داروی بیکالوتامید (بیکالومید، بیکالوکس)
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی بیکالوتامید (Bicalutamide)
فهرست مطالب
نام تجاری داروی بیکالوتامید
Casodex
کاربرد داروی بیکالوتامید
درمان سرطان پروستات در مردان بزرگسال
اشکال دارویی بیکالوتامید
قرص
اطلاعات دارویی بیکالوتامید (بیکالوکس)
داروی بیکالوتامید یک داروی آنتی آندروژن میباشد. این دارو به تنهایی یا همراه با جراحی و رادیوتراپی و داروهای دیگر برای درمان سرطان پروستات به کار میرود.
بیکالوتامید با جلوگیری از عمل آندروژنها (هورمونهای مردانه) در بدن عمل میکند.
این دارو نباید در زنان و کودکان استفاده شود.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین اورولوژی مشورت نمایید.
شما همچنین میتوانید برای مراجعه حضوری به پزشک، از متخصص کلیه و مجاری ادراری در سراسر ایران، نوبت ویزیت حضوری دریافت نمایید.
قرص بیکالوکس
بیکالوکس یکی از برندهای بیکالوتامید میباشد.
قرص بیکالومید برای چیست ؟
بیکالومید یکی از برندهای ایرانی داروی بیکالوتامید میباشد.
مقدار و روش مصرف داروی بیکالوتامید
- قبل از شروع درمان با داروی بیکالوتامید (Bicalutamide) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز، مقدار و فرم داروی بیکالوتامید از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
- در صورت فراموش کردن مصرف یک نوبت این دارو، دوز فراموش شده را حذف کرده و به مصرف دارو مطابق برنامه ادامه دهید. هرگز برای جبران نوبت فراموش شده، دوز دارو را دو برابر نکنید.
- داروی بیکالوتامید را میتوانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف نمایید.
موارد منع مصرف داروی بیکالوتامید
- به تاریخ انقضای داروی بیکالوتامید (Bicalutamide) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی بیکالوتامید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای کبدی
- دیابت
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی بیکالوتامید
- در مدت درمان با این دارو در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و تستهای پزشکی و آزمایشگاهی (مانند سطح PSA، عملکرد کبد، قند خون، شمارش کامل خون) تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید.
- داروی بیکالوتامید نباید در زنان، به ویژه زنان باردار و شیرده استفاده شود. از آنجا که این دارو میتواند از طریق پوست و ریهها جذب شود لذا زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند، نباید گرد و غبار قرص بیکالوتامید را تنفس کنند.
- چنانچه دیابت دارید در مدت درمان با این دارو، قند خون خود را به طور منظم بررسی نموده و نتایج را با پزشکتان در میان بگذارید.
- چنانچه جراحی در پیش دارید، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- این دارو، ممکن است شما را در برابر نور خورشید حساستر کند. لذا زمان ماندن در نور آفتاب را محدود کنید. از غرفههای برنزه کننده و چراغهای آفتابی خودداری کرده و هنگام بیرون رفتن از خانه از ضد آفتاب و لباسهای محافظ استفاده کنید. در صورت آفتاب سوختگی یا تاول و قرمزی پوست فوراً به پزشک اطلاع دهید.
- این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود، لذا قبل از انجام کارهایی مانند رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
- در مدت درمان با این دارو از مصرف الکل بپرهیزید.
تداخلات دارویی بیکالوتامید
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی بیکالوتامید، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با بیکالوتامید تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای رقیق کننده خون (مانند وارفارین)
عوارض جانبی قرص بیکالوتامید (عوارض قرص بیکالومید)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی بیکالوتامید در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت نمایید.
در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از این عوارض با پزشک مشورت نمایید:
- سردرد
- سرگیجه
- مشکل در خواب
- خواب آلودگی
- تغییرات وزن
- گر گرفتگی
- تورم، حساسیت یا درد سینه
- ریزش مو
- ناراحتی معده
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- یبوست
در صورت بروز عوارض زیر، فوراً با پزشک مشورت نمایید:
- تغییرات روانی یا خلقی (مانند اضطراب، افسردگی)
- خستگی غیرمعمول
- تنگی نفس
- افزایش سرفه
- ضعف عضلانی
- بیحسی یا سوزن سوزن شدن پوست
- تورم دست، مچ پا یا پا
- درد استخوان یا مفاصل
- افزایش تشنگی یا ادرار
- ادرار دردناک یا خونی
- کاهش میل یا توانایی جنسی
- علائم عفونت (مانند تب، لرز، گلودرد مداوم)
در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به اورژانس مراجعه کنید:
- درد قفسه سینه، فک یا دست چپ
- تهوع یا استفراغی که متوقف نمیشود.
- کاهش اشتها
- زرد شدن چشمها یا پوست
- درد معده یا شکم
- ادرار تیره
- بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو)
مصرف بیش از حد داروی بیکالوتامید
- این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند مشکل تنفسی، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی بیکالوتامید
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
سلام
من هم دوتستراید و قرص بیکاناکس رو برای ریزش مو استفاده می کنم ، البته با نسخه پزشکم ،
در مطالب شما خواندم که ریزش مو از عوارض مصرف این قرص هست !
و مورد دیگه اینکه همزمان با خوردن قرص در معرض نور آفتاب نباشیم ، اگر ممکن هست بیشتر توضیح بدهید چون من مدتی هست که نقطه های ریز رنگ دار زیادی رو روی صورتم میبینم که قبلا نبودن و تغییر کلی رنگ روی بدنم هم هست و احساس می کنم که پوستم چند درجه تیره تر شده ،
من این قرص رو یک سال هست که مصرف می کنم
سلام من خانم هستم .این قرص بیکالوتامید رو همراه دوتستراید برای درمان ریزش مو دکترم داده . من داخل متن شما دیدن نوشتید یکی از عوارضش ریزش مو هست پس چرا به من دادن خیلی نگرانم کرد
سلم،دقیقن من مثل شما دکتر واسه ریزش موداده،ولی ترسیدم بخورم…
ملحق شدن به بحث
درود،این دارو رو کجا میتونم خریداری کنم،گیر نمیاد اصلا
سلام، کسی هست بدونه بیکالومید ۱۵۰ کجا گیر میاد،بنده تو شیراز همه جا رو گشتم اصلا نیست،اگر کسی سراغ داره ممنون میشم با این شماره تماس بگیره،جبران میکنم ۰۹۹۶۱۳۶۱۷۳۶
منم دکترم برا ریزش مو اینو داد علتش چی هستش در حالی که داخل ساین نوشته سرطان پروستات استفاد میشه یکی از عوارض شدید که ای دارو دار ریزش مو هستش پس علت تجویز دکتر چی بود خیلی نگران شدم طوری که میخام اصلا مصرف نکنم راهنمایی کنید لطفا
با سلام. نگران نباشید. هر دارو در بدن زنان و مردان با توجه به سطوح و عملکرد هورمونی متفاوت، میتونه اثرات مختلفی داشته باشه. یکی از چیزهایی که در زنان باعث ریزش مو میشه تستوسترون، هورمون مردانه هست. معمولا داروهایی که برای ریزش موی ارثی در زنان تجویز میشن، سطوح تستوسترون رو کم میکنن. مثل اسپیرونولاکتون. این داروها معمولا هم باعث قوی شدن موهای سر زنان میشن، و هم کمتر شدن موهای بدن و زائد. در مردان چنین نیست و این داروها معمولا براشون تجویز نمیشن، مگر چیزی مثل این مورد که بحث پروستات هست و از مو مهمتره.
بیکالوتامید در خارج از ایران هم برای درمان ریزش موی ارثی زنانه مورد تایید و safe هست.