داروی واکسن پنوموکوک برای نوزادان | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Pneumococcal vaccine for babies

کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری واکسن پنوموکوک برای نوزادان (Pneumococcal vaccine for babies)

نام تجاری واکسن پنوموکوک برای نوزادان

Prevenar13, Synflorix

کاربرد واکسن پنوموکوک برای نوزادان

ایمنی کودکان برای محافظت در برابر عفونت پنوموکوک

اشکال دارویی واکسن پنوموکوک برای نوزادان  

تزریقی

اطلاعات دارویی واکسن پنوموکوک برای نوزادان

واکسن پنوموکوک برای نوزادان، بدن کودک شما را تحریک به تولید آنتی بادی بر علیه باکتری پنوموکوک می‌کند. این آنتی بادی، کودک را از بیماری و آلودگی با باکتری پنوموکوک محفوظ نگه می‌دارد. این واکسن، کودک را در برابر بسیاری از انواع (اما نه همه) باکتری‌های پنوموکوکی محافظت می‌کند.

پنوموکوک باکتری است که می‌تواند ذات الریه، مننژیت و برخی عفونت‌های دیگر ایجاد کند. عفونت پنوموکوکی می‌تواند هرکسی را تحت تأثیر قرار دهد اما در کودکان شایع‌تر است و برخی از عفونتهای پنوموکوکی جدی‌تر از برخی دیگر است.

دو نوع واکسن برای محافظت در برابر عفونت پنوموکوکی وجود دارد، اما تنها یکی از این‌ها اثر خوبی در کودکان دارد. این نوع از واکسن، واکسن کونژوگه پنوموکوک (PCV) نامیده می‌شود. نام تجاری واکسن مورد استفاده برای ایمن سازی کودکان Prenenar13 است که به جای آن ممکن است از برند دیگری به نام Synflorix استفاده شود.

نوع دوم واکسن پنوموکوک، واکسن پلی ساکاریدی پنوموکوک (PPV) نامیده می‌شود و برای بزرگسالان و کودکان بیش از ۲ سال استفاده می‌شود.

جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این واکسن می‌توانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین کودکان و نوزادان مشورت نمایید.

واکسن پنوموکوک برای نوزادان

 مقدار و روش مصرف واکسن پنوموکوک برای نوزادان  

  • قبل از شروع درمان با واکسن پنوموکوک برای نوزادان (Pneumococcal vaccine for babies) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
  • برنامه واکسن پنوموکوک: واکسیناسیون با واکسن پنوموکوک را براساس برنامه ای که پزشک (براساس شرایط فرزندتان) برای فرزندتان تعیین می‌کند، انجام دهید. در این باره می‌توانید با پزشک آنلاین کودکان و نوزادان نیز مشورت نمایید.
  • این واکسن معمولاً از طریق تزریق به عضله ران یا بازو انجام می‌شود. اما اگر کودک شما، شرایطی دارد که باعث خونریزی بیش از حد در او می‌شود، می‌توان واکسن را به صورت تزریق زیر پوست، تزریق کرد.

 موارد منع مصرف واکسن پنوموکوک برای نوزادان

  • به تاریخ انقضای واکسن پنوموکوک برای نوزادان (Pneumococcal vaccine for babies) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
  • هرگز واکسن پنوموکوک را به فرد دیگری تجویز نکنید.

چنانچه کودکتان شرایط یا بیماری خاصی دارد، قبل از واکسیناسیون، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر فرزندتان شرایط زیر را دارد:

  • حساسیت به دیگر داروها و مواد
  • اگر فرزند شما سابقه واکنش آلرژیک به واکسن دیگری را دارد
  • اگر فرزند شما اخیراً دچار تب یا ناخوشی شده است
  • اگر فرزند شما بیماری مانند هموفیلی دارد که بیش از حد دچار خونریزی می‌شود
  • اگر به شما گفته شده که کودکتان دارای سیستم ایمنی ضعیفی است

مشاوره آنلاین اطفال، کودکان و نوزادان

تداخلات دارویی واکسن پنوموکوک برای نوزادان   

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشک متخصص اطفال، کودکان و نوزادان در میان بگذارید.

مراکز توزیع واکسن پنوموکوک: جهت کسب اطلاعات لازم در مورد مراکز توزیع این واکسن می‌توانید با داروساز آنلاین مشورت نمایید.

واکسن پنوموکوک برای نوزادان

عوارض واکسن پنوموکوک برای نوزادان

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر، با تزریق واکسن پنوموکوک در فرزندتان، با پزشک مشورت نمایید.

در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر با پزشک مشورت نمایید:

  • تب خفیف
  • درد، تورم یا قرمزی در اطراف محل تزریق
  • تحریک پذیری
  • خواب آلودگی
  • خواب ناآرام
  • بثورات پوستی
  • از دست دادن اشتها
  • استفراغ
  • اسهال
  • چنانچه فرزندتان علائم دیگری دارد که فکر می‌کنید به دلیل تزریق این واکسن باشد، به پزشک اطلاع دهید.

توجه: به طور معمول، پزشک یا پرستار از شما می‌خواهد که چند دقیقه پس از واکسیناسیون کودکتان، صبر کنید تا مطمئن شوند که هیچ واکنش نامطلوبی به دلیل تزریق واکسن، در کودک شما رخ نمی‌دهد. اگرچه واکنش‌های آلرژیک بسیار نادر است، اما اگر بعد از گذشت چند روز از واکسیناسیون، کودک شما دچار تنگی نفس شد یا هرگونه تورم شدید یا بثورات جلدی در کودک شما رخ داد، فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

شرایط نگهداری واکسن پنوموکوک برای نوزادان

  • در این باره با پزشک یا داروساز مشورت نمایید. داروساز آنلاین نیز به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین آماده پاسخگویی به سؤالات شماست.

باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری می‌توانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجرب‌ترین پزشک آنلاین کودکان و نوزادان، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.

شما عزیزان می‌توانید، در صورت داشتن هرگونه سؤالی درباره این دارو، در قسمت نظرات از ما بپرسید. پزشکان متخصص پذیرش ۲۴ در سریع‌ترین زمان ممکن، به شما پاسخ خواهند داد.

مشاوره آنلاین اطفال، کودکان و نوزادان

۲/۵ (۱ نظر)

منبع
www.patient.info

تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴

تیم تحریریه پذیرش۲۴ متشکل از پزشکان متخصص و پرستاران دارای مجوز، مترجمان و نویسندگان با تجربه در حوزه تولید محتوای پزشکی و سلامتی تمام تلاش خود را در جهت اطلاع رسانی و آگاهی سازی کامل و جامع در خصوص داروها، بیماری‌ها و سایر اطلاعات سلامتی برای استفاده عمومی کاربران پذیرش۲۴ از منابع معتبر علمی به کار می‌بندد.
guest
0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زینب
زینب
3 ماه قبل

سلام من برای پسرم دو ماهگی واکسن پنوموکوک تزریق کردن ولی نگرانم نکنه اتفاقی بیفته یا در اینده عوارض بدی داشته باشه.لطفا راهنماییم کنین چیکار کنم.خیلی نگرانم

دکمه بازگشت به بالا