داروی نالوکسان (نالوکسون)
کاربرد، مقدار و روش مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری نالوکسان (نالوکسون) (Naloxone)
فهرست مطالب
نام تجاری
Narcan, Evzio
کاربرد
درمان عوارض مصرف داروهای اپیوئیدی
اشکال دارویی
تزریقی
اطلاعات دارویی نالوکسان (نالوکسون)
داروی نالوکسان جهت رفع کامل یا بخشی از اثر داروهای اپیوئیدی، مثل سرکوب سیستم تنفسی، کنترل مسمومیت با اپیوئیدها، تشخیص وابستگی به اپیوئید یا مسمومیت شدید با آنها استفاده میشود.
این دارو مسدد گیرنده میکرو اپیوئیدی میباشد و از این طریق اثراتی از داروهای اپیوئیدی (از جمله تضعیف مرکز تنفس در سیستم اعصاب مرکزی) که از طریق تحریک این گیرنده اعمال میشود، جلوگیری میکند.
توجه: داروی نالوکسان فقط در شرایط اضطراری استفاده میشود.
سؤالات خود در مورد این دارو را میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین از پزشکان عمومی آنلاین و داروسازان آنلاین بپرسید.
مقدار و روش مصرف داروی نالوکسان (نالوکسون)
- قبل از شروع درمان با داروی نالوکسان (Naloxone)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی نالوکسان، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
- تزریق داروی نالوکسان به صورت زیرپوستی، عضلانی و وریدی است که باید توسط پزشک، پرستار یا فردی که به درستی تزریق این دارو را آموزش دیده است، انجام شود.
- این دارو معمولاً در بیمارستان و در شرایط اضطراری استفاده میشود.
- چنانچه رنگ دارو تغییر کرده یا ذراتی درون آن مشاهده میشود از مصرف آن پرهیز کنید.
موارد منع مصرف داروی نالوکسان (نالوکسون)
- به تاریخ انقضای داروی نالوکسان (Naloxone) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی نالوکسان را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- مشکلات قلبی- عروقی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
- اعتیاد به مصرف مواد مخدر یا الکل
- افراد دارای وابستگیهای فیزیکی به داروهای شبه تریاک
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی نالوکسان (نالوکسون)
- بیمار باید تا رفع علائم اپیوئیدی تحت نظر باشد.
- معمولاً برای بیماران سالخورده مقادیر کمتری داروی نالوکسان مصرف میگردد.
- مصرف الکل ممکن است احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهد.
- داروی نالوکسان ممکن است تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل کند، لذا از کارهایی مانند رانندگی که نیاز به دقت دارند، احتیاط کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشک عمومی خود در میان بگذارید.
از جمله داروهایی که با نالوکسان تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای ضد درد مخدر
- داروهای دارای اثرات سمیت قلبی
عوارض جانبی داروی نالوکسان (نالوکسون)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف نالوکسان حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید:
از جمله عوارض داروی نالوکسان عبارتند از:
از آنجا که داروی نالوکسان اثرات اپیوئیدی را برطرف میکند، این دارو ممکن است باعث بروز علائم ترک ناگهانی مانند موارد زیر شود:
- عصبی بودن، بی قراری، تحریک پذیری
- لرز، ضربان قلب سریع، تپش قلب، افزایش فشارخون
- تب، تعریق، بدن درد، ضعف
- آبریزش بینی، خمیازه کشیدن
- تهوع، استفراغ، اسهال، درد معده
- (در نوزادان کوچکتر از سن ۴ هفته): تشنج، گریه، سفتی عضلات، رفلکسهای بیش از حد فعال
- در صورت بروز واکنشهای آلرژیک مانند تنگی نفس، راش پوستی یا کهیر، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند خواب آلودگی شدید، ضربان قلب آهسته، تنگی نفس، تنگی مردمک چشم، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی نالوکسان (نالوکسون)
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
- فرم تزریقی خودکار نالوکسان تنها برای یک بار استفاده است، پس از تزریق آن را دور بیندازید حتی اگر مقداری دارو در آن باقی مانده باشد.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشکان عمومی آنلاین، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
سلام من حدود۱۳ سال متادون مصرف میکنم برای ترک میشه استفاده کنم خیلی اذیت میشم بابت مصرف متادم داره زندگیمو خراب میکنه
نه بسیار خطرناک است باید با پزشک مشورت کنی رفیق این دارو به سرعت گیرنده های مغز در برابر مورفین و مشابه مرفین را بلاک می کند و شما دچار خماری شدید شدید شدید خواهی شد در صورت ضعیف بودن بدن خسارت جبران ناپذیری به مغز و بدن و قلب وارد خواهد شد
سلام خسته نباشید من چهل روزه متادون و ترک کردم ولی بیقراری شدید بیحالی و شبها درد پا و بیخوابی دارم حاضرم هر هزینه ای بکنم ولی خوب بشه این حالتام ب نظر شما چیکار کنم؟؟؟
کجا گیر میاد این دارو؟
البته با توجه به تیتر :
داروهای ترکاعتیاد.
و نوشتن نام چندین دارو در ذیل آن ، ممکن است برخی به اشتباه اینطور برداشت کنند که برای ترک اعتیاد باید همه این دارو ها را تهیه و مصرف کنند! بهتر است متذکر شوید که هنگام ترک اعتیاد نباید همه این داروها با هم مصرف شوند.
با تشکر از اطلاعات بسیار مفید شما .
بنده حدود دوماه است تریاک استفاده نمیکنم برای اطمینان میخواهم نالوکسان استفاده کنم ۶۲ سالم دراین مدت هیچ نوع مخدر استفاده نکردم لطفا راهنمای کنید
اگر در این مدت هیچ نوع ماده مخدر و داروی جایگزین استفاده نکردید، چه لزومی دارد که دارو مصرف کنید! در غیر اینصورت بهترین کار را میکنید که مشاوره میگیرید. سخت ترین ایام را گذراندید.
امیدوارم در ادامه کار موفق باشید.
س ایاپادرزهری برای امپول الوکسان یا الوکسون برای ترک اعتیاد وجود داردیانه ممنونم شرح بدهید