اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید بیشتر مراقب چشم هایتان باشید
فهرست مطالب
دیابت یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید به شما توصیه می کنم که سهل انگاری نکنید زیرا پیشرفت دیابت در بدن باعث می شود که گرفتار بیماری های زیادی شوید. یکی از این اختلالات، عوارض چشمی دیابت است که در نهایت منجر به کم بینایی یا نابینایی در فرد می شود.
انواع عوارض چشمی دیابت
رتینوپاتی دیابتی
رتینوپاتی دیابتی یکی از مخرب ترین بیماری های چشمی ناشی از دیابت است که بر اثر آسیب رگ های خونی شبکیه چشم بروز می کند. معمولا این بیماری علایم بارزی ندارد. اما بعد از خونریزی دید تار شده و لکه هایی در چشم پیدا می شود و حتی ممکن است دید فرد به کلی از بین برود. حاملگی و افزایش فشار خون در بعضی موارد این بیماری را تشدید میکند.
رتینوپاتی دیابتی با جراحی لیزر یا لیزر درمانی و برداشتن زجاجیه درمان می شود. البته گاهی این بیماری پیشرفت کرده و به کوری فرد می انجامد.
آب مروارید
بروز آب مروارید در افراد مبتلا به دیابت ۲ تا ۴ برابر افراد سالم است. این آمار در بیماران دیابتی زیر ۴۰ سال به ۱۵ تا ۲۵ برابر می رسد و بیشتر در سنین پایین اتفاق می افتد. افراد مبتلا به آب مروارید همه چیز را تار می بینند. جوانان دیابتی گاهی طی چند هفته دچار آب مروارید می شوند.
درمان این بیماری با تعویض عدسی طبیعی چشم با عدسی مصنوعی انجام می شود.
تغییرات ناگهانی در نزدیک بینی و دوربینی
اگر دیابت تحت کنترل نباشد، تغییرات قند خون در نزدیک بینی و دوربینی فرد تغییر ایجاد می کند. در صورتی که قند خون به طور مرتب کنترل شود، این عارضه رخ نمی دهد.
آب سیاه (گلوکوم)
گاهی رگ های خونی جدیدی در شبکیه چشم رشد می کنند که مانع از جریان طبیعی مایعات به خارج از چشم می شوند. بعد از مدتی فشار داخل چشم زیاد شده و باعث بروز آب سیاه می شود. این عارضه نتیجه رتینوپاتی دیابتی پیشرفته است.
فلج شدن عضلات چشم
در بیماران دیابتی به علت درگیری عصب عضلات، ممکن است عضلات این ناحیه صدمه ببینند و فلج شوند. در این حالت ممکن است بیمار با دوبینی، لوچی و یا حتی افتادگی پلک مواجه شود.
اگر با این موارد روبرو شدید اصلا نترسید زیرا این صدمات قابل ترمیم هستند و معمولا بیمار بعد از ۴ الی ۶ ماه بهبود می یابد.
بهترین راه های پیشگیری عوارض چشمی دیابت
- به صورت مرتب و دقیق قند خونتان را کنترل کنید.
- اگر دیابتتان تشخیص داده شده تحت معاینه کامل چشم پزشکی قرار بگیرید و حداقل سالی یک بار معاینه شوید.
- ورزش ها و فعالیت های سنگینی که فشار داخل چشم را بالا می برند به هیچ وجه انجام ندهید.
- به طور مرتب قند، فشار و کلسترول خون را کنترل کنید و ریسک مشکلات چشمی وابسته به دیابت را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
- سیگار نکشید.
متاسفانه عوارض چشمی ناشی از دیابت روز به روز بیشتر می شود. اما اگر مراقب باشید می توان با تشخیص و درمان به موقع از اثرات مخرب چشمی این عارضه جلوگیری کرد.
مطالب مرتبط با بیماری های چشم :
سلام من دیابت دارم ۱۵روزه ۴۵سالمه چشامتارمیبینه
سلام برادر من بر اثر قند بالا دچار کم سوئی شده درباره راه علاج و درمان راهنمایی میفرمایید
من دیابت دارم وچشم چپم درد میکنه و۱۲ ساله دیابت نوع ۱ ۲۵ سالمه
سلاممن۱۳سالمهو۱۲سالهکهدیابتنوع۱دارمگوشهیچشممبدجوردردمیکنهنمیتونمبخوابممیترسمبخوابمپاشمببینمنابیناشدم
اخی عزیزم
سلام من بیناییم با عینک بیشتراز هف دهم نمیشود.ایا ممکنه ازدیابت باشد
سلام من دیابت نوع ۲ دارم چند روزه دچار دوبینی شدم ام ارای انجام دادم سیاهی چشم چپم خوب حرکت نمیکنه به نظرشما چقدر طول میکشه خوب بشم
سلام پدر من هم دو هفته هست دقیقا همین مشکل براش،پیش اومده . تورو خدا راهنمایی کنید آیا درمان داره؟
۱۱روز