داروی لوتیراستام
کاربرد، مقدار و روش مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری لوتیراستام (Levetiracetam)
فهرست مطالب
نام تجاری
Keppra, Elepsia, Matever, Desitrend
کاربرد
صرع در کودکان و بزرگسالان
اشکال دارویی
قرص، محلول خوراکی، محلول تزریقی
اطلاعات دارویی لوتیراستام
داروی لوتیراستام یک داروی ضد صرع است که به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضد صرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده میشود. این دارو برای درمان صرع پارشیال، صرع میوکلونیک و صرع تونیک-کلونیک استفاده میشود.
مکانیسم اثر لوتیراستام چندان مشخص نیست اما به نظر میرسد این دارو با محدودیت ورود سدیم از دیواره سلول در کورتکس حرکتی، دریافت ایمپالسهای عصبی را محدود میکند.
توجه داشته باشید که این دارو صرع را درمان نمیکند و تنها تشنج را کنترل مینماید.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید به صورت با پزشکان متخصص آنلاین مغز و اعصاب، مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی لوتیراستام
- قبل از شروع درمان با داروی لوتیراستام (Levetiracetam)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی لوتیراستام، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن آن خودداری نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- چون این دارو بر روی سیستم عصبی تأثیر دارد، مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد. ممکن است در چند هفته ابتدایی درمان، احساس بهبودی در شما ایجاد نشود، با این حال درمان خود را ادامه دهید و طبق برنامۀ منظم به پزشک خود مراجعه کنید. و چنانچه علائمتان بهبود نیافته است به پزشک اطلاع دهید.
- ممکن است پزشک شما، درمان را با دوز کم لوتیراستام شروع کند و پس از عادت کردن بدن، مقدار آن را افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو کمتر شود.
- در ابتدای شروع مصرف لوتیراستام ممکن است تعداد یا نوع حملات تشنج کمی تغییر کند اما نگران نباشید زیرا به مرور این مشکل برطرف میشود. لذا احتیاطات لازم را رعایت کنید و با پزشک خود در تماس باشید.
- در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کنندۀ شما زیاد شوند اما نگران نباشید، این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثربخشی آن میباشند و به مرور برطرف خواهند شد. بهتر است افکار خود را با نزدیکان و مشاور یا پزشک خود در میان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشن و وب سایت پذیرش ۲۴ به صورت ۲۴ ساعته با پزشکان متخصص آنلاین روانشناس، مشورت نمایید.
- قطع داروی لوتیراستام به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک میتواند عوارض نامناسبی مانند بروز حملۀ تشنجی را برای بیمار در پی داشته باشد بنابراین قطع این دارو باید به صورت تدریجی و تحت نظر پزشک انجام شود.
- بهتر است در هربار دریافت نسخۀ جدید، از تغییر برند یا شرکت تولید کنندۀ دارو خودداری کنید و در صورت لزوم به پزشک خود اطلاع دهید.
- داروی لوتیراستام با غذا تداخل خاصی ندارد و میتوان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد. برای کاهش عوارض گوارشی میتوانید آن را همراه با غذا میل نمایید.
- قرصهای لوتیراستام را به صورت کامل ببلعید و از خرد کردن یا جویدن آن پرهیز نمایید.
- چنانچه فرم خوراکی مایع لوتیراستام برای شما تجویز شده است، دوز مصرفی را با استفاده از سرنگ مخصوص به دقت اندازهگیری نمایید.
موارد منع مصرف داروی لوتیراستام
- به تاریخ انقضای داروی لوتیراستام (Levetiracetam) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی لوتیراستام را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک روانشناس خود را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا اقدام به بارداری
- شیردهی
- سایکوز
- مشکلات قلبی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی یا چنانچه تحت دیالیز هستید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی لوتیراستام
- این دارو در کودکان و سالمندان باید با احتیاط مصرف شود.
- داروهای ضد صرع از جمله داروی لوتیراستام، احتمال بروز افکار و رفتارهای خودکشی را افزایش میدهند. لذا بیماران تحت درمان با این دارو باید تحت نظارت قرار بگیرند.
- به دلیل تأثیر این دارو بر جنین، در صورتی که قصد بارداری یا شک به بارداری دارید، سریعاً پزشک خود را مطلع سازید و در زمان مصرف این دارو از روش مناسب جهت پیشگیری از بارداری استفاده نمایید.
- در طول درمان با داروی لوتیراستام، معاینات و آزمایشاتی که پزشک برایتان تجویز میکند را به طور منظم انجام دهید.
- در طول درمان با این دارو از تغییر وضعیت ناگهانی خودداری کنید.
- در طول درمان با این دارو از انجام فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، بپرهیزید.
- از مصرف الکل در مدت درمان با داروی لوتیراستام بپرهیزید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
از جمله داروهایی که با لوتیراستام تداخل دارند، عبارتند از:
- ضد افسردگیهای سه حلقهای
- داروهای خواب آور
- داروهای آنتی هیستامین
- بنزودیازپینها
- اپیوئیدها
- سولامر
- کاربامازپین
عوارض جانبی داروی لوتیراستام
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف لوتیراستام حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض داروی لوتیراستام عبارتند از:
- خواب آلودگی
- سردرد
- سرگیجه
- گیجی
- تغییرات رفتاری (مانند اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری، عصبانیت، بروز افکار خودکشی)
- خستگی
- ضعف
- تاری دید
- سوء هاضمه
- کاهش اشتها
- خشکی دهان
- تهوع
- اسهال
- علائم آنفولانزا
- گلودرد
- آبریزش و گرفتگی بینی
- لرزش
- گرفتگی عضلات
- تغییر در شیوه راه رفتن
- بثورات جلدی
- تحریک پذیری پوست
- کبودی و خونریزی غیرمعمول (دهان یا وجود خون در ادرار و مدفوع)
- در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد، خشکی و التهاب چشم و بروز لکههای قرمز پوستی فوراً به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.
شرایط نگهداری داروی لوتیراستام
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشکان متخصص آنلاین مغز و اعصاب، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
قرص لوبل زمان مصرفش روزبهتره خورده بشه یاشب ؟
سلام آیا قرص ضد صرع با آلپرازولام تداخل دارویی ایجاد میکند
بهتره بادکترمشورت کنی
قوس تشنج پنج ساعت فراموس کنی باید چه کار کنبم