داروی لوو ستیریزین | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Levocetirizine
نام تجاری
Xyzal
کاربرد
آلرژیهایی مانند تب یونجه و برخی از واکنشهای آلرژیک پوستی
اشکال دارویی
قرص، شربت
اطلاعات دارویی لوو ستیریزین
لوو ستیریزین یک داروی ضد آلرژی است که اثرات یک ماده شیمیایی به نام هیستامین را مسدود کرده و باعث کاهش علائم آلرژی، تب یونجه و کهیر میشود.
قرار گرفتن در معرض موادی مانند گرده، حیوان خانگی، گرد و غبار یا نیش حشرات میتواند موجب ایجاد علائم آلرژیک در بدن شود. وقتی در معرض این مواد قرار میگیرید، سلولهای غشای بینی و چشم شما هیستامین آزاد میکنند و هیستامین باعث ایجاد التهاب بینی و چشم شده و علائمی مانند آبریزش بینی و عطسه را ایجاد میکند.
کهیر نیز بیماری است که در آن بثورات خارش دار پوستی به وجود میآید. این بثورات میتواند به علت آلرژی به یک ماده مانند صابون یا مواد شوینده و غذایی ایجاد شود.
مقدار و روش مصرف داروی لوو ستیریزین
قبل از شروع درمان با داروی لوو ستیریزین ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار دارو، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
دوز این دارو برای بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال، ۵ میلی گرم در روز است و برای کودکان ۶-۲ ساله شربت لوو ستیریزین تجویز میشود که باید با توجه به مقداری که توسط پزشک برای کودکتان تجویز شده است، دارو را به او بدهید.
اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
موارد منع مصرف داروی لوو ستیریزین
به تاریخ انقضای داروی لوو ستیریزین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمامشده است،از آن مصرف نکنید.
هرگز داروی لوو ستیریزین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخل دارویی لوو ستیریزین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
مصرف لوو ستیریزین در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.
تاثیر لوو ستیریزین بر رانندگی و کار با ماشین آلات
لوو ستیریزین موجب خواب آلودگی و سرگیجه در شما میشود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
تداخلات دارویی لوو ستیریزین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
اگر داروها یا مواد خواب آور مانند: الکل، آنتی هیستامینهای خاص (از قبیل دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند دیازپام (diazepam) و زولپیدم (zolpidem))، شل کنندههای عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین(codeine)) مصرف میکنید، حتماً به پزشک خود بگویید.
برچسب روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرماخوردگی و سرفه) بررسی کنید زیرا مواد تشکیل دهنده اکثر آنها باعث خواب آلودگی میشود. از دکتر یا داروساز خود راجع به مصرف این داروها سؤال کنید. نباید لووستیریزین را به همراه آنتیهیستامین پوستی دیگری (مانند پماد، اسپری و کرم دیفن هیدرامین) استفاده نمایید، زیرا عوارض جانبی استفاده از این داروها افزایش مییابد.
لووستیریزین بسیار شبیه به هیدروکسیزین (hydroxyzine) و ستیریزین (cetirizine) است در نتیجه این داروها را همراه با ستیریزین استفاده نکنید.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی لوو ستیریزین
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی لوو ستیریزین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر میدهید.
اگر هرگونه مشکل کلیوی دارید.
در صورتی که دچار پورفیری (بیماری ارثی خونی نادر) هستید.
در صورتی که سابقه صرع یا تشنج دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.
عوارض جانبی داروی لوو ستیریزین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:
احساس خستگی و خواب آلودگی
احساس کسالت
خشکی دهان
دل درد
خستگی
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی لوو ستیریزین میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد داروی لوو ستیریزین (مسمومیت دارویی)
لوو ستیریزین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تغییرات ذهنی و خلقی (مانند بی قراری، گر گرفتگی)، خواب آلودگی شدید، تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی لوو ستیریزین
دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
سلام. اگر بخواهیم. عوارض شدید سطتریزطن را که گیجی و خواب آلودگی شدید است خنثی کنیم. چه روشی را توصیه میکنید تا سم زدائی بشه