داروی منیزیم اکساید
(قرص منیزیم اکساید، کپسول منیزیم اکساید، شربت منیزیم اکساید، قرص جوشان منیزیم اکساید)
فهرست مطالب
نام تجاری داروی منیزیم اکساید
Uro-Mag
کاربرد داروی منیزیم اکساید
جلوگیری و درمان کمبود منیزیم در خون، درمان علائم اسید بیش از حد معده
اشکال دارویی منیزیم اکساید
قرص، کپسول، شربت، ساشه، پودر
اطلاعات دارویی منیزیم اکساید
داروی منیزیم اکساید یک مکمل معدنی است که برای جلوگیری و درمان مقادیر کم منیزیم در خون استفاده میشود. همچنین برخی از برندهای این دارو برای درمان علائم اسید بیش از حد معده مانند ناراحتی معده، سوزش سردل و سوء هاضمه اسیدی استفاده میشود.
منیزیم برای عملکرد طبیعی سلولها، اعصاب، ماهیچهها، استخوانها و قلب بسیار مهم است. معمولاً یک رژیم غذایی متعادل سطح طبیعی منیزیم را در خون فراهم میکند. با این حال، برخی شرایط باعث میشود که بدن شما سریعتر از آنچه که میتوانید منیزیم را از رژیم غذایی خود جایگزین کنید، از دست بدهد. این شرایط شامل درمان با “قرصهای آب” (دیورتیکها مانند فوروزماید، هیدروکلروتیازید)، رژیم غذایی نامناسب، الکلسیم یا سایر شرایط پزشکی (مانند اسهال یا استفراغ شدید، مشکلات جذب معده یا روده، دیابت کنترل نشده) است.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با داروساز آنلاین مشورت نمایید.
همچنین میتوانید برای مراجعه حضوری، از متخصص داروسازی در سراسر ایران، نوبت ویزیت حضوری دریافت کنید.
مقدار و روش مصرف داروی منیزیم اکساید
- قبل از شروع درمان با داروی منیزیم اکساید (Magnesium Oxide) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی منیزیم اکساید از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف خودداری نمایید.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز داروی منیزیم اکساید، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- اگر علائم سطح پایین منیزیم خون (مانند گرفتگی عضلات، خستگی، تحریک پذیری، افسردگی) ادامه یافت و یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
- برای کاهش ناراحتی معده و اسهال، بهتر است مکملهای منیزیم را همراه با وعده غذایی مصرف کنید مگر اینکه پزشک دستور دیگری داده باشد.
- هر دوز این دارو را با یک لیوان آب کامل مصرف کنید مگر اینکه پزشک نظر دیگری داشته باشد.
قرص منیزیم اکساید (قرص جوشان منیزیم اکساید، قرص منیزیم ۲۵۰)
- قرص و کپسولهای منیزیم اکساید دارای انواع مختلفی (مانند آهسته رهش) است که برخی از آنها نباید خرد، له یا شکسته شوند، لذا به توصیههای پزشک یا داروساز عمل نموده و بروشور همراه دارو را مطالعه نمایید.
- اگر قرص جویدنی منیزیم اکساید را مصرف میکنید، قبل از بلع، آن را کاملاً بجوید.
شربت منیزیم اکساید
- اگر از فرم مایع داروی منیزیم اکساید استفاده میکنید، مقدار دوز تجویزی را با ابزارهای مخصوص اندازهگیری (مانند پیمانه) اندازه گرفته، مصرف نمایید و از به کار بردن قاشقهای خانگی خودداری نمایید زیرا ممکن است دوز صحیح را دریافت نکنید. اگر از فرم سوسپانسیون این دارو استفاده میکنید، قبل از مصرف هر دوز، بطری دارو را خوب تکان دهید.
قرص جوشان منیزیم اکساید
از جمله برندهای تجاری قرص جوشان منیزیم در ایران میتوان قرص جوشان منیزیم سان لایف، قرص جوشان منیزیم ویتافیز، قرص جوشان منیزین نکس اشاره کرد.
موارد منع مصرف داروی منیزیم اکساید
- به تاریخ انقضای داروی منیزیم اکساید (Magnesium Oxide) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی منیزیم اکساید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- سکته مغزی
- مشکلات قلبی- عروقی (سابقه حمله قلبی)
- بیماری کبدی
- بیماری کلیوی
- دیابت
- فنیل کتونوری
- هر بیماری که شما را ملزم به محدود کردن یا اجتناب از قند و یا آسپارتام در رژیم غذایی خود میکند.
- وابستگی به الکل یا مواد مخدر
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی منیزیم اکساید
- در مدت درمان با این دارو به طور منظم به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند سطح منیزیم خون، آزمایش عملکرد کلیه) را به طور منظم انجام دهید.
- در مورد رژیم غذایی با پزشک خود مشورت نمایید. غذاهای سرشار از منیزیم شامل موز، لوبیا، غلات سبوسدار، سبزیجات سبز رنگ و آجیل میباشد.
تداخلات دارویی منیزیم اکساید
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی منیزیم اکساید، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با منیزیم اکساید تداخل دارند، عبارتند از:
- تتراسایکلینها (مانند دمکلوسیکلین، داکسی سایکلین، مینوسیکلین، تتراسایکلین)
- بیس فسفوناتها (مانند آلندرونیت)
- آنتی بیوتیک نوع کینولون (سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین)
- داروی تیروئید (لووتیروکسین)
عوارض جانبی داروی منیزیم اکساید (عوارض قرص منیزیم اکساید)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی منیزیم اکساید در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت نمایید.
صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، با پزشک معالج مشورت نمایید:
- ناراحتی معده، اسهال (مصرف این دارو همراه با غذا به کاهش این عوارض کمک میکند)
- در صورت بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) به اورژانس مراجعه نمایید.
مصرف بیش از حد داروی منیزیم اکساید
- این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک مصرف نکنید.
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تنگی نفس، غش و ضعف (از حال رفتن)، ضربان قلب کند، خواب آلودگی شدید، سرگیجه شدید، گیجی، از دست هوشیاری، ضعف عضلانی در او دیدید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی منیزیم اکساید
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
- جهت کسب اطلاعات لازم در مورد جزئیات شرایط نگهداری هر فرم از این دارو بروشور همراه آن را مطالعه نمایید یا با داروساز مشورت نمایید.