چگونه در رمضان لاغر شویم؟ رژیم لاغری در ماه رمضان
توصیههای پزشکی در رابطه با رژیمهای سلامتی ماه مبارک رمضان
فهرست مطالب
رفته رفته به ماه مهمانی خدا (ماه مبارک رمضان) نزدیک و نزدیکتر میشویم و همه مسلمانان جهان خود را برای این ماه پربرکت آماده میکنند. حال و هوای این ماه بسیار خاص و لذت بخش است! شور و اشتیاقی که میان تمامی سنین وجود دارد، بدون شک میتواند این ماه را به عنوان یک ماه پرخیر و برکت تبدیل کند.
اما موضوعی که همواره در ماه مبارک وجود دارد، “عادات غذایی مرتبط با رژیم لاغری در ماه رمضان” است که دغدغهها و نگرانیهای قابل توجهای را برای افراد به همراه خواهد آورد! به عنوان مثال افراد میخواهند بدانند که تاثیر ماه مبارک رمضان بر روی افزایش و یا کاهش وزن آنها به چه صورت خواهد بود؟
در این بین افرادی هستند که علاقه مند به کاهش وزن خود هستند و در سوی دیگر افرادی قرار دارند که به هیچ عنوان دوست ندارند که وزن آن ها تغییری پیدا کند! در این خصوص در این بخش با ما همراه باشید تا به معرفی و بررسی مناسب ترین رژیم ماه رمضان بپردازیم و اطلاعات کاملی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
در ماه مبارک رمضان چه تیپ افرادی دچار دغدغه هستند؟
پیش از این که بخواهیم اطلاعات کامل تری در خصوص رژیم در ماه رمضان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، باید بدانید که در این ماه چه افرادی دچار دغدغه هستند؟
- افراد لاغر که با گرفتن روزه نگران از دست دادن وزن خود هستند.
- افرادی که با گرفتن روزه ممکن است وزن آنها تغییر پیدا کند.
- افرادی که با گرفتن روزه، شاهد افزایش وزن قابل توجه ای خواهند بود.
ما در این مقاله این سه تیپ را مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهیم داد تا پس از مطالعه این مقاله بتوانید با رویکردی کاملا مناسب به پیشواز ماه مبارک رمضان بروید. جالب است بدانید که ما رژیمهای غذایی ماه مبارک رمضان و نمونههای آن را در این بخش مورد مطالعه و بررسی قرار میدهیم.
چرا افراد لاغر با گرفتن روزه دچار کاهش وزن خواهند شد؟
یکی از مهمترین دغدغههای افراد لاغر و یا افرادی که دچار کمبود وزن هستند، کاهش وزن در طول ماه رمضان است. در حالت کلی این دست از افراد ذخایر گلیکوژن کمتری نسبت به سایر افراد دارند که این موضوع در نهایت میتواند باعث به اتمام رساندن سریع این ذخایر در بدن افراد لاغر شود.
در این صورت در حالت عادی حذف وعدههای غذایی میتواند ذخایر گلیکوژن را به سرعت دچار تحلیل کند، با این حال در زمان روزه داری، چنانچه وعده غذایی سحری نیز حذف گردد میتوان شاهد به اتمام رساندن ذخایر گلیکوژن در بدن افراد لاغر بود که این موضوع میتواند باعث کاهش وزن در این افراد شود.
بنابراین این نوع از افراد باید در هنگام سحری با مصرف مواد غذایی، میزان ذخایر انرژی خودشان را به حد قابل قبولی برسانند تا در طول فرایند روزه داری با سختی زیادی رو به رو نباشند.
البته فراموش نکنید که ” تغذیه در ماه رمضان ” موضوع بسیار مهمی است که به ما این فرصت را می دهد تا بدن را به خوبی برای این ماه آماده کنیم! بنابراین دانستن شیوههای اصولی تغذیه و نکاتی که در این خصوص وجود دارد، باعث میشود فرایند روزه داره به بهترین شکل ممکن انجام شود.
چرا در ماه رمضان دچار افزایش وزن میشویم؟
یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که در این ماه از متخصصان تغذیه و رژیم غذایی پرسیده میشود، این است که چرا با وجود آن که فرایند روزه داری را آغاز میکنیم، در نهایت شاهد افزایش میزان وزن هستیم؟ در ادامه قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.
این که شما در ماه مبارک رمضان دچار افزایش وزن خواهید شد، موضوع بسیار مهمی است که ریشه در شیوه و نوع عادات غذایی و رفتار شما خواهد داشت. به عنوان مثال از مهم ترین عواملی که میتواند باعث افزایش میزان وزن در این ماه شود، عبارت است از:
- حضور در مهمانیها و جمعهای دوستانه
- مصرف زیاد شیرینیهایی همانند زولبیا و بامیه
- ایجاد تغییر در الگوهای غذایی به دلیل تعدد غذاها
- کاهش فعالیت و تحرک به دلیل دور ماندن از عرق کردن و ایجاد تشنگی
- افزایش خواب و استراحت در طول روز که یکی از مهم ترین دلایل افزایش وزن در ماه رمضان است.
در ماه رمضان چه تعداد وعدههای غذایی میتواند سلامت ما را حفظ کند؟
وعدههای غذایی یکی از مهمترین اقداماتی است که افراد باید برای سلامت بدن خود به آن پایبند باشند! در ماه مبارک رمضان تمامی افراد در سنین مختلف و با هر نوع میزان وزنی که دارند باید وعدههای غذایی خود را به صورت افطار، شام و سحری تنظیم کنند تا بهترین نتیجه ممکن را در این ماه دریافت کنند.
(البته باید توجه کنید که افطار نباید شامل غذاهای سنگین و پرکالری باشد.) اما اگر به دنبال برنامه ای هستید تا بتوانید کنترلی میان وعده های غذایی خود داشته باشید، می توانید به مقاله ” برنامه غذایی ماه رمضان ” مراجعه کنید.
افطار را با چه نوع غذاهایی شروع کنیم؟
سعی کنید غذاهای وعده افطار را با انواع سوپهای ولرم، شیر، کمی میوههای خشک و هماننده آنها، شروع کنید! منظورمان از میوههای خشک همان خرما، کشمش و… است.
شام را با چه غذاهایی شروع کنیم؟
توصیه میشود که مصرف شام را حدودا ۲ ساعت پس از میل نمودن افطار قرار دهید که میتوانید از گروه های مختلف غذایی همچون نان و غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات و سبزیجات برای وعده شام در نظر بگیرید.
سحری را با چه غذاهایی شروع کنیم؟
برای غذاهای وعده سحری شما میتوانید تمامی غذاهایی را که در گروه نان و غلات، گوشت و حبوبات، لبنیات و سبزیجات قرار دارند را مصرف کنید اما در این وعده مصرف غذاهای آبکی و یا مصرف مایعات میتواند فرایند تشنگی در طول روز را به حداقل ممکن خود برساند.
معرفی و بررسی رژیم لاغری در ماه رمضان {بهترین رژیم لاغری ماه رمضان }
اگر شما به دنبال انواع رژیمهای لاغری در ماه مبارک رمضان هستید به هیچ وجه نگران این موضوع نباشید! چراکه نیاز نیست وعدههای غذایی ۳ گانه را حذف کنید بلکه با میل نمودن افطاریهای سبک میتوانید با رعایت پیادهرویهای منظم و روزانه میزان وزن خود را به صورت کاملا ایده آل کاهش دهید.
یکی از نکاتی که در این ماه باید به آن توجه داشته باشید، این است که در ماه مبارک رمضان به دلیل افزایش استراحت و کاهش فعالیت، متابولیسم بدن به طور کاملا طبیعیای کاهش پیدا می کند. بنابراین به طور یقین نمیتوان گفت که در این ماه آیا نیاز به دریافت غذای بیشتری است یا خیر!
بنابراین داشتن رژیم غذایی در ماه رمضان کمک قابل توجه ای به حفظ سلامتی بدن خواهد داشت که در ادامه چندین الگوی رژیم غذایی در این ماه را با هم بررسی خواهیم نمود.
بررسی چند الگوی رژیم غذایی منحصر به فرد در ماه مبارک رمضان {مشاهده نمونه رژیم غذایی ماه رمضان}
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که در ماه مبارک رمضان نوع رژیم غذایی شما به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد! بلکه تنها تفاوتی که فاحش است، تعداد وعده هاست. از این رو الگوهای زیر می تواند تا به حد قابل توجه ای به رژیم رمضان شما کمک قابل توجه ای داشته باشد. این الگوها (نمونه رژیم غذایی ماه رمضان) به شرح زیر است:
الگوی شماره ۱: افرادی که افطار بسیار سبکی دارند و شام نیز میل میکنند.
الگوی شماره ۲: افرادی که نمیتوانند میان وعدههای افطار و شام فاصله بیاندازند.
الگوی شماره ۳: افرادی که به وعده سحری خود بسیار اهمیت میدهند.
پس از مشاهده الگوهای فوق به نظر شما بهترین رژیم لاغری در ماه رمضان چیست؟
چه نکاتی را باید در خصوص رژیم لاغری ماه رمضان {رژیم ۳۰ روزه ماه رمضان} به آن توجه کنیم؟
اگر در ماه رمضان به دنبال رژیم لاغری هستید، باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید در این ماه بهترین نتایج ممکن را به دست آورید. این نکات، نکات بسیار مهمی هستند که همه آن ها در نهایت می تواند تاثیر بسیار زیادی در فرایند سلامتی و کاهش وزن شما داشته باشد. از این رو این موارد به شرح زیر است:
- یکی از مهمترین بخشهای رژیم، ورزش است. سعی کنید در طول هفته به میزان ۲۰-۳۰ دقیقه ایروبیک یا تمرینات کششی و موضعی را انجام دهید.
- مصرف انواع میوه را در وعدههای غذایی خود فراموش نکنید.
- از زمانی افطار تا خواب، حتما مقدار قالب توجهای آب بنوشید.
- در این رژیم غذایی از مصرف قند و شکر، شیرینی و… پرهیز کنید.
- در این رژیم از مصرف غذاهای پر ادویه و نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه یا چای پرهیز کنید.
- سعی کنید شروع افطار خود را با مصرف موادی همچون آب، چای، شیر، سوپ، سبزیجات همراه با چند عدد خرما شروع کنید.
ویزیت متخصص تغذیه