جراحی بینی بدون تامپون و گچ چیست؟ و چگونه انجام میشود؟
فهرست مطالب
جراحی زیبایی بینی (راینوپلاستی) جراحی است که باعث تغییر شکل بینی میشود. با این عمل، بدشکلیهای بینی اصلاح شده و عملکرد بینی بهتر میشود. اگرچه جراحی بینی بیشتر برای رفع مشکلات زیبایی انجام میشود، اما برخی از بیماران تحت عمل جراحی قرار میگیرند تا مشکلات مادرزادی یا ناشی از ضربه را اصلاح کنند.
از رایجترین بدشکلهای بینی که بیماران میخواهند اصلاح شوند، میتوان به قوز بینی، تحلیل غضروفهای بینی، بدشکلی نوک بینی، پایین بودن نوک بینی، بزرگ بودن سوراخهای بینی و زاویه باریک استخوان بینی اشاره کرد.
در گذشته پزشکان در پایان عمل، قبل از گچگیری بینی برای کنترل خونریزی دو عدد تامپون یا فتیله در سوراخ بینی قرار میدادند. بهمرور متوجه شدند که درآوردن تامپون واقعا برای بیماران دردناک است.
بههمیندلیل وقتی صحبت از جراحی بینی میشود، اولین نگرانی اغلب بیماران تحمل درد، عفونت و خونریزی هنگام خارج کردن تامپونهای استفاده شده پس از جراحی، در اثر چسبندگی آنها به بافت نرم داخل بینی است.
خوشبختانه با پیشرفت فناوری، الان در مرحلهای قرار داریم که بسیاری از پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن میتوانند با انجام جراحی بینی بدون تامپون به بیمار کمک کنند که راحتتر و سریعتر به زندگی روزمره خود بازگردد. چراکه امروزه آسایش و همچنین سلامت بیمار در اولویت تمامی جراحیها قرار گرفته است.
اصولا اگر انحنای استخوان و غضروف داخل بینی (یعنی انحراف بینی) خیلی مشکلساز نباشد، ممکن است پس از جراحی نیازی به گذاشتن چیزی مثل تامپون در بینی نباشد. در این شرایط میتوان بهجای تامپون پنبهای از اسپلینت بینی که یک ماده سیلیکونی شفاف است استفاده کرد. این ماده باعث درد نمیشود و داخل آن شیارهایی وجود دارد که هواگیری را تضمین میکند.
پیشنهاد میکنیم برای دریافت پاسخ سوالات ذهنی خود مانند عمل بینی بدون تامپون چگونه است؟ جراحی بینی با تامپون بهتر است یا بدون تامپون؟ آیا جراحی بینی بدون تامپون خوب است؟ جراحی بینی بسته بدون تامپون به چه شکل است؟ مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
جراحی بینی با تامپون یا بدون تامپون
اصولا جراحی بینی و سینوس پارانازال با مشکل خونریزی فراوانی، بهویژه در صورت وجود حالتهای التهابی مزمن مانند رینیت آلرژیک، سینوزیت مزمن و پولیپ بینی، همراه است. برای جلوگیری از خونریزی بعد از عمل، جراح همیشه مجبور به استفاده از تامپون بینی بوده است.
تجربه نشان داده است که ماندگاری طولانی تامپونها (حداکثر ۳ تا ۴ روز پس از عمل) باعث ناراحتی شدید، انسداد تنفسی، سردرد و درد صورت و حتی بروز عفونت در بینی بیماران میشود. به طور کلی، پزشکان برای رفع این مشکل به دو راهکار اساسی زیر برای جراحی بینی بدون تامپون رسیدهاند:
- استفاده از تکنیکهای آندوسکوپی که امکان کنترل مستقیم روی ساختارهای بینی و بزرگتر شدن دید میدان عمل را با کمک میکروسکوپ فراهم میکنند. این تکنیکها محل برش کوچکی دارند و بعد از عمل نیازی به قرار دادن تامپون ندارند. زیرا از بخیههای اندکی در داخل بینی استفاده میشود.
- با توجه به اینکه در جراحی باز بینی دسترسی به بافت نرم، غضروف و استخوانهای بینی بیشتر است، نمیتوان آن را جایگزین جراحی بسته یا تکنیکهای آندوسکوپی کرد. در این شرایط تنها راهکار استفاده از اسپلینت بینی بهجای تامپون است. معمولا برای بیمارانی که دارای انحراف بینی شدید هستند یا ساختار غضروفی ضعیفی دارند، بیش از ۴۸ ساعت این ساختار حفظ میشود و برای سایر بیماران بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت ماده سیلیکونی بدون درد و عوارض بهراحتی خارج میشود.
جالب است بدانید که در سالهای اخیر، بیش از ۷۰۰ هزار مورد جراحی بینی انجام شده است که حدود ۹۵ درصد بیماران نیازی به تامپون بعد از عمل نداشتند. در مقالهای با عنوان جراحی بینی بدون تامپون نی نی سایت نیز به نکاتی در این زمینه اشاره شده است.
عمل بینی بدون تامپون چه مزایایی دارد؟
مطمانا انجام عمل بینی بدون تامپون با بروز مشکلات زیر همراه نیست:
- انسداد کامل تنفسی
- افزایش تورم و کبودی ناشی از جراحی بینی
- عفونت، سردرد و درد صورت در اثر ممانعت از خروج ترشحات بینی و سینوس (۵۰۰ سیسی در روز!)
- احساس درد و شروع دوباره خونریزی هنگام خارج کردن تامپون بعد از گذشت ۳ تا ۴ روز از جراحی بینی
طبق تجربه، جراحی زیبایی بینی بدون تامپون در مدت زمان کوتاهتری انجام میشود و بهدلیل عوارض کمتر دوره نقاهت آن نیز کوتاهتر است. در نبود تامپون احتمال تغییر شکل بینی بعد از عمل به حداقل میرسد.
بههمیندلایل است که امروزه جراحی بینی به روش بسته بدون تامپون یا جراحی باز بدون تامپون طرفداران زیادی پیدا کرده است. توصیه میکنیم پیش از هرگونه اقدامی در مورد نکات ذکر شده با دکتر جراحی بینی خود مشورت کنید.
عمل بینی بدون تامپون چگونه انجام میشود؟
این یک واقعیت است که نحوه انجام عمل جراحی بینی در طی چند سال اخیر پیشرفت فزایندهای را تجربه کرده است. عملا امروزه بهلطف بخیههای اندکی که زده میشوند، از تامپون بعد از جراحی بینی استفاده نمیشود. درحالیکه تا ۱۰ سال گذشته از فیلترهایی به طول تقریبا ۲ سانتیمتر برای هر سوراخ بینی استفاده میشد!
نصب، حمل و در نهایت برداشتن این تامپونها فرآیندی بسیار پرزحمت و دردناک بود. زیرا بهمرور زمان سفت میشدند و با چسبیدن به لختهها زمینه خونریزی دوباره را هنگام برداشتن فراهم میکردند. گاهی نیز با بروز عفونت باعث احساس بوی بد در بینی میشدند.
حال بهلطف جراحی بینی بدون تامپون، بیماران درد را احساس نمیکنند، میتوانند بهراحتی نفس بکشند، به سرعت بهبود مییابند و میتوانند پس از عمل به زندگی معمول خود بازگردند.
در اصل در جراحی بینی بدون تامپون، برش جراحی روی استخوان بینی اعمال میشود تا تغییرات ساختاری شکل گیرند. بههمیندلیل، با کاهش بخیه عملا نیازی به قرار دادن تامپون بعد از عمل نیست.
در عمل بینی که به کمک لیزر انجام میشود نیز میتوان پوست ضخیم بینی را با لیزر نازک کرد. با این عمل لایه ضخیم پوست کنده میشود و آسیب حاصله به حداقل میرسد. بنابراین، روند بهبودی کوتاهتر میشود و دیگر نیاز به تامپون یا حتی گچگیری نیست.
چه کسانی کاندید مناسبی برای جراحی بینی بدون تامپون و گچ هستند؟
جراحی بینی بدون تامپون را میتوان برای افرادی انجام داد که سن آنها بالای ۱۸ سال باشد و طبق نظر پزشک مشکلات سلامتی که مانع از جراحی میشوند را نداشته باشند. اصولا برای افرادیکه انحراف بینی شدید، مشکلات انعقادی و دیابت کنترل نشده دارند توصیه نمیشود.
اگرچه این روش انجام میشود تا خطرات جراحی بینی را به حداقل برساند، اما در مورد اندک عوارض عمل بینی بدون تامپون مانند عدم ثبات کافی ساختار بینی بعد از عمل، با جراح بینی خود مشورت کنید.
نکات قابل توجه قبل و بعد از جراحی بینی بدون تامپون
مطمانا اگر پزشک متخصص گوش و حلق و بینی تصمیم گرفته است که برای جراحی بینی بدون تامپون اقدام کند، پیشبینی کرده است که این عمل برای شما مناسب است و بعد از عمل خونریزی احتمالی نخواهید داشت.
مانند جراحی بینی معمولی، قبل از عمل از مصرف داروهای رقیقکننده خون از جمله ایبوپروفن یا آسپرین و الکل خودداری کنید. سیگار کشیدن میتواند روند بهبودی را طولانیتر کند، بنابراین در صورت امکان بهتر است قبل از عمل سیگار را ترک کنید. از قبل هماهنگ کنید که بعد از عمل شخصی شما را به خانه برساند، زیرا نمیتوانید تحت بیهوشی رانندگی کنید.
در دوران نقاهت از لمس کردن بینی و اعمال فشار به آن خودداری کنید. سعی کنید هنگام خواب سر خود را کمی بالاتر بگیرید تا تورم کاهش پیدا کند. تا زمانیکه گچ بینی باز نشده است از دوش گرفتن خودداری کنید. حداقل تا یک هفته سیگار نکشید و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.
قیمت عمل بینی بدون تامپون
قیمت جراحی بینی با توجه به نوع عملی که برای بیمار انجام میشود متفاوت است. اصولا جراحی باز بدون تامپون قیمت بیشتری نسبت به جراحی بسته بدون تامپون دارد. زیرا جراح لازم است با دقت بیشتری برای رفع مشکلات اساسیتر پیش برود.
پیشنهاد میکنیم در جلسه مشاوره اولیه در مورد بهترین روش مناسب خود و هزینه نهایی آن با پزشک یا جراحی بینی صحبت کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر قصد جراحی بینی خود را دارید، توصیه میکنیم پیش از هرگونه اقدامی در مورد جراحی بینی بدون تامپون با پزشک صحبت کنید. اگرچه روشی عالی و بدون درد است اما ممکن است شما کاندید مناسبی برای انجام آن نباشید!
درصورتیکه شرایط مراجعه حضوری را ندارید، پیشنهاد میکنیم از خدمات مشاوره متخصص گوش و حلق و بینی آنلاین پذیرش۲۴ استفاده کنید. مشکلات خود را مطرح کرده و از مشاوره آنلاین بهترین متخصص گوش و حلق و بینی یا دکتر جراح پلاستیک برای درمان استفاده کنید.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه جراحی بینی بدون تامپون
در این بخش میتوانید پاسخ تعدادی از ابهامات ذهنی خود را بیابید.
جراحی بینی بدون تامپون یعنی چی؟
جراحی بینی یا راینوپلاستی با پیشرفتهای حوزه تکنولوژی در حال تغییر شکل است و روشهایی مانند جراحی بینی بدون تامپون شروع به محبوب شدن کردهاند. در این روش جراح بعد از پایان جراحی ممکن است بهجای استفاده از تامپون از اسپلینت سیلیکونی استفاده کند. مادهای که برخلاف تامپون ساختاری منعطف و با قابلیت برودت هوا را دارد. در نتیجه دیگر نگرانی نسبت به بروز درد، افزایش تورم و کبودی و طولانی شدن روند بهبودی وجود ندارد.
جراحی بینی به روش بسته و بدون تامپون چیست؟
در واقع جراحی بینی به روش بسته و بدون تامپون روندی مشابه گذشته دارد، فقط با این تفاوت که با جایگزینی اسپلینت بینی دیگر بیمار احساس درد و ناراحتی نمیکند.
جراحی بینی بدون تامپون ضرر دارد؟
از نظر پزشکان هیچ ضرری ندارد و بالعکس با مزایایی مانند کاهش درد و افزایش سرعت بهبودی همراه است. مشورت با دکتر جراح پلاستیک یا پزشک متخصص گوش و حلق و بینی میتواند اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما بگذارد.