داروی توسیلیزومب یا اکتمرا چیست؟ کاربرد های آن و عوارض داروی اکتمرا چیست؟
کاربرد،تأثیر توسیلیزومب در کرونا، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی توسیلیزومب (Tocilizumab)
فهرست مطالب
نام تجاری داروی توسیلیزومب
Actemra
کاربرد داروی توسیلیزومب یا اکتمرا چیست؟
تسکین درد و تورم ناشی از آرتریت روماتوئید، درمان واکنش ناشی از برخی از درمانهای سرطان
اشکال دارویی توسیلیزومب یا اکتمرا چیست؟
ویال تزریقی
اطلاعات دارویی توسیلیزومب یا اکتمرا چیست؟
داروی توسیلیزومب به تنهایی یا با داروی دیگر برای درمان آرتریت روماتوئید متوسط تا شدید در بزرگسالان و یا کودکان (مانند آرتریت ایدیوپاتیک نوجوان سیستمیک (SJIA)، آرتریت ایدیوپاتیک جوانان نوع پلی آرتیکولار (PJIA)) استفاده میشود. این دارو برای تسکین درد و تورم ناشی از آرتریت روماتوئید به کار میرود. همچنین میتواند برای درمان واکنش ناشی از برخی از درمانهای سرطان (سندرم آزادسازی سیتوکین (CRS)) استفاده شود.
داروی توسیلیزومب متعلق به دسته داروهای مسدود کننده اینترلوکین ۶ است که با مسدود کردن IL-6 (ماده ساخته شده توسط بدن که مسبب تورم (التهاب) است) التهاب را کاهش میدهد.
جهت کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید با پزشک آنلاین استخوان و ارتوپدی یا پزشک آنلاین سرطان و انکولوژی مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی توسیلیزومب
- قبل از شروع درمان با داروی توسیلیزومب (Tocilizumab) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی توسیلیزومب از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- سعی کنید دارو را به طور منظم مصرف کنید و در صورت فراموشی دوزی از دارو با پزشک مشورت نمایید.
- داروی توسیلیزومب زیر نظر پزشک و به صورت وریدی (طی یک ساعت) تزریق میشود. پزشک تا یک ساعت بعد از تزریق این دارو، علائم بیمار را تحت نظر قرار میدهد.
- اگر بعد از گذشت مدتی از مصرف این دارو شرایط بیماری شما بهبود نیافت، قبل از مصرف دوز بعدی با پزشک متخصص عفونی خود مشورت نمایید.
مشاوره آنلاین استخوان و ارتوپدی
موارد منع مصرف داروی توسیلیزومب
- به تاریخ انقضای داروی توسیلیزومب (Tocilizumab) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی توسیلیزومب را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا قصد باردار شدن
- شیردهی
- مشکلات سیستم عصبی (مانند بیماری ام اس)
- مشکلات سیستم ایمنی بدن
- شمارش پایین سلولهای خون
- سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان
- عفونت یا سابقه آن
- مشکلات کبدی
- مشکلات گوارشی (مانند زخم، دیورتیکولیت)
- دیابت
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی توسیلیزومب
- در مدت درمان با داروی توسیلیزومب، به طور منظم به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات تجویزی را انجام دهید.
- این دارو میتواند شما را در معرض ابتلا به عفونت قرار دهد یا ممکن است عفونتهای فعلی را بدتر کند. بنابراین بهداشت را رعایت کنید و از تماس با افرادی که بیماریهای واگیردار (مانند آبله مرغان، سرخک، سل، آنفولانزا) دارند، یا اخیراً واکسنهای زنده دریافت کردهاند، خودداری کنید. همچنین اگر در مناطقی بودهاید که احتمال ابتلا به عفونت وجود داشته است یا در معرض عفونت هستید با پزشک مشورت نمایید.
- این دارو ممکن است اثربخشی داروهای کنترل بارداری هورمونی را کاهش دهد و موجب افزایش احتمال بارداری شود. در صورت استفاده از این داروها، باید با پزشک یا داروساز مشورت کنید. همچنین اگر دچار خونریزی شدید، به پزشک خود بگویید، زیرا ممکن است علائمی باشد که کنترل بارداری شما به خوبی کار نمیکند.
- چنانچه جراحی در پیش دارید، پزشک را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
- تأثیر توسیلیزومب در کرونا: جهت کسب اطلاعات لازم در مورد تأثیر این دارو در بیماری کووید-۱۹ میتوانید با پزشک آنلاین عفونی مشورت نمایید.
تداخلات دارویی توسیلیزومب
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
از جمله داروهایی که با داروی توسیلیزومب تداخل دارند، عبارتند از:
- داروهای دیگری که سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار میدهد
- برخی از داروهای کلسترول (مانند آتورواستاتین، لوواستاتین، سیمواستاتین)
- امپرازول
- وارفارین
عوارض اکتمرا یا عوارض داروی توسیلیزومب
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی توسیلیزومب با پزشک معالج مشورت نمایید.
در صورت تداوم یا بدتر شدن شرایط زیر، با پزشک مشورت نمایید:
- سردرد
- درد، قرمزی یا تورم در محل تزریق
در صورت بروز عوارض زیر، به پزشک اطلاع دهید:
- درد معده یا شکم
این دارو به ندرت باعث بیماری کبدی بسیار جدی میشود که این اثر ممکن است ماهها تا سالها پس از شروع مصرف این دارو رخ دهد. در صورت بروز عوارض زیر (علائم بیماری کبد)، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:
- تهوع یا استفراغی که متوقف نمیشود
- از دست دادن اشتها
- زردی چشم یا پوست
- ادرار تیره
در صورت بروز علائم واکنشهای آلرژیک مانند سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی، بثورات پوستی، ورم (به ویژه صورت، زبان یا گلو) به اورژانس مراجعه نمایید.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری اکتمرا چیست؟
- این دارو در مراکز درمانی و در شرایط مناسب نگهداری میشود
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین پزشک آنلاین استخوان و ارتوپدی، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
باسلام،بیمار ما ١٠٠درصد ریه ش درگیرشده،میخاستم نظرتونو درمورد تزریق آکستمرا بپرسم که آیا تزریق کنیم یانه؟آیا احتمال مرگ وجود داره خدای نکرده یا خیر،باتشکر
سلام دوست عزیز
با تشکر از ثبت مشکل شما
کامنت شما توسط پزشک متخصص دیده شد اما نیاز به شنیدن شرح بهتر و بیشتری از بیماری شما دارد.
لطفا از طریق این لینک با پزشک آنلاین داروسازی گفت و گو کنید .
مشاوره آنلاین با پزشک داروسازی