داروی فبوکسوستات برای جلوگیری از حملات نقرس
کاربرد، مقدار و روش مصرف، موارد منع مصرف، هشدارها و احتیاطات، تداخلات دارویی، عوارض جانبی و شرایط نگهداری داروی فبوکسوستات (Febuxostat)
فهرست مطالب
نام تجاری داروی فبوکسوستات
Adenuric
کاربرد داروی فبوکسوستات
برای جلوگیری از حملات نقرس
اشکال دارویی فبوکسوستات
قرص
اطلاعات دارویی فبوکسوستات
داروی فبوکسوستات برای درمان بیماران مبتلا به نقرس استفاده میشود. این دارو یک مهار کننده آنزیم گزانتین اکسیداز است و باعث میشود که بدن اسید اوریک کمتری تولید میشود.
نقرس چیست؟ (بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود؟)
نقرس سبب پدید آمدن حملات دردناک التهابی در یک یا تعداد بیشتری از مفاصل میگردد. این فرایند بر اثر تجمع مادهای شیمیایی در خون به نام اوریک اسید ایجاد میشود. گاهی اوقات سطح اوریک اسید در خون به شدت بالا میرود و اجسام کریستال مانندی در مفاصل و تاندونها تشکیل میشود. این کریستالها سبب آزرده شدن بافت عضلات شده که نتیجه آن التهاب، درد و تورم میباشد.
پذیرش ۲۴، این امکان را برای شما فراهم نموده است تا بتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین با پزشک آنلاین ارتوپدی مشورت نمایید.
شما همچنین میتوانید برای مراجعه حضوری به پزشک از متخصص استخوان و مفاصل در سراسر ایران نوبت ویزیت حضوری دریافت کنید.
درمان نقرس
داروهای شیمیایی و تغییر سبک زندگی از جمله راههای درمان نقرس هستند که شما میتوانید با مراجعه به صفحه مربوطه، نقرس؛ علائم، راههای تشخیص و درمان آن اطلاعات کامل در مورد بیماری نقرس، راههای پیشگیری و همچنین درمان را مطالعه نموده و اطلاعات لازم را بدست آورید.
مقدار و روش مصرف داروی فبوکسوستات
- قبل از شروع درمان با داروی فبوکسوستات (Febuxostat) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی فبوکسوستات از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نموده و از کم یا زیاد کردن خودسرانه مقدار و مدت زمان مصرف اجتناب نمایید.
- فبوکسوستات را مطابق دستور پزشک مصرف کنید تا شرایط شما را بهبود بخشد و از استفاده گاهگاهی از این دارو خودداری نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز این دارو، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کرده و چنانچه نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی به یاد آوردید، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- این دارو را میتوانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف نمایید.
- در ابتدای شروع داروی فبوکسوستات ممکن است حملات نقرس، بیشتر تکرار شود اگر چنین اتفاقی افتاد، مصرف دارو را قطع نکنید. پزشک ممکن است داروهای دیگری (مانند کلشی سین و یا داروی ضد درد) تجویز کند تا از حملات نقرص جلوگیری کند.
موارد منع مصرف داروی فبوکسوستات
- به تاریخ انقضای داروی فبوکسوستات (Febuxostat) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی فبوکسوستات را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
چنانچه شرایط یا بیماری خاصی دارید، قبل از تجویز این دارو، پزشک را مطلع سازید. به ویژه اگر شرایط زیر را دارید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا تصمیم به بارداری
- شیردهی
- سابقه سکته مغزی
- مشکلات قلبی (مانند نارسایی قلبی، بیماریهای قلبی)
- اختلالات تیروئیدی
- اختلالات کبدی
- اختلالات کلیوی
- بیماریهای بدخیم سرطانی
- بیماری ارثی مشکل آنزیم
- هایپر اوریسمی (سندرم لش نیهان)
- در صورتی که تاکنون پیوند عضو داشتهاید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی فبوکسوستات
- در مدت درمان با این دارو در زمانهای مقرر به پزشک مراجعه نموده و آزمایشات تجویزی قبل و در حین درمان (مانند سطح اسید اوریک خون) را به طور منظم انجام دهید.
تداخلات دارویی فبوکسوستات
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. چنانچه در طول درمان با داروی فبوکسوستات، باید دارویی را مصرف کنید، پزشکتان را در جریان مصرف این دارو قرار داده یا با داروساز مشورت نمایید.
از جمله داروهایی که با فبوکسوستات، تداخل دارند، عبارتند از:
- آزاتیوپرین
- مرکاتیوپرین
عوارض جانبی داروی فبوکسوستات
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
در صورت تداوم یا بدتر شدن هریک از عوارض زیر، در اسرع وقت با پزشک مشورت نمایید:
در صورت بروز عوارض زیر، فوراً به پزشک اطلاع دهید:
- تغییر شرایط روحی و روانی
- خستگی
- مشکلات تنفسی
- درد سینه
- بیحسی
- از کار افتادن اندام انتهایی
- خونریزی، سیاه شدگی و خون مردگیهای غیرعادی
- زردی و یرقان
- کهیرهای قرمز خارشدار پوستی که احتمالاً با زخم دهانی و ورم چشم نیز همراه باشد
- هرگونه ورم در صورت، بازو و پاها
شرایط نگهداری داروی فبوکسوستات
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.