داروی سلنیوم سولفاید
کاربرد، مقدار و روش مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری سلنیوم سولفاید (Selenium Sulfide)
فهرست مطالب
نام تجاری
Selsun
کاربرد
شوره سر، درماتیت سبوره، تینه آ ورسیکالر
اشکال دارویی
شامپو، لوسیون
اطلاعات دارویی سلنیوم سولفاید
داروی سلنیوم سولفاید، برای درمان شوره سر، درماتیت سبوره (Seborrheic Dermatitis) (بیماری پوستی که معمولاً در پوست سر شایع است) و همچنین تینه آ ورسیکالر (Tinea Versicolor) (تغییر رنگ پوست) استفاده میشود.
داروی سلنیوم سولفاید از طریق اثر ضد میتوزی خود موجب کاهش فرآیند تولید و تکثیر سلولهای اپیدرم میگردد. به علاوه این دارو دارای اثر ضد باکتریایی و ضد قارچی خفیف نیز میباشد که ممکن است در اثربخشی آن نقش داشته باشد.
برای کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با متخصصان آنلاین پوست، مو و زیبایی مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی سلنیوم سولفاید
- قبل از شروع درمان با داروی سلنیوم سولفاید (Selenium Sulfide)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی سلنیوم سولفاید، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک پوست و مو برای شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. و از کم یا زیاد کردن مقدار یا مدت زمان مصرف دارو اجتناب کنید.
- چنانچه استعمال یک نوبت مصرف شامپوی سلنیوم سولفاید را فراموش کردید به محض به یاد آوردن، استعمال کنید مگر آنکه تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی رسیده باشد.
- برای درمان شوره یا درماتیت سبوره، بعد از شستشوی کامل موها با ۵ تا ۱۰ سی سی از شامپوی سلنیوم سولفاید، موها را ماساژ داده و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه، آنها را کاملاً با آب بشویید. در ابتدای درمان، دفعات مصرف دو بار در هفته و به مدت دو هفته است. پس از آن دفعات کمتر میشود، به طوری که درمان نگهدارنده شامل هفتهای یک بار و بعد، هر دو هفته یا چند هفته یکبار میگردد.
- برای درمان تینه آ ورسیکالر، باید لوسیون سلنیوم سولفاید به همراه کمی آب بر روی نواحی مبتلا مالیده شود و سپس بعد از ۱۰ دقیقه با آب شستشو داده شود. دفعات مصرف این دارو، یک بار در روز به مدت یک هفته است که بعد از درمان اولیه برای جلوگیری از عود بیماری، میتوان ماهی یک بار به مدت سه ماه درمان را ادامه داد.
- داروی سلنیوم سولفاید را به طور منظم مصرف کنید.
- بعد از استفاده از داروی سلنیوم سولفاید، دستهایتان را بشویید، همچنین موها یا پوستتان را کاملاً با آب بشویید تا دارو برای مدت بیشتری روی آن نماند.
موارد منع مصرف داروی سلنیوم سولفاید
- به تاریخ انقضای داروی سلنیوم سولفاید (Selenium Sulfide) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی سلنیوم سولفاید را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- بیماریهای ذهنی
- مشکلات پوستی (مانند التهاب یا اگزودا)
- چنانچه دارو را برای کودک کمتر از ۲ سال میخواهید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی سلنیوم سولفاید
- این دارو در کودکان باید با احتیاط مصرف شود.
- از تماس داروی سلنیوم سولفاید با چشمها خودداری کنید و در صورت تماس، چشمها را کاملاً با آب شستشو دهید.
- از تماس دارو با پوست آسیب دیده (پوست دارای تاول، جراحات یا زخم) خودداری کنید.
- تماس داروی سلنیوم سولفاید با پوست، به ویژه در ناحیه تناسلی یا چینخوردگیهای پوست، ممکن است باعث سوزش و تحریک شود. در این صورت ناحیه موردنظر را به طور کامل با آب بشویید.
- برای کاهش احتمال تغییر رنگ موها، پس از هربار استفاده از این دارو، موها را به طور کامل شستشو دهید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف داروی سلنیوم سولفاید، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
سؤالات خود در مورد این دارو را میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین از داروسازان آنلاین بپرسید.
عوارض جانبی داروی سلنیوم سولفاید
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف سلنیوم سولفاید حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض داروی سلنیوم سولفاید عبارتند از:
- تحریک پوست
- خشکی پوست
- چرب یا خشک شدن مو یا پوست سر
- ریزش مو
- تغییر رنگ مو
- چنانچه هرگونه علائم دیگری دارید که فکر میکنید به دلیل استفاده از داروی سلنیوم سولفاید میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر متوجه علائمی مانند تنگی نفس و از دست دادن هوشیاری در خود یا فرد دیگری شدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی سلنیوم سولفاید
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین متخصصان آنلاین پوست، مو و زیبایی، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
سلام لوسیون سلنیوم سولفاید دکتر برای رنگ پوست من تجویز کرده اما نگفت هرچند ساعت باید بزنم اگه میدونید راهنمایی کنیدلطفا