داروی گلیسرین (شیاف) | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Glycerol suppositories

نام تجاری

نام تجاری:

کاربرد

یبوست

اشکال دارویی
شربت

 اطلاعات دارویی لاکتولوز
لاکتولوز به عنوان یک داروی ملین برای درمان یبوست به کار می‌رود. یبوست به حالتی گفته می‌شود که دفع مزاج با سختی انجام می‌گیرد و دفعات اجابت مزاج کمتر از حالت طبیعی است. یبوست بر اثر رژیم غذایی نامناسب و آشامیدن مقادیر ناکافی آب و یا به تأخیر انداختن اجابت مزاج رخ می‌دهد. بارداری ، فقدان تحرک و ورزش و بعضی از داروها نظیر مسکن‌ها ممکن است سبب یبوست شوند. لاکتولوز یک ملین اسمتیک است به آن معنی که آب بیشتری به روده‌ها جذب می‌کند و اجابت مزاج آسان‌تر صورت گیرد.
لاکتولوز اسیدیته مدفوع را تغییر می‌دهد و این باعث کاهش رشد برخی از میکروب‌های (باکتری‌ها) موجود در روده می‌شود. به همین علت، لاکتولوز برای افرادی با مشکل کبدی به نام آنسفالوپاتی کبدی نیز تجویز می‌شود. اگر این دارو برای چنین بیماری برای شما تجویز شده است، برای کسب اطلاعات بیشتر از پزشک خود در مورد دارو سؤال کنید.
مقدار و روش مصرف داروی لاکتولوز

قبل از شروع درمان با داروی لاکتولوز ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار داروی لاکتولوز ، از فردی به فرد دیگر با توجه به بیماری‌اش متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
پزشک به شما می‌گوید که روزانه چه دوزی از دارو را مصرف کنید، این دارو به طور معمول به صورت ۱۵ میلی لیتر (۳ قاشق ) دو بار در روز تجویز می‌شود.
لاکتولوز را به طور منظم مصرف کنید تا یبوست شما درمان شود. 
اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مورد نظر مصرف کنید، نگران نباشید، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

موارد منع مصرف داروی لاکتولوز

به تاریخ انقضای داروی لاکتولوز توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
هرگز داروی لاکتولوز را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخل دارویی دارو را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف لاکتولوز در دوران بارداری و شیردهی
با وجود اینکه مدارکی مبنی بر مضر بودن لاکتولوز برای جنین و یا مادر باردار وجود ندارد، اما در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. 
تاثیر لاکتولوز بر رانندگی و کار با ماشین آلات
این دارو ممکن است باعث حالت تهوع در شما شود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از سلامت خود مطمئن شوید. 
 تداخلات دارویی لاکتولوز
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
برخی از داروهایی که ممکن است با لاکتولوز تداخل کنند، عبارتند از: آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم و یا منیزیم و داروهای ملین دیگر.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی لاکتولوز
بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف دارو، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

در صورتی که باردارید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر می‌دهید.
اگر یبوست شما خیلی شدید است و فکر می‌کنید دستگاه گوارشتان انسدادی دارد.
اگر به بیماری عدم تحمل لاکتوز (قند شیر) دچار هستید.
اگر به بیماری به نام گالاکتوزمی مبتلا هستید و بدن شما قادر به پردازش گالاکتوز نیست.
اگر این دارو را برای کودکتان می‌خواهید (داروهای ملین باید توسط پزشک برای کودکان تجویز شود).
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

عوارض جانبی داروی لاکتولوز
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:

نفخ، دل درد، گرفتگی و انقباض عضلات شکم: این عوارض بعد از مدتی برطرف می‎شوند، اگر این مشکلات ادامه پیدا کردند، به پزشک اطلاع دهید.
احساس بیماری، تهوع و استفراغ: وعده‌های غذایی کوچک، ساده و بدون ادویه بخورید.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی لاکتولوز می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد داروی لاکتولوز (مسمومیت دارویی)

لاکتولوز را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند اسهال، دل درد شدید، تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری داروی لاکتولوز

دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

۱/۵ (۱ نظر)

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا