داروی امپرازول
کاربرد، مقدار و روش مصرف، عوارض جانبی و شرایط نگهداری امپرازول (Omeprazole)
فهرست مطالب
نام تجاری
PriLOSEC, First-Omeprazole, Axorid, Mezzopram, Mepradec, Losec
کاربرد
درمان زخمهای خوش خیم معده و دوازدهه، درمان زخمهای وابسته به هلیکوباکتری پیلوری، درمان سندروم زولینگر-الیسون، کاهش اسید معده در جراحی، درمان رفلاکس معده و کاهش عوارض گوارشی سایر داروها
اشکال دارویی
قرص، کپسول، سوسپانسیون
اطلاعات دارویی امپرازول
داروی امپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار میکنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمیدهند.
در معده یک سری سلولهایی وجود دارد که اسید تولید میکنند و هیدروژن که عامل اسیدی است را داخل معده تزریق میکنند که به این سلولها پمپهای هیدروژن گفته میشود.
داروی امپرازول در درمان زخمهای خوش خیم معده و دوازدهه، زخمهای وابسته به هلیکوباکتری پیلوری، سندروم زولینگر- الیسون، کاهش اسید معده در جراحی و پیشگیری کوتاه مدت بازگشت محتویات معده و درمان بیماری به کار برده میشود. همچنین در کاهش عوارض گوارشی سایر داروها نیز استفاده میشود.
- توجه: این نکته مهم است که امپرازول نمیتواند اسید موجود در معده را خنثی کند بنابراین برای درمان سریع سوزش معده کاربرد ندارد.
- هشدار: درد معده در بسیاری از موارد با درد قلبی اشتباه میشود بنابراین در موارد درد شدید گوارش، بیمار باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کند.
برای کسب اطلاعات لازم در مورد این دارو، میتوانید به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین از طریق وب سایت و اپلیکیشن پذیرش ۲۴، با متخصصان آنلاین معده و گوارش مشورت نمایید.
مقدار و روش مصرف داروی امپرازول
- قبل از شروع درمان با داروی امپرازول (Omeprazole)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.
- دوز و مقدار داروی امپرازول، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
- در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچگاه دوز دارو را دو برابر نکنید.
- داروی امپرازول را به طور کامل برای مدت زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف کنید حتی اگر علائم بیماری زودتر از بین برود.
- اگر پس از مدتی از مصرف امپرازول، علائم شما بهبود نیافت و یا بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
- برخی از بیماریها با ترکیبی از داروی امپرازول و آنتیبیوتیک درمان میشود. تمامی داروهای تجویز شده توسط پزشک خود به طور کامل استفاده کنید.
- امپرازول باید یک ساعت قبل از غذا مصرف شود و قبل از صبحانه بهترین زمان مصرف دارو است.
- فرم سوسپانسیون دارو را قبل از مصرف به خوبی تکان دهید. مقدار دارو را با دقت با سرنگهای اندازهگیری که به شما داده میشود اندازه بگیرید.
- برای تهیه محلولهای امپرازول بهتر است با آب یا محلولهای اسیدی (مانند آب سیب، پرتقال، گوجه فرنگی و یا ماست) ترکیب شود.
- کپسولهای امپرازول را میتوانید باز کنید و دارو را در یک قاشق غذاخوری پوره یا آب سیب، پرتقال و یا ماست ترکیب کنید و بلافاصله بدون جویدن، ببلعید و برای استفاده بعدی نگهداری نکنید.
موارد منع مصرف داروی امپرازول
- به تاریخ انقضای داروی امپرازول (Omeprazole) توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از مصرف آن خودداری کنید.
- هرگز داروی امپرازول را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
قبل از تجویز دارو، پزشک را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:
- حساسیت به این دارو یا دیگر داروها و مواد
- بارداری
- شیردهی
- بیماری کبدی
- بیماری کلیوی
- مشکوک بودن به سرطان معده
- بیماری قلبی
- دیابت
- لوپوس
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی امپرازول
- اسید معده علاوه بر این که کمک به هضم غذا میکند یک عامل محافظت در مقابل باکتریها و ویروسهایی است که از طریق گوارش وارد بدن میشوند. بنابراین بیمارانی که امپرازول مصرف میکنند باید بیشتر مراقب باشند چون یکی از خطوط دفاعی بدن در مقابل عوامل بیرونی کاهش پیدا کرده است.
- تجویز امپرازول برای نوزادان و کودکان مناسب نیست.
- این دارو ممکن است علائم سرطان معده را بپوشاند و در افراد پرخطر باید قبل از شروع درمان، بیمار از نظر بدخیمی معده بررسی شود.
- مصرف طولانی مدت (بیش از دو سال) امپرازول ممکن است به اختلال در جذب B۱۲ و کمبود آن منجر شود.
- مصرف طولانی مدت امپرازول ممکن است باعث کمبود ذخیره منیزیم شود.
- مصرف طولانی مدت امپرازول (بیش از یک سال) پوکی استخوان را تشدید میکند.
- در طول مصرف امپرازول، از مصرف الکل خودداری کنید.
- در شروع درمان با امپرازول به دلیل گیجی بهتر است از انجام فعالیتهایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند اجتناب کنید.
- داروی امپرازول ممکن است در برخی از نتایج آزمایشهای پزشکی تداخل ایجاد کند لذا پزشک یا پرسنل آزمایشگاه را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف این دارو، لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید.
برخی از داروهایی که با داروی امپرازول تداخل دارند، عبارتند از:
- آنتیبیوتیکها (آمپی سیلین، آموکسی سیلین و …)
- داروهای ضدقارچ (کتوکونازول، وریکونازول)
- داروهای درمان ایدز (آتازاناویر، نلفیناویر)
- سیلوستازول
- کلوپیدوگرل
- دیازپام
- دیگوکسین
- دی سولفیرام
- ارلوتینیب
- قرصهای حاوی آهن (فروس فومارات، فروس سولفات و …)
- متوتروکسات
- مایکوفنولات موفتیل
- فنی توئین
- تاکرولیموس
- وارفارین
عوارض جانبی داروی امپرازول
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز هریک از عوارض زیر با مصرف امپرازول حتماً با پزشک معالج مشورت نمایید:
- سیستم اعصاب مرکزی: سردرد، سرگیجه، لرزش، تشنج، توهم، افسردگی، تحریکپذیری
- گوارشی: تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال، نفخ، شکم درد
- قلبی عروقی: ادم محیطی، تاکیکاردی، افزایش فشارخون، درد قفسه سینه، تپش قلب
- دیگر عوارض: درد مفصلی، درد عضلانی، تکرر ادرار، هماچوری، احتباس ادراری، تاری دید، رفتار تهاجمی، سرفه یا احساس خفگی
که از میان عوارض گفته شده، شایعترین عوارض امپرازول، گاز روده، اسهال، درد شکمی یا سردرد است و عوارض خطرناک این دارو نیز بروز مشکلات کلیوی، درد مفاصل، تغییراتی در ضربان قلب، ترمور و کرامپهای ماهیچهای است.
در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لبها و گلو مصرف دارو را قطع کرده و فوراً به اورژانس مراجعه نمایید.
توجه: این دارو میتواند سبب بروز اسهال شود که ممکن است نشانه یک عفونت جدید باشد. اگر اسهال آبکی یا خونی دارید، به پزشک مراجعه کرده و بدون تجویز پزشک از داروهای ضد اسهال استفاده نکنید.
شرایط نگهداری داروی امپرازول
- دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
باتوجه به وضعیت کنونی پاندمی ویروس کرونا، در صورت عدم تمایل از مراجعه حضوری به متخصص معده و گوارش میتوانید با مراجعه به وب سایت و یا اپلیکیشن پذیرش ۲۴، به صورت ۲۴ ساعته و آنلاین، از طریق مشاوره تلفنی و متنی با مجربترین متخصصان آنلاین معده و گوارش، تلفنی و متنی مشاوره بگیرید.
سلام ببخشید این قرص تاثیری رو اشتها هم داره یا نه
چون جدیدا با مصرفش کم اشتها شدم ممنون میشم اگه جواب بدید؟
چند عدد قرص meranzle
مصرف کردم ۶ تا عوارضی داره
سلام من الان مدتی امپرازول میخورم چون معده اسید وترش کردن کردن وریفلاکس معده هنوز مداوا نشدم والان حدودا ۱سال واندیشه دارم قرصهای روماتیسم وکورتون مصرف میکنم رفتم داروخانه شهرمون بهم گفت چندوقته گفتم خژلی ساله گفت کم خونی میاره وعوارض دیگه نمیدونم چیکارکنم
نخور من این قرص رو مصرف کردم داغون شد کم خونی و تپش شدید قلب ایجاد کردم
لطفا اگ میبیند بگید بهم خیلی نگران شدم
سلام کمی کوکایین زدم امرازول خوردم کمی معدم درد میکرد الان پشیمونم میگم مشکلی پیش نیاد برام
سلام من چند روز از این دارو استفاده کردم.و خیلی بی حالم و خوابم میاد ضعف و سرگیجه شدیدی هم دارم.چشمام هم درد میکنن
سلام وقت بخیر من قبلا معده درد داشتم قرص امپرازول مصرف میکردم خوب بود اما الان چند روز ک مصرف میکنم سرگیجه و حالت تهوع دارم بنظرتون برای چیه
با درود و سپاس فراوان من مدتی هست که دچار فیستول شدم و دکتر جراح سی تی اسکن نوشته و رفتم و گفته در حال حاضر عمل خیلی ضروری نیست هر وقت آماده بودی میتونی اقدام کنی، من شربت لاکسی ژل مصرف میکنم برای عدم یبوست، آیا با امپرازول ۲۰ تداخل دارد یا خیر، ضمنا داخل همه کپسولهای امپرازول بصورت گرانول هست یعنی ذرات گرد ریز یا داخل آنها ممکن هست پودری هم باشد، با تشکر و احترام
با درود و سپاس فراوان من مدتی هست که دچار فیستول شدم و دکتر جراح سی تی اسکن نوشته و رفتم و گفته در حال حاضر عمل خیلی ضروری نیست هر وقت آماده بودی میتونی اقدام کنی، من شربت لاکسی ژل مصرف میکنم برای عدم یبوست، آیا با امپرازول ۲۰ تداخل دارد یا خیر، ضمنا داخل همه کپسولهای امپرازول بصورت گرانول هست یعنی ذرات گرد ریز یا داخل آنها ممکن هست پودری هم باشد، با تشکر و احترام
سلام من یک و نیم ماهه هر روز صبح کپسول امپرازول به تجویز پزشک برای اسید معده بالا مصرف میکنم از دوهفته پیش بعضی عوارض جانبی مثل نفخ و سرگیجه داشتم و این هفته زیر شکمم بزرگ شده ولی دردی ندارم اینم میتونه از عوارض دارو باشه آیا؟
سلام دکتر اگر امپراطور ۲۰ رو چند سال بدون تجویز پزشک استفاده کنیم چی میشه لطفا جواب بدید
سلام من یک خانم ۵۹ ساله هستم که بیست ساله امپرازول میخورم والان دسک کمر و دیسک گردن و تنگی کانال نخاع دارم و آرتروز تمام مفاصل واز نو جوانی تا حالا آرتریت روماتوئید دارم با این همه درد نمیتونم قرص میده رو نخورم چون اسید معده ام خیلی شدیده لطفا راهنمایی کنید ممنون
۲۲ساله امپرازول مصرف می کنم چکار کنم فقط جدیدن پادرد کمر درد گفتم جواب
من۵۲ساله هستم رفلاکس معده دارم ۲۲ساله امپرازول مصرف میکنم البته ۲۲پیش دکتر آگاه گفتن تااخر عمر باید مصرف کنی ولی بهتازگی پادرد شدید گرفتم نمیدونم چکار کنم لطفا جواب بدین؟؟؟؟
حتما برید پیش دکتر هومیوپات
درمان قطعی و بدون عوارض
سلام چه چز تاسری امپرازول راه خمسا میکنند
من دوروز هست سیر خوردم درد معده گرفتم با درد شکم خیلی درد مینکه باید چی بخورم
کپسول امپرازول ۲۰ ناشتا خوردم خیلی خشکی بدی دارد دهانم علت خوردن دارو است
این داروی اس امپرازول خواب اوره چون دوروزه استفاده میکنم همش بی حالم
سلام دکتر گوارش برای دخترم اس امپرازول قبل از صبحانه و شام دادن الان سه روز هست میدم دخترم از روز اول شروع کرد به شکایت از درد مفصل و درد عضلانی امروز بروشور را دزدم که از عوارض اون هست و قطع کردم برای دخترم ممکنه مشکل بزرگی اتفاق افتاده باشه خیلی نگرانم
به پزشک هومیوپات مراجعه کنید
درود و سپاس از مطلب بسیار مفید شما. من دچار رفلاکس شدید معده هستم البته خانوادگی هست این بیماری مادرم هم داره ، مدتی داروی گیاهی مصرف کردم خوب بود اما بعد یه مدت جواب نمیده، بهترینش همین امپرازول هست البته برای من پس از مصرف خوراک جواب داده قبل و ناشتا بسیار اذیتم می کنه،عوارض وحشتناک داشته،اما پس از مصرف خوراک بهتر و مفید تر بوده دکتر گفته به مدت یک ماه استفاده کن، نمیدونم آیا پس از دوره درمان بهتر میشم یا نه؟ سپاس پیروز باشید.
سلام من مادرم امپرازول مصرف کرده و فشارخونش رفته بالا و سرگیجه محیطی گرفته
آیا مصرف امپرازول به مدت خیلی طولانی ضرر دارد؟من یک روز امپرازول نخورم آنچنان سوزش معده میگیرم که حد ندارد.به دکتر متخصص داخلی مراجعه کردم فرمودند همیشه امپرازول را مصرف کنید چون روی شما خوب جواب داده.فقط به مقدار کم تپش قلب ایجاد کرده
این چه دکتری بوده . اصلاً امپرازول برای سوزش معده نیست که تجویز شود آن هم برای مدت طولانی
تاریخ انقضا کپسول امپرازول چقدر است ممنون
باسلام مصرف این دارو ممکن است روی زبان احساس مور مورشدن یاسر شدن بشه ممنون
بعیده بخاطر این دارو باشه