قرص پروستادین برای بزرگی خوش خیم پروستات
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی پروستادین (Prostadin)
فهرست مطالب
کاربرد داروی پروستادین
درمان مشکلات پروستات– بزرگ شدن پروستات- مشکلات ادراری ناشی از پروستات- کنترل و جلوگیری از ریزش موی آندروژنیک
اشکال دارویی پروستادین
قرص
اطلاعات دارویی پروستادین
داروی پروستادین یک داروی گیاهی است که برای درمان مشکلات ادراری و دیگر مشکلات ناشی از بزرگ شدن پروستات تجویز میشود. غده پروستات در برخی از افراد مسن به طور شایع بزرگتر از اندازه طبیعی آن میشود. به بزرگ شدن غده پروستات هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نیز گفته میشود. پروستات در نزدیکی مثانه قرار دارد، بنابراین بزرگ شدن این غده میتواند مشکلاتی در دفع ادرار ایجاد نماید. علائم این اختلال شامل تأخیر در دفع ادرار، ادرار قطرهای و احساس تخلیه نامناسب مثانه میباشد.
قرص گیاهی پروستادین حاوی دو گیاه نخل ارهای و گزنه است که با مسدود کردن تبدیل هورمون تستوسترون به هورمون قویتر دی هیدروتستوسترون و همچنین با مسدود کردن آنزیمی به نام ۵ آلفا ردوکتاز این مشکل را درمان میکند. دی هیدروتستوسترون تا حدی مسئول بزرگ شدن پروستات است، بنابراین کاهش مقدار دی هیدروتستوسترون در پروستات باعث انقباض آن میشود و به دفع ادرار آسان کمک میکند.
مطالعه چندگانه نشان میدهند که عصاره نخل ارهای و ریشه گزنه مزایای مشابه داروی فیناستراید ایجاد میکند. همچنین تأثیر نخل ارهای به عنوان مهار کننده آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز در جلوگیری و کنترل ریزش موی آندروژنیک نیز ثابت شده است. عصاره ریشه گزنه در قرص پروستادین با افزایش حجم ادرار و همچنین کاهش باقیمانده ادرار به بهبود عوارض ناشی از بزرگی خوش خیم پروستات کمک میکند.
این عصاره با مهار اتصال گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) بر گیرندههای پروستاتیک و نیز مهار آنزیم آروماتاز به کنترل بزرگ شدن خوش خیم پروستات کمک میکند.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم نموده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین اورولوژی مشورت نمایید. پزشک آنلاین پوست و مو نیز آماده پاسخگویی به سؤالات شما در مورد ریزش موی آندروژنیک و کاربرد این دارو برای آن میباشد.
شما همچنین میتوانید برای مراجعه حضوری به پزشک، از متخصص کلیه و مجاری ادراری در سراسر ایران، نوبت ویزیت حضوری دریافت کنید.
مقدار و روش مصرف قرص پروستادین
- قبل از شروع درمان با داروی پروستادین (Prostadin) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی پروستادین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- این دارو معمولاً باید روزانه ۲ بار (صبح و عصر) و هربار یک قرص، مصرف شود.
- در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
موارد منع مصرف داروی پروستادین
- به تاریخ انقضای داروی پروستادین (Prostadin) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی پروستادین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- بزرگی خوش خیم پروستات پیشرفته با احتباس ادراری شدید
- سرطانهای وابسته به هورمون
مصرف پروستادین در دوران بارداری و شیردهی
تنها مورد مصرف داروی پروستادین در زنان، ریزش مو میباشد که در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.
تداخلات دارویی پروستادین
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشک در میان بگذارید.
به ویژه اگر داروهای زیر را مصرف میکنید، حتماً پزشک را مطلع سازید:
- وارفارین
- هورمونها
- داروهای شبه هورمونی
- داروهای آدرنرژیک
عوارض جانبی داروی پروستادین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
در صورت بروز مستمر عارضه زیر، در اسرع وقت با پزشک مشورت نمایید:
- مشکلات گوارشی
در صورت بروز عارضه زیر، فوراً به پزشک مراجعه نمایید:
- واکنشهای آلرژیک (کهیر و خارش)
شرایط نگهداری داروی پروستادین
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.