داروی امپاگلیفلوزین
کاربرد، مقدار و روش مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری امپاگلیفلوزین (Empagliflozin)
فهرست مطالب
نام تجاری
Jardiance
کاربرد
دیابت نوع دو در بزرگسالان بالای ۱۸ سال، کاهش ریسک خطرات قلبی عروقی
اشکال دارویی
قرص
اطلاعات دارویی امپاگلیفلوزین
داروی امپاگلیفلوزین نسل جدید داروهای کنترل کننده قند خون است که به تنهایی یا همراه با سایر داروهای قند خون در دیابت نوع دو (Type 2 Diabetes) کاربرد دارد. همچنین این دارو در کاهش ریسک خطرات قلبی عروقی نیز به کار میرود.
داروی امپاگلیفلوزین از دسته داروهای مهارکننده بازجذب گلوکز- سدیم به شمار میرود که از طریق مهار بازجذب گلوکز در کلیه باعث کاهش قندخون میشود.
توجه: داروی امپاگلیفلوزین در افراد زیر ۱۸ سال، بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و کتواسیدوز دیابتی (افزایش کتونها در خون و ادرار) مصرف نمیشود.
برای کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین سؤالات خود را از متخصصان آنلاین غدد و دیابت بپرسید.
همچنین متخصصان آنلاین قلب و عروق به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین آماده پاسخگویی به سؤالات شما در مورد کاربرد این دارو در کاهش ریسک خطرات قلبی عروقی هستند.
مقدار و روش مصرف داروی امپاگلیفلوزین
- قبل از شروع درمان با داروی امپاگلیفلوزین (Empagliflozin)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی امپاگلیفلوزین، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید و از کم یا زیاد کردن مقدار آن خودداری نمایید.
- داروی امپاگلیفلوزین را به طور منظم و در ساعت مشخصی از روز مصرف کنید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری (چنانچه کمتر از ۱۲ ساعت تا دوز بعدی داروی شما باقی مانده باشد) نوبت فراموش شده را مصرف کنید. در غیر اینصورت از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کرده و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- داروی امپاگلیفلوزین را میتوانید همراه با غذا یا بدون آن میل کنید.
موارد منع مصرف داروی امپاگلیفلوزین
- به تاریخ انقضای داروی امپاگلیفلوزین (Empagliflozin) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی امپاگلیفلوزین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز داروی امپاگلیفلوزین، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری یا قصد بارداری
- شیردهی
- مشکلات قلبی
- مشکلات کبدی
- مشکلات کلیوی (مانند بیماران دیالیزی)
- مشکلات پانکراس (مانند پانکراتیت یا جراحی پانکراس)
- سابقه عفونتهای مجاری ادراری یا مشکل در ادرار کردن
- دارای عوامل خطر شکستگی استخوان
- مشکلات ناشی از جراحی
- فشار خون پایین
- ناراحتی معده، استفراغ یا اسهالی که بهبود نمییابد
- اگر نمیتوانید مایعات بنوشید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی امپاگلیفلوزین
- سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساستر باشند.
- در طول درمان با داروی امپاگلیفلوزین، به طور منظم به پزشک مراجعه کرده و آزمایشاتی که پزشک برایتان تجویز میکند را انجام دهید.
- سطح قند خون خود را به طور منظم در منزل بررسی کرده و اگر تغییر ناگهانی در قند خون (قند خون بالا یا پایین) خود مشاهده کردید، با پزشک متخصص دیابت خود مشورت نمایید.
- ممکن است کنترل قند خون در زمان استرس مانند قاعدگی، عفونت، تروما یا جراحی دشوارتر بوده و مقدار داروی مصرفی شما نیاز به تغییر داشته باشد. لذا در این موارد با پزشک خود مشورت نمایید.
- چنانچه در طول درمان با داروی امپاگلیفلوزین باردار شدید، سریعاً به پزشک اطلاع دهید.
- برای آشنایی با هیپوگلیسمی (افت قند خون) و هیپرگلیسمی (افزایش قند خون)، راههای پیشگیری و راهکارهای مناسب هنگام بروز آنها با پزشک مشورت نمایید.
متخصصان آنلاین غدد و دیابت و همچنین متخصصان آنلاین داخلی به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سؤالات شما در مورد دیابت، هیپوگلیسمی، هیپرگلیسمی و … هستند.
- داروی امپاگلیفلوزین ممکن است بر روی نتایج برخی آزمایشات تأثیر بگذارد. لذا پزشک معالج را از مصرف این دارو مطلع سازید.
- در زمان استفاده از داروی امپاگلیفلوزین ممکن است در آزمایش ادرار، قند مشاهده شود.
- به دستورالمعلهای پزشک خود در مورد رژیم غذایی و برنامه ورزشی عمل نمایید.
- چنانچه رژیم غذایی کم نمک یا بدون نمک دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- در طول درمان با داروی امپاگلیفلوزین، بنابر نظر پزشک مایعات زیاد بنوشید. و در آب و هوای گرم یا انجام فعالیت زیاد مراقب کم آب شدن بدن، باشید.
- در طول درمان با داروی امپاگلیفلوزین برای جلوگیری از سرگیجه یا غش کردن، از تغییر وضعیت ناگهانی بپرهیزید و هنگام استفاده از پله مراقب باشید.
- امکان دارد داروی امپاگلیفلوزین شما را گیج یا بیحال کند، لذا قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید. ممکن است به خاطر استفاده از این دارو، دچار افت قند خون شده باشید و رانندگی برایتان مناسب نباشد.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
از جمله داروهایی که با داروی امپاگلیفلوزین تداخل دارند، عبارتند از:
- انسولین یا داروهای کاهنده قند خون
- دیورتیکها
شما میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین سؤالات خود در مورد داروی امپاگلیفلوزین را از داروسازان آنلاین بپرسید.
عوارض جانبی داروی امپاگلیفلوزین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف داروی امپاگلیفلوزین حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید.
از جمله عوارض داروی امپاگلیفلوزین عبارتند از:
- هیپوگلیسمی (افت قند خون): که دارای علائمی مانند سردرد، تحریکپذیری، گیجی، سرگیجه، خواب آلودگی، گرسنگی، لرزش یا احساس ترس، تعریق، ضعف و ضربان قلب بالا میباشد.
- عفونتهای مجاری ادراری: که دارای نشانههایی مانند سوزش ادرار، تکرر ادرار، درد در بخش پایینی شکم یا خون در ادرار میباشد.
- دهیدراسیون (از دست رفتن آب بدن): که دارای علائمی مانند سرگیجه و ضعف میباشد.
- مشکلات کلیوی
- عفونت دستگاه تناسلی
- صورت بروز واکنشهای آلرژیک مانند مشکل در تنفس یا بلع، قرمزی پوست، تورم صورت، لبها، گلو و سایر نقاط پوست فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
- توجه: در موارد نادر، مصرف داروی امپاگلیفلوزین میتواند سطوح مواد شیمیایی خاصی مانند کتونها را در خون افزایش دهد که این امر میتواند منجر به یک بیماری جدی به نام کتواسیدوز دیابتی شود. اگر هریک از علائم زیر را داشتید، فوراً با پزشک خود در میان بگذارید:
- خستگی یا خواب آلودگی
- تنفس غیرعادی یا دشوار (تنگی نفس)
- احساس ضعف یا بیماری (استفراغ)
- حالت تهوع
- احساس تشنگی
- کاهش وزن سریع
- درد شکم
- طعم شیرین یا فلزی در دهان و یا بوی دیگری در عرق یا ادرار شما
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی امپاگلیفلوزین
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل به مراجعه حضوری میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین متخصصان آنلاین غدد و دیابت، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
الان هم دکتر واسم بستری شدن رو نوشته؟کاس هیچوقت اون داروی مزخرف رو نمیخوردم
ماه پیش آزمایش دادم قند ناشنا ۹۶بود ولی بعد صبحانه نصف بربری خامه عسل شی کاکائو قند ۱۴۶بود دکتر گلورنتا ۵/۲۵داد الان یک هفته اس دهنم بشدت شرین شده .تهوع دل درد .یخ کردن پا ک دست و صورتم .بی اشتهایی ضعف و بی حالی .پیش دکتر داخلی رفتم گفت اصلا نباید دارو میداد این طبیعی بوده .الان نمیدونم این عوارض وحشتناک کی از بین میره
الان ترکیب سینوریپا ۵/۵۰۰ رو که توسط داروسازی عبیدی تولید میشه ، این متفورمین موجود درش از نوع معمولی هستش یا اهسته رهش؟
سوال دوم هم اینه که نیمه عمر ۱۲.۵ ساعت هستش و پیک سرمی نزدیک دو ساعت! خب گفته شده روزی یکبار ! بهتر نیستش با توجه به پیک سرمی این دارو ، تقسیم بشه به روزی سه بار با وعده غذایی اصلی ؟
من ۴۸ سالمه به مدت سه ماه دارویامپاگلیفلوزین مصرف کردم الان دارو تمام شده میتونم دیگه مصرف نکنم .باتشکر
سلام من مادرم زیپمت ۵۰/۱۰۰۰ مصرف میکردچندسالی بعد ورم کرد یهویی بردیم دکترگفت پلاکت شو برده بالا ندین ولی با اون قرص قندش پاین بود ولی دکتر گفت دیگه بهش ندین یه قرص دیگه دادامپاگلیفلوزین روزی یکی ولی چندروزی ک مخوره قندش چهارصد چکارکنم
با سلام همسر بنده از نوع دوم دیابتی هستند و از قرصهای گلورنتا استفاده میکنند ولی بعد نیم یا یک ساعت پس از مصرف احساس افت فشار وخواب آلودگی میکنن لطفا همکاری لازم را برایمان توضیح وراه صحیح را بیان کنید با تشکر
سلام من ۵۰سال سن دارم ۲۰ ساله دیابت دارم تازه گی دکترم قرص گلوریو۲/۵ ۱۲/۵همراه باقرص قرص دیامیکرون ۶۰ صبح وشب داده صبح خوبم ولی شب میخورم قندم افت میکنه