داروی توفاسیتینیب | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Tofacitinib
نام تجاری
Xeljanz
کاربرد
آرتروز پسوریازیس – آرتریت روماتوئید
اشکال دارویی
قرص، کپسول، قطره
مارک ترکیبی حاوی آهن
Ferrodrop فرودراپ : آهن و ویتامین C
اطلاعات دارویی داروی قطره آهن
قطره آهن به منظور تامین آهن بدن، پیشگیری از کم خونی کودکان و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به کودکان بالای ۶ ماه داده میشود. نیاز به آهن در دوران کودکی یک نیاز اساسی است و از طرفی شیوع اختلالات ذهنی و حرکتی در افراد، ریشه در کمبود آهن در دوران کودکی دارد.
آهن برای ساخت هموگلوبین لازم است. کار هموگلوبین رساندن اکسیژن به خون است. کمبود آهن باعث کم خونی میشود. یعنی این که ارگانها و عضلات، اکسیژن لازم برای عملکردهای معمولی ندارند. مغز نوزادان و کودکان در حال رشد به طور مستقیم از کمبود آهن ضربه میبیند. بنابراین نیاز است این کمبود در کودکان در زمان مناسب تشخصی داده شده و درمان شود.
نوزادانی که کمبود آهن دارند رشد کمی دارند و یا وزن آنها اضافه نمیشود. رنگ پوست آنها زرد بوده و رنگ پریده تر از کودکان دیگر است. نوزاد بیاشتها است و از خوردن یا آشامیدن امتناع میکند و جنب و جوش کمتری دارد. در صورت کمبود آهن کودک بیقرار است، بدون دلیل مشخص گریه و بی تابی میکند. در کودکانی که سن بیشتری دارند کمبود آهن با احساس خستگی، اختلال در تمرکز و ضعف عمومی مشخص می شود.
مقدار و روش درست مصرف قطره آهن
قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار قطره Ferrous Sulfate ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً باید روزانه ۱۵ قطره از قطره آهن را به کودک خود بدهید.
معمولاً بعد از ۶ ماهگی باید قطره آهن را به کودک خود بدهید.
به منظور جلوگیری از سیاه شدن دندانها محلول را با استفاده از قطره چکان مخصوص همراه آن به قسمت انتهایی زبان بریزید، ترجیحا بهتر است قطره خوراکی با آب یا آب میوه رقیق شود.
اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه کودک خود را در زمان مشخص به او بدهید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را به او بدهید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را به کودکتان ندهید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم به کودکتان بدهید.
موارد منع مصرف قطره آهن
به تاریخ انقضای قطره آهن توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمامشده است،از آن مصرف نکنید.
هرگز قطره Ferrous Sulfate را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخل دارویی قطره آهن را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
تداخل دارویی قطره آهن
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
هشدار درباره مصرف Ferrous Sulfate
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف قطره آهن ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
اگر کودک شما در حال مصرف داروی خاصی هست. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برای کودکتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکند نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
اگر کودکتان سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری را دارد.
عوارض مصرف قطره آهن
ستفاده از قطره آهن، بدون عوارض جانبی نیست و در این بین سیاه شدن دندانها از شایعترین عوارض استفاده از قطره آهن است. عامل اصلی سیاه شدن دندانها در کودکان، پس زدن محلول آهن در دهان به دلیل بد مزه بودن آهن و یا غلظت بیش از اندازه قطره آهن است.
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از قطره Ferrous Sulfate میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد قطره Ferrous Sulfate ( مسمومیت با قطره آهن )
این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
اگر احساس کردید که کودکی دچار مسمومیت شده است سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
هشدار درباره مصرف قطره Ferrous Sulfate
دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.