معرفی حرفه چشم پزشکی

وظایف و مهارت های لازم یک متخصص چشم پزشک

معرفی حرفه چشم پزشکی

اگر شما به حوزه سلامت و حرفه پزشکی علاقه دارید و بهبود کیفیت زندگی افراد از جمله اهداف شما می باشد، بنابراین انتخاب شغل چشم پزشکی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. فردی که در شغل چشم پزشکی مشغول به فعالیت است باید علاوه بر درمان بیماری های طبی و جراحی چشم ، ویژگی ها و مهارت های دیگری نیز داشته باشد و قادر باشد بیماران مضطرب و آشفته را با صبر و حوصله آرام کند. در واقع چشم پزشکی یک شاخه از علم پزشکی می باشد که با بیماری های چشم و آناتومی فیزیولوژی در ارتباط است.

ممکن است چشم انسان در طول زندگی با بیماری و حوادث مختلفی همچون نزدیک بینی،  پیر چشمی،  کوررنگی،  گل مژه، دکولمان شبکیه و… درگیر شود و آسیب ببیند. در حقیقت چشم پزشکان می توانند بر روی چشم جراحی نیز انجام دهند که در اصطلاح به آن تخصص جراحی و طبی گفته می شود. یک چشم پزشک خوب و با مهارت باید از دانش و اطلاعاتی که در زمینه بیماری های چشمی دارد استفاده کند و در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری و شرایط یا بیماری خاص مانند ابتلا به دیابت و فشار خون بالا، فرد را در صورت نیاز به متخصص مربوطه یا جراح چشم ارجاع دهد.

کار متخصصان چشم پزشک به صورت تمام وقت می باشد که به صورت پاره وقت نیز امکانپذیر است. متخصص چشم اغلب در مطب های بیمارستان ها، مراکز درمانی و یا مطب شخصی مشغول به فعالیت می باشد. در ادامه در مورد وظایف یک متخصص چشم پزشکی،  دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم، فرصت های شغلی و بازار کار و میزان درآمد آن،  اطلاعات کاملی ارائه شده است تا بیشتر با این حرفه آشنا شوید.

وظایف متخصص چشم

در ادامه جهت آشنایی بیشتر با حرفه چشم پزشکی به وظایف مهم یک چشم پزشک اشاره شده است.

  • معاینات و بررسی دقیق چشمی
  • تشخیص و بررسی نقص ها
  • معاینه دقیق از نظر بیماری های چشمی و صدمات ناشی از آن
  • درمان کردن بیماری ها و نقص های چشمی به وسیله دارو یا انجام عمل جراحی
  • آرامش دادن به بیمار و راهنمایی تخصصی لازم به آن ها

مهارت و دانش مورد نیاز این حرفه

  • داشتن استعداد در زمینه درک علوم و ریاضی
  • دقت و توجه لازم به بیماری
  • آگاهی از جدیدترین تکنیک ها و ابزارهای موجود در علم پزشکی
  • دارای قدرت تمرکز بالا جهت انجام کارهای پی در پی
  • توانایی توضیح دادن صحیح علائم و دستورات به کودکان

تحصیلات لازم جهت ورود به شغل چشم پزشکی

افرادی که در رشته چشم پزشکی ) یکی از تخصص های پزشکی) فارغ‌التحصیل شده اند می توانند وارد این حرفه شوند و کار خود را شروع کنند. دانشجویانی که علاقه مند به تحصیل در رشته چشم پزشکی می باشند باید ابتدا دوره پزشکی عمومی را طی کنند و پس از گذراندن این دوره و کسب موفقیت در آزمون های دکترای تخصصی به تحصیل در رشته چشم پزشکی مشغول شوند.

در واقع علم بینایی دارای دو شاخه اصلی می باشد که چشم پزشکی و بینایی سنجی از شاخه های آن به شمار می رود.  هر یک از این شاخه های اصلی نیز به شاخه های فرعی مختلف تقسیم می شوند.  به طور مثال رشته چشم پزشکی در دوره فوق تخصصی به شاخه های تخصصی تری همچون جراحی پلک،  فشار چشم و شبکیه تقسیم بندی می شود.

فرصت های شغلی

بسیاری از پزشکان متخصص چشم به صورت مستقل مشغول به فعالیت هستند.  البته برخی دیگر نیز در کلینیک ها یا بیمارستان ها استخدام شده اند. همچنین چشم پزشک می تواند در صورت علاقه به مباحث علمی و آموزشی در آموزشگاه ها و مراکز آموزش عالی به تدریس بپردازد و در کنار آن تحقیقات علمی خود را نیز انجام دهد.

میزان درآمد متخصص چشم پزشکی

میزان درآمد یک متخصص چشم پزشک به کار در مراکز درمانی عمومی یا خصوصی مانند بیمارستان ها و مطب ها بستگی دارد.  همچنین تعداد عمل های جراحی که توسط چشم پزشک انجام می شود نیز در افزایش درآمد آن نقش مهمی ایفا می کند.

در واقع یک چشم پزشک اگر کار خود را به خوبی و به بهترین نحو انجام دهد و توانایی و پشتکار لازم جهت تشخیص و درمان بیماری های چشم را داشته باشد به طور حتم مراجعه کنند گان آن نیز افزایش پیدا کرده و درنتیجه از میزان درآمد بالاتری برخوردار می شود. لازم به ذکر است که هر پزشکی می تواند با اضافه کاری و کسب درجات بالا حقوق خود را به میزان بسیار زیادی افزایش دهد. اطلاعات دقیق و مشخصی از میزان درآمد متخصصان چشم پزشکی در کشور موجود نیست اما به طور کلی پزشکان متخصص در شاخه های مختلف پزشکی از درآمد مناسبی برخوردار می باشند.

۴.۲/۵ (۵ نظر)

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا