داروی ویتامین K (فیتونادیون) برای اختلالات انعقاد خون
آمپول ویتامین کا، قرص ویتامین کا، شربت ویتامین کا
فهرست مطالب
نام تجاری داروی ویتامین کا
Mephyton
کاربرد داروی ویتامین کا (فیتونادیون)
درمان اختلالات انعقاد خون- جلوگیری از خونریزی
اشکال دارویی ویتامین K (فیتونادیون)
قرص، شربت، آمپول
اطلاعات دارویی ویتامین کا (فیتونادیون)
ویتامین K (فیتونادیون) با افزایش تولید عوامل لخته کننده در بدن به درمان و جلوگیری از خونریزی در بدن کمک میکند. بیماریها و شرایط خاصی مانند استفاده از داروهای خاص (مثل وافارین) یا بیماریهایی مانند یرقان انسدادی میتوانند موجب کاهش عوامل لخته کننده خون و ایجاد خطر خونریزی شود. فیتونادیون همچنین به منظور جلوگیری از بیماری خونریزی دهنده در نوزادان در هنگام تولد نیز مصرف میشود.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم کرده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین خون مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی ویتامین کا (فیتونادیون)
- قبل از شروع درمان با داروی فیتونادیون (Phytomenadione) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- فرم، دوز و مقدار داروی ویتامین کا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف خودداری نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز داروی ویتامین کا، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- فرم تزریقی فیتونادیون، معمولاً توسط پرستار یا پزشک به صورت تزریق عضلانی، وریدی یا زیر پوستی برایتان تزریق میشود.
آمپول ویتامین K برای قطع خونریزی
ویتامین K دارای اشکال مختلفی از جمله قرص، شربت و آمپول است که پزشک براساس وضعیت شما فرم مناسب را تجویز خواهد کرد.
دوز ویتامین کا در نوزادان
دوز مناسب این دارو برای نوزاد را پزشک با معاینه فرزندتان تشخیص خواهد داد. چنانچه سؤالی در این مورد دارید میتوانید با پزشک آنلاین کودکان مشورت نمایید.
موارد منع مصرف داروی ویتامین K (فیتونادیون)
- به تاریخ انقضای داروی ویتامین کا (Vitamin K) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی فیتونادیون را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا قصد بارداری
- شیردهی
- اختلالات خونی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی ویتامین کا (فیتونادیون)
- در مدت درمان با این دارو در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات لازم (مانند آزمایش زمان پروترومبین) را انجام دهید.
- پزشک یا دندانپزشک خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
تداخلات دارویی ویتامین K (فیتونادیون)
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی فیتونادیون، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با ویتامین کا تداخل دارند، عبارتند از:
- رقیق کننده های خون (مانند وارفارین)
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDها) (مانند ایبوپروفن، ناپروکسن)
- آنتی بیوتیکهای وسیع الطیف
عوارض جانبی داروی ویتامین K (فیتونادیون)
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی ویتامین کا (فیتونادیون) در اسرع وقت با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض جانبی این دارو عبارتند از:
- سردرد
- سرگیجه
- ضربان قلب سریع
- تنگی نفس
- تعریق
- قرمزی و گر گرفتگی موقت
- پوست، لب یا ناخن کبود
- تغییر در طعم غذاها
- کهیر
- خارش
- درد و قرمزی در محل تزریق
شرایط نگهداری داروی ویتامین K (فیتونادیون)
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
- جهت کسب اطلاعات لازم در مورد جزئیات شرایط نگهداری هر فرم از این دارو بروشور همراه آن را مطالعه نمایید یا با داروساز مشورت نمایید.
سلام .وقت به خیر، من آمپول ویتامین k زدم و حالا هنوز بعد چند هفته هم در محل تزریق درد دارم هم قرمز و متورم شده و خارش هم داره، چه کاری باید انجام بدم؟ ممنون می شم راهنمایی بفرمایید.
سلام آمپول ویتامین k۱۰راازکجامیتوان تهیه کرد
سلام ببخشید اگه خون ریزی را قطع نکنه میشه یکی یا دوتا دیگه ازامپول روزد درچه زمانی
من خونریزی روده دارم و هموگلوبینم ۷ هستش و فرینجکت میزنم و پلاکت خونم ۵۹۰ هستش و الان دکتر بهم امپول ویتامین کا داده
ایا بزنم یا نه؟ چون میترسم پلاکت خونم بالاس بدتر نشه
سلام من بیست روزهست که خونریزی دارم به صورت لخته وقطع نمیشه سنم ۴۵هست دکتررفتم همشون فقط انواع آزمایش وسونوگرفتن که چیزی جزکم خونی شدید یافت نشده دوواحدخون زدم البته شش ماه پیش الان دکتربرام ترنسیدداده که هیچ فرقی نکرده من الان آمپول کاگرفتم می تونم استفاده کنم
سلام من ۲۰ روزه خونریزی دارم وقتی دل درد م شروع میشه خونریزی زیاد میشه ولی دل درد نداشتنی خونریزی خیلی کم میشه دکتر رفتم سونو دادم آزمایش هم هورمونی ویاعسگی هم دادم چیزی مشخص نبود ۴۶ سال دارم میتونم از آمپول کا استفاده کنم
منم مشکل شما رو داشتم هم آمپول ویتامین ما زدم هم قرص مفنامیک اسید هر ۸ ساعت دوتا و قرص ال دی هم شبی یکی برام دکتر تجویز کرد
سلام من ۳ سال خون ریزی دارم کورتاژ رفتم انواع دکتر ودارو رفتم همه دکتر ها میگنن هیچ چیزی نیس اما باز هر ماه ۱۵ روز وزیاد لخته وخون ریزی دارم حالا سنم ۵۰ هست باز ویتامین کا با ترانگزامیک زدم ونمیدونم چکار کنم