داروی ورتیوکستین | کاربرد ، مقدار و روش مصرف ، عوارض جانبی و میزان مصرف | Vortioxetine
نام تجاری
Brintellix
کاربرد
اشکال دارویی
قرص ، قطره بینی، آمپول
اطلاعات دارویی آمپول افدرین
آمپول افدرین برای درمان اختلالات آلرژیک مانند آسم برونشیال و مشکلات تنفسی دیگر تجویز میشود. افدرین شبیه به اپی نفرین عمل کرده و به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی در نارکولپسی و افسردگی عمل میکند. این دارو در میاستنی گراویس نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به علاوه، آمپول افدرین برای برگردان کاهش فشار خون ناشی از بی حسی نخاعی نیز به صورت آهسته تزریق میشود.
اگر به کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیگر اشکال دارویی افدرین مانند قطره بینی افدرین و قرص افدرین علاقه دارید، میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه نمایید.
مقدار و روش مصرف آمپول افدرین
آمپول افدرین معمولاً توسط پرستار یا پزشک به صورت تزریق وریدی یا عضلانی برایتان تزریق میشود، دوز و میزان تزریق این دارو را پزشک تشخیص میدهد.
پزشک دوز این دارو برای کودکان را بر اساس وزنشان تجویز میکند.
قبل از شروع درمان با افدرین اگر سؤالی راجع به طریق مصرف این دارو دارید، از پزشکتان بپرسید.
آمپول افدرین ، در کلینیک یا بیمارستان تزریق میشود، به همین دلیل نگران فراموش کردن دوز این دارو نباشید.
موارد منع مصرف آمپول افدرین
به تاریخ انقضای آمپول افدرین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
هرگز آمپول افدرین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
تداخل دارویی آمپول افدرین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
مصرف آمپول افدرین در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید هیچ دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.
تاثیر آمپول افدرین بر رانندگی و کار با ماشین آلات
آمپول افدرین ممکن است باعث سرگیجه شود، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
تداخلات دارویی آمپول افدرین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروها (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
افدرین با مهارکنندههای MAO تداخل دارویی جدی ایجاد میکنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، همراه با این دارو از مهارکنندههای MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid) ، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine) ، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline) ، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) استفاده نکنید. اکثر مهارکنندههای MAO حتی نباید تا ۲ هفته قبل و بعد از شروع استفاده از آمپول افدرین ، استفاده شوند.
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف آمپول افدرین
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف آمپول افدرین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
اگر باردار یا شیرده هستید.
اگر دچار بیماریهایی مثل دیابت، فشار خون بالا و یا بیماریهای قلبی هستید.
اگر پرکاری تیروئید و یا هرگونه مشکل مربوط به پروستات یا کلیه دارید.
در صورتی که قبلاً به هر نوع دارویی حساسیت داشتهاید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
عوارض جانبی آمپول افدرین
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:
درد در محل تزریق آمپول افدرین
حالت عصبی و پرخاشگری
بی خوابی
سرگیجه
سردرد
تاکی کاردی
تعریق زیاد
تهوع، استفراغ و بی اشتهایی
مشکل در دفع ادرار
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از این آمپول میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد آمپول افدرین (مسمومیت دارویی)
از آنجایی که این آمپول توسط پزشک یا پرستار برای شما تزریق میشود، احتمال مسمومیت دارویی وجود ندارد.
اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تهوع، استفراغ، افزایش فشار خون، تب، ضربان قلب سریع، بی قراری، تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری آمپول افدرین
این آمپول در بیمارستان تزریق میشود و افراد متخصص از شرایط نگهداری صحیح آن مطلع هستند.