قرص ای سی ای (قرص آ ث آ) | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Acetaminophen – Caffeine – Aspirin
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری قرص ای سی ای (A.C.A)
فهرست مطالب
نام تجاری قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
آ ث آ، ای سی ای، آکسار، Axar، Genaced، Excedrin، A.C.A
کاربرد قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
ضد درد و تب- سردرد میگرنی- درد دوران قاعدگی- دندان درد– درد عضلانی
اشکال دارویی ای سی ای (قرص آ ث آ)
قرص
اطلاعات دارویی قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
قرص ای سی ای (قرص آ ث آ) ترکیبی از آسپرین، استامینوفن و کافئین (نام کامل این دارو نیز داروی آسپرین– استامینوفن– کافئین میباشد) است که برای تسکین موقتی دردهایی مانند درد عضلانی، دندان درد، گرفتگی قاعدگی یا سردرد (از جمله میگرن) استفاده میشود. آسپرین و استامینوفن با جلوگیری از ساخته شدن برخی از مواد طبیعی در بدن، درد را تسکین میدهند. کافئین نیز به افزایش اثرات آسپرین و استامینوفن کمک میکند.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید باتوجه به نوع بیماریتان با پزشک آنلاین درد، پزشک آنلاین مغز و اعصاب، پزشک آنلاین عمومی یا داروساز آنلاین به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف قرص ای سی ای (آ ث آ)
- قبل از شروع درمان با قرص ای سی ای (C.A) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار قرص ای سی ای از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- اگر قرص آ ث آ را به طور منظم مصرف میکنید، در صورت فراموش کردن یک دوز داروی آ ث آ، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- قرص ای سی ای (قرص آ ث آ) را همراه با یک لیوان پر از آب مصرف نمایید، مگر آنکه پزشک دستور دیگری داده باشد.
- حداقل تا ۱۰ دقیقه پس از مصرف این قرص، دراز نکشید.
- در صورت بروز ناراحتی معده، میتوانید قرص ای سی ای را همراه با غذا یا شیر مصرف نمایید.
- قرص آ ث آ را نباید بیش از ۱۰ روز برای تسکین درد، و بیش از ۳ روز برای تسکین تب استفاده کنید.
- در صورت تداوم یا بدتر شدن وضعیتتان (به عنوان مثال، اگر علائم جدید یا غیر معمول، قرمزی یا تورم در ناحیه درد، درد یا تب که از بین نرود یا بدتر شود) به پزشک خود اطلاع دهید.
- چنانچه قرص ای سی ای را طبق برنامهای مشخص مصرف نمیکنید و تنها در مواقع نیاز استفاده میکنید، توجه داشته باشید که داروهای مسکن در صورتی بهترین نتیجه را خواهند داشت که با مشاهده اولین علائم درد، استفاده شوند. لذا اگر صبر کنید تا دردتان بدتر شود، ممکن است به خوبی عمل نکند.
مشاوره آنلاین با پزشک آنلاین درد
موارد منع مصرف قرص ای سی ای (آ ث آ)
- به تاریخ انقضای قرص ای سی ای (C.A) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز قرص آ ث آ را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به قرص ای سی ای یا دیگر مواد و داروها (از جمله حساسیت به آسپرین یا سایر NSAIDها، سالیسیلاتها، استامینوفن یا کافئین)
- بارداری یا قصد باردار شدن
- شیردهی
- اختلالات اضطرابی
- بی خوابی
- آسم
- آسم حساس به آسپرین (سابقه بدتر شدن تنفس همراه با آبریزش بینی یا گرفتگی بینی پس از مصرف آسپرین یا سایر NSAIDها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن)
- پولیپ بینی
- مشکلات قلبی (مانند آریتمی)
- اختلالات خونی (مانند کم خونی)
- مشکلات خونریزی یا لخته شدن خون (مانند هموفیلی، تعداد پایین پلاکت)
- زخم
- نقرس
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
- مشکلات گوارشی
- مشکلات معده (مانند سوزش معده، ناراحتی معده یا درد معده) که از بین نمیرود.
- دیابت کنترل نشده
- فشار خون بالا
- چنانچه سیگار یا ماده مخدر دیگری را مصرف میکنید.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
- قبل از انجام جراحی یا برخی از اقدامات پزشکی (مانند آزمایش استرس قلب (تست ورزش) یا روشی برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب در صورت ضربان قلب سریع و غیرمعمول)، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- در صورت استفاده منظم از قرص آ ث آ برای مدت طولانی یا در دوزهای بالا، ممکن است، پزشک برایتان آزمایشهای آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند تستهای عملکرد کبد و کلیه) تجویز نماید.
- در مدت درمان با قرص آ ث آ از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید.
- افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی قرص ای سی ای، به ویژه خونریزی یا زخمهای معده و روده، مشکلات کبدی و مشکلات خواب حساسیت بیشتری نشان دهند.
- قرص آ ث آ ممکن است باعث تغییر در نتایج برخی از آزمایشات (مانند آزمایشهای قند ادرار) شود، لذا پزشک معالج را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- چنانچه اخیراً برخی از واکسنها (واکسنهای زنده) را دریافت کردهاید، قبل از مصرف داروی ای سی ای، با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر از قرص ای سی ای برای سردرد استفاده میکنید، در صورت بروز علائمی مانند مشکل در تکلم، ضعف در یک طرف بدن، تغییرات ناگهانی بینایی، فوراً با پزشکتان مشورت نمایید.
- از آنجا که قرص آ ث آ حاوی کافئین است، مصرف آن نزدیک به زمان خواب ممکن است خوابیدن شما را دچار مشکل کند. همچنین استفاده از داروها، غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین را در مدت درمان با این دارو محدود کنید. مصرف بیش از حد کافئین، ممکن است شما را عصبی یا تحریکپذیر نماید، باعث تپش قلب شود و یا در خوابیدن دچار مشکل شوید.
- چنانچه این دارو را برای سردرد استفاده میکنید، بهتر است از مصرف برخی از مواد غذایی که باعث ایجاد سردرد میشوند، خودداری نمایید. تغییر سبک زندگی مانند برنامههای کاهش استرس، ورزش و تغییر رژیم غذایی میتواند به جلوگیری از سردرد کمک کند. با پزشک یا داروساز در مورد تغییر سبک زندگی که میتواند برای شما مفید باشد، صحبت کنید.
قرص آکسار برای میگرن
آکسار یکی از برندهای قرص آ اس آ است جهت کسب اطلاعات لازم در مورد مصرف قرص آکسار برای میگرن، میتوانید با پزشک آنلاین مغز و اعصاب مشورت نمایید.
تداخلات دارویی قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی ای سی ای، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف داروی ای سی ای قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با قرص ای سی ای تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای ضد تشنج (مانند فنی توئین، والپروئیک اسید)
- برخی داروهای نقرس (مانند پروبنسید، سولفین پیرازون)
- کورتیکواستروئیدها (مانند پردنیزون)
- سایر داروهای ضد انعقاد یا داروهایی با اثرات ضد پلاکتی (مانند کلوپیدوگرل، وارفارین)
- استازولامید
- سایمتیدین
- کتوکونازول
- متوتروکسات
- ومورافنیب
- دی کلروفنامید
عوارض جانبی قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی ای سی ای در اسرع وقت با پزشک متخصص مغز و اعصاب معالج مشورت نمایید.
در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، با پزشکتان مشورت نمایید:
- مشکل خوابیدن
- احساس لرزش
- عصبی بودن
- ناراحتی معده
- تهوع
- استفراغ
در صورت بروز هریک از عوارض زیر، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
- سرگیجه شدید
- غش کردن
- ضربان قلب نامنظم یا سریع
- زنگ زدن در گوش
- از دست دادن شنوایی
- علائم عفونت (مانند گلودرد یا تب مداوم)
- کبودی یا خونریزی آسان
- علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)
- درد مداوم معده یا بدتر شدن آن
- استفراغی که شبیه قهوه است
- مدفوع سیاه یا خونی
- در صورت بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند سرگیجه شدید، تنگی نفس، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
مصرف بیش از حد قرص ای سی ای (مسمومیت دارویی با ای سی ای)
- این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.
- اگر احساس کردید فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس، تنفس سریع یا کم عمق، غش و ضعف (از حال رفتن)، تشنج، از دست دادن هوشیاری، تحریک، گیجی، ضربان قلب نامنظم یا سریع، گیجی، خستگی شدید، زرد شدن چشم یا پوست، زنگ زدن در گوش، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، تعریق، سوزش در گلو و معده، درد معده یا شکم، تغییر در مقدار ادرار و یا ادرار تیره در او دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری قرص ای سی ای (قرص آ ث آ)
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
این قرص دو روز پیش خوردم واسه سردرد فردا عمل بینی دارم مشکلی داره ب نظرتون؟
ببخشید این قرص را باید قبل یا بعد از غذا مصرف کنیم؟ لطفا جواب دهید
سلام منم ۳۸ سالمه و ارثی از طرف مادر سردرد میگرنی دارم دکتر برام ناپروکسن تجویز کرده و گفته زمان سردرد بخورم ولی ازاونجایی ک من میدونم هروز سردردم اول صبح باصبحانه ی دونه میخورم قبلا از استامینفون بعدش کدئین بعدن ژلوفن تا ب نوافن وموقع شدت درد اگر ب موقع اقدام نکنم مجبورم ۲تا ی جا بخورم بعدش جای تاریک و کاملا ساکت برم تا خابم ببره بعدش درد ساکت میشه این اکسار اینا جلوی سردرد من اصلا هیچ کاری نمیکنه ب امید سلامتی همه مریضان، خدانگهدار
سلام من۱۴ سالمه و سردرد بودم یک نفر این قرص بهم داد الان فقد کمی لرزش دارم
زمانی که باشگاه میرفتم اصلا سردرد نمیشدم
اگر میخواید کمتر هزینه کنید ببینید بیمارستان اطرافتون طب سوزنی انجام میده اونجا برید. خودم برای میگرنم بیمارستان امام رضا رفتم هزینش تقریبا نصف بعضی از مطب های خصوصی بود
حتما طب سوزنی برید معجزه میکنه.فقط مختص سردرد نیست کاربردهای دیگه ای هم داره.یهخورده هزینش بالاس اما ارزشش رو داره واقعا
سلام نه مرفین نداره
من ۲۰ساله میگرن دارم خیلی داروها رو دکترا تجویز کردن جواب نگرفتم.الان ۱۵_۱۶ساله به محض اینکه حس کنم داره سردردم خوب میشه یه دوش میگیرم یه دونه قرص اکسار میخورم یه جای اروم یک دو ساعت استراحت میکنم خوب میشه.شکر خدا تا حالا نه معتاد شدم نه مشکلی پیش اومده.
بهترین درمان میگرن طب سوزنی هست من یک سالی هست دیگه سردرد نشدم.اوایل با یه اکسار خوب میشدم بعد رسید به ۴ تا اکسار
خوب آدم وقتی چیزی رو مینویسه صحیح بنویسه خیلی خوبه چون همه میبینن ممکنه اون کلمه رو یه جای دیگه بنویسن یا فکر کنن صحیحه فارسی رو پاس بداریم.
دوستان توجه داشته باشین که تمام انسانها با هم متفاوتن ممکنه قرصی که برای سردرد بنده خوب باشه و عوارض کمتری هم داشته باشه برای دیگری مضر باشه پس دقت کنید و دارویی رو که براتون کمترین عوارض داشته باشه استفاده کنین.
ایا قرص اکسار مرفین دارد ؟محمدرضا
مرفین رو نمیدونم ولی چنتا میداختم بالا نعشه میشدم سیگار میطلبید سعی کنین نخورید هر دارویی عوارض داره.
سلام خسته نباشید من یک هفته هر شب قرص اس ا میخوردم الان چند شبه نمیخورم گردنم درد گرفته با کتفم ایا از عوارض این قرص هستش
من الان یه دونه قرص اث ا وناپروکسن خوردم برا کرونا ناپروکسن خوردم اث ا همیشه میخورم میترسم تداخل داشته باشند تازه امشب خوردم
سلام من آث آ برای سردرد میکرنی میخورم معمولا چند روزی یکی یا دوتا ایا مضر است شنیدم این قرص خطرناکه؟
سلام من ۴۲ سالمه ۲۰ ساله میگرن دارم ۵سال پیش خوب شدم ولی الان ۲ساله دوباره سردرد میشم ودوتااکسار همون اولش میخورم خوب میشم وقتی میخورمش بهم ف وق العاده انرژی میده تقریبا هر۳یا۴ روزی دوتا میخورم خیلی ضررداره؟؟؟