داروی ریواستیگمین برای زوال عقل مرتبط با آلزایمر یا پارکینسون
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی ریواستیگمین (Rivastigmine)
فهرست مطالب
نام تجاری داروی ریواستیگمین
Alzest, Exelon, Nimvastid
کاربرد داروی ریواستیگمین
زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر و یا پارکینسون
اشکال دارویی ریواستیگمین
کپسول، شربت، پچ پوستی
اطلاعات دارویی ریواستیگمین
داروی ریواستیگمین برای درمان علائم زوال عقل مانند از دست دادن حافظه استفاده میشود. این دارو برای افرادی که زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر یا پارکینسون دارند، تجویز میشود.
ریواستیگمین نمیتواند زوال عقل را درمان کند، اما میتواند سرعت پیشرفت علائم را در برخی افراد کاهش دهد. این دارو با افزایش سطح یک ماده شیمیایی طبیعی به نام استیل کولین عمل میکند. استیل کولین یک ماده شیمیایی است که به سلولهای عصبی مغز اجازه میدهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و سطح آن در افراد مبتلا به زوال عقل پایین است. علائم زوال عقل، با افزایش سطح استیل کولین میتواند بهبود داده شود.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم نموده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین مغز و اعصاب مشورت نمایید.
شما همچنین میتوانید برای مراجعه حضوری به پزشک، از متخصص مغز و اعصاب در سراسر ایران، نوبت ویزیت حضوری دریافت کنید.
اکسلون یا اگزلون (Exelon)
اکسلون یکی از نامهای تجاری داروی ریواستیگمین میباشد.
اگزکیم
اگزکیم نیز یکی از برندهای تجاری ریواستیگمین است.
مقدار و روش مصرف داروی ریواستیگمین
- قبل از شروع درمان با داروی ریواستیگمین (Rivastigmine) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی ریواستیگمین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار مصرف اجتناب نمایید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- اگر مصرف داروی ریواستیگمین را برای چند روز فراموش کردید، قبل از شروع مجدد با پزشک خود مشورت نمایید.
- در ابتدای درمان با داروی ریواستیگمین، پزشک ممکن است درمان را با دوز کم این دارو شروع کرده و سپس به تدریج دوز را افزایش دهد.
- از قطع دارو یا تغییر در دوز مصرفی، بدون مشورت با پزشک خودداری نمایید.
- کپسول ریواستیگمین را به طور کامل ببلعید و از جویدن یا له کردن آن خودداری نمایید.
- اگر از فرم مایع این دارو استفاده میکنید، برای دریافت دوز صحیح، از ابزارهای مخصوص اندازهگیری دوز دارو (مانند سرنگ) استفاده کرده و از به کار بردن قاشقهای خانگی اجتناب کنید.
- قبل از اعمال پچ پوستی جدید، مطمئن شوید که پچ قبلی را برداشتهاید. اگر پچها باعث تحریک پوست شما شوند، به پزشک خود اطلاع دهید.
بهترین زمان مصرف ریواستیگمین
- معمولاً فرم خوراکی این دارو را باید همراه با صبحانه و شام یا بلافاصله پس از آن، مصرف شود.
موارد منع مصرف داروی ریواستیگمین
- به تاریخ انقضای داروی ریواستیگمین (Rivastigmine) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی ریواستیگمین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر مواد و داروها
- بارداری
- شیردهی
- سابقه تشنج
- ناراحتی قلبی
- مشکلات تنفسی (مانند آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD))
- مشکلات کلیوی
- مشکلات کبدی
- زخم معده یا زخم اثنی عشر
- مشکلات دفع ادرار
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی ریواستیگمین
- در مدت درمان با این دارو در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات (مانند آزمایش شمارش کامل خون یا CBC) تجویزی قبل از شروع درمان و در طول درمان را به طور منظم انجام دهید.
- چنانچه عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی در پیش دارید، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- در مدت درمان با این دارو از مصرف الکل بپرهیزید.
- تا ۲ ساعت پس از مصرف ریواستیگمین یا تا زمانی که از تأثیر دارو بر خود مطمئن نیستید از انجام کارهایی مانند رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
تداخلات دارویی ریواستیگمین
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی ریواستیگمین، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با ریواستیگمین تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، آسپرین)
- متوکلوپرامید
عوارض ریواستیگمین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
در صورت تداوم یا بدتر شدن، هریک از عوارض زیر، فوراً با پزشک مشورت نمایید:
- سرگیجه
- سردرد
- خستگی
- اضطراب
- بیقراری
- تغییرات رفتاری
- پرخاشگری
- تشدید گیجی
- لرزش
- به زمین افتادن
- غش
- احساس بیماری
- تعریق
- تهوع
- استفراغ
- سوء هاضمه
- از دست دادن اشتها
- درد شکم
- اسهال
- مدفوع خونی
- کاهش وزن
- مشکلات ادراری
- بی اختیاری ادرار
- واکنشهای پوستی (استفاده از پچ پوستی)
شرایط نگهداری داروی ریواستیگمین
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
- پس از باز شدن درب فرم مایع ریواستیگمین، فقط به مدت یک ماه قابل مصرف میباشد. پس از این زمان، از آن استفاده نکنید.
سلام مادرم ۷۰ سالشه دچار الزایمر شده به چیز ده بار ازت میپرسه ولی اعضای خانواده را میشناسه مقداری چربیش بالاست و قرص میخوره و تیروید کم کار صبح نصف قرص
تا حالا هم دکتر برا فراموشیش نرفته ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام وتشکر
مادر من ۸۴ سالشه وحدود ۲ ماهه یکدفعه دچار فراموشی شده وشدید داره پیشروی میکنه نارسایی قلبی داده دارو میخوره داروی فشار خون داره وچون استرس داره آرامبخش هم میخوره یه مقدار هم ریه اش مشکل داره پزشک این دارو زو براش نوشته وهمچنین قرص ممانتین رو اشکال نداره مصرف کنه چون از عوارض هر دو قرص مشکلات قلبی و ریدی و کبدی بوده ممنونم
مادرم ۸۰ سال دارد خیلی خواب میبیند وبعضی اسمها را اشتباه میگوید وتیروئید کم کار وچربی کمی بالا دارد قرص لواسترول یک روز در میان وقرص کلونازپام ۱ هر شب برای خواب میخورد خوابهایش را باور کرده سخت متقاید میشود فوت پدرم درسال ۱۳۹۲ شمسی را اصلآ بیاد نمیآورد اخیرآ متخصص مغز واعصاب صد قرص پیراستام دوز ۸۰۰ هر ۱۲ساعت میخورد وبهتر شد کم خونی وپوکی استخوان وزن ۴۳ کیلو گرم دارد لطفآ راهنمایی فرمایید واگر سئوال دارید امر فرمایید متشکرم
سلام خانم من د ر اثر فشار خون بالا تکلم خود رااز دست داده وهیچ چیزی متوجه نیست آیا قرص اگزلون بر ا یش بهتره یا نه لطفا راهنمای کنید متشکرم