قرص ترازودون | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Trazodone
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری قرص ترازودون (Trazodone)
فهرست مطالب
نام تجاری قرص ترازودون
Molipaxin
کاربرد قرص ترازودون
افسردگی یا اضطراب در بزرگسالان
اشکال دارویی ترازودون
قرص، کپسول، شربت
اطلاعات دارویی قرص ترازودون
قرص ترازودون، برای درمان افسردگی استفاده میشود. این دارو ممکن است به بهبود خلق و خو، اشتها، سطح انرژی و همچنین کاهش اضطراب و بیخوابی مربوط به افسردگی کمک کرده و باعث شود وضعیت روحی و عمومی بهتری داشته باشید. حتی اگر افسرده نیستید، این دارو به کاهش علائم اضطراب کمک میکند. ترازودون با بازگرداندن تعادل یک ماده شیمیایی طبیعی (سروتونین) در مغز، عمل میکند.
قرص ترازولکس ۵۰ یکی از برندهای ایرانی داروی ترازودون میباشد.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با روانپزشک آنلاین مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف قرص ترازودون
- قبل از شروع درمان با قرص ترازودون (Trazodone) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار قرص ترازودون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که روان پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- برای کاهش خطر ابتلا به عوارض، در ابتدا ممکن است پزشکتان درمان را با دوز کم این دارو شروع کرده و به تدریج آن را افزایش دهد.
- این دارو را به طور منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید. و در صورت فراموشی دوزی از دارو، مطابق دستور پزشکتان عمل نمایید.
- دوره درمان با این دارو را کامل کنید.
- عوارض قطع ترازودون: از قطع خودسرانه و ناگهانی قرص ترازودون بپرهیزید. به دلیل بروز علائم محرومیت شامل اضطراب، تحریک پذیری و اختلال خواب، این دارو باید زیر نظر پزشک و به تدریج قطع شود.
- در مورد مصرف هریک از فرمهای داروی ترازودون (از جمله قرص ترازودون) همراه با غذا یا با معده خالی مطابق دستور پزشکتان عمل نمایید.
موارد منع مصرف ترازودون
- به تاریخ انقضای قرص ترازودون (Trazodone) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز قرص ترازودون را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر مواد و داروها
- بارداری یا قصد باردار شدن
- شیردهی
- سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال دو قطبی
- سابقه شخصی یا خانوادگی اقدام به خودکشی
- بیماری قلبی (مانند ضربان قلب نامنظم، حمله قلبی، نارسایی قلبی، ضربان قلب آهسته، سابقه شخصی یا خانوادگی طولانی شدن QT، سابقه خانوادگی مشکلات قلبی)
- مشکلات فشار خون
- مشکلات تیروئیدی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
- دیابت
- تومور در غده آدرنال (فئوکروموسیتوما)
- مشکلات ادراری یا پروستات
- یبوست
- مقادیر کم پتاسیم یا منیزیم در خون (این مشکل میتواند در صورت استفاده از داروهایی مانند داروهای ادرارآور یا قرصهای آب یا داشتن شرایطی مانند تعریق شدید، اسهال یا استفراغ افزایش یابد. چنانچه این شرایط را دارید با پزشک خود در میان بگذارید)
- اگر در طی دو هفته گذشته داروی ضد افسردگی مانند مهارکننده مونو آمین اکسیداز (MAOI) مصرف کردهاید.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف قرص ترازودون
- در مدت درمان با قرص ترازودون، در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و چنانچه آزمایشاتی برایتان تجویز شد، آنها را به طور منظم انجام دهید.
- افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه سرگیجه، خواب آلودگی و طولانی شدن QT حساستر باشند.
- چنانچه در مدت درمان قرص ترازودون، شک به بارداری دارید، فوراً به پزشک اطلاع دهید.
- در مدت درمان با این دارو، فشار خون و نبض خود را مرتباً بررسی کنید. با پزشک خود در مورد نحوه کنترل فشار خون و نبض، مشورت نمایید.
- چنانچه جراحی در پیش دارید، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- برای جلوگیری از بروز سرگیجه و سبکی سر، هنگام برخاستن از حالت خوابیده یا نشسته، به آرامی بلند شوید.
- قرص ترازودون ممکن است باعث خواب آلودگی، گیجی یا تاری دید در شما شود، لذا تا زمانی که از هوشیاری خود مطمئن نیستید از انجام کارهایی مانند رانندگی و کار با ماشین آلات که به دقت بالا نیاز دارند، اجتناب کنید.
تداخلات دارویی ترازودون
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی ترازودون، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف داروی ترازودون قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با این دارو تداخل دارند، عبارتند از:
- مهارکنندههای MAO (مانند ایزوکربوکسازید، لینزولید)
- برخی از داروهای ضد افسردگی (SSRIها (مانند فلوکستین، سیتالوپرام)، SNRIها (مانند ونلافاکسین))
- داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج (مانند فنی توئین)
- داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند دیازپام، زولپیدم)
- آنتیهیستامینها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)
- شلکنندههای عضلانی
- داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین)
- داروهای ضد قارچ آزولی (مانند کتوکونازول)
- آنتیبیوتیکهای ماکرولیدی (مانند اریترومایسین)
- ریفامایسینها (مانند ریفابوتین)
- داروهای ضد HIV (مهارکنندههای پروتئاز مانند ریتوناویر، ایندیناویر)
- سلجیلین
عوارض جانبی قرص ترازودون
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف قرص ترازودون در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت نمایید.
در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، با پزشکتان مشورت نمایید:
- سردرد
- خواب آلودگی
- گیجی
- خستگی
- درد یا تیرکشیدن عضلات
- تاری دید
- گرفتگی بینی
- خشکی دهان
- بد مزه شدن دهان
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
- یبوست
- تغییر وزن
- تغییر در علاقه یا توانایی جنسی
در صورت بروز عوارض زیر، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید:
- تنگی نفس
- لرزش
- کابوس
- زنگ زدن در گوش
- علائم عفونت (مانند تب، گلودرد مداوم)
- درد معده یا شکم
- مشکلات ادرار
- وجود خون در ادرار
در صورت بروز عوارض زیر، فوراً با اورژانس تماس بگیرید:
- تشنج
- درد قفسه سینه، فک یا بازوی چپ
- بیهوشی
- ضربان قلب سریع یا نامنظم
- درد، تورم یا قرمزی چشم
- گشاد شدن مردمک چشم
- تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان اطراف چراغها در شب)
- بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، سرگیجه شدید، خارش، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو)
توجه: این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث ایجاد بیماری بسیار جدی به نام سندرم سروتونین شود. در صورت بروز علائم زیر، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید:
- ضربان قلب سریع
- توهم
- از دست دادن هماهنگی
- سرگیجه شدید
- تب غیرقابل توضیح
- تحریک یا بی قراری غیرمعمول
- عضلات منقبض
- تهوع
- استفراغ
- اسهال
قرص ترازودون و نعوظ در مردان: در موارد نادر، چنانچه با مصرف داروی ترازودون دچار نعوظ دردناک یا طولانی، به مدت ۴ ساعت یا بیشتر شدید، فوراً به اورژانس مراجعه نمایید.
آیا قرص ترازودون چاق کننده است؟ همانطور که در بخش عوارض گفته شد یکی از عوارض این دارو تغییر وزن (کاهش وزن یا افزایش وزن) میباشد. جهت کسب اطلاعات لازم در این باره میتوانید با پزشکتان مشورت نموده یا سؤالات خود را از داروساز آنلاین بپرسید.
شرایط نگهداری قرص ترازودون
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
قرص ترازودون ۵۰ کم شده برا خانمم پیدا نکردم جایگزینی داره
سلام من مدت ۵سال هست ترازودون یک عدد شبها مصرف میکنم خیلی عرق میکنم درضمن وضعیت خوابم اصلا خوب نیست کم کاری تیروئیدهم دارم سرت الین ۱۰۰ وسیمیوال هم مصرف میکنم ممنون میشم درخصوص خواب بهم کمک کنید.
سلام به ترازودان ترانکوپین بخور
سلام دوست بزرگوار.در ابتدا بزای شما آرزوی سلامتی و بهبودی کامل دارم.حال شمارا کاملا ورک میکنم.بیش از۲۲ سال است که با این جریان خواب،خواب بی موقع بی خوابی کم خوابی و مدتی خواب زیاد درگیرم چنانکه زندگی ام را ،کارم را و….دچار اختلال کرده است.شایدتا کنون به بیش از دهها متخصص مرتبط مراجعه کرده و به قول معروف آش همان آش و کاسه همان کاسه.
اما تجویز ترانکوپین بجای ترازودون خیلی اثر بخش نباشد ،اما اثر هر دارو روی هرفرد متفاوت است.
بنده از شما خواهش میکنم که اگر همچن حقیر این راهها را طی کرده اید به روانکاو مراجعه فرمایید. متخصصین خواب که صرفا روی مقوله خواب کار میکنند هم در بعضی شهرها در سالهای اخیر فعالیت تخصصی خود را آغاز کرده اند.
اما من پس از اینهمه سال باتجویز یک روانکاو با دارویی به نام کوئنتیاکس یا همان کوئنتیاپین پساز حدود دوهفته مصرف که مدت زمان اثر این داروست به خوابی عمیق فرورفتم
یکسالی شد که با کم و زیاد کردن دوز این دارو توسط خود روانکاو تقریبا روزهای شاد و سبکی را شرومیکردمو شبها هم بلافاصله پس از مصرف به خوابی عمیق میرفتم تااینکه کمکم احساس افزایش وزن پیدا کردم الان بیش از ۲۰ کیلو اضافه کردم قبل از این همچون شبها بیدار بودم به بهانه مطالعه و نوشتن و این دست کارها ریزه خواری مثل آجیل خرما گاهی غذا دسر و….میخوردم اینهم خود عامل افزایش وزن شده بود.
حال تقریباحدود۴۵ کیلو اضافه وزن دارمو زانوانم تاب تحمل اینهمه اضافه وزن را ندارد و نهایتا به مشکلات ارتوپدی مبتلا شدم.
با اجازه دوستان من تنها عیب کوئنتیاکس یا همان کوئنتیاپین بی عیب و نقص را پس از اینهمه شرح ماوقع بگویم.
کوئنتیاکس را دقیقا حالا درهر دوزی که روانکاو یا متخصصان مرتبط تجویز کرده اند دقیقا زمانی بخوری که کاملا آماده خواب هستید.وحتی قرار نیست .تخت یا تشکتان را مرتب کنید اینکارها + گذاشتن یک بطری کوچک آب در کنارتان جهت احتیاط چونممکن است موجب خشکی گلوو دهان شود و زمانی که شما ای دارو را مصرف کردید حتی کلماتی که ادا میکنید نامفهوم است و اطرافیان متوجه نمیشوند شما هم بدنتان در خواب است و این را صبح که اطرافیان تعریف میکنند یا دچار ترس از توه گویی میشوید یا شما هم با آنها دقایقی حسابی خواهید خندید.
قرص کوئنتیاکس شما را بلافاصله میخوابند اما در بالا عرضکردم که بشت و بسیار سریع گرفتار افزایش وزن بسیار خواهید شد.اما چرا؟
مکانیزم قرص کوئنتیاکس بطوریکه که همچنانکه بسرعت شمارا به خوابی لذتبخش فرو میبرد یکی دوساعت بعد شمارا بطرز شگفت انگیزی بخاطر گرسنگی مفرط بیدارمیکند و تا شما یک وعده غذای گرم کاما به بدن ندهید ازشما را آزار خواهد داد ویا دچار سردرد (احتمالا شدید شایدهم سرگیجه و افت قند )خواهد کرد.
این ازبی خوابی های طولانی مدت کمی بهتر است. اما اگر با چنان افزایش وزنی مشکل نداشته باشید.بازهم خواهر یابرادر محترم آرزوی خوابی آرام در زمانی که خداوند زمین را برای آرامش قرااده است برایتان عمیقا آرزودارم چ ن بنده هم همچنانکه میبینید امشب اولی شبی ست که به تجویز روانکاو کوئنتیاکس را کنار گذاشته ام چون مفاصلم دچار مشکل شده اند و دیسک کمرم جابجا شده و متخصص ارتوپدم را بسیار بخاطر این بی توجهی نسبت به رعایت نکردن تعادل در وزن و خوردن بیش از حد با اینکه دست خودم نبود، عصبی کردم و خودم هم چون داروها را قطع کردم و ازطرفی کمر درد و زانو درد شدید خواب را از چشمانمربوده اند
شاد و تندرست باشید
به نوشته من اکتفا نکنید و با چندین متخصص مشکلتان را مطرح کنید.
سربلند وسلامت باشید
سلام من جدیدا رفتم پیش متخصص اعصاب و روان به من گفتن ترازودون شبا مصرف کنم ولی همچنان بدخواب و بیخواب هستم.برید پیش پزشکتون و قرصتون عوض کنید ۵سال ی دارو دیگه تاثیر نداره نهایت باید یکماه مصرف میکردید اگه جواب نداد میرفتین عوضش میکردین و خیلی زودتر از ۵ سال درمان شده بودین
سلام من ۱۷سالمه یک ساله دارو اعصاب استفاده میکنم قرص های زیادی استفاده کردم ولی این قرص وقتی میخورم سرم سنگین میشه تار میبینم ولی اصلا خوابم نمیبره خواهش میکنم راه کارشیه
دیگه نخور
ایاقرص ترازون ۱۰۰بخورم طوریه چون اصطرابم زیاده
سلام میشه از این دارو بیشتر بگین
آیا می شود قرص ۵۰ میلی ترازدون رانصف کرد چون میخام کمکم دوز مصرفش رو پایین بیارم ممنون
نه نمیشه نصف کرد چون ترازودان ناراحت میشه
چه با حال