rhinoplasty) جراح از طریق سوراخهای بینی برشهایی در داخل بینی ایجاد میکند. بههمیندلیل، بعد از جراحی بسته آثار جای زخم مشهود نیست.
اگرچه جراحی بینی به روش باز تهاجمیتر است، اما قدرت عملکرد بیشتری دارد و دست جراح را برای اصلاح شکل، اندازه و مشکلات تنفسی مجرای بینی باز میگذارد. چراکه جراح میتواند بهراحتی پوست و غضروف بینی را باز کند و ساختارهای زیرین بینی بهخصوص استخوان را بهخوبی مشاهده کند.
معمولا جراحی بینی باز نیاز به بستری دارد و تحت بیهوشی عمومی انجام میشود. تورم، کبودی و حساسیت قابل توجه در ناحیه جراحی برای دو تا سه هفته پس از عمل وجود خواهد داشت. در ادامه به جزئیات بیشتری از این روش اشاره شده است.
چه افرادی بهترین کاندید برای جراحی زیبایی بینی با روش باز خواهند بود؟
در جراحی زیبایی بینی با روش باز، باز کردن کامل ساختار پوششی بینی به جراح این امکان را میدهد که آناتومی داخلی بینی را بهخوبی مشاهده، اندازهگیری و آنالیز کند. درحالیکه در روش جراحی بینی بسته چنین امکانی برای جراح فراهم نیست. بههمیندلیل، جراحی بینی باز برای بیماران زیر بهترین گزینه است:
- بینی خیلی کجی دارند.
- بهدنبال تغییر خاص نوک بینی هستند.
- قوز روی بینی آنها بزرگ است.
- همزمان درگیر مشکلات تنفسی زیبایی هستند (راینوپلاستی باز میتواند ساختار بینی را تغییر دهد تا جریان هوا راحتتر شود).
- بهدلیل کسب نتایج نامطلوب از جراحی قبلی یا آسیب شدید بینی در اثر ضربه یا تصادف به انجام مجدد جراحی بینی نیاز دارند.
به طور کلی، میتوان گفت که جراحی بینی به روش باز برای افرادی با ناهنجاریهای بینی متوسط تا شدید تکنیکی ایدهآل است. معمولا برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمیشود، مگر اینکه بهدلیل آسیب شدید ضرورتی وجود داشته باشد.
نحوه انجام جراحی بینی به روش باز
اصولا در مواردی که نیاز به افزایش دید و دسترسی آسانتر به محل جراحی است، انجام جراحی بینی به روش باز توصیه میشود.
اگرچه در این روش نیز مانند جراحی بینی به روش بسته از دو برش استفاده میشود، اما برشها خارجی و روی ناحیه ستون گوشتی بین سوراخهای بینی هستند و در نهایت از طریق یک برش اضافی (برش ترانس کلوملار) به یکدیگر متصل میشوند. چنین روندی کمک میکند تا پوست بینی بهراحتی باز شده و به سمت خارج کشیده شود. بههمیندلیل، میتوان از جراحی بینی به روش باز برای اصلاح همزمان چندین مشکل زیبایی و پزشکی بینی استفاده کرد.
پس از پایان کار و اصلاح بخشهای مورد نظر توسط جراح، محلهای برش بخیه زده میشوند. پس از یک شب بستری شدن در بیمارستان، میتوانید برای گذراندن دوره نقاهت به منزل مراجعه کنید.
انواع جراحی بینی به روش باز
از انواع جراحی بینی باز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جراحی بینی به روش باز پرزرویشن یا جراحی بینی به روش باز پرزرویژن: در این روش هدف جراح این است که با دستکاری کمتر پوست، بافت زیرجلدی، غضروفهای سر بینی و اسکلت استخوانی بینی، آناتومی کلی بینی را طبیعی نگهدارد. در واقع، میخواهد در عین بازگرداندن تعادل و هماهنگی به ساختار بینی، اسکلت بافتهای زیرین را حفظ کند. بدینشکل، میزان عوارض جانبی بعد از عمل به حداقل میرسد و دوره نقاهت خیلی کوتاه میشود.
- جراحی بینی به روش باز پلاسما یا پلاسماجت بینی: روشی نوین است که از پلاسما (گازی یونیزه شده با حرارت بالا) برای فرمدهی به بینی استفاده میکند. این گاز میتواند به لایههای زیرین پوست نفوذ کرده و آنها را بسوزاند و جمع کند. همین موضوع باعث لیفت بینی یا فرم بخشیدن به آن میشود. با وجود عوارض کمتر این روش، اما ماندگاری آن کمتر است.
مزایا و معایب جراحی بینی به روش باز
مزایای این روش زیبایی و ترمیمی عبارتند از:
- با توجه به اینکه بینی یکی از اعضای برجسته صورت است، جراحی بینی به روش باز به جراح این امکان را میدهد که بسیار دقیقتر عمل کند.
- با کمک این روش، جراح میتواند هرگونه ناهنجاری یا عدم تقارن در بینی را که در حین معاینه مشخص نشدهاند، مشاهده کند.
- گاهی به تشخیص دکتر جراحی بینی، در طی جراحی نیاز به اعمال متدهایی مانند پیوند غضروف بهمنظور حمایت از ساختار آسیبدیده بینی است. در این شرایط، فقط میتوان از جراحی بینی به روش باز استفاده کرد.
معایب روش جراحی بینی باز عبارتند از:
- بهدلیل استفاده از برش ترانس کلوملار، این روش باعث ایجاد اسکار خارجی روی بخش پایینی بینی میشود. البته بهتر است بدانید که در اکثر موارد با گذشت زمان اسکار یا جای زخم بهخوبی بهبود مییابد و در عمل ظاهر آن نامرئی میشود.
- معمولا خطرات و عوارض جانبی آن بیشتر از جراحی بینی بسته است. البته این مسئله نیز بهخوبی قابل کنترل است.
عوارض جانبی و مدت زمان بهبودی بعد از انجام جراحی بینی به روش باز
هفته اول با تورم، کبودی، درد، احساس گرفتگی بینی و عوارض جانبی موقتی دیگر مواجه خواهید شد. معمولا برخی از بیماران نسبت به سایرین کبودی و تورم بیشتری دارند. با این وجود، توجه به نکاتی مانند عدم اعمال فشار روی بینی، خوابیدن به شکلی مناسب، استفاده از چسب بینی و خوردن غذای مغذی و کم نمک، تاثیر زیادی در کاهش تورم و بهبودی سریعتر دارد.
میانگین زمان بهبودی برای رفع عوارض حاد دو تا سه هفته است. اگرچه ساختار بینی در طول ۱۲ تا ۱۸ ماه بعد از جراحی به بهبودی خود ادامه میدهد، اما اکثر فعالیتهای روزانه میتوانند در ماه اول از سر گرفته شوند. به طور کلی، نتایج راینوپلاستی باز دائمی و بلافاصله پس از عمل قابل مشاهده هستند و در عرض یک سال نهایی میشوند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگرچه نتیجه نهایی بسته به فیزیولوژی طبیعی بدن افراد متفاوت است، اما نمیتوان میزان مهارت جراح بینی را نادیده گرفت. بههمیندلیل، توصیه میکنیم اگر کاندید مناسبی برای جراحی بینی هستید، حتما با چند پزشک مشورت کنید و به یک کلینیک زیبایی حرفهای مراجعه کنید.
درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری را ندارید، پیشنهاد میکنیم از خدمات مشاوره متخصص گوش و حلق و بینی آنلاین پذیرش۲۴ استفاده کنید. مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاوره آنلاین بهترین جراح بینی برای درمان استفاده کنید.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه جراحی بینی به روش باز
در این بخش میتوانید پاسخ تعدادی از ابهامات ذهنی خود را بیابید.
۱. منظور از جراحی بینی به روش باز چیست؟
یکی از انواع روشهای جراحی بینی است که در آن برخلاف جراحی بسته، جراح دو برش در بخش خارجی بینی ایجاد میکند تا بتواند پوست بینی را بالا کشیده و به همه ساختارهای زیرین بینی تسلط داشته باشد. بدینشکل، احتمال موفقیت جراحی بالا میرود و زمینه رفع ناهنجاریهای شدیدتر فراهم میشود.
۲. جراحی بینی به روش بسته چگونه است؟
در این روش، جراح فقط دو برش درون سوراخهای بینی ایجاد میکند. بههمیندلیل، اصولا برای اصلاح و تغییر شکل جزئی بینی مانند بهبود ظاهر نوک بینی عالی است. برای آگاهی بیشتر شما، در مطلبی جداگانه به جزئیات جراحی بینی به روش بسته اشاره کردهایم. پیشنهاد میکنیم مطالعه آن را از دست ندهید.
۳. برای جراحی بینی باید به چه متخصصی مراجعه کرد؟
میتوانید به جراح متخصص فک و صورت یا پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
قم
سلام دکتری در ارومیه بنده گفته اند که بینی من مناسب عمل نیست استخوان وسط بینیم ارتفاعش کمه واز هر چن میلیون نفر یه نفر اینجوری هستش که بعدا از عمل باعث میشه دماغم وسطش حالت گودی پیدا کنه وفرم بینیم بد میشه آیا این واقعیته یا فقط بینی من با سبک کاری ایشون این شکلی خواهد شد؟